The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ne haragudj de leírnád , hogy mit jelent ez ? Overland terület mi ? Adv zone micsoda ? Arra gondolsz hogy végig questelsz egy alliance linet , és utána másodikat , harmadikait is ? Ezekért fun és lore jön vagy ettõl is tud még a kari skill pontot szerezni errõl van info ?
Bocsánat a sok kérdésért de lehet mást is érdekel.
PiszkosFred
Akkor en ertettem felre az utolso mondatodat, ez esetben elnezest.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Kly
Ez így igaz. Nem is állítottam semmit, ami ennek közvetlenül ellenmondana.

Scientia potentia est.

PiszkosFred
Maskent latjuk. Szerintem teljesen mindegy, hogy 86 ora vagy 100 ora alatt ered el az 50-es fegyvert skillt, mert mindenkeppen elered. Az, hogy adott fajjal kapsz 15% boostot, az csak a jatek elejen erdekes, nevezhetjuk kenyelmi szempontnak, mert miutan vagy igy, vagy ugy elerted a max skillt, useless lesz az a faji passziv.

Marpedig a jatek nagy reszeben a maximum ertekkel skillel fogsz jatszani, leven a fegyver skillt mar a szintezes soran maxolni fogod fejleszteni hasznalat soran, es - hasrautok - 500 ora jatek (szamoljunk a harom zona PVE tartalmaval) eseteben oly' mindegy, hogy 86. ora korul erted el a max fegyver/armor skillt, vagy a 100. ora korul. @szerintem

Kly
Hosszútávról beszéltem, nem endgame-rõl. Nem mindegy, hogy 100 óráig tart, mire kimaxolsz egy fegyverskillt vagy csak 86 óráig.

Scientia potentia est.

Akkor megnyugodtam nem csak en erzem furcsanak a szitut. 😊

Szerintem indulaskor meg fognak lepodni a letszamon, mert a most bukast kiabalok az mmo vandork a TES rajongok hirtelen rohamat nehez 300K emberrel szimulalni.

PiszkosFred
Nem a te hibad, en sem ertem az egeszet. Mert valahol dicseretes, hogy ennyire kovetik a beta visszajelzeseket es valtoztatnak, de hja, nem 70 nappal a premier elott kellene ezt 😊

Vagy ha igen, akkor tesztelhessuk, mert a heten - most mar kijelentheto talan -, megint ugrott egy teszt hetvege. Abban bizok - reszemrol -, hogy a betakban latott rendszerek mindig 1-2 verzioval voltak a devek verzioi mogott, igy valojaban mar elorebb tartanak. De azt meg mikor akarjak teszteltetni, ha egy eve nem jut senki sem el a harom napos session alatt a 20+ zonakba. Ertem en, hogy van belso QA teszt is, de az iteletet a kontent minosegere a publikum fogja meghozni, es inkabb nekunk kellene tesztelni es velemenyt mondani, mint ahogy az zajlott az 1-20 zonakban az elmult 10 honapban.

Fred igazad van es valoszinuleg bennem van a hiba. 😊

De valahogy nehez elhinni hogy meg mindig enyire keplekeny a jatek.
PiszkosFred
Jogos - bar a kraft uj rendszere pont a januari betaban debutalt egy alapos rancfelvarrast kovetoen. Osszefoglalot/ismertetot se lehet irni ezekbol a csepegtetett infokbol, mert ugy valtozik minden a feedback alapjan, hogy ket het utan kukazhatom a cikket, mert mar nem aktualis. Lasd a reggeli racial skillek rovid parbeszedet itt a forumon, ami szinten valtozott, pedig az ember azt hinne, ha valami, akkor a fajok kepessegei allandoak 😊 Nos, nem...

Ez rendben is lenne, de az elozo ketton a mar unalomig ismertetett dolgokat foglaltak ossze minimalis ujdonsaggal es videoval kiegeszitve. Azert ez igy 2 honappal a start elott nagyon karcsu. Igen tudom hogy minden jatekukkal ezt csinaljak, de azert jo lenne tudni pl. kraftrol kicsit tobb infot.
PiszkosFred
Egy laikusnak, vagy az ESO-t csak erintolegesen ismeronek, esetleg totalisan uj erdeklodonek voltak ott is uj infok. Azoknak, akik nap mint nap kovetik a hireket, pletykakat, elszort morzsakat, regota nincs nagy ujdonsag. Ami van, az a betabol szarmazik/szarmazna, de arrol meg csak max itt lehet beszelni, nem lehet "teriteni" az infokat.

