24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• danone
    "Active blocking drains stamina but allows to protect your character. Blocking mode does not transform you into inactive dummy. You can interrupt enemy spell casting with a shield or weapon bash by left clicking during blocking. So you can protect yourself and interrupt enemies."
    //http://elderscrollsonline.info/combat
  • Ubi™
    Lehet, hogy csak akkor fogy ha combat-ban vagy.
  • Terawatt
    Nekem is sem rémlik, hogy fogyott volna.
  • ShaiHulud
    hm egy 2012-es tamrielfoundrys leirasban ilyet talaltam:

"Holding the right mouse button engages active blocking, slowly draining stamina in order to intercept enemy attacks with a weapon or shield. While in active block mode, the player can shield (or weapon) bash by left clicking to interrupt enemy spell casting or to break free of crowd control effects."

ez alapjan akkor megy lefele akkor is ha csak tartod, de nekem ez nem tunt fel :) bar konkretan nem neztem, ill out of combat hulyeskedtem vele es nem remlik fogyott volna a stamina kozben.
  • Terawatt
    Templarként én úgy érzem, hogy a heavy armor mellett még a healing skilljei miatt is tankos leszel. Kell ütni a mobot vascsővel, hogy lehetőleg téged üssön, de ez ugye staminát eszi, így okosan kell beosztani a védés/támadás sorrendjét. Eléggé szituáció függő a téma, mert ugye te is tudsz magadon gyógyítani, így pár ütésbe nyugodtan bele lehet állni.Ha valaki ügyesen megoldja a partiban a healt, akkor manából is lehet püfölni a mobot-->több stamina marad védekezni.

Lehet gurulni is, de szerintem túl sok staminát fogyaszt heavy armorosként, így én szinte soha nem használtam.
  • ShaiHulud
    feltartas kozben nem fogyasztott, csak ha tenylegesen blckoltal, es szerintem a blockolt sebzestol fuggoen von le staminat, de lehet fix erteket von csak le.
  • Ubi™
    Sajnos én sem figyeltem meg, hogy pontosan hogyan működik, de szerintem két féle lehetséges.

1. Ha blokkolsz (feltartod a pajzsot), folyamatosan eszi a staminat, valami X stamina/tick fogyásra gondoltam.
    2. Csak akkor eszi a staminat ha éppen blokkolsz valamit.

A második kicsit OP (ez volt a TERA-ban is és nerf lett belőle, az 1. esetre), mert nem kell figyelni, hogy éppen mikor kellene blokkolni és ész nélkül csak tartod a pajzsot.
    Én inkább az elsőre tippelek itt is, mert ott figyelni kell, hogy mikor érdemes blokkolni, különben hamar kifogysz a stamina-ból.

Persze lehet, hogy ESO-ban valami harmadik féle van.
  • Ywalar
    Igen pont ezért érdekel, hogyan is működik a blokkolás a játékban mivel tankként nem fogyhat el a stamina.
  • danone
    Igen, nightblade-ként elsőre fura volt, hogy nem a standard "vagy stamina, vagy mana pool" rendszer szerint voltam a leghatékonyabb, hanem a leech skill manából ment, arrow skillek pedig staminából.
  • Terawatt
    Ebben nem vagyok biztos, de szerintem sebzés alapján vonja a staminád a blokkolás. Ezt lehet csökkenteni passive skillből illetve szerintem még enchantból is, ha már a sprint költségét lehet. Szerintem érdemes nem csak egy erőforrásból gazdálkodni. Például csak staminára építve hamar kimerülhetsz. Ezért is voltam bajban amikor a pontokat kellett elosztani, mert mindenre szükségem volt templarként, így egyenlően osztottam el.
  • Ywalar
    Ok, köszi.
  • Eksz
    Blokkolast nem igazan neztem, a regen 2 secenkent van, karakterlapon szereplo ertek is annyira ertendo.
  • Ywalar
    Lenne pár kérdésem a tesztelőkhöz mert erről nem találtam semmit sem :D

Mennyi staminát fogyaszt a blokkolást?
    A stamina/magicka/hp regen ami a karakter lapon szerepel milyen időközönként regenerálódik?
  • LadyWhox
    Köszi!
  • Ubi™
    Aki addonokra vágyik, itt nézzen körül.
  • PiszkosFred
    Detto. Illetve, a francnak sem hiányzik - most, hogy nincs NDA - egy újabb 4-5 szintű játékon alapuló lejárató cikk, hurrogás, elemzés, "jólodamondás" stb. offline és online.
  • Eksz
    Igazabol, en annak latnam jatekos szemmel ertelmet, ha egy hosszabbacska betaidoszak lenne, lehetoseggel kicsit beletekinteni az end(ish) kontentbe, dehat nyilvan nem rajtunk mulik. Siman elkepzelhetonek tartom, hogy a megjelenesig csak olyan betak lesznek ami ugyanez a "1-17", sot. Azert holnap jolenne egy beta bejelentes (vallalom, beta hetvege ota csak a remeges, meg minden mas jatek fos mert nem ESO - effektus van).
  • Eksz
    Azt irtak lesznek meg betak, tehat minimum 2.
  • Running
    Betettem, köszi!
  • MaRee
    Ahhoz képest hogy eddig mennyire vártam a bétát most szerintem be sem fogok lépni, nem akarok lelőni magamnak több dolgot, hadd maradjon majd meg az újdonság varázsa a releasere.
  • j0nNyKa
    bazz ha ezt tudjuk, sose kalkulálunk, mindig csak téged kérdezünk hogy rá fogsz-e érni
    köszi egyébként, hétvégén pont akartam nyomkodni kicsit
  • nomiss
    tuti hogy most lesz beta hétvége mert nem érek rá,mindig igy van.

