24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• LadyWhox
    Akkor még nagyon keveset mondtál. Nálam sajna az ilyen "elmenős" alkalom 8-9 ropi :S
  • Running
    Én egy hónapban egy elmenős alkalmat lehúztam, az pont ilyen 4-5 ropi.
  • LadyWhox
    Nekem se lessz egyszerübb. Valahogy megoldom..max nem veszek 3 doboz cigit, vagy átcsoportosítom azt a kis lóvém ami marad..
  • Running
    Sajnos sokan azt képzelik, hogy nekik minden jár, ha lehet ingyen, vagy olcsóbban. Egyébként a sok sírdogáló kis hülyének van pénze rá, csak elköltik másra. Akinek meg annyira nincs, hogy semmire, az keressen más elfoglaltságot, hobbit.
  • LadyWhox
    Ámen!
  • LadyWhox
    Én azt a mentalítáőst utálom, hogy mindent ingyé..
    Folyton a sírás, hogy minden MMO legyen F2P.
    Miért? Egy MMO-nak van fenntartási költsége.
    Nembeszélve az idő, energia stb amíg elkészül.
    Én rohadt keveset keresek, de még így is rohadt természetes, hogy ha havi díj van és játszani akarok vele akkor fizetek és kész.
    Miért? Ti ingyen dolgoztok? Megkaptok bármit is ingyen manapság?
    Amúgy a túlnyomó többség sokkal több lóvét fizet ki a F2P játékoknál havonta, mint amennyibe kerül itt is a havidíj.
    Jó..más meg nem. Ok, de nemkell ingyenélőnek lenni. Azért készült a cucc, hogy pénzt hozzon illetve a belefektetett temérdek pénz megtérüljön. Nem azért, hogy egy rakás player ingyen játszon (vegye igénybe a szolgáltatást).

Ha én a lóf.sz fizetésemből kiköhögöm(mert ki fogom) a havidíjjat, mert tetszik a cucc és játszani akarok majd vele..akkor más is köhögje ki!
    Vagy ne játszon vele.

Uff..ez volt az én véleményem.
  • Running
    2005 környékén még egy fps-el is évekig játszottak az emberek, mmo-val meg pláne. Manapság az mmo-k azok amelyek pár hónapig kihúzzák, mondjuk nem is volt ennyi híg és retard a játékosközösség.
    Ilyen világot élünk. Szeretném jelezni, hogy a tömegről beszélek, és nem a kivételekről. GW2-be is szar volt már, hogy 5 hónap alatt 50+ ember lépett be és ki a csapatba. Ilyenekről, hogy csapatmunka, kitartás, meg hasonlóakról, azt sem tudták mi az.
  • Ashyn
    Sorry az off-ért: ami az NFL döntőt illeti, én teljesen padlót fogtam. Mindenre számítottam, de erre nem. Mind NFC és Defense párti roppant örültem az eredmények, de ez megdöbbentő volt. Haverom, aki Manning és Broncos drukkel hajnalban felhívott, hogy ma ne keressem. Sokan lehetnek így...
  • PiszkosFred
    Hát lehet, hogy a hétfő, vagy az NFL döntő miatti alig alvás miatt, de ezt mostan nem értem, kifejtenéd? :)
  • Ashyn
    Ennek semmi köze a magyar mentalitáshoz, ez így fog történni :)

