The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Running
Köszönjük szépen a fordítást!

PiszkosFred

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Ujabb kerdezz-felelek a hivatalos oldalon

Holnap napkozben majd lesz valami kis osszefoglalo, ma mar nem hiszem.

Nagyon jó kis videó, tetszett!
Igazából lehetne több mindent is írni róla dicséretként, de ha nagyon röviden kellene összefoglalnom, akkor azt mondhatnám: hogy rövidsége dacára is árad belõle a nagybetûs hangulat. És számomra ez az egyik legfontosabb dolog egy ilyen játékban <#smile>
PiszkosFred
Nem kell jobb otlet. Pvpbe nem hasznalja az fps nezetet a tisztelt nagyerdemu. Ennyi. Tulgondolod megint a dolgokat. Valasztasi lehetoseged van, iteld meg, melyik a kenyelmesebb neked, de ne akarj visszapillanto tukrot a jatekba csak azert, mert rosszul dontesz 😊

Hát szerintem anélkül disadvantage ahogy a betett link is írja ezek szerint a zenimaxnak is eszébe jutott. Ez nem swtor lesz itt hárítani kell az ütéseket fp nézetben egy átlag játékos bantha eledel lesz egy gyakorlott pvpsnek mert beszûkült terület lát miközben a tp-s látja a maga mögötti részt is idõben tud reagálni. Nem kell forognia állandón mint a mérgezett egérnek. De gondoljátok végig. Nyilván tudom vicces meg lehet túl nagy elõnyt is adna de jobb ötlet nem ugrott be.

PiszkosFred
Most komolyan. De komolyan. Gondold at megegyszer 😄 Tenyleg egy visszapillanto tukrot akarsz egy mmobna? Az biztos, hogy korszakalkoto lenne...

darth devil
Minek túlbonyolítani? Ha olyan nézetben akar pvpzni, akkor majd szépen megfordul néha.

War, war never changes.

Gondolkodtam ezen a problémán mert ez nekem is eszembe jutott a pvpben a fp nézet full szívás lesz. Esetleg lehetne csinálni egy miniablakot ami a karakter mögötti területet mutatja így nagyjából használható lenne az fp a pvp zónában is.

PiszkosFred

PiszkosFred
Koszonom, de hetvegen megoldom. 😊

j0nNyKa
ha gondolod, olyat csinálhatunk, hogy elküldöd, ahogy eddig állsz, és nekiesek a maradék részének

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

PiszkosFred
Hat ne is varjon senki ram, mert lassan ket hete csinalgatom, de egyszeruen alig haladok vele ido hianya miatt. (ha pedig lenne ra ido, mindig jon valami mas, ami elviszi...)

j0nNyKa
szuperjó vagy ismét <#eljen>
mindenesetre nekiesek akkor eredeti nyelven, nekem úgy jobb (no offense feléd)

PiszkosFred
Olyannyira, hogy mar felig kesz a forditasa. Mas kerdes, hogy a kerdesekre adott egykori valaszok ota eltelt kis ido, igy azota lehet, valtozott a felallas es a terv a fejlesztok reszerol, de amennyire neztem a listat anno, naprakesz. Ezert is kezdtem el forditani, hogy legyen egy magyar FAQ is.

j0nNyKa
fred: tamrielen a developer FAQ mennyire pontos infókat ad? mert így hirtelen beleolvasva nekem van 1-2 újdonság, kérdés, hogy jók-e ezek az infók?

j0nNyKa
próbálj már meg leszakadni a gw2 topicról, az égvilágon semmi közöm nincs hozzá, nem tudom honnan a bánatos istenbõl veszed a marhaságaidat

ezt a topicot viszont rendszeresen olvasom, és nagyon magas lenne a színvonal - nélküled.
próbáljuk már ki, komolyan

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

PiszkosFred
Nem problema az, en szeretem a munkamat, semmi penzert (najo ez persze tulzas, mindig van az a penz) nem cserelnem el masra. Egyszeruen, egy mmoban en a pohar teli felenek orulok, amig te, es jo par mas ember amiatt kesereg, hogy a pohar felig ures. Engem ugy neveltek, es en is ezt igyekszem tovabbadni a csaladomnak, hogy annak oruljunk, amink van, ne amiatt keseregjunk, amink nincs.

