24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Pluskast
    Egy dolog, hogy egy mechanizmust átvettek egy játékból és megint egy másik, hogy milyen hangulatot, vagy milyen világot termet a játék.
  • Pluskast
    "Csak megjegyzem, f2p-nek igazából annyi hátrányát látom csak, hogy valószínűleg telehánynák a játékot egy halom bele nem illő shopos cuccal."

Igen és ebben az esetben lesz majd átvihető skin meg csillámpóni. Amíg előfizetős lesz addig ilyesmi nem hiszem, hogy lesz. A vérpistikék amúgy sem fogják megvenni mert nem ingyenes a játék (kell nekik a tudat, hogy ingyen játsszák ami persze nem igaz).
  • LadyWhox
    Oksi, értem :)
  • Smithwarden
    De miert ne lehetne hasonlitgatni akar ezekhez a jatekokhoz (is)?
    Biztos vagyok benne, hogy ezekbol az mmo-kbol is meritettek a fejlesztok otleteket a sajat jatekukhoz.
    Ha valami tetszett nekik, akkor hasonloan megoldottak, ha valami nem, akkor atalakitottak "teso"-sra ugymond vagy meg jobbra.

Ha valakinek mas jatekban, mmo-ban bizonyos megoldas vagy rendszer jobban bejott, mint ahogy itt megoldottak, akkor megis mit irjon le?
    Nekem a Starcraftban jobban tetszett a PvP vagy loot-rendszer? :D
  • PiszkosFred
    Igen, biztos.
  • Kryon
    Szerintem addig elfogadható amíg beleillik a világba. Azzal ha valaki pl tovább viheti egy kisebb armor skinjét, mert tetszik neki nem hinném hogy bárkit zavarna. Repülő csillámpóni és hasonlók már más kategória.
    Meg kell találni az egyensúlyt, de a készítők majd úgyis felmérik mire van igény és úgy fejlesztenek.

Csak megjegyzem, f2p-nek igazából annyi hátrányát látom csak, hogy valószínűleg telehánynák a játékot egy halom bele nem illő shopos cuccal.
  • PiszkosFred
    Elvileg lesz, interjúkban említették, hogy lesz ilyen, viszont egyelőre nem találtam erre utaló jelet én sem.
  • LadyWhox
    Én pont azért vettem meg, azért akarok játszani vele mert más mint az idáig megjelent más játékok. Szeretem ezt a világot olyannak amilyennek meglámodták. Ha valami úgy néz ki akkor úgy néz ki.
    Ha nem olyan lenne amilyen, és vmi WoW, swtor vagy gw2 klón lenne akkor nem kéne.

Bocs ha esetleg vmit megsértettem az előbbi kirohanásommal.
  • irenicus
    Kicsit írok én is az első élménnyel kapcsolatban.
    Grafikát letudom egyszerűen : mmo-hoz képest több mint jó.
    Hangok : Rendben.
    Irányítás : számomra nagyon idegen egy mmo-ban a wasd-t irányítás , jobban preferálom a click to move megoldást , főleg pvpnél egyszerűbb szerintem , de még elfér kategória.
    Maga a játék : nem tudtam sokáig vinni , hétvégente kevés időm van , szóval az elején "elakadtam" . Sajnos tipikus esetét érzem annak a hibának ,hogy mindent egyből belerakunk aztán majd kiismerik a játékot meg a több száz lehetőséget. Lényeg , iszonyat elveszettnek érezte magam , mert nem tudtam merre miért ezt így vagy úgy talán ezért sírnak sokan , ássák el a játékot , mert nem látják át.
    Ha az elején!!! a kevesebb néha több elvet követnék jobban "beletudnád élni magát" az egyszerű user aki egy ilyen béta alatt beesik a játékba kevés háttérinfóval.
    Mindenképp adok majd még lehetőséget a játéknak ,addig meg próbálom az infókat összeszedni ,hogy legalább az elején tudjam mit merre.
  • cain
    simán érdemes rögtön már az elején. de mivel a craft és a combat skillek ugyanabból a skill poolból fejleszthetők, nemcsak bankos, hanem crafter altokat is muszáj lesz csinálni. =(
  • MrStokes
    Az elso pontban leirtakat en is eszrevettem, morph utan latszolag iszonyat belassul a skill fejlodese. Kivancsi lennek, hogy ez direkt van-e igy, vagy esetleg valami bug.
  • Nephin
    Én így tudom, de majd az okosabbak pontosítanak, ha nem.
  • LadyWhox
    "wow, swtor, gw2 ezekben van, többit nem tudom. Úgyhogy nem lennének vele egyedül és a játékot ezzel nem rontanák el, Pistike meg megnyugodna"

