24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Munkie
    Nálam sem fordult elő az általad leírt probléma... :

Én örülök, hogy a főtörténet során van súlya a döntésemnek, és ha egy kicsit is, de az én szájízem szerint alakíthatom az eseményeket.
  • Nephin
    Nekem sem volt ilyen.
  • Nephin
    Biztosan így lesz, de ez teljesen rendben van, nem jöhet be mindenkinek ugyanaz (nem is lenne jó, dögunalom :D). Semmi bajom azzal, aki leírja, hogy nem tetszik neki, nem fog vele játszani. Azokkal viszont annál inkább, akik sajnos - mondjuk úgy - lódítanak tényekről, csak azért, hogy alátámasszák a saját érvelésüket, vagy sima trollként érvek nélkül doomolnak.
  • Whysper
    Azért remélem nem egy szálon fog futni a játék mert akkor megint akadásos lesz a ZERG rohamok! 8)
  • Terawatt
    Olvasgatom az F1nél a dolgokat, és tényleg olyan apróságokat tudok meg amiket eddig nem. Például, hogy Cyrodiilban a faltörő kos mozgatható és legalább 3 ember kell hozzá (max 6-több ember nagyobb dmg és gyorsabb-). Végre nem csak annyi lesz, hogy valaki csak úgy lebassza a kapu elé és build.
  • VanDaal
    Pedig még a beszélgetésüket is hallom, vagy a városi forgatag zaját, de látni nem látok ott senkit.
    Relog után újra látok mindenkit, de egy idő után ismét eltünedeznek maguktól. És nem tudom, hogy a gépemmel lehet-e valami gond, a kliens a bugos, vagy csak a túlterheltségtől lehet...
  • PiszkosFred
    MIért ne lenne miért? Attól, hogy a várost a fő történet során cserbenhagytad, attól még a kisebb farmokon élnek menekültek, illetve vannak a vadonban npck, akiknek a konfliktust leszámítva is van elég bajuk.
  • Munkie
    Amíg nem butítják le, mint sok más mmo-t, addig nincs nagy baj.
  • Whysper
    Akkor Én kivétel lehetek mert a TES-sel nem játszottam 3 percet sem! 8)
  • Strayhand
    Ha vissza tudok menni a szigetre (már ha lenne miért), akkor ez teljesen ok.

Mindegy, a lényeg, hogy nektek tetsszen, én úgyis csak kíváncsiságból néztem meg. Gyanítom, hogy ez a játék a TES kedvelők egy részének fog tetszeni, másoknak nem nagyon. A sarkalatos kérdés, hogy a készítők (főleg a kiadó) mennyi előfizetőre terveztek...
  • puca007
    Én nem észleltem ilyet, hogy eltűnnének NPC-k :O
  • Bandras DaSilva #7738
    Még egy dolog, ami viszont nagyon pzitív, teljesen jól fut maxolva, akkor is ha sok ember pörög a környéken. Végre egy cég, aki meg tudta oldani.
  • PiszkosFred
    Te is tudod, hogy a világ úgy változik, ahogy te döntesz. Ha szarsz a lakosok sorsára, és hagyod őket lemészárolni, akkor ne akard őket megmenteni "mégis csak" két hét múlva. :) Azt fogod látni a szigeten, ami történt.
  • VanDaal
    Ismét megkérdezem, mert nem szeretném, ha végleg elsikkadna a dolog itt a hozzászólások hömpölygő forgatagában :)

Másnál is előfordult-e, hogy "eltűnnek" az NPC-k, és a játékosok is a világból?
    Üresnek látom az utcákat, házakat... Ismételt bejelentkezés után helyreáll a dolog, de 5-10 perc játék után újra elkezdenek eltünedezni.
  • Bandras DaSilva #7735
    Nem, de pl. az explorationnek lehetne benne nagyobb szerepe. Mindegy, ez igazából nem nagy para, szal nagy bajom nincs vele. Mármint a nyersanyag gyűjtögetéssel.

Azért mondtam, hogy nem tudom magasabb szinteken mi van, de alacsony szinten kicsit behatárolt. Azzal együtt ezzel is lehet élni, de jobb lett volna szabadabbnak hagyni a dolgot.

Attól még lehetne theme park.

A félreértések elkerülése végett, nem szidom a dolgot, csak van benne pár olyan megoldás, ami 10 évvel ezelőtti mmokban sem volt már túl jó.

