24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Korai videókban voltak köpenyek. A bétában viszont nem láttam.

De, volt egy interjú, ahol írták, hogy a guildhez tartozásunkat kifejezhetjük majd tabard/cloak/lópáncél/zászló, stb félékkel, nem minddel, de ilyesmikkel - viszont erről többet nem mondtak.

Hood is jó lenne, ha lenne. Kizártnak tartom, hogy kimaradna, annyira alapvető már egy játékban, mint az lfg tool.
  • Terawatt
    Bárcsak már ennyinél járnánk.

@Fred látom harcolsz a gamekapcsos commentelőkkel.
  • j0nNyKa
    az sajnos nem megy, de fel tudok ajánlani egy pónit, persze csak részletekben
  • ShaiHulud
    show helm on :D
  • Ubi™
    Vazze, most nézem a számlálót. . Én szeretném a heti lottót megnyerni, köszike.
  • Ubi™
    Na akkor a haj és pajzs clipping-el is csinálhatnának valamit, mert ott baromi ronda volt amikor a hosszú haj felül "elvágta" a pajzsot.
  • Ubi™
    Attól még benne lehet, max. kikapcsolod, mint a sisakot. Nekem eddig fel sem tünt, hogy nincs.
  • ShaiHulud
    részben a clipping miatt sincs, mintha ezt olvastam volna. nem túl szép amikor a fegyver ki-be kukucskál a cloakon át.
  • Eksz
    Hat nemtudom, nekem wowban, riftben elso dolog volt hogy kikapcsoljam kb a cloakot, izlesek es pofonok nyilvan. :F
  • MaRee
    Érdektelen dolognak tűnhet, de miért nincsenek még mindig cloakok?

Nem igaz, hogy ez rajtam kívül nem zavar senkit. Mindegyik TES játékba készültek cloakos modok, csak a Skyrimét majd' 3 millióan töltötték le. A fejlesztők ezt nem veszik észre? Bár lehet ez a dolog csak engem zavar, de nálam nagyon fontos szempont a karaktereim kinézete(még a statnál is fontosabb), és egy fasza köpeny sokat tud dobni szerintem.

Ebből jó flém indító hsz lenne, hogy majd ha f2p lesz be lehet kapcsolni pénzért a köpenyeket
  • s0n1c
    Dark Age of Camelot-ban is alkalmazták ezt a megoldást, ott cluster-nek hívták. A housing pedig instance-olt formában volt jelen, szóval én nem látom akadályát, hogy "megaserver" mellett miért ne lehetne a housing külön szerveren.
  • j0nNyKa
    ha ez megnyugtat, holnapig így marad :)
  • Nephin
    Jó lenne. :)
  • SANTANTICA #10116
    fordítsátok már meg azt a 41-et 14 re...... :)
  • ShaiHulud
    http://elderscrollsonline.com/en/news/post/2014/02/20/hands-on-beta-pvp-impressions
  • Ahet
    Na ez így tisztába teszi a dolgokat: Pre-Order Racial-Alliance Clarification

• PiszkosFred
    Holnap megkeresem, mert szerintem volt ilyen nyilatkozat. Valami rémlik ezzel kapcsolatban, akkortájt, amikor magyarázták a p2p rendszer. Lehet nem is 2013 eleje volt az, hanem nyár-ősz környéke (már a fene sem tudja mikor jelentették be) :)
  • Nephin
    Persze, nagyobb, az, amit írtál vagy hasonló, ami túl sok egy update-hez (utálom azt a szót, hogy DLC :D ).

Nyilatkozták? Hmm, akkor ez kimaradt. Na majd meglátjuk. :)
  • PiszkosFred
    Lehetni lehet, csak azt nyilatkozták 2013 elején kb, amikor jött dögivel az infó, hogy nem lesz :)

Illetve - mivel bármi megtörténhet - úgy pontos, hogy jelenleg nem terveznek ilyesmit. Pont ezért lesz p2p a rendszer, hogy folyamatosan tudják egyenletesen adagolni a tartalmat, új zónákat, classokat, skilleket, stb, ne legyen semmilyen egyébre gondunk, csak a havidíj és azzal garantálva lesz, hogy kvázi havonta kapjuk az újabb cuccokat, kötöttségek nélkül - ahelyett, hogy másfél évente bedobjanak egy új tartalmat, és utána semmi.

Ennek ellenére nem bánnám én sem, ha lenne dobozos kieg is, mondjuk másfél éven belül, mert akkor addigra fel lehetne tölteni Tamrielt, és jöhetne Atmora vagy Akaviir, vagy a nyugati birodalmak. Feltételezve, hogy egy dobozos kiegészítő többet nyújt majd, mint egy "szokásos" 4-6 hetente érkező DLC, vagyis akkor minimum egy új kontinensnek, kell jönnie :)
  • Ywalar
    Akkor nem csak én vagyok beteg mikor minden limlomot összeszedek, minden mozdíthatót elpakolok. :D
  • Nephin
    Hmm, miért ne lenne? Minden fizetős MMO-hoz volt rendes dobozos fizetős kiegészítő, vele jár (pl. Lotro Moria, WoW BC stb). Na jó, mostanában a digitális a menő, de a lényeg a fullos kiegészítő, nem a kisebb tartalomcsomag aka DLC. Én elvárom, hogy legyen rendes nagy fizetős is. :)
  • PiszkosFred
    amíg*
  • PiszkosFred
    Ahhoz előbb b2p vagy f2p-re kell váltania, mert nem lesz dobozos kiegészítő ami p2p a játék. Ha viszont egy nagyobb DLC-re gondolsz, mint a Tolvajok Céha, IC vagy DB-hez kapcsolódó beígért content patch, akkor a próféta szóljon belőled, kívánom :)
  • Nephin
    Nagy dobozos első kiegészítőben simán el tudom képzelni.
  • PiszkosFred
    Én mondjuk csak mint laikus, "ugatom a holdat" :) DE, pont a shardok és a végtelenségig kihasznált phase technika miatt lenne egyszerűbb szerintem egy megaszerveren megoldani a közös housing rendszert. Minden városban lehetne egy megvásárolható kis házacska, mint a TES részekben, az olcsótól a drágáig, amelyet csinosítgathatsz kedvedre. Phasing miatt elég is 1-1 ebből.

