24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred

3 új háttérkép, ahogy ígérték a srácok:

Egyéb felbontásokban
  • Jeffjohnson
    Én is erre gyanakszom, hogy ez csak egy okos marketinghúzás a G2P részéről. Meglátjuk mi lesz én biztosan digitálisan veszem meg, mert porfogónak ott vannak a makettes dobozok a szekrény tetején.
  • Count Adyn
    Mintha tegnap lett volna xD
  • PiszkosFred
    Tudom, h nem szentiras, de volt egy twitter bejegyzes - Pete Hines vagy a TESOnline reszerol -, amelyben leirtak, hogy a dobozos verziokkal ugyanakkor kezdhet mindenki, mint a digitalis peldanyokkal, erre figyelnek majd a "shipping" eseten. Hamarosan lesz errol meg reszletesebb info (tobb honapos kedvezmenyek, egyeb csomagok, stb.), sz'al csak erre tamaszkodhatok egyelore. WoW eseteben is, meg meloban hozta a futar a dobozt valamikor 2005 februarjaban, a premier napjan (meg idoben elorendeltem :)) meg a studioban gyors upgradeltem a betas accot, este mar csak egy apro peccs, majd login ott alltam a Bloodscalp szerveren Elwynn Forestben. Mas kerdes, hogy menekultem onnan kesobb, de ez mar nem tartozik a targyhoz :)

Egy szo mint szaz, semmi konkret informacio nincs egyelore az egesz folyamatrol, ezert a lentebb linkelt oldal is csak tippelhet, es jol hangzo fantazia nevekkel meg kifejezessel probal hoditani. Nem csalas, "csak" amitas, illetve, ahogy irtak itt tobben is, nem mas az egesz, mint kosza tipp a reszukrol.
  • Jeffjohnson
    Hát nem hiszem, hogy a Headstartot jelentették be de majd kiderül.

Szerintem a G2P csak próbálja megtippelni mi lesz és így növelni az eladását vagy van valami infójuk, nem tudom, azért volt már olyan, hogy ezek az oldalak előbb jutottak hozzá bizonyos infókhoz, mint a játékosok.
    Viszont az oldal megbízható még ha nem is a legolcsóbb.

@Nephin
    Igen, remélhetőleg itt is így csinálják és akkor semmi gond sem lesz.
  • Jeffjohnson
    Főleg steam-es (többnyire indy címeknél) látom mostanában ezt az Early Access-t.
  • Eksz
    Az a headstart ha elmegyek es egy ejfelkor nyito uzletben megveszem a jatekot, a havernak meg csak delutan viszi ki Jaszbivalyujfehermonostoriba a futar a jatekot.
  • Nephin
    A legutóbbi dobozos vásárlásom az SWTOR collector volt, ott ez úgy működött, hogy az early access kóddal játszottam, míg meg nem jött a doboz (a full indulás napján simán itt volt), akkor beírtam a végleges kódot és nulla perc kihagyással játszhattam tovább. Ráadásul a játék is adott türelmi időt (1-2 nap) a hivatalos dátum után a végleges kód beírására, mialatt működött a headstart-kóddal az egész.
  • Jacek
    Jeff le van írva hogy a 04.04 az a rendes start?:) Lehet hogy az a Headstart:)
  • Jeffjohnson
    Ha itt tényleg lesz Headstart akkor annak azt kell jelentenie, hogy akik azt a csomagot vették meg akkor hamarabb kezdhetik, mint a többiek akik normál csomagot vettek. A normál "csomagosok" biztosan a hiv. kezdés időpontjában kezdik.
  • Nephin
    Hűha, MMO-knál palotaforradalom lenne, ha az early access végén törölnék a karaktereket... :D
  • Jeffjohnson
    Nem mindig van ez így. Attól függ a cég előküldi-e a terméket az eladó boltnak, hogy a megjelenés napján neked postázni tudják. Mert ha nem akkor a digitális vásárlás az egyetlen mód, amivel a megjelenéskor játszani tudsz. Anno nekem asszem wow-al volt így, hogy haveroknak várni kellet mire kiszállítja a postás én meg már rég játszottam.
  • Jeffjohnson
    Van ahol annyi a küldönbség, hogy a Headstart az, amivel pár nappal korábban kezdheted a játékot az Early Access meg inkább olyan mint egy béta kulcs csak a játék is jár vele és sokkal több hamarabb tudod kezdeni de persze többnyire van wipe is, míg Headstrat-nál nincs.