Remeljuk most tenyleg lesznek uj infok is, nem ugy mint elozo ketton. 😊
PiszkosFred
PvP es az Overland teruletek adjak magukat alapbol. Adv.Zone-t korabban post launch akartak bevezetni, de valszinu mar a premierkor elerheto lesz - a legutobbi fejlemenyek szerint. A heten lesz sok PVE cikk, ott tobbet tudunk majd meg. Az elso ketto biztosit annyi jatekidot (3x100-120 ora sietve, 3x140 nyugiban), hogy az elso honap utani updateig siman eleg legyen, meg az epeen bajnokoknak is.

Majus es junius kornyeken tisztabban fogunk latni mindent, addig max tippelgethetunk. Az biztos, hogy az igeret szerint mar apr. vegen, majus elejen varhato az elso update.

Hát elég erõs a lore (amit eddig láttam belõle), de attól még nem elképzelhetetlen hogy egyszer lesz benne a neverwinterhez hasonló foudry. Kisebb, érdekes küldetésekkel, amit ugye a fejlesztõi gárda ellenõriz. Tartalomból szerintem nem lesz hiány, és ha csak kicsit is hasonlít a Skyrimhez, akkor egyszerûen élvezetes lesz a pepecselés, lassú felfedezés. Emellett ha itt is kitolhatóak lassan a skillek teljesen, az is megnyújtja a játékidõt.
Sajnos még nem ismerem az elõzõ TES játékokat, de ahogy a mod oldalon láttam amit te csináltál, minden résznél támogatva van a rajongói kreativitás. Persze nem lehet beletolni mindent a headstartra, legyenek stabilak a szerverek (amennyire ez lehetséges ugye), legyen viszonylag bugmentes és kezdetnek elég is ennyi. Utána jöhetnek a tartalmi bõvítések akár fejlesztõi, akár rajongói oldalról.

Hát én már azon is csodálkozni fogok ha a megjelenéskor teljes tartalmú játékot kapunk ahol lesz mit csinálni magasabb szinten is , nem hogy utánna havi tartalmak....persze a remény hal meg utoljára .
PiszkosFred
Ha tudjak tartani a havi rendszeresseggel beigert massziv content updatet, akkor elleszunk eleinte Foundry nelkul. 😊 De kesobb nagyon jol jonne.

Vagy lesz a már PW-tõl ismert foundry rendszerhez hasonló cucc. Az maga lenne a Kánaán
Elég részeltes mod listát írtunk hozzá anno, lehet válogatni. Persze valami vicces kedvû egyszer-kétszer szétgányolta meg kitörölte, azóta nem tudom milyen állapotban van, nem volt kedvem már legutóbb újra írni.

Nekem a TESO-bol pont a játékosok által kreált kontent fog a legjobban hiányozni, hihetetlen, hogy pár lelkes ember mennyi kurvajó dolgot tudott csinálni mindegyik TES játékhoz. Bár azért bízom benne, hogy a fejlesztõk ellestek pár ötletet meg trükköt a modderektõl.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PiszkosFred
Hja, legutobbi betabol eltunt az ultimate skill a fajoktol. Kar lenne ertuk, remelem csak ideiglenesen.

PiszkosFred
Pont, hogy hosszutavon nem jelent semmit, mert a skillek igyis, ugyis elerik a maximalis ertekuket, es onnantol a faji extra, amely boostolja az armor/weapon skill novekedest, kuka.

Sry a sok Skyrim off-ért, tudom hogy van topikja, de én ide akarok írni 😊

Perfecto!
A Skyrimben nord vagyok íjjal és 2h kard/balta kombóval, és ezt tervezem a TESO-ban is. Az egyetlen játék ahol élvezem a melee harcot. Ezen magam is meglepõdtem, mindenhol ranged voltam. Biztos nem pont ugyanaz lesz a TESO harcrendszere (és a durván fasza kivégzõ animáció) mint a Skyrimben, de annyira nem lehet más sem.