Egyet értek PiszkosFreddel. Ahogy az történt számos játék esetében sokan megveszik mert új, mert azt keresik benne, mint a WoW-ban, esetleg jobb kint a WoW. Ők nagyon hamar el fognak tűnni, mert hatalmasat fognak csalódni. Ez a játék nem WoW, nem jobb, de nem is rosszabb nála. Egyszerűen más közönségnek készült. De sajnos ezt sokan nem veszik figyelembe.
  • alienenemy
    Nos ez a hozzáállás az, amiért nem magyarok a fő MMO fejlesztők :)
  • PiszkosFred
    Hát lehet, bár minden nap fogom a fejem, hogy sokak által szidott és semmibe sem nézett D3-ba mennyi órát beleöltem a megjelenés óta. Pedig nem folyamatosan játszok vele, csak ha rám jön a "bolond óra", akkor nincs megállás egy ideig :)
  • MaRee
    A DAoC egy nagyon jó kis játék volt! Egy "folytatás" is készül hozzá, Camelot Unchained néven, bár eddig nem sokat tudni róla.
  • j0nNyKa
    talán még a bioware, legalábbis én szeretem nagyon az elmúlt években megjelent cuccaikat
  • Pari
    reszben igazad van.
    Tisztes iparos munka minden gamejuk, es egyik sem volt bukas...sok mas kiado/fejleszto; franchise es folytatasos game ezt nem mondhatja el magarol
  • Running
    A blizzardnak a D2, WoW, Starcraft óta nem volt minőségi játéka, szerintem. Jelenleg is abból élnek amit 10 évvel ezelőtt alkottak.
  • Pari
    Nem, én eddgi ugy gondoltam a teso-ra, hogy majd egyszer kiprobalom trialba, vagy f2p-be, de miota megtudtamma, hogy nyiltan felvallalva daoc szintu rvrt szeretnenek, azota nagyon szurkolok a gamenak es nem varok a trialig...a Bethesda is, mint a Blizzard mindig minosegi jatekokkal allt elo, szoval, remelem jo lesz!
  • Kryon
    Magam részéről bízom benne hogy majd átállnak f2p-re, akkor kipróbálnám. Eléggé rendszertelenül játszom, így a havidíj nekem nem éri meg, amikor lehet hogy csak 1-2 hétvégén játszanék egy hónapban.
  • Arhenius
    Daoc - ESO
  • Arhenius
    Nagyon érdekes cikk ha valakit érdekel :

http://tamrielfoundry.com/2013/02/eso-daoc-legacy/
  • Arhenius
    Én vagyok az egyetlen itt akit nem nagyon érdekel a lore, hanem inkább a Dark Age of Camelot miatt várom ezt a játékot ?
  • Ashyn
    A magam részéről örülök, hogy a fizetős modell mellett döntöttek. Lehet azért, mert régimódi vagyok :)
    Komolyra fordítva: az f2p MMO se ingyenes, sőt, sokkal többet el lehet költeni, ha vinni akarod valamire, ne adj isten pénzért árulnak olyan itemet, ami elengedhetetlen az end contentben. Nyilván mindkét esetre vannak példák, de számomra sokkal biztosabb hátteret jelent egy fizetős MMO, mint egy f2p. Hozzáteszem, ez a magán véleményem.
  • Eksz
    Nagyon jo pelda a p2p-f2p mizériara a Rift. Amig p2p volt szinvonalas kontent volt, ertelmes fejlesztokkel, amiota f2p, 1 dolgot fejlesztenek lelkesen, az item storet. Igen, eros sarkitas, de attol meg a lenyeg ertheto. Nem akarok belemenni ebbe az ertelmetlen vitaba, ezert csak annyit mondok, hogy en orulok hogy a TESO p2p jatekkent jelenik meg.
  • PiszkosFred
    Nagyon sokan le fognak morzsolódni az első időszakban. Ugyanúgy, mint egy tévésorozat esetében. Meg fogják venni, kipróbálják, nem tetszik, uninstall. Úgy rendelnek elő, vagy veszik meg, hogy fogalmuk sincs mit vesznek. Főleg, ha WoWból jönnek át, azok két hét múlva kettétörik a dvdt is. Lehet, hogy 20 millió Skyrim fogyott 2 év alatt, de ez nem garancia a sikerre, főleg úgy, hogy nem a hagyományos mmo trendet követi a játék, amelyet láttál a többi mmoban.
  • Terawatt
    Tény, hogy egy B2P több embert csalna a játékhoz, de szerintem azért vállalták ezt be, mert óriási a név mögötti rajongótábor és kb. a nevével eladja magát. Skyrim után meg aztán főleg nőtt az igény egy Elder MMOra. Időnként óránként mondtam magamban, hogy bárcsak itt lenne haver, és együtt mászkálhatnánk ezen a király részen.

Ami miatt még kicsit rizikós, hogy mint említetted a WoW idejében nem volt f2p igazából, és ez akkoriban megszokott volt. Ismerek olyat, aki csak azért inkább a WoWra fog újra előfizetni/megvenni az új kieget, mert az már egy olyan játék, ami jól kitaposott ösvényen halad biztosan, és nem kockáztatja meg azt, hogy egyetem mellett így "pénzt kidobjon", ha befuccsol.