Jo dolog az egeszseges kritika, de eleg egyszer megfogalmazni, nem kell papagaj modjara eveken keresztul azt uvolteni a vilagba, mert egy: a kutyat se erdekli, ketto: csak magadnak okozol gyomorfekelyt, harom: cseppet sem szorakoztato, akkor meg minek?

Ennyi.

Ja végül is ez a lényeg. Munkából eredõ probléma. A kikapcsolódás is agyalás feleslegesen ez így igaz 😄

PiszkosFred
Nem "csak" azt. Nekem teljesen mindegy, csak szorakoztasson. Amig te tulbonyolitod a dolgokat, es agyongondolkodsz mindent, addig nalam egy szempont van, az, hogy szorakoztasson, es kikapcsolodast nyujtson. 8 eve wowozok, amelybol 7 evet raideltem (pandaknal elfogyott a lendulet, maradt casual), kozben tizeneve hattrickezek, diablozok (ha olyan kedvem van), vagy nekiesek a ME triologianak, esetleg a Pirates!-nek. Teljesen mindegy mi az, csak a napi robot utan este kapcsoljon ki 1-2 orara, es mar fizetek is erte 😊

Fred írt valamit arra válaszoltam. Tényleg kapcsolj le és nem kell olvasnod.

Skyrim perk rendszer.

Egyszerû tiltsd le a megjelenését amit írok, és neked is jobb lesz meg nekem is. És idõnként olvasd vissza a beírásaidat a GW2 topicba.

j0nNyKa
random beleolvastam a kommentedbe: "Igaz a perk rendszerre is azt mondtam szar lesz, ez magánvélemény, nekem az is, gagyi."

tehát 1: ne nézzél már madárnak
tehát 2: legyen igazad, nem a tesorol van szó, átfogalmazom a kedvedért a kérdést: hány embert érdekel az elder scrolls online topicban, hogy neked mi az úristen baszása bajod van a skyrim-mal?

Pl. ahogy látom a bejegyzéseid alapján te a felfedezést a bolyongást szereted mondjuk alapvetõen.
Más a történetért vesz egy játékot és eszerint itél, persze ezt nevezheted szubjektívnek.

Skyrimról beszéltünk nem a TESOról.

j0nNyKa
rájötem hogy te nem havonta menstruálsz, hanem ilyen ~2 hetente 😄

egyre válaszolj nekem kérlek: hogy látod, hány embert érdekel itt (readonly-kat is számold bele) az, hogy szerinted mi lesz a gagyi egy játékban, amirõl még alig tudunk ezt azt? kérlek, mondj nekem erre egy számot, aztán elmondom, hogy szerintem mennyit.

Naaa, a skyrimnál fõleg a történetet és a questeket gagyizom mert az is 😊, és saját magukhoz képest, nem a Biowarehoz mérve mert nincs értelme. De még õk is tudtak volna jobbat csinálni. Már amit eddig láttam az alapján a TESO solo játékként is sokkal jobb lesz történetben, karakterekben 😊 Igaz a perk rendszerre is azt mondtam szar lesz, ez magánvélemény, nekem az is, gagyi.
Teljesen nem lehet hasonló mert itt vannak attribok és classok ott meg nincsenek 😊 De ne folytassuk már ezt 😊
Azért játszok rpgkell mert érdekelnek a történetek a questek a karakterek meg sok minden amit ez jelent és a skyrim abba csalódás volt, nem tudtam bele élni sokszor magam mert nem "passzolt". Úgy gondolom itt nem így lesz, mmo adta lehetõségen belül. Aztán hát ha mégsem akkor ez van.
Egy mmonál is fontos mindez bár ott legtöbbször az emberek adják a roleplay-t. És azok akik ezt tényleg csinálták egyre kevesebben vannak, de ez se téma most.

