24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Kroki105 #23202 Miért lehet outfitet színezni? Vagyis tegnap próbáltam, és lehetett. Ezt próbáltam egy hónapja is, de akkor azt írta kell hozzá előfizetés. (és most sincs)
Mekkora idiótaság már hogy Tamriel hivatalos nyelve az angol... Mikor láttak ők angolt? Ők is itt voltak, csak ők még kihaltak a dwemerek előtt? Vagy ezek a dwemerek voltak az angolok, a robotgépek meg hihető álca próbál lenni?
Amikor jön az ork a "máwöksáp iz jáwöksáp"-pal... -
Kroki105 #23201 Hiába haverkodnak, a questjeit újra kéne csinálni. De legalább a mementto, skin, meg ezek a szarságok megmaradnak. Majd úgy csinálom, hogy a másik kari egy másik szigetet fedez fel, bazi sok van.
Ezt az Inn-es mókát próbáltam. Valami lebegő helyre portoltam, mert meglátogattam egy playerházat. A lebegő szigeteket kábelek kötötték össze, én nagy okosan nem a hídon próbáltam átkelni, hanem egy ilyen köteg kábelen. Mikor átértem, kiderült hogy nem tudok felugrani a felszínre. Beportoltam a házamba, kijöttem, de ugyanoda rakott vissza. Kénytelen voltam beáldozni az addig összeszedett pár aranyamat egy teleportra, szerencsére kifutotta. Elfelejtettem kivenni a bankból.
Már 3 házat(szobát) unlockoltam, 2 questes, és egy 3000 aranyba került. Mondjuk az olyan is, ha nyújtózkodni akarsz, ki kell nyitnod az ajtót. Egyik Vvardenfell, a másik kettőről gőzöm sincs... De arra azért jók, hogy az esett tárgyakat elraktározzam bennük. -
fluency #23200 A ház(-ak) közös(-ek). Szóval, ha ugyanabba hagyod mindkettő karaktert, akkor felfoghatod úgy is, hogy ott összehaverkodnak. :)
Mellesleg, ha megvan mindhárom fővárosban ivójában (Inn) a szoba, akkor bárkivel át tudsz menni oda, még ha nem is jártál azzal a karakterrel ott előtte. Meg van transport, amivel közlekedhetsz és ez teljesen ingyenes. De nem árt egy ló, mert könnyebben felderítesz vele. Itt a leírás a transport utakról: transport -
#23199 Legalabb a hatasod, a bankod (es az abba rakott javak, penzek, gyujtheto cuccok, stb.) kozos :) -
Kroki105 #23198 Gondolom elég kicsi az esély.
Kipróbáltam egy másik karit, az is varázsló, de azzal most varázsoltam kardozás helyett. Tetszik, csak mennyire oltári nagy szívatás már bebukni az összes questet, felfedezett helyet. Legalább a waypontok maradtak volna meg. Értem én hogy másik karakter, de ez így akkor is kicsit kedvét szegi az embernek. (A két karakter egy accounton ácsorog, míg én az igazak álmát alszom pl, ők összehaverkodhatnának, és megoszthatnák egymással a tapasztalataikat) -
#23197 Halakban talalhatsz egy legendary minosegu recepthez szukseges alapanyagot, amely darabja 10k arany aron megy altalaban. Igy a nepek, a lustabb es/vagy gazdag fajta inkabb megveszi a nyers halat a jatekosoktol - dragabban -, hatha nala esik majd ez a cucc. Mini lootbox :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.30. 23:02:02 -
Kroki105 #23196 Micsinál a micsoda?
Szerintem inkább kölcsönkérem Plata kését, és akkor a filé is drágább, ha jól értem.
Szóval akkor gyakorlatilag némely halfilézés nem csak halfilét eredményez? Tegnap vagy 20at megpucoltam, és mind halfilé lett, azért pislogtam értetlenül. 2000 gold helyett lett volna 140 ha eladom. De legalább jóllaktam. -
bunny #23195 A feldolgozatlan nyersanyag mindig drágább, mert abból kritelhet kritelő anyag a feldolgozás során ami elég drága. -
Plata #23194 Ez azért van mert nem Martini filéző kést használsz. -
Kroki105 #23193 Mi a logika abban, hogy a kifogott halak értéke az aukción (az addon szerint) 60-100 arany, de ha kifilézem akkor 7? Nem vagyok ugyan mesterszakács, de azért ennyire nem pocsék a készítményem... -
Kroki105 #23192 Mire kellene, majd kiderül. Egyelőre van mit venni, meg tenni anélkül is...