A Skyrimet újra is kezdem ma, mert az elsõ 1-2 órában annyira nem figyeltem mert meg voltam gyõzõdve hogy szar lesz 😊
Most mindent alaposan körüljárok.

Simán íjászkodhatsz akármiként, ráraksz a fegyverre egy xpnövelõ traitet, voila. Ráadásul egészen lecsökkentették legutóbb a faji bónuszokat, ha jól emlékszem, aktiv skill sincs már.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

na ez például nagyon nagy baj, így erõsen korlátozva van hogy milyen fajt indíts. Ha valakinek nem jön be az elf pl, akkor is kénytelen lesz elfet indítani ha íjász akar lenni. Ez bizony nagy kár.

Kly
A Skyrimben pont, hogy jelentéktelen a faji hovatartozás a skillek szempontjából, ugyanis az a +10 skillpont csak az elsõ néhány szinten jelent különbséget.
Ugyanakkor TESOban 15% extra XP-t kapnak a fegyverekre(és páncélokra) az egyes fajok, így ez hosszútávon is lényeges különbséget jelenthet.

Scientia potentia est.

A TESO-ban mennyire lesz jelentõs a faji képesség vagy stat? Mert a Skyrimben én nord vagyok (mert az tetszik), de a nord pl az íjászatra nem kap bónuszt, hanem a kétkezesre. A wood elf kap +10-et íjászatra, de az meg kinézetre nem jön be. Szóval remélem a TESO-ban nem lesznek ilyen lényeges faji tulajdonságok.

Ok köszi, már nézem is.

PiszkosFred
Modokról van egy jó lista a Skyrim topik fejlécében, azt nézd meg.

Olvasgatok a modokról éppen, de szerinted miket érdemes használni, és mik a hatásai. Agyon modolni nem akarom. Meg van ugye HD textúra pack, gondolom annál szebbé nem lehet tenni (meg nem is kell mert káprázatos).

Arra is kérnék választ, hogy érdemes-e újra kezdeni a mod telepítés után vagy folytassam? Sry az OFF-ért, de ez talán még belefér itt.

PiszkosFred
Bármikor megcsinálhatod bármelyik küldetés. Annyi difi lesz, hogy elkezdenek érkezni a sárkányok.

Ez az, ami az ESO-ban pl másként lesz, mert valahol mégis csak themepark mmo az alap, de a hatalmas, fél Skyrim területû zónákban (amibõl van 5 egy-egy frakcióban) azt csinálsz, amit akarsz.

Hát ez az, nem tudom min lehet változtatni. A dolog pikantériája hogy én személy szerint semmit nem változtatnék. Nincs is eszemben olyan hogy valami nem tetszett volna. Ez a HD textúra cucc okés, de modokat nem ismerem. Remélem ha vége a fõküldetéseknek attól még maradhatok a mellékküldetéseket tolni. Vagy várjak a fõküldetéssel?

PiszkosFred
Elõbb ismerje meg az alap Skyrim nyújtotta lehetõségeket, és majd utána tegyen fel modokat annak fényében, hogy mit/min szeretne változtatni.

Pedig érdemes felrakni az ajánlott modokat a Skyrimhez, kb duplájára tudja növelni az alapjáték hangulatát, hidd el. Nagyon profi cuccok vannak.

Áh nem merek megnézni semmi ilyesmit 😊
Nekem az alap Skyrim van, az ingyenes HD texture pack-el és ennyi. Semmi mod nincs és nem is lesz. Ha hangulat terén hozza a Skyrim-et akkor nekem végem. nemrég valaki írta hogy végre nincs nyuszilány meg nyalókán ugrálás (GW2), meg 12 éves kislány 5 méteres karddal stb. Ez a világ úgy jó ahogy van. Sötét, darkos ahogy szeretem. Most mentem fel a Szürke szakállúak vezéréhez a Skyrim-ben, és az a táj, a hófúvás.

