24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Ubi™
    Előre bocsájtom én nem vagyok TES rajongó, nem is nagyon játszottam velük, csak belenéztem, de annyi, nem fogott meg. Viszont már 10 éve MMO-zok, elég sokkal játszottam több évet is. Engem mindig maga a világ érdekelt, annak felfedezése. SWG óta keresem azt a játékot, amibe bele tudom élni magam, szórakoztat a játék, repül az idő benne. Tudom, hogy az SWG egy sandbox játék volt (R.I.P.), ez meg nem, de mégis érzem, hogy benne élek, a részese vagyok ami benne történik, van "súlya" a választásaimnak. A grafika szerintem nagyon szép, ilyen fény-árnyék effekteket a Riftben láttam utóljára, ott is nagyon szép volt, főleg a riftek körül. Örülök, hogy van napszak váltás, időjárás is gyakran változik. A kezdő területek még annyira nem fogtak meg (egy Redgard Templart indítottam), bár már ott is kezdtem felfedezni a területeket, így akadtam bele több questbe is, ami nem a főszál része, ezért nem is nagyon éreztem, hogy meg vagyok vezetve. Persze mivel ez themeparkos, vannak korlátok. De tök jó volt, hogy nem kell 30 disznót leölni, amből minden harmadik dobja a farkát, amit aztán le kell adni. Ahogy haladtam előre és átmentem Daggerfallba, kezdett kitárulni még jobban, elkezdtem craftolni (kovácsolás) is, ami elsőre megtetszett, mert nem kell hozzá sokat grindelni nyersanyagot, egyszerű, de mégis változatosan páncélokat és fegyvereket lehet készíteni. A fejlődés és ahogy a skilleket lehet fejleszteni, az is nagyon tetszik, az meg hogy nem vagy megkötve, hogy mivel, milyen módon harcolj még nagyobb szabadságot enged meg. Néha kicsit nehéznek éreztem egy-egy hosszabb küldetés sorozatot, párszor elhaláloztam mire leöltem egy quest végi "főgonoszt", de ez lehet az én bénaságom volt. Az biztos, hogy ez nem az a "behúzom azt a 3 pakkot aztán AOE" tipusú játék. Sajnos csak lvl 9-ig jutottam el, mert nem volt több időm, de engem beszippantott. Akik fikázzák a játékot, azok egy wow klón vagy skyrimot akartak. Ez szerintem, ha a quest bugok és a hosszú töltési idők a élesben nem lesznek, egy hosszútávú kalandot fog nyújtani számomra.
  • sayiid
    Keress egy hozzászólást amibe konkrétan kijelentettem, hogy "ez nem tetszik!" tetszik is meg nem is. Meg is rendelném meg nem is. :P Arról próbálok világosabb képet kapni, hogy valószínűleg én nem vettem észre a játékban rejlő lehetőségeket és valaki felnyitja a szemem.
  • sayiid
    Ha igazán troll szeretnék most lenni akkor egy gamestar os linket küldenék. (ne mintha megkérdőjelezhetnéd a ő szakmai hitelességüket. Nekem ez a munkájuk, az életük. Nem adnak ki hasra csapott cikkeket csak olyanokat amik más portálokon is megjelentek)
  • HyperMonkey
    Nem értelek amúgy. Miért akarod megerőszakolni az elmédet? Ha nem tetszik, akkor nem tetszik. Sokan vannak ezzel így. Nekem jó így ahogy van, lassan bár de beleszerettem. Te meg nem. Nincs ezzel semmi gond.
  • s0n1c
    Bocs, de neked nem a TES-el van bajod, még csak nem is az mmo játékokkal, hanem saját magaddal.
  • j0nNyKa
    egyébként mostanság szivárványszínűt sz*rok, és autó helyett unikornison járok munkába
    nincsen sajnos bizonyítékom, de majd pár év múlva látni fogod
    szal érted
  • sayiid
    Ne fussuk itt a felesleges köröket. Te is és én is tudom, hogy bármit linkelek neked az nem lesz valós adat. Ez van. Ennek a valóság alapját is csak pár év múlva fogjuk érzékelni.
  • Nephin
    Jobbklikk - zoom out. :P
  • j0nNyKa
    linket. mer ugye van link. butabiztos kattintós linket kérek arról, hogy már 200milla felett jár a költségvetés (250?!)
  • alienenemy
    Ha EVE fantasyt keresel, akkor az kb. a Darkfall UW. Nekem kicsit ez a themepark vonal csalódás.
  • sayiid
    200 fölött jár . Ennyi adat van róla és nem több. mmorpg.com- on láttam utoljára. innentől már csak a képzeletünkre van bízva. Nem zsíros kenyéren élnek a külföldiek mint mi :)
  • soundsonic
    A térkép tényleg kicsi , mert csak a terület egy bizonyos részét jeleníti meg egyszerre.
  • sayiid
    Ez érdekes. Honnan tudod, hogy nem ?:)
  • HyperMonkey
    "De itt most már nem csak arról van szó, hogy egy bizonyos rétegnek kell megfelelni."

