24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Hát borul minden ezzel a sok "menekült" és "áruló" karakterrel. :)
  • Ashyn
    Persze, ez világos, csak amit felépítettünk a klán mögé "történetet", azt most dobhatjuk ki :) De ahogy írtad, még van két hónapunk, addig sok víz lefolyik a Dunán :)
  • PiszkosFred
    Van még 2 hónap eldönteni :)
  • Ashyn
    Köztünk is van, aki eleve fixen Nord karakteret szeretett volna, így nála nem kérdés a dolog, de van, akinek megfordult a fejében, hogy high elf sorcererként csatlakozna hozzánk. Ami megzavart minket, az a hirtelen bejelentés, mert erre nem számított senki.
  • Nephin
    Ehhehe. :P
  • Tababo
    nem menekülni kell
  • Nephin
    Igen, így lenne logikus és mivel sajnos nem jutott eszembe tesztelni PvP-ben (épp azért, mert PvE-ben grafikailag nem tűnt el vele a karakter és volt viszonyítási alap a "real stealth" shadow cloak effektjének képében, ami grafikailag is stealth), fel sem merült bennem, hogy esetleg másképp hat játékosoknál. Mindegy, meg fogom nézni, az biztos, ha lesz béta. :)

@Ashyn: minket is teljesen megzavart, többen váltottak nem frakciós fajra. :) Én is töröm a fejem, belenyugodtam a dunmerségbe, nem is néztem, milyen karaktert lehet csinálni más, nem EP-s fajoknál, most meg esz a fene, hogy milyen altmert vagy bármi mást tudok majd kreálni és hátha jobb lesz. :) A faji skillek annyira nem érdekelnek, max szinten kb. semmit sem fognak jelenteni szerintem és a hatásuk sem nagy (a tűzresisttel kb. ezredmásodpercekkel bírtam tovább a bétában egy nordnál a lávában... :D ).
  • Ashyn
    Nálunk is beszédtéma a dolog, egyelőre nincs egyezség arról, más fajt is beveszünk-e. Lore szempontjából egyértelmű, hogy nem, de mint játékost senkit nem akarunk elzárni a hozzánk való csatlakozástól. Szóval még agyalunk rajta, mi legyen.
  • Nephin
    Próbáltad a skillt, úgy értem, láttad, mennyi ez a két és fél sec? :) Én próbáltam. :D Sprinttel sem jutsz messze ennyi idő alatt, főleg nem egy ellenséges játékosokkal teli terepen, ugyanis kb. egyáltalán nem fogsz kilépni a "hatókörükből".

• PiszkosFred
    Hát, van ezzel még pár százezer ember, aki csak nézett a héten, hogy WTF van? :)
  • Tababo
    "csak ugye sok értelme nincs"

miért ne lenne? combatban pikkpakk eltűnök. kb olyan mint swtorban a cloaking screen csak itt 2,5 sec. pont elég. 1ik kedvenc képességem.
  • Ashyn
    Számomra kicsit csalódás, hogy aki pre-orderel, az fajtól függetlenül bármelyik frakciónál kezdhet. Ez egy kicsit átírja a dolgokat, pl a klán rendszert, hiszen elvileg úgy készültünk, csak a 3 EP-s faj fog csatlakozni hozzánk, most viszont akár egy high elf is lehet tagunk. Kíváncsi vagyok, mennyien fognak élni a lehetőséggel.
  • soundsonic
    +1 Nem mertem írni, de így én sem látnám sok értelmét. Ezért is habozok még mindig milyen kaszttal induljak..
  • PiszkosFred
    PVP-t nem teszteltem. Sajnos nem tudtam belépni Cyrodiilba egész hétvégén.
    De, az, hogy saját karakter vagy a partyban lévők nem láthatatlanok, ez csak design kérdése, nem játék mechanikai. WoW a legjobb példa amit tudok mondani, mert ott is látom a karakteremet, a társaimat, viszont pvpben csak akkor veszem észre az ellenfelet, amikor kapom az ambusht hátulról, vagy ha olyan balfasz, hogy elfut az orrom előtt 2-3 méterre - akkor ugyebár feltűnik egy pillanatra a körvonala.

Ha úgy lenne, ahoyg te mondod, hogy sosem tűnne el a játékos, ellenfél számára sem, akkor nincs értelme az egésznek, és leszámítva az összes eddigi elfuserált döntést, ez lenne a legnagyobb hiba. Kizártnak tartom, hogy sima stealth-tel ne lehessen bárkinek a nyakába ugrani hátulról vagy oldalról.
  • Nephin
    A bárhová csatlakozó fajokhoz nem kell CE, csak a preorder.
  • Nephin
    Akkor egyről beszélünk, csak máshogy értelmezzük. :)

Igen, a stealth/lopakodás/sneak a stamina-alapú, de ott (sajnos csak PvE-ben néztem) tuti, hogy nem lett konkrétan, grafikailag láthatatlan a karakterem, csak osongat, épp ezért látják meg viszonylag messziről és szemből a mobok, míg hátulról nem annyira, mert ugye hátul nincs szemük (lásd alvó medve a Skyrim introjában, ez ugyanaz a skill). :)

A shadow cloak adta azt, amit invisibilitynek hívsz, ekkor maga a karaktereffekt is totál más, áttetsző lesz stb. Ez ugyanígy működik PvP-ben is, direkt kipróbáltam, tehát láthatatlan leszel, csak ugye sok értelme nincs a nagyon rövid időtartam miatt. Erre látom értelmét a magelightnak, mert tényleg nem látszol.