Pl: MQEL, KSP, vagy mondjuk SE-nél ezt jelentette de lehetne még sorolni mert rengeteg steam-es game van, aminél ez van.
  • Eksz
    A lenyeg, hogy legyen a heten ujabb beta inv, lehetoleg tobb kiprobalhato tartalommal + valami bejelentes a pre-orderrol, es felszaradnak azok a konnyek.
  • LadyWhox
    Néphülyítés? Jól hangzik?
  • LadyWhox
  • PiszkosFred
    De ha mindenki egyszerre kezdi a jatekot, vagyis 2014.04.04. 00 orakor nyilik a kapu mindenkinek, akkor miert kell a "start"-nak "headstart" nevet adni? Ugyanakkor fogok kezdeni en is a GLS altal kiszallitott ESO CE verziommal, mint mas a digitalis headstarttal. Akkor mitol headstart? Capisce?
  • Nephin
    Jóvanna, telefonálgatnom kell és unom.
  • Eksz
    I'll play along!

Ugyanaz a ketto, mindketto azt jelenti, hogy elobb kezdhetsz jatszani a hivatalos megjelenesnel x (par) nappal, es ez altalaban pre-orderhez van kotve MMOknal. Ijjen egyszeru!
  • j0nNyKa
    megígérted hogy feladod!
    mostmeg külömböző módon viselkedsz!
    bár nekem aztán tökmindeggy
    najó leálltam
  • Nephin
  • LadyWhox
    "A headstart az early access" LOL

Nézd.. headstart-ról (tudtommal) azoknál a játékoknál beszélhetünk, amik mindenhol egy időben jelenik meg és nincs korai hozzáférés. Hanem mindenki egyszerre kezdi a játékot.

Early access meg olyan játékoknál van, ahol vanna külömböző pakkok (bronz silver, gold meg a tökömtudja..) vagy csak 2 fajta pl. : Ha előrendeled és valamennyi idővel előbb kezdheted a játékot a többiek előtt. Vagy megveszed a játékot és akkor a hivatalos kezdéskor kezdessz.

De ha neked úgy jó akkor tökmindeggy.
  • LadyWhox
    "amig a hivatalos oldalon nincs rola info, addig olyan mint ez nem letezik, erre irtam, hogy akarki azt ir amit akar, ha akarom enis arulhatok TESO+Headstart+Algas fostartalyt, attol meg nincs mogotte valos, hivatalos informacio. + en nem szeretek lyukas ovszert venni a kiskinaitol amikor ottvan a boltban a bontatlan doboz." Ebben igazad van.
  • Nephin
    A headstart az early access. Előbb startolsz a normál indulásnál (ahead), vagyis korábban hozzáférsz (early access). Mindegy.
  • Eksz
    A headstart pont ugyanaz mint az early access, es amig a hivatalos oldalon nincs rola info, addig olyan mint ez nem letezik, erre irtam, hogy akarki azt ir amit akar, ha akarom enis arulhatok TESO+Headstart+Algas fostartalyt, attol meg nincs mogotte valos, hivatalos informacio. + en nem szeretek lyukas ovszert venni a kiskinaitol amikor ottvan a boltban a bontatlan doboz.
  • LadyWhox
    "Ettol meg lehet komoly, csak a weboldal hulyiti a nepet olyan extrakkal, amelyet barki megkaphat barhol. " Énis így gondolom.
  • j0nNyKa
    +1, lapozzunk :)
  • LadyWhox
    "Headstart key (the key will be sent instantly)". Baromira NEM early access. Headstart key az én olvasatomban annyit jelent, hogy a hivatalos serverindítás és játékkezdéskor már kezdheted is a játékot. Ezért küldenek egy kódot amit aktiválhatsz (vmikor) és akkor az acc-od játékra kész.
  • PiszkosFred
    - Egyelore nincs headstartrol semmi info
    - Kliens barmikor barki szamara szabadon toltheto abban a percben, ahogy krealt egy accot (ami jelenleg offline)
    - "Explorer Pack Digital Download" ez mi ez?
    - Headstart key (the key will be sent instantly) - es ez mi ez?

