24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Terawatt
    Ez elég érdekes, hogy nem sikerült partizni. Igaz, bár csak ketten zúztuk fél 5től fél 1ig, de mindig együtt tudtunk haladni. Gondolom néztétek azt, hogy partyban van opció a másik playerhez travelre, ha nem akkor az lesz a megoldás. :)

Ennyi idő alatt, mi 7 szintet léptünk szintén mindent bájárva, craftolva, és ha 12+ fölött, ahogy Fred írta még jobban kinyílik a világ, akkor -3. napon már csinálom is majd a karim veletek együtt.

Sok hatert meg le kell szarni akinek nem tetszik a játék. /Főleg fórumon kívül fröcsög a bullshit/
  • ANDAXINx
    Nem tudom, majd megmondják az okosok, de szerintem ez marhaság!
    6 óra folyamatos béta volt részemről (17.00-23.00, és logolok is vissza 6 perc sorban állás után, mire megírom 16 perc inkább), és nagyon élveztem, hogy az ígéretnek megfelelően TES MMO-t kaptam (fogok kapni) és nem egy MMORPGt TES köntösben. Sajnos a haverokkal kicseszett a stressz teszt már 19.30tól, így partizni igen csekély esélyünk volt. Nagyon elkenődtek a srácok TSen. Nekem is sokkal kevesebb volt az élmény így. Nekem csont nélkül ment ultrán, egész korrekt a grafika. (Amíg ki nem értem a szabadba össze sem tudtam hasonlítani a grafikát a felmoddolt Skyrimmel, külső térben azonban nincs probléma szerintem, abszolút élvezhető és látványos. FPSt nem mértem, nem egy BF4. A BF4 singleben 200nál kiakadt, a multi meg még mantle nélkül folyamatosan 70-130 között mozgott.)

Egy kifogásom azért van, a Nordokat sokkal szebben testre lehet szabni, mint szerencsétlen dunmereket. Szégyelltem magam a sok szakállas, izmos arc között "sötét elfként", mert akármit csináltam, a csúszkán nem tudtam hasonlót beállítani, egyszerűen "ocsmány". Na a dunmerek veteran armorja meg vicc... Bezzeg a dunmer Templar csajszim, na, az igazán jól néz ki! Egyébként az Ebonhearth Pact karakteralkotása során a Nord a császár(mondta Tiber Septim, és uralkodott is egy picit, ha már így alakult. De nem látok a jövőbe)

Amit én tapasztaltam, az tiszta elder scrolls. Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, bele tudnék kötni dolgokba (pl. elég sok láda ki volt fosztva előttem, a ranged az Isten, mint GW2ben, ugyanaz lesz open world pvpben, stb., bár remélem nem), de a hangulat, a sztori megragadott. 6 óra alatt 4 szint, nyilván nem szaladtam sehova, élveztem a világot, cimbora (akit kivágott) 2 óra alatt 6 szintet hozott össze.

Kíváncsian várom az MMOról MMOra vándorló "überprofi" klánok (nevesítve: /ha nem lehet, majd Running törli/ Nemesis, Renegade, Resonance) véleményét a fórumukon, talán ebben a világban végre megszabadulunk a "keménymaguktól", mert annyira más az egész. Unalmas már mindig ugyanazokat a pofákat látni egy mmoRPG (mert nicsak, ez tényleg RPG) indulásakor, remélem maga a "smash king" (SWTOR) sem erőlteti túl a hirdetéseit.

Aki TES rajongó, annak ajánlom a játékot (bár csak dragonknight és templar kasztokat néztem meg), aki inkább "mmommommommo", annak talán nem.
  • Fpocok
    FPS nézetben hogy tudok FoV-ot állítani?
  • sayiid
    Csak mert nem akarok olyan játékot kezdeni ami előbb f2p áldozata lesz. Volt már részem benne és nem volt kellemes. itt nem arról van szó, hogy nem akarom kicsengetni érte azt a fránya 4-5e forintot. EVE online-tól se sajnáltam :)
  • Arhenius
    Ne haragudj de 2-3 óra béta játék után elég nagy butaság eldönteni hogy milyen a játék....
    Kifizetsz érte annyit amennyibe egy single player játék kerül, játszol vele egy hónapig aztán majd eldöntöd hogy megéri-e vagy sem. De egy béta délután után megmondani hogy a játéknak többet kell letennie...

Ha csak végigjátszom lvl50-ig a játékot egyszer is megér annyit amennyit egy másik szóló játékra költöttem... és némelyikkel nem is játszottam többet 1-2 óránál.
  • PiszkosFred
    Kiválasztod, hogy melyik itemből milyen traitet akarsz megtanulni, majd research opcióval megtanulod kb 6-8 óra alatt, az item eltűnik, viszont onnantól a traitet rárakhatod az adott típusú tárgyra.
  • PiszkosFred
    lvl12-15 és felette válik igazán érdekessé, az első két zóna aránylag kicsi és egyhangú. Utána nyílik ki a világ, szó szerint.

Havidíj tényleg jó kérdés, PC-sek nagy része biztos, hogy sír majd mint a fürdős k*rva, de talán lesz egy előfizetői bázis. Viszont konzolon más a helyzet, a TES sorozatot mindig is az tartotta el, nem a PC. Ha nekik tetszik majd az, amit júniusban kapnak, akkor nem lesz gond. MS-tal kellene még összebútorozni a live előfizu miatt, és akkor nem lenne semmi gond.

