24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• j0nNyKa
    egyrészt fogalmam nincs, miről beszélsz, másrészt ha már témánál vagyunk, "előlről"
    szerintem ne erőltessük a témát
  • LadyWhox
    ÁHHÁ! -> "Abból..." !!!
    (Kivétel, ha én írom.)
  • LadyWhox
    az sem rossz megoldás, hogy ha meghalsz akkor kezdheted előről a játékot. xD
  • Torzonborz
    Volt is főleg az olyan emberkéktől akik ezzel nem voltak tisztában aztán koppantak az első haláluknál amikor rájöttek erre. :D
  • j0nNyKa
    abból milyen rinya volna te jó ég (valószínűleg én is rinyálnék miatta, én most nagyon nem így akarom játszani az eso-t)
  • PiszkosFred
    Erre a mondatra: "A TESO jelen állapotában nem igazán emlékezett egy hardcore MMO-ra, inkább egy multis lehetőségekkel felvértezett single produktumnak tűnik. "

Írtam ezt: "Hál'sten, mert online rpgnek készült elsősorban, és csak másodsorban mmonak. Persze hiába lett ez elmondva a fejlesztés során, ha az ember nem foglalkozik vele, és inkább saját maga támaszt elvárásokat - amely aztán minimálisan egyezik a fejlesztők tervével, és jön is a csalódás. :)"

Kiemelem a lényeget :)
  • Terawatt
    Darkfallban a full loot az szerintem elég hc ficsőr volt. (meghaltál minden nálad lévő itemet kidobtad armoroddal együtt, szal legalább egy szetnyi tartaléknak kellett lennie a bankodban. :)
  • cain
    permadeath xD
  • Strayhand
    Kb. annyira, mint ahogy te rámozdultál arra a hardore jelzőre.;) De amúgy jogos, én azt nem vettem észre, ill. nem tartottam fontosnak. De amúgy mitől hardcore egy MMO?:)
  • LadyWhox
    Ejj látom, nem értetek ti semmihez.

/JK..
  • PiszkosFred
    Tiltakozom, kiragadott szövegrészekkel való manipulálás!
  • Strayhand
    Fred, miért nem MMO, ha egyszer Masszívan Multiplayer és Online...?
  • Terawatt
    Ha egy xbox live exlúz. játékról lenne szó és ott írna hülyeségeket akkor oké, de egy ilyen kaliberű játéknál ennyire mellé szaladni szerintem nem a legbölcsebb, mert én ezért is többek között az ilyenen miatt nem igazán olvasok tőlük tesztet, mert számomra már nem olyan, hogy egyet értek velük.

Megvan a kedvenc ilyen oldalam, ami (reklám time!)a gamespot. Az ilyen tesztek szerintem arra jók, hogy ha hasonló az ízlésed, gondolkodásod, mint a teszt írója, akkor kapj egy kis ízelítőt a játékból, hogy tetszeni fog-e vagy sem első körben.
  • PiszkosFred
    Jogos, rengeteg marhaság van benne, de ez betudható szerintem a felületességnek, és a kevés játékidőnek - ismerve a szerzőt -, mint sem annak, hogy balfasz a szerző. De ez csak személyes vélemény, felőlem annak tekinti mindenki őt, aminek akarja, én részemről leírtam a véleményemet és kész.

Hozzáteszem, hogy NDA ide vagy oda, egy béta állapotban levő játékról nem engednék hivatalos bemutatót vagy elemzést írni a Zenimax/Bethesda részéről, mert aztán tessék, ez a vége.
  • Ubi™
    Azért egy újságírónak legyen már felelőssége és ne írjon le olyan dolgokat ami nem igaz, hiszen sokan az alapján ítélnek meg valamit, aminek anyagi vonzata is lehet. Most ezek után csodálkozunk, ha mindenki ész nélkül fikáz benne mindent?
  • Ubi™
    Látod kell neked ide hülyeségeket írni , innen merít mindenki ötletet a cikkéhez.
  • PiszkosFred
    Nem értek egyet én sem Zoennel, de én kérem ki az ő nevében a jelzőt. Nagyon sokat segített és tett a TES közösségéért az elmúlt tízegynéhány évben.