Ez csak egy sima elorendeles, ugyanolyan mint a tobbi ezer masik magyar v. nemzetkozi bolte, nem tudom, miert kell baromsagokat hozzatenniuk "explorer pack" meg a kisf*om persze :D

Ettol meg lehet komoly, csak a weboldal hulyiti a nepet olyan extrakkal, amelyet barki megkaphat barhol.
  • Nephin
    Én feladom, azt hiszem.
  • Jacek
    Azt vágom hogy a G2 oké, de ez szerintem is valami hasra ütés:D
  • LadyWhox
    Elolvastad mit írnak?
    Azt, hogy nálluk leadhatod a megrendelésed a játékra, s a hivatalos megjelenés napján letöltheted. Vagy ha dobozos verzió akkor ha megkapják akkor postázzák. Semmi más nincs ott.
    Épp olyan minthogy itthon bemész a boltba és megkérded lessz-e nálluk?
    Erre az eladó azt mondja: Igen (vagy nem), ha igen akkor felajánlja neked, hogy előrendelheted nálluk x forintért. S ha hivatalossan megjelent és megkapják a cuccost akkor nálluk átveheted vagy postázzák.

Nem értem most mit kell ezt bonyolítani.

• j0nNyKa
    persze állj be a sorba te is :D
    tőled azért ennél többet :P
    bár ugye a hétre ígérnek valami nagy bejelentést, de csodálkoznék, ha a pre-order lenne
  • Nephin
    Nem.
  • PiszkosFred
    Mert - nagykepuseg nelkul - minden szar hirt kovetek, vadaszok es figyelek, es hidd el, tudnek en is, de tudnal te is rola, ha ilyet bejelentettek volna hivatalosan. Marpedig ez nem tortent meg.

Beta alapjan teljesen korrekt az egesz, az a par bug orvosolhato 2 honap alatt. A gond inkabb az, hogy a mi "publikus" szemeink nem lattak a jatek tovabbi tartalmat, es emiatt aggodunk. Ami aztan az is lehet, hogy vaklarma, mert az a resz is rendben van. De az is lehet, hogy nincs rendben. A legtobb aggodas nem tapasztalat alapjan szuletett, hanem pont, hogy a tapasztalat, informacio hianya miatt.
  • Nephin
    Jézusom, ne kezdjük megint. Hogy lenne hivatalos? Láttál a hivatalos oldalon valamit a preorderről? Sőt, mutatok valamit: "Headstart key (the key will be sent instantly)". Megveszem és beperelem őket, mert nem küldik az early access kódot - mert még nem is küldhetik...
  • Susarc
    az oldal maga megbízható,nekem van innen 3 játék is,de ez olyan sacc/kb dolog lehet a részükről hiszen még nem volt hivatalos árbejelntés....vagy de?
  • j0nNyKa
    mert nem az, például
    esetleg megvárhatnád a játék kiadóját, hogy... youknow, kiadja, és utána lesznek ezek hivatalosak
  • LadyWhox
    De, már miért ne lenne az?
  • Jacek
    Ezért kérdeztem:)