Hm igen. Többet dohányzom, kevesebbet alszom. Barátosném már unja, hogy hozzám szól és csak a " Pssszt, most próbálok becserkészni egy sárkányt" lingvisztika formulát vagyok képes kinyögni. Na de hát meg kell érteni kérem, nem szabad hagyni hogy a real life az elder scrolls rovására menjen 😊

PiszkosFred
Nem nevezném csúnyának, de persze össze nem lehet hasonlítani egy moddolt hdtexturás enb-s Skyrimmal 😊 High beállításokkal, az összes effektet bekapcsolva szerintem szép, és ami a lényeges, hogy nagyon jó az fps tömeges szituban is. Nézz meg pár 1080as képet, ha nem törölték még a netrõl õket.

Grafikailag milyen a TESO a Skyrim-hez képest? Gondolom kicsit csúnyább, az érthetõ és indokolt kompromisszumok miatt ugye.

j0nNyKa
az enyémbõl kutyámajom lesz (bár mire lassú játékkal összeszedem az árát...)

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

PiszkosFred
Csak lovak egyelõre, mindenkinek. Az már más kérdés, hogy ki hogy neveli a lovát, és mi lesz abból, csatamén, gyors versenyló vagy egy robosztus teherbíró ló.

kutyámajom azért lehetne😛 vagy egy izmos Wyvern😛

j0nNyKa
meg tigrisfejû kutyámajom pókmalac
egyébként eddig úgy tûnik, igen, csak ló

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

MOuntokkal mi a helyzet? Remélem csak ló lesz!!!

PiszkosFred
Ez nem feltétlen a játék érdeme, lehet korán jelentkezõ idõskori demencia jele is 😄 De tényleg, annyira beszippantja az embert a játék, hogy fel sem tûnik, hogy ez ESO és nem Skyrim. A legjobb példa amit részemrõl tudnék mondani, az az, hogy elindultam a városban ébredve (ott logoltambe be) kalandozni, egy random irányban. Kaptam egy küldetést (nevezzük A feladatnak, ha nem is main story, de a zóna történetéhez szervesen kapcsolódó történet), amelynek követtem a iránytûn jelzett markerét. Mire odaértem - volna! - az A feladat helyszínére, már volt B C D E feladatom is. Ezeket úgy szereztem, hogy van odajött hozzám az úton az NPC, vagy belefutottam egy kis falu határában agyonvert ember hullájába, vagy simán csak kifosztottam egy barlangot, és kiderült, hogy a végén a boss/ládika olyan tárgyat rejt, amelyet valaki hiányol. Mire észbekaptam, kilométerekre voltam az A feladattól, annyira eltéríti az embert a sok tennivaló.

Arról nem is beszélve, hogy mindig látsz a távolban egy-egy érdekesebb hegygerincet, város körvonalát, tábort, vagy barlang/kastély/rom jelét az iránytûn, amely miatt tényleg azt csinálsz, amit akarsz, kötetlenül. Nálam ez a TES lényege, a szabadság. Oké, sokadik alttal már lehet, hogy célirányosan fogok haladni évekkel késõbb, de hát ismered a mondást, a világ legszebb nõjét is unja valaki.

"nem tudtam eldönteni néha, hogy most Skyrimt indítottam e el, vagy az ESO-t"

Na akkor engem itt megvettek kilóra. Ennyi elég is.

PiszkosFred
http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2014/01/20/crossfire-tencents-top-earning-free-to-play-game-youve-never-heard-of/

TDC Geronimo
Hát ha egyáltalán lesz beta meg bekerülök, mert E3on bejelentették, de azóta nagy kuss van róla.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Nem gond,majd írsz akkor róla😊
TDC Geronimo
Hát az a baj, hogy a fél mb-es feltöltésemmel én nem fogok streamelni semmit se. Ha meg NDA lesz rajta akkor amúgy se lehet, mert fejlesztõk letilthatják a lehetõséget, ha akarják.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Remélem PS4 stream tudsz majd ha lesz béta.Persze PSN Acc.miatt lehet necces lesz ha zárt béta lesz és nem Open de csak ha 15 perc már az is lenne v.mi:S
drop
3 napja nincs acc oldal,remélem ez jó jelent

PiszkosFred
Hangulattal nem lesz gond. Gameplay tekintetében lesz eltérés, de szerintem ésszerû keretek között.