24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Rengeteg cikk és komment született már ezzel kapcsolatban. Vagy guglival keress rá, vagy a fenti linken találod az eshu-t, ott keress rá, vagy akár itt az sg fórum keresőben - alul - keress rá a guild shop, guild store kifejezésre.

Röviden: Guild alapú zárt és/vagy nyílt kereskedelem lesz, nagy kereskedelmi és ipari "céhekkel", begyártókkal és begyűjtőkkel, stb. a közösség által létrehozott rendszerben. Bővebben lásd a fenti keresők találatait.
  • PiszkosFred
    Ízlések és pofonok. Amikor megjöttek a Dremora lordok, vagy a Flesh Atronach, akkor azért már lehetett tudni, hogy ez Elder Scrolls. Egyszer majd nézd végig a maradék 5 percet, annyira talán mégsem gáz. :)

A kamera mozgása már más téma, azt mondjuk lehetett volna fele ennyire mozgatni, de amóta a BSG-ben elkezdték ezt, azóta szinte kötelező elem lett használni, fokozandó a feszültséget. Majd leszoknak róla :)
  • nomiss
    akkor vannak ilyen boltok ? ezek a guildstoreok mire gondolsz ? vagy ezek ugy a vasrosokba vannak ?
  • BoneDragon
    Ez [url=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1336063855&no=5700]#5700[/url] erre akart menni...
  • BoneDragon
    Ha nem lenne ott a neve ki se találnám, hogy ez elder scroll... Túl sokat akart a szarka érzésem van a videóval kapcsolatba. Nem tudom mi epic nektek ezen, de én 3 perc után meguntam. :)
  • Johika
    Cdgalaxis valasza:

Tisztelt Érdeklődő!

Tekintettel a friss bejelentésre, kis türelmét kérjük, amíg a magyar képviselettől megkapjuk a hivatalos információkat a kiadásokról és azok paramétereiről. Kérjük ezzel kapcsolatban kísérje figyelemmel honlapunkat.

Megértését köszönjük!
  • Ahet
    Persze, hogy nem. Sőt! Mivel elviekben bővíthető lesz a normál verzió erre az explorer + imperial csomagra ... szépen összemossák majd a kettőt, és fennen emlegetik majd, hogy mégis van benne shop.
  • Johika
    Jo lenne tudni, ok talan tudnak valami ertelmest is mondani a lehetosegekrol. :)
  • PiszkosFred
    Csak remélni tudom, hogy nem a cenega, vagy ha igen, akkor fejlődtek, mert - nem akarom őket bántani - de, amita Skyrim DLC-kkel műveltek, az kriminális volt.
  • Johika
    Fred nem tudod ki a magyar forgalmazo?
  • Nephin
    Ezt sem fogják lemosni, a shopot sem mosták le még, meg szoktam nézni a hírek alatti FB-kommenteket, minden második random hater egyik fő érve, hogy "deleszingémbótismérkellhavidíjherpderp"...

Kicsit sajnálom őket, ha nincs az amazonos baki, gondolom szépen felépítették volna az egészet, így meg puff, ki kellett rakni.
  • LadyWhox
    Nagyon reménykedtem..de most sem lessz betázás..
  • PiszkosFred
    Hát hja, a kommunikációban nincs mindig összhang, az kétségtelen. Erre a legjobb példa a szerencsétlen "ingame store" kifejezés és az azt követő hiszti, amit utána hetekig tartott kimagyarázni. Most meg ez. :)
  • Johika
    Olyanokat mondott, hogy sirva rohogtel volna Te is. :D
  • Nephin
    100 euró lesz, ki van írva, szóval csak a nullákat számolta el. :D
  • Johika
    Elvben pont erre szolglna a pre-order, hogy felmerik az erdeklodest hogy kb. menyi CE kell. Minden jateknal eljatszak hogy a CE limitalt aztan 2 hettel a megjelenes utan meg mindig lehet venni.
  • Ahet
    Az elmúlt események fényében ... Terveztek ők egyáltalán valamit? Mert olyan színezetet kapnak a bejelentéseik, mintha ad-hoc jelleggel történnének.
  • PiszkosFred
    Lesz az itthon is, mindig szokott lenni. Max elkapkodják a CE-t, mert nem mernek annyit behozni - érthető okokból -, mint amennyi kellene. Ez az egész preorderes bejelentés szerintem nem úgy alakult, ahogy a Bethesda tervezte (mint kiadó), kellett hozzá az Amazonos baki is előző nap :) Egy kicsit bővebb magyarázat nem ártott volna, hogy mi ez, és főleg, mi várható még, a bonusok és extrák miatt.
  • Johika
    576-nal 1000 euros arrol beszeltek (a szobros CE-ne), itt koszontem meg az informaciot. :))
  • Johika
    Probaltam erdeklodni itthoni arusitasrol (jokat rohogtem) lehet hogy Ausztriabol szerzem be. :)
  • PiszkosFred
    Tiber Septim*