nem, nem akarnak millióknak megfelelni. nem egy tucat MMO-t akarnak készíteni, hanem egy TES játékot, amivel a TES rajongók online tudnak játszani korlátok nélkül. Nem wow klón és nem is annak készült. Van abból elég.
  • sayiid
    Próbálom bizonygatni magamnak hogy nem én égtem ki az évek során (pedig úgy tűnik) Már nem hoz annyira izgalomba hogy: "hú ott egy bokor mellett horpasztó bébifarkas öljük le együtt!" És most irigylem azokat az embereket akiknek még ez is új. És szívesen cserélnék veletek de tényleg. Vissza kapnám azt az érzést amit 10 évvel ezelőtt éreztem :)
  • Although
    Off kicsit. Tegnap egy órára beugrottam az aocba, egy régi barát épp t3-at nyomta, és mondta jópár ugrimókus betévedt. Össze-vissza ugrált a pillar kapcsolóin egy pillanatra sem tudott leállni. A barátom aki 5 hónap után volt ott először, és rögtön berakták a puzzle kapcsoló részbe, életében elöszőr, 10 másodperc alatt reagált arra mit kell csinálni, hogyan. Mert mindig ilyenekkel játszottunk. Az ugrimókus meg sose.

Az igazi gond az szerintem és ez független attól theme park vagy nem, ahogy ha jól tudom az EVehez is kell azért ész használat, azt látom nem lehet olyan játékot csinálni amit én is élvezek meg az ugrimókus is maradéktalanul. De ez csak egy példa az érthetőség véget. Ha érted mire gondolok. Szerintem ez főleg az ugrimókusoknak készül. Így is felfoghatod ha érted mire gondolok.
  • Torzonborz
    "ha már elvertek rá 250 millió dollárt "

Erről egyébként van konkrét info ? Fred / Nephin ?
    Több helyen is olvastam ezt az összeget de ez is csak téves infón alapul vagy valóban ennyi volt az összköltség ?
  • j0nNyKa
    mondjuk ha 2 naponta 50millával több a játék költségvetése, valamit nagyon jól csinálnak, én is így akarom termelni a pénzt
    mostmár hogy 250nél járunk, igazán mutathatnál erről hivatalos adatot :)
    jó én értem hogy nem tudsz, mert baromság, de legalább foglald el magad azzal, hogy keresed :)
  • Running
    Nem értelek. PvP-n voltál? Csapattal questeltél, dungeonoztál? Ha jól tudom nem, akkor mi alapján az ítélet?
  • Nephin
    Ezt a 200/250 millát jaj ne már megint... :D Nem volt annyi, cáfolták, felejtsd el.
  • Nephin
    Ez pedig talán a legfontosabb mondat volt az EVE és a TESO összehasonlításában. :)
  • sayiid
    De ha tényleg arról van szó, hogy ez elder scroll rajongóknak készült akkor beadom a derekam. Én hiszek. Én mindenkinek hiszek. Ha egy elder scroll rajongó azt mondja hogy eltalálták az érzést akkor én hiszek. De itt most már nem csak arról van szó, hogy egy bizonyos rétegnek kell megfelelni. ha már elvertek rá 250 millió dollárt (igen megint a pénzel jövök) Még azt is elhiszem nektek hogy ez a kis térkép csak a kezdőhely és utána nyílik ki a világ. De jelenleg ami a legidegesítőbb a kis apró hibák amik mellett nem lehet elmenni és itt már nem is mondok semmit az ingame gazdaságról mert elküldtök monopolizni. De én úgy vagyok vele ha single playert akarok játszani akkor azt játszom. Ha multit akkor multiplayeres, többjátékos érzést szeretnék.
  • Nephin
    Az EVE-hez képest érthető, ha nem találod a helyed gazdaságilag. :)

