24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• MaRee
    Nekromanta karaktert nem lehet csinálni?
  • PiszkosFred
    Régi a cikk és nem túl aktuális itt-ott, de igen.
  • Whysper
    Értem Heavy Weapon passive
  • PiszkosFred
    Nem. Viszont a passzívok hatásai mások, annak függvényében, hogy milyen bicskát tartasz a kezedben. 2H Axe és 2H Mace is más extrát okoz/kap (lásd Heavy Weapons passive)
  • Whysper
    Vagyis rosszul kérdeztem azon kívül ,hogy két kezesre specelek pl azon kívül tudok fegyver fajtára is specelni?
  • Whysper
    Itt is van fegyverek között kül. kül.? Axe vagy swod vagy mace? Mármint ,hogy egyik dmg-re add másik inkább crit?
  • j0nNyKa
    köszi
    benézek akkor :)
  • s0n1c
    Danke!
  • PiszkosFred
    Nincs, szabadon vándorolhatsz ide-oda, illetve nincs külön eu és us account sem.

#8102:
    Na ez pl. hiányzik nekem is, legalább egy green-yellow-red indikátor a sarokba, valami ami jelzi, hogy mi a helyzet.
  • yusukee
    A pinget meg lehet valahogy nézni? Most mintha nagyon laggos lenne a szerver.
  • s0n1c
    Mielőtt rányomnék a pre-orderre, egy hülye kérdés. Ugye nincs külön eu-us verzió? Hivatalos oldalról rendelnék.
  • PiszkosFred
    Töltési idő a zónák között 5-10 percre nő délután 1-2 után, de ha az adott zónában vagy, észre sem veszed, hogy stress teszt van. Nálam nem volt gond, igaz beléptem, és ki sosem :) Simán játszható volt, eddig. Néha eltűnnek az NPC-k, meg kiakad az UI errorral, de ilyenkor altf4 és gyors vissza, fenntartja a helyet legtöbbször.

Itt az sg topik babazsúr a többi fórumhoz képest. Az, hogy nem tetszik valami, az érthető és elfogadható. Az ESO nem az mmo játékosoknak készült, "fapados", hogy a lentebb megszólaló kollégát idézzem. Pedig nem az, csak a hagyományokat követi. Vannak benne ballépések és rossz döntések, de a legtöbb ember aki ma bétázik, az életében nem játszott TES sorozattal, maximum pár órát ("az a sárkányos játék, az kiiiirály vót"), és így aztán dől a szájukból kezükből a szarság, a mocsok, stb.

Azt meg sem merem említeni ezeknek, hogy az ESO nem tipikus MMO, hanem egy online rpg, mert az én anyám fog csuklani :)

Természetesen a jelenlévők mindig kivételek :) Következő bétára letisztul a közösség, és jobban lehet majd haladni a kérdésekkel és válaszokkal.
  • j0nNyKa
    kérek helyzetjelentést fred :)
    mennyire stabil eddig a stressz teszt? milyen volt a rekordkísérlet? ma lesz értelme belépnem? ittenieket hogy bírod? :)
  • Susarc
    :P
  • PiszkosFred
    Amit kaptál emailt, annak az alján van. Ha máshonnan szereztél keyt, nem tudsz belépni a fórumra, mert speci azonosító kell hozzá egyelőre.
  • MaRee
    Fred, még pár oldallal ezelőtt írtad, hogy Ebonheart starter szigetről el lehet menni egyből, nem kell questelni. Ez Aldmerinél lehetséges? Mert két bugos quest miatt itt állunk kb huszan és nem tudunk tovább haladni a sztoriban.
  • tenca
    Tudná valaki linkelni a béta fórum elérhetőségét? Köszi.
  • PiszkosFred
    "a másik meg hogy hogy nincs ah, olyan anyázás megy érte hogy ...joggal, idioták meddig tartott volna ah berakni..."

Az, hogy te nem tudsz, vagy nem találsz meg valamit, és ennek tudatában idiótázol, sajnos rád nézve lesújtó. Nem tisztem megakadályozni azt, hogy hülyét csinálj magadból, de kérlek, hogy butaságokat ne terjessz.

Egy megaszerveren egy AH működésére a legjobb példa a D3 AH-ja, amelynél nagyobb marhaságot sosem csinált a Blizzard, és nem tudnak elég sűrűn bocsánatot kérni miatt. LESZ AH-T HELYETTESÍTŐ MEGOLDÁS, ez a guild store, amely működésének nézz utána, és majd utána lesz lehetőséged - jogod továbbra sem - idiótázni bárkit is.

