24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Első addonok tuti, hogy ezzel kapcsolatban fognak elkészülni. Self meg target buffok mutatása.
  • cain
  • Susarc
    Őőőőő 3 nap alatt level 16 ra lépve észre se vettem,hogy bármit is változik....azért ez sokat elmond a működéséről/megvalóstásáról:P ....vagy ennyire vaksi vagyok?:)
  • j0nNyKa
    szivárvány :)
    ennél mondjuk tényleg lehet elképzelni jobb megoldást az tuti
  • Kalinka
    Nem fizetett hírdetés de megosztom, hátha érdekel vkit...

Reggel rendelem az meg a játékot az Iceakosról és már meg is kaptam a kódot amit aktiváltam is. Mivel az első vásárlásom volt innen eddig elég jó benyomást tett rám és merem ajánlani mindenkinek.
  • Ubi™
    Én külön örülök neki, hogy nem ilyen 2 méteres manga balták vannak a játékban, amik érdekes módon a hátadon összemennek, hogy azért mégse a földet szántsad vele.
  • Ubi™
    Aha köszi, az feltünt, hogy néha megváltozik a HP bar kerete. Érdekesen nézhet ki, ha van rajta pl. 5 debuff. :)
  • gatyo
    A mob health bar-ja mutat debuffokat. Pl. egy armor reductiont esetén olyan lesz a háttere mintha omlana a vakolat :-)
  • cain
    figy, biztos lesznek nagyobb balták is. ebbe kevesebb van, ezért kisebb. :)
  • Ubi™
    Lehet, h hülye kérdés, de hol látom a target meg a saját debuffokat. Pl. nyomok egy armor reductiont 9 secre. Honnan tudom, h egyáltalán felment e? Nem lett e miss? A buffokat is csak a character lap alján láttam. Az mondjuk fel sem tünk, hogy nem írja ki a sebzést/gyógyítást, mondjuk nem is hiányzott annyira. Szeretem ezt a minial UI-t, nem vonja el az ember figyelmét mindenféle hülyeség a képernyőn. :)
  • PiszkosFred
    Tegnap próbáltam az Indoril Pyrostaffnál le akartam cserélni a 4 fire dmg-t, erre rárakta azt, amire cserélni akartam, így most van kettő rajta :) Ebből gondolom, de az is lehet, hogy bug és nem fícsör.
  • ShaiHulud
    pasz tooltip, ill toltesnel hint irta ezt :)
  • PiszkosFred
    Illetve inkább azt, hogy az olyan fix enchant, amely nem veszi el az enchant "helyét", vagyis mellé lehet rakni mást is, és így kettő is lehet rajta, vagy több.
  • LadyWhox
    Valai legyen olyan kedves és írja le nekem privátban a greenmangaming-on történő proxy-s vásárlást.
    Megakadok a fizetési résznél...
  • Whysper
    Nem igaz mert a képkezes kardok azok a hátadon vannak és nem oldalra rakja el!
  • ShaiHulud
    bone-t vehetsz vendornal, altalaban a blacksmith workshop korul van vendor akinek lehet venni a style koveket, egesz olcson.
  • cain
    az a kard a amrkolat hosszából ítélve szintén kétkezes.
  • ShaiHulud
    az hogy azt az enchantot nem lehet lecserelni rajta.
  • Ubi™
    Igen van BS, a woodcraft-tól dél-keletre pár sarokra. Ahogy Johika írta, ha ráviszed az kurzort az épületre kiírja, mit találsz ott. Csak kicsit kell keresni.
  • Whysper
    Na szóval nézd meg az hátán two handed axe és mellette egy egy kezes kard. szinte méretre ugyan akkorák!
  • Whysper
    Hogyan tudok képet ide linkelni mert ugye nem képfeltöltéses oldal nem jó ide azt írja ki userem emg csak 20kbyteosat tud ide
  • ShaiHulud
    minden jatek olyan amilyennek csinalod magadnak, ha nem partyzol, nem lepsz be guildbe, nembeszelgetsz ingame, akkro persze hogy singlenek tunik majd.

En pl eve-t probaltam eleg sokszor, es midnig singleplayereztem benne, nem is akartam corpba lepni, jol elvoltam highsecben banyaszgatva, missionozve, nem kellett ehhez a tobbi ember. Szoval nekem pl az EVE volt egy singleplayer jatek, mert en ugy akartam jatszani. Persze hosszutavon midnenkeppen kell ott is corp, dehat itt is kell majd guild, es akkro majd kinyilik az mmo erzet is.
  • PiszkosFred
    Jaja, Stonefallban nem volt ott az npc, akihez küldtek, de nem kellett relog (hál'stennek, mert volt vagy másfél óra a queue), egy karakterválasztó képernyőig kilépés majd vissza a játékba is megoldotta, ott állt az argóniai. És csak 5 perc volt a loading, nem másfél óra :D
  • cain
    screenshot?
  • Fpocok
    Hát szerintem elég messze van a kettő. :)
  • Bandras DaSilva #8528
    érdemes visszamenni később ha van rá lehetőség mert egy idpő után megjavul. Azt figyeltem meg annál is meg pár másik questnél is, hogy van 1 vagy 2 ember akinek bebugzik...ha azok relogolnak, akkor pl magjavulnak a questek rögtön.