PiszkosFred
Skyrimot folyamatosan gagyizod, mert tomegjatek lett. Abbol csinalnak egy mmot, amely szinte 90%-ban megegyezik a Skyrim mechanizmusaival, erre az mar nem tomegjatek? 😄 El kellene mar donteni...

A "meg egy szervert" pedig tenyleg felejtsd mar el, mert teljesen rossz utakon jarsz. Itt most ne egy gepre gondolj, amely a konyhaasztalodon all, es ra van irva: "ez egy server".

Jovot nem ismerem, de azt, ami/aki epiti es alakitja, azt igen 😊

A jövõt te sem tudhatod pontosan 😊 Bár nem hiszem közeljövõben lesz még egy szerver. Egyszerüen ez nem tömegjátéknak ígérkezik legalábbis nem úgy mint a wow, és annyira se mint a GW2. De majd kiderül.
Az swtornál is tudtam már ezeket a dolgokat amit írsz, nem véletlen 2012 nyarán vettem meg leértékelve. Kb ezt fogom csinálni itt is. Sose tartoztam a mobshoz ezután se fogok.
Elvagyok egy-két mmoval, nem ugrálok ide oda. Szerintem rossz helyre címezted megint 😊

PiszkosFred
Foglalmam sincs, ezeket a hulyesegeket honnan veszed, de valtoztatnek a forrasokon a helyedben 😊 NEM LESZ tobb szerver, EGY LESZ az eu-s angol nyelvueknek, EGY a nemet- es EGY a francia nyelven beszeloknek. Sot, utobbi ketto csak pletyka szinten van, lesz lokalizacio (mint 20 eve minden jatek eseteben) az a biztos egyelore.

Senki sem mondta, hogy a fizetesi modell az elejen az egyben a vegso megoldas is lesz. A mai vilagban barmi valtozhat, meg te is dicsersz manapsag olyanokat, amelyet fel eve asztalt csapdkova szidtal. Ez igy mukodik.

Ket megoldast latnak az emberek (amelyet vegul ugyis a penzugyi elemzok fognak eldonteni, pusztan gazdasagi elorejelzesek es felmeresek alapjan). Elso csoport szeretne jatszani a jatekkal, a leheto legkisebb befektetessel. Ok vagy f2p, vagy b2p modellt latnak szivesen, vagy pedig ami mar itt is felmerult, de a nemzetkozi oldalon is egyre tobbszor elojon, a perc alapu dijazast. Mindegyiknek megvan az elonye, es hatranya is. A legtobb 2013-ban minimum tucatnyi ingyenes mmo kozul valaszthat, amelyek kozott van egy-ket gyongyszem is, nem fognak havi 3-4000 Ftnyi, 15 dodos dijat fizetni vakon, csak mert TES-rol van szo. Azok foleg nem, akiknek fingjuk sincs a TES-rol, csak latjak, hogy ujabb mmo jelenik meg, es ha ingyen adjak, kiprobaljak, de penzert leszarjak magasrol. Es meg lehetne sorolni.

A masodik, es a kimutatasok es kommentek alapjan is a nagyobb csoport, elofizeteses rendszert szeretne. Nem azert, mert otthon reggelente milliokat sz*rnak a wcn ulve, vagy mert apuci majd fizeti nekik, vagy mert nem itt a balkanon elnek, hanem amolyan vedelmi burkot akarnak az elofizeteses rendszerrel, amely megakadalyozza az "ingyenesseg" szagara megjeleno hordat. Szar dolog ugy jatszani egy TES jatekban, hogy a generalon sarkanyok utan acsingoznak az emberek, vagy szarozzak a jatekot egy masik elleneben, esetleg aranyat hirdetnek, stb. Lesz ilyen is, ketseg ne legyen effelol, elofizetes eseten is, de lenyeges kevesebb mennyisegben. Elofizeteses rendszert a TES jatekokat ismero, es megkockaztatom, szereto jatekosok szeretnenek elsosorban. A Tamriel Foundry kerdeseit tegyuk fel mondjuk egy helyi, nem TES-hez kotheto, altalanos gamer oldalon, es nezzuk meg a valaszt. Elmeny lenne, meg a sulinetes regi idoszakot is lekorozne az a komment szinvonal, amit kapna a kerdes. A kezdeti subscription rendszer a TES "fanoknak" nyujtana egy kis biztonsagot, es garantalna nemi szorakozast.