márc 30. starthoz képest 4 hétvége van , megjelenés előtt lévőn szerintem nem lesz beta. Szóval azt írják még több beta lesz az legalább 2, teát vagy most és 2 hét múlva vagy 2 hét múlva és 4 hét múlva az én tippem .
  • Susarc
    5 hét van hátra....kettőt lehúzhatsz a megjelenés előttről tehát kb még 1 béta hétvége lesz azt csokimoki:P
  • Terawatt
    Remélem jut erre a hétre valami nagyobb infó morzsa. Mondjuk egy '' annyira kész van a végleges verzió, hogy már jövő héten lehet játszani '' :D
  • j0nNyKa
    Running: modi topicban szóltak hogy átköltözött a bannerben lévő flash másik szolgáltatóra, ennek fényében javított fejléc kód itt (változás nincs semmiben)
  • LadyWhox
    Megnéztem, a két kliensnek más a verziószáma.
    Az US picivel nagyobb verzió.
  • Eksz
    Regio szerint elkulonitodik mar a kliens, bar kisse erdekes megoldas, szerintem nem is marad ez igy. Torold nyugodtan az EU-tag mentes konyvtarat.
  • Player16
    Én leginkább a blacksmith-re "gyúrtam".
    A szakma fejlesztéséhez valóban kell a skillpont de pl. kovácsolás acélból a blacksmith lvl 5-től érhető el és a karakterednek 16-os szintünek kell lennie, hogy használni tudd az elkészített tárgyat.
    szvsz jobban jársz ha a kezdet kezdetén inkább armor/weapon/class -ra rakod a pontjaidat.
    Ha közben fejleszted a választott szakmát az oké, de a amíg nem éred el a szükséges karakter szintet addig felesleges pontot rakni rá.

belenéztem a "Zenimax Online" mappába 3 almappát találtam benne:
    -Launcher
    -The Elder Scrolls Online
    -The Elder Scrolls Online EU
    a launcher oké tudom mi, de a másik 2 furcsa...
    szval a kérdésem, mivel nyilván eu szerveren fogok játszani kell-e nekem a "The Elder Scrolls Online" mappa???
    van elég helyem csak 58,8 GB egy kicsit megdöbbentő.

• soundsonic
    Mobilnettel tolta valaki a bétát? Remélem/Gondolom kb csak annyi adatforgalmat generál mint mondjuk a WOW. Tévednék?
  • Eksz
    Egy alkalommal nemvolt skillpontom valamire amire szerettem volna enchantingban azt hiszem, de mivel nem volt mar kedvem szintet lepni erte, bementem pvpzni es eleg hamar meg is lett.
  • PiszkosFred
    Első pár szinthez (1-10) nem kell skill pont, az max könnyít, de nem fejleszt.
  • Berennior
    Ti bétában a szakmát/szakmákat hogyan fejlesztettétek? ugye ahhoz, hogy a szakmát/szakmákat fejleszteni tudjam skill pontok kellenek... a játék elején vannak fontosabb skillek is amiket fejleszteni kell, viszont szakmával/szakmákkal nagyon jó armorokat, weaponoket lehet fejleszteni mind low levelre, mid levelre, high levelre...
  • BEAST #9737
    Szerintem minden faj/kaszt páros életképes lehet. Nem hinném, hogy a faji képességek hosszútávon olyan nagy jelentőséggel bírnának a felszereléssel és a saját skill elosztásoddal szemben.
  • j0nNyKa
    mert átváltott eu realmre, és valamiért nem képes átnevezni a mappát The Elder Scrolls Online-ról The Elder Scrolls Online EU-ra, hanem inkább letöltené újra - nevezd át kézzel és jó lesz
    abba ne is menjünk bele, hogy miért akar más nevű mappát minden realmhez, rejtély
  • Berennior
    Egy Breton két kardos, íjász karakter HP (nagyobb) stamina (kisebb) cucc kombó életképes lehet?:)
  • Susarc
    HEYY!!! WTF!!! a Láuncser miért akarja felinstallálni a játékot megint?
  • Ashyn
    Valakinek van tapasztalata Mumble használatával kapcsolatban? Privátban lenne egy két kérdésem.

Előre is köszönöm!
  • ricsaj
    Valaki próbálta esetleg 3Dben?
  • Terawatt
    Vicces lesz. Felrántod kap két pofont, le akar ugrani és kitöri a nyakát.
  • PiszkosFred
    Elvileg kellene.