24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Nephin
    Ezt valószínűleg az magyarázza, hogy ez egy MMO, itt nem tehetik meg, vagy nem merik megtenni, hogy az esetlegesen MMO-t sosemlátott ES-közönség csak pislogjon, mi merre - kell egy tutorial. Ez a börtön + a kezdőtelepülések, aminek lineárisnak is kell lennie, hiszen betanító funkciója van. Sok MMO-t játszottaknak persze unalmas lehet, bár szerintem minden MMO kezdője unalmas, főleg sokadszorra... Ráadásul egy MMO-t az első 10 szint vagy még kevesebb alapján megítélni nem túl szerencsés, de ezt mát többen mondták.
  • yusukee
    Most lehet, hogy le leszek hurrogva, de én még nem láttam olyan MMO-t aminek az eleje nem lett volna "altatós". (unalmas)
  • Berennior
    Ebben a játékban pont az a jó. Az ESO nem egy forradalmi alkotás, nem azért csinálták, hogy WoW verő legyen. Azoknak csinálták akik szeretik a TES játékokat.
    Azokat a játékosokat fogja megtartani akiknek bejön a játék stílusa, hangulata stb... és nem azokat akik egy WoW 2-re számítottak.
  • Susarc
    nagyon nagyon NAGYON merész húzás,hogy az elején "altat" a játék! Force a linkelt videómban is ezt hozza fel,hogy orbitális marketinges baklövés ám!
    Mi a garancia arra,hogy 8-10 óra unalmas játék után majd az ztánna következő content izgalmas lesz és érdekes?!?! a tűzzel játszanak! nézd meg a vidit Force jól elmondja
  • MaRee
    Én nem vonok le semmilyen következtetést, csak az eddigi benyomásaimat mondtam el. Pár perc múlva lvl 10 leszek egyébként, meglátjuk az elkövetkező egy-két napban mennyit változik a véleményem. Reméljük, jobb lesz.
  • PiszkosFred
    Rám ne hivatkozzatok, mert amíg nekem tetszik a játék és úgy játszok vele, addig másoknak már az első félórában elment a kedvük tőle. Innentől felesleges az egész.
  • MaRee
    Igen. Itt nem tehetem meg azt, hogy megcsinálom a karaktert, aztán megyek amerre látok. Követnem KELL a küldetéseket, hogy valahova jussak. Ott nem kellett. A lehetőségek száma, főleg a modokkal szinte végtelen volt, akkor is el lehetett több száz órát tölteni a játékban, ha egyáltalán nem csináltam a főküldetést. Plusz itt valahogy nem érzem, hogy a világ része lennék, de ezt nehéz megmagyarázni.

Egyébként nem igaz, hogy nem unják még ezt a börtönös kezdős sztorit :D Valami újat is kitalálhatnának mán.
  • Terawatt
    Mesélj, mi a titkotok?
  • Berennior
    Elmondta Fred is, hogy a játék a 10. szint után "indul be" igazán. Miért vonsz le ilyen következtetéseket úgy, hogy még a bevezetőt sem csináltad végig?
  • PiszkosFred
    Hát akkor nem tudom milyen ES játékkal játszottál, de pont ilyenek. Ott sem támad rád falkában 5 méterenként 4-5 fős group. Ha kapsz egy küldetést a hagyományos TES játékban, az legtöbbször messzire mutat és sokat kell járkálnod. Biztos, hogy egyről beszélünk? :D
  • Susarc
    ááááhhh

• Nephin
    Hol találtál ilyen questeket? Olyan, mintha teljesen más játékkal játszanánk.
  • Susarc
  • MaRee
    Szerintem nem baromság. Jelenleg abból áll a játék, hogy felveszel egy küldetést, futsz 4 percet, megölsz két mobot, futsz vissza négy percet kapsz 30goldot és kezdődik előröl. Néha útközben jön valaki, aki ad még egy küldetést, hogy 4perc futás után ölj meg 2 mobot, vagy gyűjts 3 dolgot. Számomra túl lineáris, lassú és repetitív a játék. És az ES játékokban pont ezt szerettem, hogy nem ilyenek. Természetesen én értem hogy ez egy MMO és nem lehet akkora szabadság benne mint egy SP játékban, de akkor is.
  • Nephin
    Én lemondtam a ládákról, míg klántárs meg nem mutatta, mire kell figyelni, azóta elég könnyedén megy, pedig hagyományosan béna vagyok az ilyesmihez. :D
  • Terawatt
    Nekem pont ez tetszik, hogy semmiben sem korszakalkotó, de minden más jó mmo tulajdonság meg van benne. Nincs még tökéletesre csiszolva, de ez csak egy kis idő kérdése.
  • BoneDragon
    +1
  • Nephin
    Szóval egy stresszteszten sem láttál olyat, hogy sokáig tölt és a végén kivág, aztán megint sokáig tölt stb. Oké, simán lehet, hogy mázlid volt, nekem sajnos nem, kb. minden stresszteszt ilyen volt időnként. :) Plusz volt ESO béta, ahol az én muzeális gépemen (by Fred) is pillanatok alatt betöltött mindig, de az biztos véletlen volt.
  • PiszkosFred
    Várjunk még ezzel a f2p dologgal, itt most három platformon kell majd figyelni. A TES játékok konzolra készülnek elsősorban, ott termelnek iszonyat pénzeket, nem PC-n. Itt van annyi lehetőség más mmo-ra, hogy nem számít. A konzolos számok alapján lesz majd eldöntve, hogy f2p lesz e vagy sem.
  • TDC Geronimo
    Pont ezt írtam. 5 évvel ezelőtti szinten van minden téren kb a játék. Annyira oldschool az egész. Egyedül az elder scrolls név fogja ezt eladni a játékosoknak az elején, de megtartani már nem tudom mi.
  • Wheyprotein
    Ha Oblivion utan nem a Skyrim kovetkezett volna hanem ez a jatek akkor nagyobb siker lehetne.
  • PiszkosFred
    "Hát de, ez olyan."