Viszont csináltam nord karit, az a rész sokkal jobban bejön. Vagy a karakterek mások picit, vagy a környezet miatt, de itt nem annyira darabosak az npck, játékosok mint a sivatagos részen.
  • Strayhand
    És később visszamehetsz? Része a térképnek, a világnak továbbra is a sziget...?
  • Whysper
    Nekem 8120 FX (4,2 Ghz-en) + Ati 6850 1GB és minden ultran van! Jó igaz 16 GB ramom van lehet szereti az MMO!
  • PiszkosFred
    Itt is oda mehetsz, ahova akarsz. Nem kell végigcsinálnod a szökés utána területet. Pl. Ebonheartban szólj Rannának, hogy szarsz a sziget sorsára, és mehettek is tovább.
  • Munkie
    lemaradt az "nincs erőművem" (bocsi) : cpu: i5-3570k, 4 giga ram, gpu: sapphire 7850 2GB.
  • Torzonborz
    Nincs még nameplate , később - talán ? - lesz opcionálisan.
  • Strayhand
    Ez tény, de ettől még elfuthatsz a városba, onnan átutazhatsz a másik faj kezdőhelyére meg ilyenek. Egy nyitott, élőnek ható világ. Pl. a GW2 készítői felfogták ennek a jelentőségét, és ott pl. az első 5 perc után már egyből 5 területen kezdhetsz el küldizni. Ezt a változatosságot később is megtartották, 3-4 karaktert simán felhúzhatsz úgy, hogy nem mész ugyanazokra a területekre. Ez nehogy már ne legyen alapdolog manapság. Ellenpéldának pl. ott az SWTOR, ahol minden karaktereddel 90%-ban ugyanazokat a küldiket kell végigtolni...
  • kalif
    A playerek nevét hogy lehet megjeleníteni úgy, hogy állandóan lássam, ne csak akkor amikor a célkeresztben éppen benne vannak.Nem láttam beállítást
  • Munkie
    Definíció Munkie értelmében: nincs fps dropp. Stabil 60 fps körül van. Egy két alkalommal áll be a kép pár másodpercre, ez viszont nem hardware oldali hiba.
  • Whysper
    azért ez nem teljesen igaz legalábbis wow-ban,ha vanillától toltad ott se rohangáltál low lvl-en 50+ os területre mert még a lassabb mountról is lekaptak 500m-ről! 8) olyan sűrűn voltam a mobok ,hog ynem tudtál elszaladni közöttük sok helyen. Hiába voltál skilles!
  • Különc
    Lvl 10 körüli Ashenvale mellett volt Felwood, ami lvl 52-es terület, csak egy példa
  • benőmenő
    Légyszi definiáld nálad mit jelent az "akadás mentesen", és a "nincs egy erőművem". :)
  • Munkie
    Hát, WoWban is adott szinteknek megfelelően voltak a küldetések területeken, ahogy a mobok is és nem a te szintedet követte...
  • Strayhand
    Két dolog. A WoW játékmenete semmivel sem rohanósabb, mint a TESO-é, SWTOR-é, GW2-é, stb. A különbség, hogy 10 évvel ezelőtt még nem azzal akarták eladni a questeket, hogy voice actedek... A másik ez a "ne az első 10 szint alapján ítélj" szöveg, amivel kapcsolatban maximálisan egyetértek a korábban linkelt videóval, hogy egy baromság. Pont hogy úgy kell megcsinálni a játék elejét, hogy megfogja az embert. Egyébként a két MMO amivel a legtovább játszottam, a WoW és a GW2, ezeknek az eleje maximálisan tetszik még ma is. Hogy mi a különbség? Hogy ezek úgy kezdődnek mint egy MMO, azaz az első 1-2 quest után teljesen nyitottak, elbarangolhatsz más kezdőhelyekre, legalább annyiféleképpen játszhatod az elejét, ahány faj van a játékban. PONT a TES MMO-ban zárják be az embert egy kezdőhelyre...? Na ne már...
  • Nephin
    A subsampling quality nagyon fontos, anélkül borzalmasan néz ki.
  • drop
    A message to let you know our team is looking into that. We thank you for all your reports, the more information we have, the more data our team can work with.

We will come back with updates later on. végre már dolgoznak a loginés a töltési idön
  • TDC Geronimo
    Hát igen 14 percnél amit mondanak, hogy fél órát fut egyik pontból a másikba és ezalatt semmi se történik, még mob se nagyon van. Amikor egyedül toltam múltkor 10 perc után már untam. Most, hogy többen voltunk egy fokkal jobb volt, de csak azért mert elbohóckodtunk.
  • MaRee
    És be? :D
  • sayiid
    Ez még béta. Biztos optimalizálni fogják a starting.
    Egyébként ennek a stress test nek nem az a lényege hogy felkészítsék a szervereket a nagy érdeklődésre? Beállításokat végezzenek rajta, bővítsék stb? Csak mert 3ból már 1,5 nap eltelt és még mindig nem lehet belépni. Azért ki szerettem volna próbálni mielőtt előrendelem.
  • Zehman
    pvp-ből h a francba lehet kilépni?:D
  • MaRee
    Igen, nekem is meglepően jól fut, pedig nem mai gépem van, és árnyékon kívül minden maxon van. Bár most ha sikerül belépnem szerintem kirpbóálom amit Fred mondott, mert ez így nem állapot.
  • sayiid
    Akartam még béta kulcsokat osztani de ez a fránye sg-még a hozzászólásaimat se küldi el:((
  • Munkie
    Ahogy észrevettem nincs nagyon vészes gépigénye. Nekem 1080-ban fut minden ultrán akadás mentesen (leszámítva a lagokkat). És nincs egy erőművem! Viszont láttam az összehasonlító videót minimum és maximum között. Na az durva! :D
  • Fpocok
    Amikor a WoW megjelent, ott sem volt végigrohanás, csak most, amikor ennyi xpac van már.
  • Rannah
    Hmm, akkor lehet nem most kellett volna megnéznem, mit tud a gép ha az ajánlott grafikai beállítások fölé megyek :)
  • Nephin
    Jó lett. Szerintem az eddigi ES játékok közül itt néznek ki legjobban.