Először is ki kell bányásznod/fel kell szedned a legtöbb alapanyagot. Aztán ezeket általában finomítani kell a craftállomásokon. Aztán ezeket kombinálni kell stíluselemekkel, módosítókkal stb. Receptet vagy találsz, vagy ki kell fejelszteni a cuccot. Kereskedelem vagy két játékos között van közvetlenül, vagy a guildshopokon keresztül (több klán tagja lehetsz, mindegyik boltját látod, illetve lesznek nyilvános klánboltok is bizonyos feltételekkel). AH nincs, azt ne keress. Szövegbuborék sincs.
  • Torzonborz
    EVE sandbox mmo , ez meg theme park. A kettőt nagyon nem szabad keverni sőt összehasonlítani sem annyira más a mechanikájuk.
  • Running
    Akkor ez nem a te játékod.
  • sayiid
    Az a baj hogy én EVE online-ról jöttem. Ott eléggé függsz a másik játékostól. Egy economy része vagy. stb. Itt nincs ilyen. Nekem végig az az érzem volt, hogy egyedül játszok. A körülöttem rohangáló emberek meg csak npc-k. Maximum bal oldalt használták a world chat-et de szimpla say nincs is játékban. Nem jelenik meg a fejed felett a szöveg vagy valami. Ilyen egyedüllétet rég éreztem. Mennék én felfedezni de mit? zárt sziget a quest úgy is átvisz rajta. Kovácsolnék én ha lenne miből. Elég szegényes a loot. Kereskedni nem tudok. Nem találtam egyenlőre ilyen opciót a játékban. Maga a gazdaság teljes hiánya ami engem megőrjít és az, hogy nem érzem hogy egy online szerepjátékkal játszanék.
  • MaRee
    Először én is feketepontot adtam a játék linearitására, de nem vagyok biztos benne, hogy későbbiekben kötelező lesz továbbvinni a main storyt az előrehaladás érdekében, sőt, biztos vagyok benne. Igazából az elején mindenki birka módjára tömegesen megy oda ahova küldi a játék, de később azért elég sok lehetőség van, hogy oda menj a térképen belül küldizni, ahova csak akarsz. Nyilván a zónák szintekre vannak osztva(legalábbis gondolom én), a kezdőterület lvl 15ig jó talán, utána lehet haladni a következőre. Ez kb minden mmo-ban így van, wowban sem mehettél átt Goldshire-ból STV-be questelni.

A térkép kicsi dolgot továbbra sem értem, te melyik zónában voltál? Mert 12-16 óra játék után azért bekellett járnod már valamelyik kezdőterületet. Abból hogy "kis szigetről mész másik kis szigetre" gondolom Aldmerit próbáltad, nos a Summerset Isles vagy akárhogyan is hívják az elf kezdőt tényleg nem olyan nagy, de hát ez egy sziget. De pl Ebonheart kezdője a Stonefalls akkora, hogy szerintem 15-20perc lenne csak keresztülfutni rajta.
  • HyperMonkey
    Az érzést amit ad, nem lehet megmagyarázni se normálisan se máshogy.
    Szereted vagy nem és kész. Szereted a sört? Magyarázd meg miért. Az íze miatt? Ezt meg a hangulata miatt. Érzésről van szó, nem lehet megmagyarázni. Vagy érzed vagy nem.
  • Although
    Nekem nem. :) SWTOR, AOC, TSW fanvagyok :) Szerettem a TEs-t régen, ma már nem, a skyrim már nem az és ez se lesz az. De azért majd kipróbálom a fősztori miatt jövőre ha lesz időm.
  • HyperMonkey
    Nem vagyok akkora TES fan mint Fred pl. Nekem a TES az a Skyrim és azt is max 3 hete tolom. Előtte azt sem tudtam mi az a Tamriel.
    Még nem voltam más területen, mert kasztokat teszteltem. De hogy grind? Persze van olyan hogy szerezz meg 6 macskafület, de nem sok. Ez a grindtől nagyon nagyon messze van.
    Jó a világ hangulata, a zene adja azt a pluszt hogy kirázhat a hideg (pozitív értelemben). Írták hogy lvl10-12 után nyílik ki a világ. Nekem jó úgy is ahogy a kezdő területen volt, nekem tetszik a komorsága, a dark stílusa. Ha más a GW2-t említed te is. Ott is csak az első karival érdekes, a szívecskék ugyanott vannak, agyfaszt kaptam a szupermárió jumping puzzle-től, nem tetszett az asura faj, nem tetszenek az eventek amikor 3 méteres nyalókákon kell ugrálni, nem tetszik hogy mész valahol és egy hatalmas ajándékcsomag van az úton rózsaszín szalaggal átkötve.