Es affelol se legyen ketseged, hogy a premier napjan, de akar a heteben NEM FOGSZ TUDNI normalisan jatszani, mert vagy a serverpark fog behalni, vagy a login lesz szar, vagy iszonyat lag lesz, stb. Aki azt hiszi, hogy a premier napjan haboritatlanul tud jatszani, az vagy buta vagy iszonyatosan naiv. Bar igy lenne, de nem, ezt keptelenseg megoldani meg 2013-ban is. (tisztelet a ritka kivetelnek) Akinek van esze, kivar picit. Barcsak ne igy lenne...

Akarmilyen jo egy mmo, akarmennyire is egyeduralkodo lassan egy evtizede, mint a wow, vagy nevezik tronkovetelonek, mint a gw2-t, vagy elnek tiszavirag eletet, mint tobbi manapsag, egy biztos. Semmi garancia sincs arra manapsag mar, hogy egy ember ne unja meg az adott MMO-t, zaros hataridon belul. Nem azert, mer nincs tartalom, vagy endgame, egyszeruen akkora a valasztek, hogy mindig hianyerzeted lesz. Hianyzik majd a skalazodas a GW2-bol, hianyzik majd a crew system a SWTORbol, hianyzik majd a 5-6 havonta erkezo tierekre epulo, koncentraciot es taktikat kovetelo raid a wowbol, hianyzik majd a totalis szabadsag erzese a hagyomanyos TES jatekbol, hianyzik majd....bla-bla, stb.

Pont emiatt lehetetlen manapsag barmit is korszakalkotonak vagy forradalminak nevezni. Az ESO sem lesz az. Az igazi forradalmi mmo, amely alapjaiban reformalja meg a piacot, meg nem jott el. Es nem is fog a kovetkezo 5-10 evben, mert bar az ember azt hiszi, van ra igeny, de nincs. Olyan ez, mint a magyar bohocliga. Mindenki tudja, hogy szar, de megis minden hetvegen varjuk a kovetkezo fordulot, es uvoltjuk vegig kethetente a hazai 90 perceket...

nagyon rossz reklámot csinál az egy mmonak, amikor p2p-rõl freemiumra váltanak. 😞

Igen fizetõs modell kell indulásnak ez nem kérdés máskülönben túl sokan lepik el indulásnak. Ez se garancia persze. Egy mmo sem végleges az elsõ lépéssel. Idõvel is ráérnek fizetési modellt választani akár a gw2 b2p vagy a TSW b2p rendszert is. Egy szerver lesz zónánként akármilyen nagy is egy darab. Kicsit fordított a többihez képest akik nagyon sokkal indulnak és kevés lesz. õk egyel indulnak megvárják míg beáll és ha kell lesz másik szerver is idõvel talán ha meg nem hát nem egy szerverre való populációja mindig lesz a TESOnak.

persze, egyetértünk.

PiszkosFred
Ok, ez a gazdasagi oldala. De a kozosseg "ohaja" erzelmi alapon tortenik, nem gazdasagi szempontbol. Amikor havidijat szeretne nagyon sok ember, az azert teszi jelenleg, mert legalabb egy ideig szeretne nyugodtan jatszani, a f2p horda megjelenese elott.