Ha jó lesz a start, és az emberek látnak benne lehetőséget, akkor start után fél évre rá is sokan fogják még megvenni. Ez igazából az én meglátásom a helyzetről. Én úgy vagyok vele, hogyha az ember bele öl akár csak pár száz órát, és jól szórakozott, az már siker. :)
  • PiszkosFred
    STO pont most 4 éves, és köszöni szépen nagyon jól elvan és fejlődik. A legújabb Tuvok szál kifejezetten színvonalas.

Az SWtOR szintén fejlődik, napról napra jobb, és bár a f2p része eléggé korlátozott, maga az mmo fejlesztői és a játékosok kitartanak mellette, sőt, folyamatosan növekszik az egész.

Utolsó mondatodhoz annyit, hogy mi van akkor, ha f2p lesz? Nem dől össze a világ, nem fog megszűnni, ugyanúgy lehet vele játszani, ugyanúgy fizethetsz is érte továbbra is, stb. maximum felhígul a közösség, amely ellen nem lehet mi tenni. Addig pedig? Én kiélvezem minden percét amíg lehet, mások is valószínűleg. A pénz a legkevesebb, ami számít.
  • bgabor
    Csalódottan értesültem róla hogy nem csak megvásárlós, de megvásárlós+havidíjas lesz a játék. Ezt óriási baklövésnek tartom, a most induló MMOknál ez a konstrukció már nem életképes, csak azoknál az MMOknál maradt meg, amik még a FTPMMO korszak előtt inultak és meg tudták őrizni valamennyire a népszerűségüket(WoW, EVE azt csá). Legutóbb a Star Wars MMO, az SWTOR bukott egy óriásit ezzel az üzleti modellel, de annó a Star Trek Online is így járt. Bizotos vagyok mondjuk benne, hogy aimént említett két erősen középszerű minőségű MMO-t a ESO már az induláskor lazán überelni fogja színvonal tekintetében, de szerintem ez az üzleti modell akkor is nagy mellényúlás.
    Azok a kevesek, akik valamiért még ragaszkodnak a PTP üzeti modellhez, az egyszeri megvételt szokták preferálni mostanában(pl:Guild Wars2). Nem tetszik hogy az utóbbi évek legjobban várt MMOja egy öt-nyolc éve elavult üzleti modellel startol el. Csak aztán nehogy ugyanúgy megbánják, mint mindenki más.
  • soundsonic
    Az sem mindegy hány hazai játékos lesz mert elég sokan jelezték itt is, hogy klánt alapítanának.
  • Count Adyn
    Nah igen, remélem nem adnak maguknak még egy pofont...:D
  • PiszkosFred
    Várjunk még a "gát nélküliséggel", ez csak preorder, és nem tudni, mennyien veszik most meg, és mennyien nem. Illetve, hogy mennyire lehet ezt unlockolni/megvenni, és mennyire nem.
  • Ashyn
    Lentebb már írtam, hogy nálunk most megy a tanakodás, mi legyen, mivel úgy készültünk, hogy csak EP-s fajok lehetnek tagjaink. Még nem tudjuk, mi lesz, kicsit várunk.
  • Count Adyn
    Guildekről van már elképzelés így gátak nélkül ki mihez kezd?:) Dunmer Nightblade lesz az első kari már megálmodtam még a nevét is:D
  • soundsonic
    Itt indítottam a topicot, ha valakit érdekel: Link
  • Nephin
    Nyehh, ez Különcnek ment. :D
  • Nephin
    Perszepersze. :P
  • Terawatt
    Valahogy úgy képzelem el látatlanba, mint a Darkfall, csak pve contentel megszórva/és persze full loot nélkül/.
  • Különc
    Elf hullák ezrei elég széppé tudják tenni a tájat, nem vitás ^^
  • Nephin
    "Cyrodiil nem csak pvpről szól. Ugyanúgy lesznek küldetések, semleges városok, eventek, insták és publikus insták, stb. Ugyanaz, mint a szintező zóna, csak épp PVP flaggal." by Fred

Ez a lényeg. Ne úgy képzeld el, hogy bemész, vannak fák, várak meg sziklák és ott malmozol, mikor futsz össze valakivel, mert nincs mit csinálni. Ráadásul a többi területhez hasonlóan nagyon szép hely.
  • Terawatt
    Cool. Köszi. Egyenlőre úgy néz ki, hogy nem startkor kezdek, hanem 1-2 hónappal rá, addigra úgyis foltozzák még a játékot, meg kiderülnek a nagyobb bakik, ha lesznek.
  • soundsonic
    Off: Hoppá! A Bethesda csinálta a kedvenc játékom az arx fatalis-t :))