A "steel ore" pedig megy a hét vicce rovatba, és ezúton szeretném jelezni, hogy együtt érzek a kémiatanároddal, kemény évek lehettek számára :)
  • Whysper
    omg simán beírja a háromszöget ,de mikor kiíratom eltűnik 8)
  • Whysper
     lemaradt
  • Whysper
    ●■X 8-P
  • FuRiONight
    Egy gond van ezzel a jàtèkkal: el van konzolosodva, nem az elsödleges a pc-s port, ez meglàtszik mind a grafikàn, mind a harcrendszeren. Biztos vagyok benne, h az konzolos TESO-k nem sokban fognak eltèrni a pc-s verziòtòl. Sokkal többet ki lehetett volna hozni, 7 èv fejlesztèsből.
  • 0Fritz0
    Majd gyere fel Horda TS-re, mert még senki nem tudja melyik szövetséget kéne lebomlasztanunk belülről. :)
    Eddig a Daggerfall-os területeken bóklásztam emberként, Running nézett át a sötételfekhez.
  • Whysper
    Én azért nem fogom leírni akár van hibája akár nem mert,ha azt veszed,hogy veszek egy MMO-t. kifizetem. kapok érte egy kész alap játékot
    azt nyugodtan végig játszom és az eddigi MMORPG-kből kiindulba az alap után jönnek a ki egek patchek tartalmak. WOW-t hozom fel példának. megjelent volt pár duengeon még raid se igazán volt csak insták és a Dungeon KÉK setet tudtad kiszedni. Még Battleground sem volt. aztán kicsit később megjenet WSG majd AV és stb stb. órákat álltál a BG bejárata elött 1000sével és mégis türelmesen vártuk a fejlesztéseket. RAID instákat és szívárvány színű Plate setet farmoltunk sima 5 fős dungeonokból és tudom ,hogy mindnki PRO már és szenved WOW-ba vagyis unatkozik szinte ,de aki ott volt az elején az tudja milyen szenvedés volt gy mountot venni ,egy instát végig tolni setek nélkül. Szóval ez a játék egy tökéletes indítás mindent megkapsz amit a többi MMORPG meg add SŐT egy nagyon nagy plust ami nekem egyszerűen mindent visz. Az ,hogy végre nem más szabja meg ,hogy az ORC-om milyen képességeket használjon, hanem teljesen rám van bízva ,hogy rakom össze!!!! Már csak ez miatt megéri a játék nekem és még ehhez jönnek insták meg Battleground.
  • MaRee
    Nem lehet tovább menni.
  • Susarc
    Srácok nem lehet elhagyni a kezdő területet??? LVL 15 vagyok lenyomtam az instát is! igaz a prophetes küldi a Daughter of Giants-ra azt írja nincs engedélyem átmenni a portálon....WHY?:P megcsináltam kb az összes küldit a területen......
  • Jockey
    En megvettem imperial-t, ha kozeledik eles egyeztessunk ki merre..egyenlore orc tetszik legjobban, neked?
  • Rannah
    De pont ez a gond sajnos, hogy nem igazán tudják a helyén kezelni a dolgot, ebben viszont a sajtónak nagy felelőssége lenne. A többség viszont sajnos nem veszi a fáradtságot, hogy elgondolkodjon, hogy neki megéri-e, és "vonul az árral", szidva mindent és mindenkit.
  • Eksz
    Csendelet: Lo almaval

Nem lehet sajnos hatrafele ulve nyilazni rola. :(
  • MaRee
    Szerintem meg épp fordítva.

Mindenki azt várta, hogy ez egy felturbózott Oblivion-Skyrim-Morrowind lesz multiban, de sajnos vagy nem sajnos, nem az. Épp ezért vergődik a fél világ, mert mindenki azt várta, ehelyett kapott egy fapados MMO-t

DE!