@facepalm
  • PiszkosFred
    Folytatni a sztorit nem lehet, mert azt a Bethesda fogja 2018 környékén. Csak előzményt lehetett, ami megint necces, mert a TES sorozat egyik - mindenki által elismert - jellemzője, hogy iszonyat mennyiségű lore található a játék könyveiben, tekercseiben, meséiben. Ezek pedig már felépítettek egy kerek egész történelmet - lásd fenti linken a TTT-t) -, vagyis fix és minimálisan korrigálható/módosítható. Két idősík van, amikor senki sem tudja, mi történt pontosan, ezek egyike az ESO időszaka, az Interregnum. Erről csak annyit tudni, hogy egymásnak estek a népek és minden héten más volt a Császár - kis túlzással. Ezt a káoszt/korszakot zárja le a mindenki által ismert Tiper Septim, az egyik leghíresebb Dragonborn, aki megalapítja majd a következő Birodalmat, a Septim dinasztiát (amely a TES IV Oblivion végéig kitartott).
  • Johika
    Mar irtam, de lehet sima uzleti fogas, mivel lehet csak pre vasarlassal kapod ezt a bonuszt. Igy elerik hogy 2 honappal a megjelenes elott sokan megveszik a jatekot.
  • Chris
    Na, párhuzamosan csak ugyanoda jutottunk. Az ötlettelenség vagy a hibás döntések túl korai publikálása ide vezet.
  • Különc
    Mellőzve minden trollkodást, de úgy hogy én is meg akarom venni a játékot engem aggaszt ez a dolog, ráadásul ugye MMO szempontjából friss hús ez a csapat, valószínű lesz még jó pár ilyen döntésbeli konfliktus a fejlesztők és a community között.
  • Chris
    Ezt mindig ugyanaz okozza, mégpedig hogy az USA-ban nincs áfa, plusz kisebb arányban megóvják magukat az árfolyamkülönbség esetleges negatív hatásától.
  • Johika
    Szerintem a faji korlattal azt probaltak elerni hogy legyen egyensuly a frakciok kozott. Igy viszon fene tudja mi lesz. :)
  • Count Adyn
    Nekem még csak a Breton sorci vagy Dunmer Nightblade ig sikerült leszűkíteni a terveimet a végső döntés nehéz lesz:D
  • Chris
    Köszi a gyorstalpalót!
    Nem túl eredeti az alap, de megteszi. Viszont ahogy más kommentben írtad is, ez a rassz-alapú frakciósodás amúgy is elég ingatag logikai lábakon áll, már a párosításokat értve ezalatt. Valószínűleg egyszerűen csak nem tudtak jobb ideológiát kitalálni arra, hogy milyen alapon legyenek open world pvp-ben szétválasztva az oldalak? Innentől az, hogy bármely faj bárhol indulhat, úgy érzem csak jót tesz ennek az egésznek.
  • Nephin
    Ha ezt mailben kaptad, mint speckó ESO-discountot, akkor egyedi, csak a te GMG-accodon használható.
  • PiszkosFred
    "Lore szempontjabol szerintem nem anyira veszes, hisz ebben a korban is elt mar minden faj mindenhol. Lehet magyarazni hogy nem a fajaval tart hanem az otthonaval."