Már annak is örülnék, ha a SWTOR féle saját űrhajós rendszer meglenne, természetesen testre szabható tárgyakkal (amiket akár a woodworking vagy később bevezetendő architect szakma (esetleg kőfaragó) tárgyaival lehetne berendezni). Oké, nem lennek olyan adhoc jellegű város, egyedi házakkal, mint a sandbox mmokban, hanem inkább egy wow farm/swtor űrhajó megoldás lenne, de LENNE :) Arra is büszke tudna lenni a játékos, ha különféle faji stílusokban tudna berendezési tárgyakat gyártani, azokkal telerakni a házat, majd áthívni a guildet egy meetingre :)

Vannak dolgok a TES játékokban, amelyek EL VANNAK VÁRVA. Ha tetszik, ha nem, a ház ilyen :) Remélem a Zenimax is dolgozik rajta.
  • Terawatt
    Benne vagyok annyira a szakmában, hogy ne szó szerint vegyem a megaszerver dolgot, de a régebbi mmokban ilyen szempontból jobban be voltak korlátozva a dolgok és így a szerveren belül könnyebb volt megoldani bizonyos dolgokat.
  • PiszkosFred
    Itt is az egy megaszerver több tucat szerverből fog állni, "shard"-okból, csak lesz köztük átmenet. A megaszerver csak egy technológia, egy kifejezés, nem konkrétan egy szerverre kell gondolni fizikálisan. Annyiban lesz másabb a többi mmohoz képest, hogy a shardok közötti kapcsolatok miatt bármikor játszhat/találkozhat egy EU játékos egy másik EU játékossal, US az US-szel, stb.
  • Terawatt
    Swg-n voltak szerverek ha jól emlékszem /én nem toltam/, itt meg a mega szerver miatt nem tudom ,hogy hogy lehetne megoldani a nem instanceolást.
  • Torzonborz
    Neee csak instancot neeee. Jó az az SWG-s megoldás bár nem sok esélyt látok rá hogy itt ilyet bevállalnának. :(
  • Terawatt
    Na és a skyrim féle házépítés? Szerintem egy mmo környezetben jól működne. Kell hozzá csomó minden, és mindezt lotro féle instancolt formában megoldani. Látnád ahogy épül körülötted a többi playerek háza és az adott területnek megfelelő stílusokban lehetne felhúzni. Ház mérete meg a megvásárolt telek nagyságától függne. Kár, hogy ilyen alacsony a költségvetés, és nem fért már bele kezdésnek. Na majd jövőre hátha lesz ilyenünk is.
  • Johika
    En maximalista vagyok, ha housing akkor SWG. :)
  • Terawatt
    Nem tudom, hogy a Lotroval játszottál-e, de egy hasonló hounsingal már elégedett lennék.
  • PiszkosFred
    110 slot - karakter
    kb 100 slot - bank
    kb 100 slo - ló

Összesen 300-310 slotnak elégnek kell lennie eleinte :) Aztán majd lesz - reméljük - player housing.
  • Eksz
    Aha, koszi! Hat ez sajnos nemeleg! (ha 400 lenne, ugyanezt mondanam)
  • PiszkosFred
    Lóval, szerintem, mivel maximum 110 slotig lehet az inventoryt maximálisan bővíteni. Legalábbis Isarii ezt írta (a TF egyik vezető szerkesztője, ő is tesztelte a bétát - internalt - hónapokon keresztül a stábbal együtt), így a többit a ló etetésével lehet vszínű hozzátenni.
  • Eksz
    Vajon ez a 200 inventory space amit a craftos dev videoban lathattunk a max lehet, mondjuk, malhas lo nelkul?
  • cain
    az attól függ, hogy van a dot implementálva. elég sok játékban néz ki úgy, hogy az első tick válthat csak ki járulékos hatást. :)
  • Terawatt
    Reddit topic név: "Would anyone be interested in a Khajiit-only guild for both PvE and PvP?"

Valahogy így képzelem el azt, amikor összeállnak másokkal PvPben.
  • Eksz
    Nightblade healer, best healer. Legjobb a 110%os troll siphoning morph ami 1 embert fixen hagy meghalni a 4 fos partybol.
  • Nephin
    Muhaha, olyan érvelés-összecsapások mennek a klánfórumon a "heavy armor kell a tankoláshoz" vs. "médium is jó lehet a stamina miatt" stb. témában, hogy csak na. :D