No offense, de:

Kit érdekel, hogy a wow, swtor vagy gw2-ben van?
    Nehogymá ezekhez mérjünk egy másik játékot.
    És mivan azokkal az emberekkel (akik azért igen sokan vannak ám) akik nem akarnak bele ilyen dolgokat? Akik olyannak akarják elfogadni a játékot amilyennek a készítők meglmodták. Csak azért mert az a maradék pár millió player (engem is beleértve) nem visong, hogy ő "csillámpónit, repülő lóf.szt vagy esetleg Kínai gyermek vendégmunkást" akar?
    Komolyan a tököm eldurran, hogy van pár balfasz aki azt hiszi mert Ő akar valamit akkor az úgy lessz, s le se szarja, hogy esetleg a maradék 70% nem akarja.

• Kryon
    Egy mmo-ban az nem járható, mert itt nrm csak magadnak akarsz tetszeni, az a lényeg, hogy mások is lássák.
  • LadyWhox
    Ez biztos? Kijelentették hivatalossan? Még meg sem jelent a játék, mégis honnét lehet ezt biztosan tudni?
  • Nephin
    Csak UI addonok lesznek.
  • LadyWhox
    Mi a szarnak fegyó/armor skin? Aki akar majd felrak olyan addont amivel meg tudja ezeket változtatni.
  • Strayhand
    http://www.youtube.com/watch?v=upE802rZl7Q

2:50 után beszélnek valami transzmogrifyról.
  • Kryon
    wow, swtor, gw2 ezekben van, többit nem tudom. Úgyhogy nem lennének vele egyedül és a játékot ezzel nem rontanák el, Pistike meg megnyugodna.
  • LadyWhox
    Viheted tovább. Korábban irtam párszor.
  • Kryon
    Ha a bugokat javítják és nem ragadnak be a questek, akkor jó kis játék lesz ez. A hangulata tetszik nekem is.
  • Pluskast
    Ha készítők ragaszkodnak az alapjátékhoz akkor ez nem lesz. Ha sokon fogják kérni akkor lehet beteszik, de szerintem nem jó ötlet állandóan a wow-al összemérni. A sztorit illetve a környezetet tekintve ez egy kicsit "komolyabb" (nem tudok rá jobb szót).
  • Kryon
    Pedig ez mondjuk nem lenne hülyeség. Máshol rengeteg sírás szokott lenni az armorok kinézete miatt (nem tetszhet mindenkinek), ha meg lehet változtatni azzal megspórolnák maguknak a hisztit.
  • Pluskast
    Amúgy nekem bejön a játék. Ha nem is 1005-an de lehet érezni a az elder scrolls hangulatvilágát. Nekem pl kifejezetten tetszik az, hogy alacsony szinten sincs az, hogy pillanatok alatt kihúzod magad 10-es szintre. Az is jó, hogy a pénz sem dől a küldetések teljesítésével vagy az útközben szerzett kalandjaid során. Egyedül ami a zavart az a baromi nagy tömeg, és nem is az, hogy sokan voltak, hanem, hogy sokszor nem is kellett megizzadni egy küldetés teljesítésekor mert annyian voltunk ott, hogy csak el kellett sétálni adott pontig és vagy megtudtam szerezni a küldetés tárgyát, vagy annyian rontottunk rá a főellenségre, hogy ha egyszer beleütöttem az már elég volt. Gondolom ez a végleges verziónál változni fog. Esetleg több insta lesz így eloszlik a társaság. Szóval mindent egybe vetve nekem bejön.
  • Pluskast
    Ilyen szerintem nem lesz.
  • BooMiller
    Ejnye és hol van a WoW jobb:)
  • HyperMonkey
    Nem szinezésre, hanem ha van egy faszásul kinéző fegyver de esik egy jobb de rondább, akkor a skinjét a szépnek rá lehet-e húzni a rondább de jobb fegyóra. Amolyan wow transmogrification dologra gondolok.
  • HyperMonkey
    „előkészítettem az ultimate antitroll wall of textet, ha itt megjelenik abból a fajtából akár 1 példány is, bevágom”