Az esetek nagy részében persze nem reklogolnak az emberek csak áll ott 50 ember és vár...

Valszeg az okozza a problémát ha egyszerre klikkelnek egy adott npcre sokan. Gondolom egy bizonyos adat után nem tud vele mit kezdeni a szerver és vhogy kiakad a dolog.

Mert pl amikor délelőtt csináltam ezeket a questeket, semmi gond nem volt, kb 3 mp votl a töltőlépernyőzés is, este meg a nagy része ezeknek már nem ment jól és kb 5 perc volt a töltőképernyőzés.

Viszont remélem, hogy ennyire sok ember nem lesz releaskor:)...bár a több hullám segíthet, mert magasabb szinten már oszlik a nép gondolom.
  • ShaiHulud
    amugy szeritnem ez a TESO a The Secret Worldhoz hasonlit leginkabb rendszerben. csak ugye az egy modern vilagban jatszodo jatek, de ott is 3 faction van, ott is szabadon lehet varialni a skilleket. aztan kb ennyi, minden masban mas :)
  • Whysper
    Viszont egyet azért nem értek ez nem negatívum csak észrevétel. sz.tem a 2 kezes fegyverek mérete kicsi. Szóval pl.: egy two handed axe penge része nagyon pici ahhoz képest ,hogy kétkezes!
  • Whysper
    Értem. Köszi köszi!
  • PiszkosFred
    Közben kolléga megnézte. 250 gold az "erősítés" és 1 (azaz egy!) darab slotot hozzáad az inventoryhoz minden egyes kajálás után :) Össze van vonva tehát, nem külön "tároló egység" a mount.
  • Bandras DaSilva #8523
    Bug valszeg. Ládákat kéne szétütni, de vmiért nem spawnolnak újra.
  • Whysper
    LEírtam! 8)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    daggerfall wayshire-be a nagy városban nem utazós hajó csak áll 2 hajó lvl 5-s quest a nagy városban és itt van 8 jelzés a hajón bemehetsz minden hova ládákat nyitogathatsz ,de sehol semmi már egy órája itt rohangálunk vagy 15-n
  • sayiid
    Hajóval mész szigetről szigetre. Melyik konkrétabban? de szerintem előrébb tartasz mint én. Egyébként ez a játék csak jobban sülhet el mint amikkel eddig játszottam

Pl: Neverwinterben volt egy normális szerver meg volt egy teszt szerver ahol direkt tesztelés érdekében magasabbak voltak a rate-k nem kicsit hanem nagyon durván! Jött egy új contentel egy valós pénzért nyitható láda amiben olyan mount volt ami 0,001% eshet kb. Erre fogták az ész kombájnok és sikerült úgy elcseszni hogy a valós szervere a teszt szerveres patchet raktál fel így hirtelen a teszt szerveres rate került be. Amint erre rájöttek az emberke mindenki nyitogatta ki ezt a real money-s ládát és mindenki kinyitott vagy fejenként 20-30 mountot :DDD 10 perc tert el mire az adminok észrevették hogy itt nincs minden rendbe és leállították a szervereket. Rollback et nem csinálhattak így minden úgy maradtt akik kinyitották akkor azok nagyon durván jól jártak és milliárdosok lettek a játékban itt lett vége a neverwinternek itt hagytam abba. Ezt kb más játék nem tudja megismételni szóval ez csak jó lehet
  • PiszkosFred
    "Ez a játék még nagyon béta, endgameről szart se tudni,"

Ez idegesít a legjobban engem is. Már sokadjára teszteljük a 1-20as tartalmat, de felette semmit sem láttunk. Se 20-50, se veteran zónák, se adventure zónák, semmit... és már csak másfél hónap.
  • cain
    azt hiszem a ddo pont ilyen, próbáld ki.
  • PiszkosFred
    Oké, akkor tisztázzuk.
    Talán tetszik a játék neked, talán nem (vszínű az előző), de nincs rá 3500 forintod havonta. Ezért szeretnéd, ha ingyenes lenne, és lenne lan, vagy saját szerver is hozzá (mmo-ról beszélünk).
    Illetve, jó lenne, ha a Zenimax sávos vagy unlock rendszert/elérést használna MTX bolttal, vagyis ingyen csak pár zóna érhető el, a dungeonokért és egyéb zónák pénzbe kerülnének, a ruhák és skillek szintén - ami kb. 20-30 ezer forint lenne a végén havonta, és nem havi 3500, de kicsire nem adunk. Jól összegeztem?