Lassan két level tizes karakterrel a hátam mögött úgy döntöttem, hogy én nagy valószinüséggel meg fogom venni. Már gyerekkorom óta imádom a TES világát, döntő játékélményeim között van mindhárom nagy ES név, többszáz óra játékidővel. Emlékszem mennyi theorycraft ment a fórumokon, kisebb oldalakon, hogy vajon milyen lehet a világ többi része, voltak vicces videók Obliban pl, hogy lóval próbáltak egyesek átugrálni a térkép szélén Morrowindre, hasonlók. Nos, itt végre megnézhetjük ezeket a területeket. MINDET! Sajnos nem tartozik hozzá egy Skyrim szintű élő világ és az eddigi TES játékokhoz tartozó óriási szabadság, de ez egy mmo, itt nem lehet ilyet (bár később ki tudja mi lesz), de úgy gondolom egy igazi rajongónak már csak ezért is megéri, hogy bebarangolja azokat a (tagadhatatlanul gyönyörű) területeket, amiről eddig csak álmodott. Plusz szerintem a fejlesztők ennyit megérdemelnek, úgy érzem ennyi le warezolt játékuk után tartozom ennyivel a Bethesdának. Maximum majd nem fizetek elő, és porosodik a wow-ok mellett a doboz a polcon. Jó kis játék lesz ez ha a kezdeti gyengeségein mindenki túllép, és nem követel habzó szájjal (mint én) multiplayer Skyrimet, hanem a helyén kezeli az egész dolgot.
  • Braikingboss
    Igen erre jó a 2 hónapos szabály a bizonytalan embereknek. Megjelenés után vár az ember 2 hónapot addigra elég sokan elérik az end game contentet akár lásd pvp és lehet videókat nézni és kérdezősködni is teljesen logikus érvelés amit írtál.
  • Eksz
    50 goldom maradt de megvan a paci, elviszem egy korre aztan elmenybeszamolok. :)
  • Rannah
    +1
  • Rannah
    Én attól fogom a fejem, hogy mindenki azért sír, hogy egy új MMO "ne legyen olyan, mint a WoW". De ha meg nem olyan, akkor meg azért sírnak, hogy miért nem olyan. Komolyan kb mint a másfél éves kisgyerek, aki hisztizik, hogy akar valamit, de mégse.
  • 0Fritz0
    Amennyiben ez egy sima toborzó béta lenne, akkor elismerném, hogy van benne valami.
    Viszont ez "csak" egy stressz teszt (vagy ügyesen annak reklámozzák ).

A lényeg:
    Személy szerint én egy bug miatt nem tudok továbbhaladni a játékban lvl 6 után, viszont ennek ellenére meg fogom venni.
    Az ok:
    Tisztában vagyok vele, hogy a kis szintű kezdőterületekből nem tudom megítélni, hogy a megjelenést követő akár fél éven belül játszani fogok-e még vele egyáltalán.
    Amit láttam az nem más, mint egy TES játék MMO formában és ezt pedig a béta is hozza.
    A döntő nálam a PvP lesz, mert ha az jó, akkor tőlem lehet gyengébb a többi része (lásd WAR).
    Anno az SWTOR-t is úgy vettem meg, hogy már ránézésre sem tetszett.
    Viszont ha van egy jó társaság, akkor az elsőre idegesítő dolgok már nem is olyan elfogathatalanok (talán ezért is hívják ezeket a játékokat MMO-nak).
    Amit tanácsolni tudok az az, hogy mindenki vegyen egy mély levegőt és döntse el, hogy megéri-e neki kifizetni a játékot és a legrosszabb esetben egy hónap után törölni az egészet.
    Ezért nem fogom a legdrágább verziót megvenni és így egy sima single játék árából tudok majd játszani egy hónapig (ez teljesen vállalható), aztán majd meglátjuk.
    A másik lehetőség az, hogy vártok pár hetet/hónapot és mások (immáron valós) tapasztalata alpján már kényelmesen tudtok majd dönteni.
    Viszont előre eltemetni azt, ami meg sem született... inkább tűnik öngyőzködésnek, mintsem valós véleménynek.
  • Eksz
    High iron ore, amibol steel lesz a kovi mapon van ahova sajnos nemenged at a fotocellas ajto.
  • Braikingboss
    Ez az egész úgy ahogy van egy Elder Scrolls IV: Oblivion csak kicsit felturbózva pár mmo elemmel megfűszerezve mint pl:
    - insta, csapat játék
    - pvp
    - guild rendszer és ennyi

Nem kell benne keresni a többi mmo sajátosságot mint pl az ah, combat log, valami dps mutatás, szegényes ui... mert ez tipikus elder scrolls nem is tudom mit vártak az emberek. Fel is foghatjátok hogy ez egy nagy multiplayer patch!!
  • Ywalar
    "Nincs steel ore."
    Már jól indult a napom. Ne haragudj de könnyesre röhögtem magam.
  • s0n1c
    #8068 -ra ment.
  • s0n1c
    Pedig de. A megközelítés rossz.