Hát erre mocsok módon kíváncsi vagyok, így kénytelen vagyok előcsalogatni. Tehát:

A grafika szar, csőjáték, szarok az animációk, kicsi a terület, nem sandbox. És mi az hogy meg kell venni és még havonta fizetni is kell? Hogy mernek pénzt kérni havonta? Na mi is volt még?
    Ja igen, úgyis meg fog bukni
  • Pluskast
    Ha ilyen kiszínezésre gondolsz akkor nem hiszem.
  • HyperMonkey
    Azt lehet tudni hogy lesz-e lehetőség a fegyver és az armor kinézetének változtatásra? Ha lesz gondolom csak armor kategórián belül. És fegyvereknél is így.
  • j0nNyKa
    előkészítettem az ultimate antitroll wall of textet, ha itt megjelenik abból a fajtából akár 1 példány is, bevágom :)
    ha az nem segít, akkor semmi
  • darth devil
    Ez okoz örömet az emberknek, ha beleköthetnek és szidhatják. Vagy mert nem azt kapják, amit ők szerettek volna. Szerencsére ezekkel részemről nem foglalkozom.
    Saját szememmel meggyőzött, vannak hibái de melyik játéknak nincsenek a startkor? Ha ezeket pozitív irányban javítják, akkor jó kis játék lesz ez.
    Ott van fizetős játéknak az eve, nincsen milliós aktív előfizetői bázisa, mégis köszöni szépen jól elvan.
  • Although
    Nagyon nagy létszámú mmokban és ott ahol nagyon sok elitista van, ott nehezebben észrevehetők az ilyen emberek. A tömegben elvesznek. De mindig vannak.
  • Running
    Tegnap megtudtam, hogy a PC-sek és a konzolosok egy szerveren fognak játszani? Mondták a srácnak, hogy ez nem igaz. Erre kijelentette, ja tényleg, akkor bukni fog?
    Hát ezekkel mi van? Játszottam már vagy 6-8 mmo-val, de megjelenés előtt ekkora gyűlölethullámmal még nem találkoztam.
  • Munkie
    üdvözöllek 2014-ben
  • j0nNyKa
    gondolkozni manapság buzis :)
    sokkal faszább írni 3 hülyeséget, amiknek köze nincs a valósághoz, de legalább lehet őket terjeszteni, mint kész tényeket
    mindezt tippre azok az emberek, akik ***ára nem fogják megvenni a játékot, merthogy az nem ingyen van, és fizetni is buzis :)
    kész. komolyan.
  • Eksz
    Megetettem a pacit megint helynovelo kajaval, most mar latszik azon a baron egy hangyafasznyi csik, ez legalabb biztato, bar az hogy lehet hogy ~3 honap lesz kihuzni neki maxra, hat nemtudom :D
  • Crokin
    Itt vannak, EP a nevük előtt.

Én ott leszek kedvenc gyógyító gyíkommal (gyogyi) :)
  • Arhenius
    Én úgy hallottam hogy ha fizetsz 20 dollárt a cash-shop-ban akkor igen.

/sarcasm off
  • PiszkosFred
    Kereskedelmi guildet kell majd keresned, aki nyitott boltott Cyrodiilban. A Betaban most nem hiszem, hogy bárki is tesztelte volna ezt, csak 1-17-es területek voltak terítéken.

Reméljük igen, mert a magasabb szintű zónák tesztelésére kell egy karakter. De, mintha írták volna is az emailben, hogy megtarthatod a karaktert a következő eseményre.