Az, hogy ez gazdasagilag mennyire allja majd meg a helyet, kiderul. En sem hiszek mar a havidijas eletkepes modszerben egy uj(!) mmo eseteben, de az ketsegtelen, hogy konnyebb lenne az elso idoszak, mint egy f2p/b2p nyitas eseteben.

teljesen mindegy, hogy az a réteg kiadáskor jut hozzá a játékhoz, vagy fél/egy évvel késõbb. az swtoros történet után nincsenek illúzióim affelõl, hogy egy havi elõfizetéses játék hozni tudja a kívánt számokat akár középtávon is. egyszerûen túl jók az f2p játékok. a körítés és az újdonság varázsa egy rövid ideig persze elviszi a hátán a játékot, de jobb hosszú távra tervezni.

PiszkosFred
Pedig a fizetesi forma az, ami a legpontosabb, sot... Eleg ha csak a hivatalos FB oldalt nezed, a kommentek 90%-a havidijat szeretne, a maga visszatarto erejevel. Termeszetesen azzal a megkotessel, hogy legyen miert fizetni, legyen mogottes tartalom. Es ahogy kinez a dolog, a fejlesztok is ebben gondolkodnak.

A B2P is szoba szokott jonni otlet szintjen, az is maximum a "legjobb rossz" megoldaskent.

Persze a sulinetes szinvonalu forumok es portalok habzo szaju "ingyent mindent most azonnal" kommentjeit nezve a F2P lenne a legjobb, sot, sok helyen mar most bukas, szar es gagyi, stb. jelzokkel dobaloznak. Hianyzik ez a reteg barkinek is?

A fizetõs forma kérdés válaszai nekem kicsit hiteltelenek tûnik 😊 Az rpre adott szám is meglepett a választott class és a használt fegyverek között kis ellentmondást érzek. Alapból arra számítok sokan lesznek úgy mint amin gondolkodok, mage classal ez tényleg könnyebb játék lesz hosszú távon mint harcossal(ha lesz aoe spell :-))
Csak nehogy túlzás legyen az arány a végén 😊 Bár lehet a válaszadók nem nagyon gondolkodtak a válasz elõtt azért ilyen.

j0nNyKa
szerintem ezek abszolult várhatóak voltak

A Tamriel Foundry közvélemény kutatásának eredménye, 1. rész:

ESO By The Numbers, Pt. 1

Néhol elég érdekes eredmények jöttek ki, érdemes megnézni

"Life is a map and it's quite confusing" My screenshots: https://flic.kr/ps/2YWbrd

Igen ilyen ha tényleg valódi script és történet írók vannak, és nem csak utánzatok 😊

j0nNyKa
<#eljen><#eljen>

Nem rossz 😊 (Schick meg a hangja a megtestesült varázslómester még mindig 😄 )

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

PiszkosFred

Vegre valami

Az hát.Én is így voltam ezzel😊)
Teso-nál kellene majd valami dinamikus reticle pl.ami célpontra áll az se baj ha lenne ki-be kapcsolható auto target reticle amit el lehetne váltani sima egyszerü senkit nem zavaró jól megszokott target rendszerrel.Aztán target-lock,tehát megfûszerezni azt az irányítást,hogy mindenkinek jó legyen
Ettõl én is tartok, remélem a legcsekélyebb mértékben sem lesz neverwinteres, aminek kétszer adtam esélyt, de rövid úton repült a gépemrõl mindkét alkalommal - mindless gombnyomogatós vacak, dögunalom. 😞

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Béta account-ot majd mindenképpen osszuk meg egymással.Persze ha P2P lesz.
Ha B2p lesz akkor annyira nem érdekes a béta mert úgy is megveszem és inkább a tesztre szánt idõt kihagynám de ha fizetõs rendszer lesz akkor kell tesztelni mert ott kérdéses lenne a megvétel..
Ha Neverwinter és Tera combat nem tetszett akkor esetleg Teso-nak lehet esélye?A reticle ha jól láttam itt nem fix lesz.
Kezdek tartani tõle,hogy nem fog így bejönni igazán<#miaz>
j0nNyKa