Szerintem ez baromság, de mivel mindenkinek saját joga eldönteni, hogy mit érez, ezért csak annyit tudok erre mondani, hogy sajnálom, hogy így látod. Sok mindenbe bele lehet kötni, de ebbe pont nem. De, ízlések és pofonok :)
  • Pluskast
    Na ja. Én most végeztem az első szigeten és most vinne át Bal Foyen-re de egyszerűen nem tölti be. Mindig kiírja, hogy unknow error. Ha meg belépek újbol akkor az első szigetre rak ki de nem Bal Foyen-re. Ördögi kör
  • Wheyprotein
    Nem csak PC-s szemszogbol kell nezni. Konzolokon lehet, hogy egy WoW anomalia fog szuletni.
    PC-s oldalrol nezve nekem bejon de ez F2P lesz rovid idon belul szerintem :(
  • TDC Geronimo
    Ezért is öngyilkosság a fizetős modell amivel indul. Ezzel a játékkal elkéstek úgy 5 évet kb.
  • MaRee
    Nekem az a bajom, hogy azt mondták, hogy ez nem olyan lesz mint a többi mmo. Hát de, ez olyan. Ha nem elder scrolls lenne, a kutyát se érdekelné jelenleg, sajnos eddig nem nyűgözött le. Ahogy elnézem a revieweket, a többi embert se nagyon. Ha nem p2p lenne, akkor ok.
  • petecz
    Nem hogy eltűnnek, nem is lesznek sajnos.
  • Zehman
    Glenumbra már a "nagyobb zonának minősül vagy nem?" :) mert nagynak tünik de mégsem vagyok 10 felett sőt :)
  • Susarc
    teljesen egyet értek veled!

csak az a baj azok a negatívumok hosszú távon tönkrebaxxák a játékélményt és szép lassan eltűnnek a playerek.....ezek nagyon súlyos hiányosságok így 2014-ben!
  • PiszkosFred
    Ma reggel sem volt ilyen, 10 sec alatt volt login, kari választás, loading, játék.
  • PiszkosFred
    Hja, +1-nek, aki belerakta a zárfeltörés minijátokot, az ***** meg a ***** *****-ját. Azt hittem az Oblivion után elfelejtették ezt a szarságot, de nem...
  • drop
    ja rekordot akarnak dönteni csak hogy ha be se tudunk lépni
  • PiszkosFred
    70% vs 30%-ban igen.

- A világ gyönyörű továbbra is, 10-12 után "elveszik" az ember a zónákban, és tényleg olyan, mint egy TES játék, a küldetések, döntések stb. Audio és zene csillagos tízes, a grafika szerintem tökéletes (ismétlődő textura? - ekkora faszságot mint amit tegnap írt itt valamelyik vakegér - lehet, hogy a játék egy fos, de legalább egy szép fos)

De.

- A harccal továbbra sem vagyok kibékülve, jobb mint a legutóbb, több az effekt, de néha továbbra is csak suhingatok a nagy semmibe :) Ez főleg akkor érezhető, ha többen ütünk egy ellenfelet.
    - Animációk - hagyjuk. Jobb, mint volt, de egy-egy futás vagy "ruha" animáció az hihetetlen tragikus.
    - Tudom, hogy lag meg minden, de a blokkolásnál van egy fél másodperc csúszás, ami idegesít, mert nem lehet azonnal reagálni az ütésekre.
    - Nagyon hiányzik egy combat log, tudom, hogy sosem volt TES-ben, de egyszerűen idegesít, hogy nem látom, mit vettem fel és mit nem, vagy ha 10 receptet akarok egyszerre megtanulni az inventoryból (mert minden mob dob egyet lassan), akkor tudjam, melyikre mondja, hogy már ismerem, és melyikre nem. Ez akár jöhetne tooltipben is, akár (already know-t odarakn nem egy nagy wasistdas)
    - Továbbra is tartom, hogy a legtöbb karakter arcra úgy néz ki, mintha testvérek, de minimum unokatestvérek lennének.

Én elleszek vele egy ideig az biztos, megvan benne a potenciál, de ahogy írtam már, másfél hónap alatt napi 25 órában kell dolgozni a premierre az utolsó simításokon.
  • Susarc
    az összefoglalók összefoglalója:P

http://www.reddit.com/r/elderscrollsonline/comments/1x9q2a/press_beta_impressions_megathread/
  • petecz
    Én azt tolom, de egyelőre elég teszt üzembe raktam össze vissza, eddigi tapasztalatom hogy az Aedric Spear ág sokkal jobb és a Dawn's Wrath meg túl sok magicka. A healek azok jók nagyon.
  • Wheyprotein
    Akkor itt gyorsan boviteniuk kell a serverekkel kapcsolatos dolgokat mert start-nal is szamolhatnak majd a nagy rohammal.
    Sorba allas meg elfogadhatatlan szvsz 2014-ben egy friss jateknal.
  • BoneDragon
    Ilyennel még nem találkoztam. Lehet szerver hiba, de én már erősen gyanakszom, hogy játék hiba.
  • Nephin
    Azt hittem, van már pár MMO-béta a hátad mögött.
  • MaRee
    A rengeteg játékos miatt vannak ezek a crashek és a hosszú loading screenek, előző bétában nem volt ilyen.
  • Wheyprotein
    Igen.