Ezzel nincs is gond, sőt. A TES sorozat a szabadságról szól, arról, hogy azt csinálsz amit akarsz. Ezért volt furcsa már az elején ez az erőszakkal kialakított három szövetség. Kaptunk rá egy összefércelt, de idővel elfogadott magyarázatot, megszoktuk, hozzászoktunk. A gond ott van - számomra legalábbis, de ahogy látom, másnak is -, hogy bár az alapfelállás megmarad, szembe megy mindennel, ami eddig volt 10 hónap alatt.

Mert a háború az háború, és az életben is mindkét oldalon szokott lenni olyan katona, aki a sajátjai ellen vonul (okokat hagyjuk, az elvi kérdéstől a mocskos anyagiakon át bármi lehet az ok), csak itt most eddig erről nem volt szó.

Hibás a döntés időzítése, nem vitás. Mert maga a döntés jó, de így kellett volna KEZDENI az egészet. Legyen három választható Szövetség, mindenki oda megy ahova akar, azzal a fajjal, amivel akar, és hajrá. A motivációt ennek megfelelően kellett volna kialakítani (mert Ayrenn ember ellenssége pl vicces az esetben, ha Nordok vagy Redguardok szolgálják), stb. Nem lett volna gond.

Az Imperial faj, mint bonus a CE verzióhoz pedig nem más, mint egy faszság. Még akkor is, ha előrendelőként mi csak "örülhetünk" ennek, de maga az elv és a döntés hibás.

Az a baj az ESO-val, hogy kiváló játékot készítenek - béta alapján mondjuk/mondom -, de néha olyan döntéseket hoznak, hogy az ember csak pislog. És ez pont elég ahhoz, hogy megint erről szóljon az egész "zinternet", ne pedig más, kellemesebb hírről. Persze, idővel kifullad mindenki, és elhallgatnak az emberek, ugyanúgy meg fogják venni a játékot - de minek kell folyamatosan ilyen idióta döntéseket hozni? Sosem fogom megérteni.
  • drop
    25% kedvezmény it
    ZYEFBC-OGM8B0-ORD6W1 kód hozzá én még várok vele pár napot lehet magyar oldal is beindul lassan
  • Johika
    Az a furcsa hogy nem a megszokott pre-order van, ahol lenyegeben egy foglalot fizetsz, hanem csak teljes aru jatek elovetele.
    Lehet ez csak nekem erdekes. :D
  • Johika
    Wow-ban lvl 35on volt mar penzem mountra, csak tudni kellett mit kell kraftolni. :)

Lore szempontjabol szerintem nem anyira veszes, hisz ebben a korban is elt mar minden faj mindenhol. Lehet magyarazni hogy nem a fajaval tart hanem az otthonaval.

Pre-ordernel kicsit erdekes, hogy altalaban a digital pre-vel egyutt a boltokban is megjelenik, itt valahogy nem ezt latom.
  • j0nNyKa
    nem, egy webshopban ahol csak digitálisan tölthető játékok vannak, nincs digitális teso verzió :)
  • PiszkosFred
    Max. ötben, és mivel crossfaction guildek lesznek, Exppack nélkül is lehet egy guildben egy Ork, egy Altmer és egy Dunmer úgy, hogy mindhárman külön-külön frakcióhoz tartoznak. Preorderrel már azonos szövetségben is (amit továbbra sem bírok megemészteni, de ez már legyen az én bajom :)).
  • PiszkosFred
    Akkor linkeled csetre, akinek kell annak meg küldöd mailben. Vagy berakod a guild BANK-ba, nem a STORE-ba. Most sem csinálod másként.
  • PiszkosFred
    Hát, vanilla wowban napokig Desolaceban grindeltem a bal felső sarokban lévő szigeten a nagákat lvl40-42 körül (aránylag sok 40silveres bunkót dobtak), hogy az akkori első mountomat megvegyem :) Allyként! Néha ráült a fejemre egy-egy viccesebb kedvű horda, de ezt leszámítva legalább nem volt zsúfolt a hely, és tudtam nyugodtan grindelni a mountért. Volt is öröm, amikor megvettem.
  • LadyWhox
    Egyszerre több guildben is lehetsz? o.O
  • Ywalar
    Nem erre értettem a faji skillt hanem úgy vegyek meg egy CE-t, hogy nem is tudom milyen bónuszt kapok az imperial-al. Kissé zsákba macska ez szerintem.