Leszámítva a több milliós tesztelő miatti lagokat, nagy gáz nincs a játékkal. Persze, a maradék másfél hónapban így is napi 25 órában kell a performance, grafika, animáció, bugok, stb-ra feküdni, hogy meglegyen minden a premierre.
  • puca007
    Üdv!

Valaki megtudott valamit a researchelésről és a traitekről? :)
  • sayiid
    Tudtommal 50.es szint.
    Érdekes játék bár nem tudom a havidíjmatt sokan ódzkodni fognak tőle. Kicsivel többet kell majd letenni az asztalra.
  • drop
    menyi most a max szint amit el lehet érni a bétába?
  • MaRee
    Na hát erre kíváncsi leszek mert eddig a képi világon kívül nem igazán emlékeztet az ES játékokra sajnos.
  • Arhenius
    Ez is egy vélemény :
    "After 20+ hours of questing, the game's larger world will open up to you. You should be in the late teens or early twenties in terms of level when this happens......Picture the open world of Skyrim. Now picture that mashed up with Oblivion's world, and maybe even some of Morrowind, too. Bethesda has stated in the past that ESO's world is bigger than Skyrim's, but it's got much more variety, too. Each race's starting experience will differ drastically from the other's, and the size of those stating areas is already bigger than any individual area in Skyrim by leaps and bounds. Once in the full world, you can explore any cave, any ruin, and any town you come across. You can read any book (some of which will provide you with unique quests, and all of which will add to the lore of the world), and you can fight any enemy. This is The Elder Scrolls done on a staggering scope."

Link
  • Arhenius
    Nem'tom, ez a harmadik karakter amit csináltam ( nekem nem voltak meg az előzőek a korábbi bétából ) és a többivel mindig minden trunk/urn üres volt.
  • Terawatt
    Ismerem. Azért kérdem, mert a 3 frakcióra 16 map mindennel beleértve, ami ott van az nem tűnik túl soknak. Főleg, ha az az endgame, hogy a másik frakciók területeire megyünk át. Endgame nálam a lvl 50től kezdődik, és az az 5 terület, ami itt van a frakciómnál nem tűnik elégnek addig a szintig. Coldharbour passzolom, mert azt nem látom, hogy mekkora stb.
  • PiszkosFred
    Clickable fixtures (crates, barrels, nightstands, bread, etc.) are now instanced on a per-character basis as opposed to having to compete with others for the items.
  • Arhenius
    Érdekes, olyan mintha csak egyedül lennék... Amikor a prófétával beszéltem a legelején a terület tele van urnákkal meg ládákkal, mind tele volt, összeszedtem vagy 46 lockpicket, csomó kajaanyagot, meg két kék könyvet amik megtanítottak a Breton és a Durmer crafting style-ra...
  • Eksz
    Jobbklikkelj a mapon. :)
  • Terawatt
    Térkép területe nagyobb lesz mint ami most megnézhető? /gondolom igen, csak nem elérhető még a béta alatt, hogy ne lőjék le/ Biztató szót srácok.
  • Eksz
    Legutobb semmi ilyesmi nem volt, szoval valoszinusitem, hogy igen.
  • MaRee
    Ezek az ultra hosszú töltési idők a sok játékos miatt vannak?
  • Arhenius
    Én most léptem be, csináltam egy Nordot random kinézettel, elindítottam és már bent is vagyok.
  • petecz
    Én is elszorakoztam vele fél órát aztán feladtam, nem volt elég dps, többet healt kapott vissza. :/
  • TDC Geronimo
    Nameplatekkel mivan? Lesznek amúgy később? Csak mert elég gázos így. Elég nehéz megkülönböztetni, hogy ki ally, ki ellenség meg ki npc.
  • MaRee
    Ehh Balrath
  • PiszkosFred
    Azt a mai napig nem értem, hogy miért szívatják a népet ennyire, hogy se csúszka, se .ini beállítás, semmi. Remélem észhez térnek hamarosan.

A Császár személyesen: :)
  • TDC Geronimo
    FOV még mindig taszító :(
  • exec79
    sziasztok, van valami infó arról meddig tart ez a maintenance? Köszi!
  • PiszkosFred
    Nem engedi az időzítést. Szóval 2:55-től érdekes, bár némi spoilert tartalmaz.
  • PiszkosFred
  • BoneDragon
    Interfaceba állítsd be a healthbarokat, talán segít rajta egy kicsit. Viszont én a vendorok jelölését hiányolom, vagy legalább írnák az npc felé, hogy hé vazze rám kattintsál... Teljesen véletlenül találtam rá az árusra egy kis faluba.
  • Susarc
    Maintenance:P akkor jó éjszakát! este remélem megfixálják! amúgy annyira nem volt gáz lag nem is volt mikor bent voltunk! jó lesz ez
  • Count Adyn
    Annál jobb lesz:)
  • drop
    behalt a login szerver megint
  • Johika
    Ore-bol hogy lehet ingotot csinalni?
  • MaRee
    Nem igazán lehet belépni sajnos a pvp-re jelenleg, nagyon sok játékosnak nem megy most pedig már én is kipróbálnám.
  • Zehman
    akkor még 3 szint, kíváncsi leszek a pvp-re, eddig egészen jó a játék, mondjuk az első órában megijedtem picit, de aztán mióta megy a béta nem tudom lerakni :D
  • drop
    10 a pvp 12 az elsö insta
  • Zehman
    Bocsi a hülye kérdésért, de pvp-zni hányas szinttől lehet, ileltve az első insta menyitől van?:)
  • drop
    elsö insta megvolt hát nagyon jó volt tank nélkül xd
  • MaRee
    Hmm, pedig itt Stonefallban mintha mindig naplemente lenne, mióta ittvagyok.