-
Kroki105 #23191 Köszi, majd akkor végigcsinálom ha sikerül. Igen, ezt néztem (csak már nem jutott eszembe a neve tegnapról), ez volt 450k...
-
Plata #23190 Játékon belül gőzöm sincs hogy megy a korona vásárlás,én steamen vettem euróért. -
#23189 Soul-shriven stílus az, és ingyen is beszerezhető, csak végig kell játszani a második frakció történetét is a Cadwell Silver achievementet teljesítve. -
Kroki105 #23188 Hogyan működik a koronavásárlás játékon belül? ESo előfizetés nélkül is megy? Van valami felület, vagy szimplán odaadom az aranyat, és bárgyún mosolygok, hátha nem vernek át?
Az is tuti hogy még nem mostanában fogok ilyet venni, de érdekel a menete.
Nagyon muris ez a téli event, már a harmadik sárga ruha/fegyverskint sikerült bedupláznom. Sikerült megszerezni az indrik nevű jószágot is, nem tudom mi lehet ez, de elég ostobára sikerült. Gyorsan vissza is tettem a jó öreg barna lovamat...
A kardomnak a katana skint keresem, neten láttam egy ilyen sárga csomagot, amiben elméletileg van, bár gőzöm sincs hogy jót néztem e. Visszaléptem játékba, meglestem az aukción, átlagárban közel félmillióért voltak benn. Há csókold meg a lábujjam, előbb leszek pusztakezes közelharci nagymester, minthogy egy szakadt skinért ennyit adjak! Kollektíven fejre vannak esve? Ennyi pénzért már magától kéne hogy szólózza az instákat skin létére. -
Although #23187 Jó lehet rosszul fogalmaztam, bár szerintem ugyanarról beszélünk. Alapsztori szerint három frakció akik egymás ellenségei és az imperial szintén. Szóval nem mehetnék egy elvileg ellenséges frakció területére csak úgy kalandozni pláne nem velük. -
fluency #23186 A The Ritual fára mindenképpen költs el 30 pontot, mert akkor passzívba kapod a 12% weapon critet. Might és a Piercing, ami jó, de ha nagy a crit rátád, akkor esetleg érdemes lehet a Precise Strike-on elgondolkozni, mert az a kritikus ütések erejét nyomja meg x %-al.
A The Atronach ágon kell a Master-at-Arms, mert ez a Direkt dmg-t nyomja meg (mindegy, hogy magicka vagy stamina). Talán ez a legfontosabb skill, mert minden, amihez nincs írva, hogy damage over x second az direkt sebzésnek számít! Ez a skill elég jól skálázható. Lehet kalkulálni ezzel és a Mighty(physical)/Elemental Expert(magic) skillel, hogy mennyi pontból tudsz nagyobb százalékot kihozni. :)
Hasonló a helyzet a The Steed fán lévő Ironclad skillel, ami csökkenti a bekapott direkt damage mértékét. Ezt is elég jól lehet kombinálni az Elemental Defender(magic)/Hardy(Physical) sebzés csökkentő skillel.
A többit rád bízom, hogy mi a prioritásod és mire akarsz még költeni. Érdemes azonban a passzívokat is átnézni, mert lehet közte neked hasznos. De ez mindig egyén függő, hogy ki mit tart hasznosnak. :) -
Kroki105 #23185 Jaja! Első kari és 100 néhányas. -
fluency #23184 Ja hogy a champion systemre gondolsz...
Mennyi CP-d van? Mert nehéz megmondani látatlanba, hogy mire érdemes pakolni. -
Kroki105 #23183 Rosszul mondtam, bocs. Arra a skillfára gondoltam, amit lvl 50en kapunk. Helyesen írva: az égrekipakoltcsillagonnyomkodottskillnövelőbúbánat, amiből 3-3-3 van. stami health magicka -
fluency #23182 Nem csökken egy skill hatása, ha egyszer raktál rá az csak nő a max (4-es) szintig és ott megáll. Ha csökkenést vettél észre a sebzéseden az csak amiatt lehetett, mert csökkent valamelyik tulajdonságod vagy a weapon/spell dmg-ed. Ha lehet, akkor kb. 5 szintenként cseréld a fegyvered és kb. 8 szintenként pedig a páncélod. Persze nem árt nézni, hogy ezekben milyen enchant van és az mennyit ad számszerűen.
Az igazi kérdés inkább az szokott lenni egy skillel kapcsolatban, hogy mire fejleszd. Kezdetben a skill pont mennyisége kevés ezért meg kell gondolni, hogy mire raksz. Később lesz bőven és majd lehet kísérletezgetni is. :) -
Kroki105 #23181 Ok, meglesem majd az íjat. A gönccel még várok, 160előtt szerintem még várhat, de a tippet köszi.