A TESO hangulata nekem nagyon bejött. És a legjobb, hogy nem tudom megmagyarázni miért. Egyszerűen úgy jó ahogy van, a hangulata, az épületek, minden.
  • sayiid
    játszottam vele 12-16 órát. Nem mondasz újat. Nekem nem is ezzel van a bajom csak hogy az emberek képtelenek normálisan megfogalmazni amit meg kéne.
    Nekem meg nem tudod megmagyarázni a tes érzést mert én nem játszottam egyik résszel sem. Valószínűleg ez az amiatt nem ejtett rabul a dolog. Gondolom nektek ez olyan mintha a kedvenc single playeres élményeteket végre megkapnátok online változatban is. Harc rendszere RaiderZ-es ez sem ért meglepetésként. Nyilván mindig is lesznek olyanok akiknek tetszeni fog. Nekem csak az volt fájó pont, hogy nem éreztem hogy ez online játék.
    Az Economy-nak nyoma sincs. Szabadság érzet nincs. (megmondja a játék hova menj) nyilván akkor már teljesen megköveznének, hogyha azt mondanám hogy a térkép már már szürreálisan kicsi vagy a játék elsőre csalóka.
  • Although
    Erre számítottam anno, de így okés. Megvan az a réteg akiknek ez szól és az már nem mi vagyunk. :) Ez a jövő erre anno az aocba rájöttem mikor egyre több ugrimókussal került szemben és már a target sem segített. Maradj a pve résznél.
  • Nephin
    Van lfg, igen.
  • Zehman
    Van amugy a játékban valami Dungeon Finder szerü cucc?
  • Nephin
    "mi az ami más mmo-ban nincs meg? "

Az Elder Scrolls feeling.

"mért nem unod a monoton quest grindinget?"

Te miről beszélsz? Minden MMO-ban questeket kell csinálni (sőt, nem csak MMO-kban), de semmi sem kötelez, hogy grindeld őket. Menj el felfedezni, craftolj, PvP-zz stbstbstb.

A kis szigetet meg a nem mehetsz átot már megválaszolták, baromság.
  • MaRee
    Nekem is sikerült kiprbálnom a pvp-t, de nem igazán vagyok vele megelégedve. Sajnos az én gyengécske gépemen elég nagy fps dropot produkált, de nem akkorát, mint a gw2. A harc nekem elég kaotikus, oké hogy nincs target, de mivel a sebzést sem írja ki, azt setudom néha, hogy kit-mit vágok, vagy egyáltalán eltaláltam e az ellenfelet. Ezt később majd be-kikapcsolhatóvá tehetnék, legalább a pvp-hez. Cyrodiil tényleg nagyon nagy. Mondjuk speciel engem nem érdekel ebben a játékban a pvp, de biztosan javítanak még rajta.
  • Although
    Adja a TES érzést ezt mindenki akivel beszéltem és bétás ezt mondja, van köztük amerikai angol, finn norvég. Ebben egyetértenek. Innentől ez egyedi lesz mert ilyen mmo még nem volt. Ha szereted a terát meg a többi ügyességet igénylő mmot akkor imádni fogod, ha inkább swtor és társai tetszenek akkor nem vennék rá mérget.

Hyper hasonló az összes olyan játékoshoz akik 5 perc után üvöltve szaladnak ez szar, most véletlenül vagy mert bal lábbal kelt fel tovább, maradt mint 5 perc. :)
  • s0n1c
    DAoC 2.0 :)
  • MaRee
    "egész pálya egy kis sziget azután áthajózol a következőre ami az is egy kis sziget. "

Te voltál már a kezdőszigeteken kívül valahol?

"Nem ugorhatsz át egy szomszéd kis faluba egy új küldetésért sem."

Éppenséggel de, bármilyen fekete jelhez mész a térképen, kapsz valamilyen feladatot, tehát össze vissza is lehet küldizni.
  • sayiid
    Mivel TES rajongó vagy így nem írhatsz szubjektív véleményt. sorry!
    Valami konkrétat írhattál volna mért tetszett meg a játék mi az ami más mmo-ban nincs meg? Vagy arra lettem volna kíváncsi mért nem unod a monoton quest grindinget? vagy mért nem unod azt hogy az egész pálya egy kis sziget azután áthajózol a következőre ami az is egy kis sziget. Nincs szabadság érzeted oda kell menned ahova a quest szól. Nem ugorhatsz át egy szomszéd kis faluba egy új küldetésért sem. Ez szöges ellentéte a guild wars-2nek ezért nem is értem ezt az érvelésed, mért pont ezt hoztad fel? Azért fogalmazhatnánk már valami értelmesen is...