Maga a cikk kissé elnagyolt és összecsapott, illetve nagyon sok dolgot szerintem félreértett (nincs forradalmi újítás? - egy, nem is mondta senki, kettő, de azért nem mondanánk generic mmo-nak sem), az FPS problémát meg fogalmam sincs mire értette, mert még ha maga a játék egy rakás szar is, de fps gond nincs vele, ez az egy kétségtelen. Harcore mmonak sem akarta senki sem, ez egy online rpg, nem hardcore mmo...

Illetve, amit nem láttam az nincs elvbe nagyon sok újságíró beleesik, lásd főszál utáni tartalomra vonatkozó cikk, vagy a lovak esete, stb.
  • Berennior
    Igénytelen teszt.
  • Terawatt
    Kb olyan mintha
    "
    -hú fiúk már vagy 2 hete nincs NDA és ciki, hogy nincs még kint róla semmi, valaki tolta közűletek?
    -ahhha...én bele néztem.
    -Jó akkor írj egy cikket."
  • j0nNyKa
    ez a troll hszemből vett ki komplett mondatokat
    cinkelés.
  • Susarc
    én is beleolvastam,de ez egy balfax
  • Ubi™
    "a free-to-play korában már nem olyan divatos előfizetéses rendszerű MMORPG-t készíteni"
    "több mint 200 millió dollárt fektetett a projektbe"
    "A folyamatos gyaloglás nem a legélvezetesebb móka, hátas jószágok egyelőre nincsenek"

Na itt fejeztem be az olvasást. Ha valaki nem ért hozzá, minek ír róla?
  • Ubi™
    És mi lenne, ha a ruhájába nem minden magicka-ra mennehanem HP-ra? Akkor talán ugyan annyi HP-ja lenne, mint annak, aki az összes stat pontját oda költi. Csak éppen más forrásból.
  • Terawatt
    GK-s teszt.
  • ShaiHulud
    bar nem ismerem meg konkretan a gear rendszert a jatekban a kesobbi szinteken, De az a problemam, hogy:

van mondjuk az egyszerűség kedvéért 2 itemslot (A és B)
    A itemslotba van 3 gear opciónk: 1, 100 sebzes stat. 2, 100 védés stat. 3, 50 sebzes stat + 50 védés stat.
    B itemslotba ugyanilyen felállásban.

Ha berak A-ba is meg B-be is 100 sebzést akkor lesz 150 sebzése es 0 védése. (150 hasznos stat)
    Ha berak A-ba 100 sebzést meg 100 védést akkor lesz 100 sebzése és 100 védése (200 hasznos stat)
    Ha berak A-ba is meg B-be is vegyes geart akkor lesz 75 sebzése és 75 védése. (150 hasznos stat)
    Ha berak A-ba 100 sebzést, B-be egy vegyes geart, akkor lesz 125 sebzés 50 védés (175 hasznos stat)

szóval akkor a balancos ut lenne a leg"hasznosabb" (felteve hogy minden stat azonos sulyozasu), tehat minden slotba mas-mas statot kene rakni. ha meg egy statra akar gyurni akkor ugyanugy beszopatna magat, mint softcapes rendszernel ha egy statra gyur.

vegso soron midnketto rendszer(itemstackvedelem, softcap) ugyanzt fogja elerni, megpedig a statok meghatarozott aranyban valo szetosztasat. csak ugye itt nem csak gear van, hanem passivok, buffok, stb. es azoakt is bele kell szamolni a kepletbe, ezert is jobb a softcap rendszer, mint a gear stack figyelés.
  • cain
    nullára nem kapsz semmit. :)
    hogy a növekményt egy állandó szorzóval számolják, vagy valamilyen függvény adja, aminek az egyik bemeneti változója, hogy mennyivel lépted túl a capet, részletkérdés.
  • yesname #10383
    Inkább akkor nulla. Azaz nincs. :D
    EVE-ben darabszámtól függ, hogy adott buff mennyire érvényesül. Itt nem. Van egy cap, felette minden ugyanannyira érvényesül.
  • cain
    de. csak eveben 1 a soft cap. :)
  • ShaiHulud
    le lett irva, hogy a gearje full max magickas, buffjai, paszivjai is azt novelik. ezert konkretan NEKI a healthre erdemes rakni.