Ha a stealth - amit egyébként ugye mindenki tud, bármilyen class - szintén láthatatlanná tesz más játékosok előtt PvP-ben, akkor sok dolgot át kell gondolnom. :D Le fogom tesztelni legközelebb én is.
  • PiszkosFred
    De az is lehet, hogy én :)

Stealth: csak ooc tudod indítani, folyamatos amíg van staminád, mivel minden lépésed abból fogyaszt. Bárkihez közel tud kerülni, melee rangebe, és nem fog észrevenni, csak ha már ütöd. Ez ellen jó a Magelight, amely 12 méter sugarú körben körülötted felfedi a lopakodó embereket. Ha megütned, ha te ütsz, ha bármit csinálsz a Stealth eltűnik

Invisibility: combatból és occ-ból is indíthatod, bármit csinálhatsz 2.5 secig, nem törik meg. Magelight szerintem hat rá, de majd leteszteljük. Ez vészmegoldás, ha el akarsz tűnni harcból, vagy szemből támadsz és biztosra akarsz menni - függően a ML hatására vagy nem hatására.

Stealth-tel én teljesen a mobok hátába lopakodtam, épp csak nem nyaltam őket nyakon :) De ha szemből érkeztem feléjük, akkor 5-10 méterről már kiszúrtak.
  • drop
    Igen most el, engem nem izgat imperial faj anyira de a bárhová csatlakozo fajok inkáb
  • Nephin
    Elolvastad a linken lévő szöveget?
  • drop
    Ja ha megveszed a ce
  • Nephin
    Ez alapján unlockolható lesz ingame: link
  • Susarc
    nekem már jövőhét van:P
  • Berennior
    Tedd meg...:D a héten már biztos, hogy nem lesz :)
  • Wheyprotein
    Ha kesobb jon mikrotranzakcioval veheto imperial faj akkor mi van? :D
  • Bandeeka
    Ha csak az imeperial faj miatt akartam CE-t venni nem sok értelme van. Vagy mégis? Nem lesz semmi előnye és gondolom minden mást amit kap az mással is megszerezhető
  • Nephin
    Lehet, hogy én keverek valamit.

Arra gondoltam, vagy azt értettem az általad említett "sima lopakodás" alatt (talán sneak volt, nem biztos), mikor gomb benyom, térd berogyaszt, kis szem ikon megjelenik középen és elosonhatsz mobok mellett, ha ügyes vagy. Na de ezzel nem lesz láthatatlan... a shadow cloak skill a nightblade-nél teljesen más effekt is, akkor tényleg láthatatlan, de ez az, ami csak 2.5 sec. Más stealthet csak az egyik NB ág ultimate-jén láttam eddig.

Valamit nagyon benéztem, vagy nem erre gondoltál?
  • Susarc
    GMG momentán egyik legjobb vétel
  • Wheyprotein
    Sima valtozat kesobb upgradelheto CE-re? Valamint hol lehet most a legolcsobb a digitalis valtozat? GMG-t lattam kuponnal eddig csak.
  • Susarc
    nem lesz béta a héten felvágom az ereimet:)
  • Susarc
    60? nekem 55:D:D
  • PiszkosFred
    * A magelight olyan, mint a Hunterek Flare képessége.
  • Wheyprotein
    Konnyebben kiszurhato gondolom. Nincs takaro arnyek ha magelight van a kornyeken (Skyrim-bol kiindulva).
  • PiszkosFred
    Már miért ne lenne láthatatlan? A stealth az stealth. Olyan, mint WoWban a hunterek Flare-je.
  • Nephin
    De miért kell magelight, ha a lopakodással nem lesz láthatatlan?
  • Nephin
    Végülis nekem mindegy, nyújtott vagy behajlított lábakkal küldöm az ellent a halálba, ha látom, hogy jön. :D
  • PiszkosFred
    Nem tudom. Ha esetleg a Magelight is folyamatosan fogasztaná a Magickát, úgy lenne értelme. Ki kell próbálni a következő bétán :) Harcosok céhével csináltam karriert, a Mágusokhoz nem nagyon néztem be, nem próbáltam ki a ML spellt, hogy mire jó, mennyire és hogy működik.
  • drop
    igen és gondolj bele ha mage is lopakodik lesz meglepi xd
  • Nephin
    Csak CE, dobozos és digitális.
  • Nephin
    Ezen már gondolkodtam, a sima lopakodás mennyire hasznos pvp-ben? Nem lesz láthatatlan a karakter, csak... nos, lopakodik :D, tehát akkor mi értelme? A másik játékos kiszúrja, ahogy ott settenkedik megrogyott lábakkal... :)
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Sajnálom ha volt már róla szó, de szeretném megkérdezni ha nem CE változatot vesz az ember akkor is elérhető lesz az Imperial vagy mindenképp csak CE-vel lehet elérni.
    Tényleg sajnálom ha volt róla szó.

Üdv és szép estét