24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
cain #10369 -
LadyWhox #10368 Nerfeljenek mindent. Páncéklok statjait pl. A cap aradjon, csak ne vagy nagyon nehezen lehessen elérni. -
cain #10367 amit leírtál az eveből, az is soft cap. -
Susarc #10366 pontosan!
engem csak az zavar,hogy senki nincs aki ezeket az ötleteket előhozza az általam már említett meetingek-en???
oké koncepciójuk nekik is van,de az elég broken-nem tűnik -
#10365 Itt is ez a helyzet, szerintem, ahogy elérted a soft capet, minden további extra magicka/stamina/health/armor/anyámkínja érték csak töredékében érvényesül a korábbi 100% helyett. -
#10364 A bibliára gondolsz? :) -
#10363 Ez a cap megoldás annyira idejétmúlt és rossz megoldás azon problémák elkerülésére melyek miatt elvileg implementálták a játékba.
Ismét csak az EVE-t tudom felhozni ahol nagyon jól meg van oldva a stackelés problémája: minden további pluszt adó cucc értékének töredékét adja. Ennyi.
Egy hasonló megoldás itt is nagoyn jól tudna érvényesülni. Pl. ha van egy 50 valamit adó tárgyam és mellé felveszek egy 70-es ugyanolyan valamit adót, akkor a 70 pl. csak 35-öt adna. Ha feltennék egy harmadikat, ami 100-at dob, akkor az már csak 33-at stb. (Alacsonytól a magasabb buff felé haladva.) -
Chris #10362 Kicsit bele vagyok most zavarodva ebbe.
Az ok, hogy a korábban linkelt lenti 2. overcharge-olós videóban a srác plusz magickára volt enchantolva, de clothosként magára tett egyetlen sorc self-buffot, amivel overchargolta mind a spell resistencét, mind az armorját is. Nem mellesleg azt mondta, hogy az armor 50% dmg reductionnél hard-cappel. Ebből úgy tűnik elég könnyű bármivel elérni a cap-et.
Kérdésem akkor, hogy valószínűleg ugye lehet mondjuk spelld dmg-re, meg spell critre is enchantolni, de azon van-e cap?
-
Susarc #10361 legnépszerűbb = legtöbb játékos és ez csak a kinemmondjukanevét MMO :) -
LadyWhox #10360 Pillanatnyilag létezik olyan, hogy "legnépszerűbb MMO"?
Szerintem nem... -
#10359 Nem hiszem, hogy messzemenő és végleges következtetéseket kellene levonni egy sarkított példából. De az is tény, hogy kell még hangolni a dolgokon - mikor nem kell? :) PVE endgameben a health nagyon fontos tényező lesz, az is biztos (a mostani beszámolók alapján).
-
Chris #10358 Ez világos, én is ezt írtam, hogy ezzel szeretnének konformizálni/balanszolni. De tisztább, ha azt mondják, hogy nem kell semmit állítgatni, mindenki egyenlő a'la GW2.
-
Susarc #10357 a legnépszerűbb MMO-dban a gear az ISten:) -
#10356 Minden attribútumnak van soft-cap-je, még a HP-nak is.
Összeszen csak arról van szó, hogy legalább 1-et el tudsz tolni tárgyakkal a soft cap-ig. Ez optimális esetben a magicka, vagy a stamina.
Az egyedüli különbség a Stamina/Magicka és a Health között az az, hogy a Health kap +20-at pontonként, a S/M pedig csak 10-et.
End game-ben valószínűleg képes lesz a játékos 2 attrib-ot is felhúzni CAP-ig. Ezt persze nem csak tárgyakkal, hanem pontokkal és buffokkal.
Tehát a stamina és a magicka akár tárgyból, akár tulajdonságból cappelhető, a HP Tárgy+tulajdonságból.