Én értem, hogy ingyen akarsz vele játszani. Mások is vannak ezzel így. De ez jelenleg p2pnek indul. Gyere vissza vissza akkor, ha F2P vagy B2P lesz. Mert ez is benne van a pakliban. De az is, hogy sosem lesz ingyenes. De Lan meg coop - erről le kell mondanod, sajnálom :)
  • Faki
    Ejj minden MMO indulásakor trollok vs rózsaszín ködben hempergő fanboyok epikus csatáit kell olvasgatni..
    Ez a játék még nagyon béta, endgameről szart se tudni, még azt sem, hogy hogyan védik ki pvpben a zergfesztivált.
    Aki meg sokallja a havidíjat, annak tanácsolnám, hogy várjon fél / 1 évet a játék indulása után, addig kiderül milyen az endgame, nő vagy csökken a játékosbázis, bővül-e a content, stb. A legtöbb mmo nagy csalódás volt az elmúlt jó pár évben, ezért nem árt fokozottan óvatosnak lenni, mielőtt egy drágának mondható porfogót vesz az ember.
  • Running
    Véleményem a stressz tesz alapján a játékról:
    + hangok, zene nagyon jók
    + grafika nem egy cry engine, de amit kell azt hozza és jól optimalizált, sok helyen nagyon szép a játék így is
    + karakterek változatosak, a páncélok, ruhák jók, kár, hogy színezni nem lehet
    + a pve terület óriási, ahogy a pvp zóna is, és erre még jönnek updatek
    + a questek nagyon jók, változatosak, hosszúak, igényesek
    + a játék a felfedezésről szól és a questek végrehajtásáról, nem mob pakkok öléséről
    + a játék hangulata teljesen TES, hozza azt minden pozitívumával
    + a partizáshoz minden adott, még a szétterhelt szerverek esetében is csak a töltőképernyőn várakozás volt sok, a funkciók működtek, ha időnként nem is gyorsan
    + skillekből sok van, sok felé el lehet menni, mindenki össze tudja rakni amit szeretne
    + szerencsére a fejlődés kellően lassú, a ruházkodás is, így nem fog senki 3 hét alatt összerakni egy fullos karit és felszerelni, aztán meg unatkozva táncolni valami fővárosban motiváció nélkül
    + a mobok erősek, időnként kihívás, oda kell figyelni, ásítozva gyorsan meghal az ember
    + a questek és amúgy a játék jóval HC jellegűbb, mint pl a GW2, így időnként gondolkozni is kell, nincs minden a játékos szájába rágva
    + nincs minden npc feje fölött jel, nincs kötelező bemegyek felveszem a questeket, aztán szaladok vissza leadom, a játékban barangolva érkeznek a küldetések és vezetik tovább a karaktert az újabb és újabb területekre, küldetésekhez

- karakterlap az vérgyenge és kicsi
    - pár funkció nem működött, pl group-ban a trade, de ez elnézhető egyelőre
    - a harc az jobb, mint volt, varázslóval már szinte jó, de a tökéletestől messze van, sokszor darabos és időnként súlytalan, habár 11. szintre érve már fel sem tűnt, annyira megszoktam.
    - a hitbox/hitreg részen is van mit finomítani, hasonlóan a GW2-höz időnként itt is bekapsz olyan aoe-t, amiben nem álltál, illetve időnként olyan ütéseket is, ami elől kitértél, vagy messze voltál (kíváncsi lennék, hogy túlterhelés nélkül is vannak e ilyen hibák)
    - nincs combat log, ezért tömeg esetén sokszor nehezen kivehető épp kit talál el az ember, mivel target rendszer sincs, pvp esetén ez is érdekes lesz
    - a goupban található emberek jelölése elég primkó, ennél azért komolyabb jelölést is lehetne találni
    - a tutorialok itt is hiányoznak, pvp, dungeon, pve-re, nem kéne kihagyni ezeket, mert a játékosok sajnos olyan szinten el vannak már butítva, hogy maguktól nem gondolkoznak, cserébe segghülyék csomó mindenhez
    - a kör alakú quickbar PC-re felesleges és atomgáz, helyette a simára tehettek volna plusz slotot az italoknak egyéb cuccoknak
    - szerintem kevés skill 5+1 (+egér), engedhettek volna még legalább 2 slotot a skillekhez, úgy sincs cc, csak mana

Ennyi jutott eszembe, így hirtelen. Alapvetően a játék jó, élvezhető a hibák ellenére is, hamar beszippantja az embert. Komoly gondok nincsenek a játékkal, semmi olyan, ami elviselhetetlen, vagy nagyon zavaró lenne. Az, hogy meddig tart a tartalom, mennyire lesz életképes a pvp, illetve meddig tart meg a játék, erről majd a megjelenés után 2-3 hónappal lehet csak nyilatkozni, addig nem fog kiderülni.
  • Nephin
    Alapból csak a saját faj stílusát ismeri.
  • Whysper
    GABE neked meg annyit mondok ,hogyha jól kielemeznénk egy hónapodat tutira talánák olyat amit ingyen is kaphatnál Te mégis fizetsz érte! 100%