DE, ha mondjuk buffjai, passzivjai hp novelosok lennenek, gearjen enchantok hpt novelnenek. akkor pedig a healthre nem lenne ertelme rakni mert nem adna semmi, akkor a magica novelne fel.

a kerdes az hogy mennyire egyseges a rendszer ilyen szempontbol. van pl gearre +max health stat? tenyleg max magicka hatarozza meg a spell sebzest(mert ez tenyleg hatalmas faszsag lenne, ezzel nekem is bajom van így)

szoval jo lenne latni egy olyan verziot is ahol healthet stackel orrbaszajba, hogy akkor mi a vegeredmeny, ha ugy rak 49 pontot a magickara.
  • yesname #10380
    Pontosan. Ebben a dologban veled értek egyet. Értem és tudom miről beszélsz.
  • yesname #10379
    Marhára nem. Capet figyel és nem stackelést. Az a baj, hogy nem azt figyeli mennyire van stackelve valami. Ha figyelné, akkor mondjuk a második még adna rendesen, a harmadik már kevésbé stb.
  • Susarc
    de vávává! amit leírtál azt vágom és korrekt,DE mégis ott a HEALTH-et stackelő videó amiben 50% al t9bb HP-ja van annak aki emígyen cselekszik és a másik aki elméletileg "DMG-re" megy rá egy cm-el sem sebez többet ellenben 50% al kevesebb az életereje:P akkor most mimerrehogymettőlmeddig?
  • yesname #10377
    Azt tudjuk miért nem jó a max érték meghatározása. A stackelés korlátozása pedig azért jó, mert nem tudsz egy tulajdonságból istenné válni, de mégis számít. És igen az 50+50-ből is pl. 75-öt csinálna. Miért is probléma ez?
  • ShaiHulud
    és az miért jobb, minden slotba mas statot kene akkor szerezni, es ugye itt a loot reszben random (kerdes mennyire lesz eletkepes a vegen a craft gear). az lenne a baj azzal a rendszerrel, hogy rendben van hogy ved az ellen hogy 100+100 bol csinal 150t mondjuk de ugyanakkor az 50+50-bol is csinal 75-t. a soft cap szerintem jelen esetben jobb, mert inkabb a "max" ertek legyen meghatorozva.
  • ShaiHulud
    ilyen rendszer van TESO-ban is. attól hogy overcharged a stat, még rakhatsz rá csak alig fog adni valamit cserébe :)
  • cain
    ugyanaz a mechanizmus. a soft cap pedig a statok növekedését és hatását ábrázoló görbének (telítéses) az a töréspontja, ahol a görbe a lineáris (x=y) vonalat metszi, tehát ahol egységnyi stat növekedés már nem jár egységnyi hatással.
  • ShaiHulud
    azert mert ez nem single player jatek hanem mmo, ahol kell törekedni a balancera is.

Az van, hogy kb megvan határozva az overcharge küszöbökkel, hogy egy adott szintű karakternek, milyen értekei legyenek.

Te mint játékos pedig azt tudod befolyásolni, hogy ezt hogy érd el: Vagy gearbol+enchantokbol, és/vagy kulonfele armor tipusokbol, és/vagy kulonfele aktiv/passziv kepessegkbol, és/vagy mundus stone bonuszokbol, és/vagy potion bonuszokbol, stb.

mondom, olyan a rendszer mint wowban a reforge. megvan határozva, hogy mik az ideális értékek és úgy alakítod az általad befolyásolható változókat, hogy az számodra a legideálisabb legyen. De itt nem csak a gear statjain tudsz variálni.

Plusz be van védve a rendszer, a szimpla statra fokuszáló imbalanced karakterek ellen, mert azok életképtelenek lesznek. Gyak itt nem lesz full ARP stackelés. persze ehhez az kell hogy minden staton legyen overcharge threshold, pl a 102% os crit az vicces volt (bar ugy tudom a potion hatások kikerulik az overchargot és amiatt volt annyi.

szerintem ez jobb rendszer, mintha engednék az 5 hps, de egy aoe spellel 20 karaktert megölő karakterbuildeket (sarkítás).

• Eksz
    Hat ize, a cap ertheto, csak ha en glasscannon sorcerer szeretnek lenni, akit lehet charge executeolni, akkor lehessenma. Szabadsag igen?
  • yesname #10371
    Tévedés, mert nincs cap. A stackelés van controllálva.
  • yesname #10370
    A probléma itt az, hogy van softcap... Nem softcap kéne, hanem buffcucc darabszámát figyelni.