-
Susarc #10355 pontosan!
mellesleg miért nem lehet eldünteni,hogy te egy Raistlin szerü mindig beteg 5Hp-s wiazard leszel-e aki ugyan 500-at sebez egy fire ball-al,de egy dobótör is kinyírja ha nem figyel
Vagy Wulfgar szerű barbár aki egy csapással leszedi egy sárkány hátsó combját,de egy álom varázs leszedi a lábáról,mert olyan butus szegény!
Vagy egy Artemis Entrei ügyességű tolvaj/bérgyilkos aki lesből azonnal keresztűl vágja a torkodat,de 1v1 ben egy páncélos Sturm-al szemben esélytelen....ésatöbbi ésatöbbi:)
jó lenne már ha a játékosok d9ntenék el milyen karit szeretnének és ne a hétfőnkénti staff megbeszélésen d9ntenék el:P :))
PEACE -
Ubi™ #10354 Egyébként meg nem tudom, mit kell ezen lovagolni annyit, ha megnézed a "legnépszerűbb" MMO-t, ott pl. a haste-re rakott pont is egyre kevesebb %-ot ad, csak ott ez nincs a pofádba nyomva. És senki nem sír miatta. -
Susarc #10353 dehogynem!!! a MOUNT+ VANITY PET utánit :D -
Chris #10352 FYI a "gear utáni hajszánál" erőteljesebb motivációt még nem találtak ki az online játékok rövidke történelmében. :D
-
#10351 Erről beszéltem én is, akkor legalább már ketten vagyunk hülyék a kommentelővel. :) -
#10350 "So what i found was that if you try and put to many starts into a skill the progression of a skill will start to slow down. For example i had a dragon knight with over 400 armor early game, but the more points i tried to put into defense the less and less i got out of it. At one point i could put into 100 extra defense and it gave me 20 points in return. This is to stop people from just stacking a curtain stat.
As the game moves on though i noticed my cap was slowly raised meaning i could have more armor before i hit the softcap.
The reason this is important is because someone could abuse the mana regen stat for example and just spam overpower spells. It also pushes people to put stats in other places and not just stack a curtain stat.
" Link -
Ubi™ #10349 Nem tudom, mit szólnál ahhoz, ha PvP-ben jönne veled szemben egy mágus, aki kettőt lő beléd és meghaltál. Igaz, hogy csak 1500 HP-ja van, de neked annyi időd sincs, hogy felfogd mi történt. Vagy említheném azt a tankot, akit öten ütnek és meg sem mozdul a HP csíkja.
Én nem szeretnék ilyen játékot. -
Chris #10348 Egyrészt erról szó sem esett, másrészt épp pár napja érdeklődtem erről az általad idecitált témáról, amit vhol olvastam, hogy a heavy armor használattal is "gondok vannak", lévén állítólag az armor cap miatt a heavy armor használata érdektelenné teszi a plusz armort adó skilleket, éppen ezért optimálisabb kisebb armort használni.
Fogalmam sincs milyen enchantok vannak/lesznek, de vmi számomra itt nem kerek.
-
#10347 Oké, alacsony a cap, kétségtelen, de azt is értsd már meg, hogy egy direkt sarkított, magickkát a végtelenségig halmozó példáról van szó.
A legutóbbi béta óta van "skip tutorial", van "ütközés vizsgálat", ha nagyon gáz a dolog, ez is változni fog. -
cain #10346 mindegyik mmo-ra el tudom mondani, hogy a player skilltől eltekintve bizony a legjobb gearrel van a legnagyobb lehetőséged a legeffektívebbnek lenni. -
#10345 Értem a gondod, de kizártnak tartom, hogy ez így maradjon. Valószínűleg kezdenek majd ezzel valamit.
Ennél sokkal súlyosabb problémákkal is indult mmo. -
Susarc #10344 a gear legyen "kozmetikum" "finom hangolás" ,de ne egy mindent eldöntő must have valami! vagy nem?? most tényleg én vagyok a hülye? :D
ui: jó mondjuk hülye vagyok ,de nem ennyire :D:D -
Susarc #10343 és ez vajon nem gáz? akkor ebben az MMO-ban az egyik legnagyobb MMO betegség a GEAR UTÁNI HAJSZA kifogja nyírni a játékot! ,mert csak akkor leszel effektív ha a legjobb cuccaid lesznek! Én naívan azt hittem,hogy a tulajdonságokkal én döntöm majd el milyen lesz a karim,,,hát most a tulajdonság pontok annyit érbek mint halottnak a csók és lehet kezdeni március 30-én a seggelést a lila meg narancs cumókért különben mehetsz kapálni a kert végébe......
senki,de senki nem érzi a veszélyt???
SRÁCOK!!!!!! -
#10342 Köszönöm a válaszokat. Gondolom ezt már jelentették és kezdenek majd vele valamit. -
Nephin #10341 Ez, plusz az armorja, plusz a PvP bónuszok, plusz az altmer bónuszok... Kb. olyan, mintha a srác direkt kirakta volna, hogyan lehet a pontok nélkül magickát cappelni. Minden változója/környezeti hatása magickabónuszos, ez azért elég nagy baromság szerintem. -
cain #10340 false. a gearrel még mindig elég nagy döntési szabadságod van. -
#10339 Értem a problémádat, de az már a te butaságod, hogy ha ezek után a magickára raksz, health helyett.
Mi van akkor, kérdezem, ha a karaktered nem CSAK magickát emelő enchant/faji bonusz/mundus/cloth itemmel rendelkezik? -
cain #10338 az attól függ, hogy milyen enchantok vannak. jelenleg a magicka csak a mana poolt növeli.
nem ad regent, nem ad plusz sebzést, nem ad kritikus sebzés gyakoriságot, nem ad nagyobb kritikus sebzést. -
Susarc #10337 igen ez jó meglátás és lehet igazad is van,de jelen állás szerint brutális hátrányban lesz aki nem HEALTH-et stackel...... -
Chris #10336 Dióhéjban annyi, hogy a magicka/health/stamina pontelosztás jelen formában kb. szemfényvesztés, az alacsony küszöbbel, ami után minden újabb hozzáadott pont már csak töredék-hatású, próbálják konformizálni a "buildeket". Gyakorlatilag nem tudsz úgy dönteni, hogy te glasscannon vagy tank leszel.
-
Susarc #10335 de olyat meg akarnak,hogy neked 1500 Hp-d lesz nekem meg 2500? :D -
#10334 Nem ragadhatod ki a Neked nem tetsző dolgot egy olyan kontextusból, ami egy összefüggő rendszert alkot.
ha pl valamiért nem adja meg az általad kifogásolt plusszokat, az azért van, mert azok, akik x éve mindennap ezzel kelnek és fekszenek, úgy gondolják, hogy máshol visszajön ez a hátrány.
Nem is találgatok hogy miért de biztos vagyok benne hogy minden egyes döntésnek ott van a "szakmai" háttere.
-
Susarc #10333 konkrétan 1000 Hp-t buksz ha nem healthre pakolsz/mivel ahogy látjuk 2500 körül van a max HP 50-en ez az 1000 borzasztóan sok/
és amit "nyersz" az mindössze 7%-nyi max magicka......elég gáz nem? -
#10332 Nem akarnak olyan karaktereket, ahol elszállnak a statok, és emiatt a harc átmenjen egy skill/spell szpemelésébe, mondjuk egy sorci esetében, mert kvázi végtelen magickája van/lenne, ezért kapott egy soft cap/overcharge értéket a magicka, amelyet buffal, faji bónusszal és enchanttal/itemmel már lehet maxolni anélkül, hogy magickára raktál volna az attrib pontok közül akár egyet is. -
#10331 Videóban a mundus kavics még mindig a magickára adott amit lehetne jobbra rakni ebben az esetben. -
Susarc #10330 pontosan! :S
furcsa,hogy csak nekem akadt ki a bullshit méterem ezen:))))