Tényleg, a skillfán hányat van értelme pakolni pontot egy skillre? Ugye mindig csökken a hatás a növelésnél. -
fluency #23180 Az hülyeség, hogy béna vagy kardozásban. Csak gondolom kevésbé érdekel és nem is erőlteted. Ez kb. olyan lehet, mint én anno a ládanyitással. Az életben nem gondoltam volna, hogy simán nyitom majd a master ládákat, mert még az alappal sem boldogultam. Most meg ha odafigyelek simán nyitom őket. -
Plata #23179 Én elhiszem hogy életképes,egy cseppet sem kétlem,csak én vagyok béna a kardozásban.
Nekem valahogy nem megy,a nyilazás meg varázslás már megy. -
fluency #23178 Pedig a staminás buildek simán életképesek, főleg ahhoz képest amilyenek induláskor voltak. A DW meg az egyik legjobb, ha nem a legjobb fegyver típus. Van bent single dps+heal, aoe dps, aoe dps csökkentő, weapon buff. Ráadásként passzívba fegyvertípustól függő képességet ad. :)
@Kroki javaslom, hogy másodlagos fegyvernek tegyél be egy bowt. A staminás sorcinak úgyis azt javasolják. Egy weapon dmg-es medium set kell még, meg weapon dmg-es ékszerek és max a bossok állítanak csak meg. :) -
Kroki105 #23177 Pont ez az hogy én se vagyok a skillmester. Salapálom a levegőt keringve mint gólyafos a levegőbe, aztán egyszer csak elfogy a hp-juk. Jöhet 3-4 is, megölni nem tudnak a folytonos heal miatt (vagyis csak ritkán, mert hát művész vagyok.), csak gyorsan fogy a stami, olyankor azért neccesebb. Kenem neki a parasztlengőket hogy visszatöltsön kicsi, aztán jöhet tovább a tánc. Ragada kari faji izéje a stami töltés (a kritérium nem megy fejből, de 5 secenként +900), meg tolom be a félórás stami reg szörpöt, az kicsit javít.
Csak ne nyögne folyton közbe a karakter, néha már idegesítő. -
Plata #23176 Kardos stamis sorci?
Nem tudom de nekem a kardozás nem jött be TESO-ban.
Két bicskás nightblade karival olyan béna voltam hogy még a kerti törpe szobrok is levertek. XD
Magickás staffos sorci tetszik. -
Kroki105 #23175 Köszi
Staminás sorci, két egykezes karddal. A skillbar az álltalában (mindég) ez: nem tudom a nevüket . De azért rájössz. 1. pörgő duplakard vágás aoe, 2. hurrikán, 3. surgi asszem (attack buff+secenként heal critnél) ez nagyon fontos, emiatt játszok még , 4. egy aoe ami tőrőket lövell körbe, asszem a dualwield utolsója, 5. meg a raptorsárkányivadékszörny, ez segít nagyobbakat tankolni. tényleg sokat segít. Gyakorlatilag a 2-4ig az buff, az elsőt meg nyomkodom.
Ez az egész Bossok ellen nem valami húde, de a kisebbeket aprítja
Sikerült egy olyan modus stonet, vagy mi a rossznyavaját találni, ami critet ad, így kb 30% crittel elég sűrű a healem.
A 2. skiillbart egyelőre még nem erőltettem.
Ezt az egészet nyilván egy leírásból szedegettem ki, magamtól valószínű még az előre-hátra sétán dolgoznék -
#23174 Ingyen van, ne viccelj, csak ird, hogy mi kell! :)
Minden public dungeon es jo par normal 4 fos dungeon is szolozhato, csak a skilleket kell ugy osszeraknod, hogy arra az 1-2 orara effektiv legyen. Aoe legyen rengeteg, heal es valami fele pajzs.
Sorcival (ha jol emlekszem sorcid van) a legkonnyebb, eszel valami health es magicka novelo kajat, gearben ragyursz a kritikus sebzes %-ra, majd benyomod a critical surget, benyomod a bound armort, leraksz ket aoet (mondjuk a staffbol a wall of elementst, meg a sorci lightning splasht) es kesz, csak beallsz kozepre es hull mindenki korulotted, mikozben gyogyulsz. Otodik kepessegnek meg erdemes egy single target cuccost is berakni, egy-egy boss miatt, hogy ne tartson sokaig az sem. Masodik actionbarra meg tehetsz resto staffbol gyogyitast, ha esetleg megszorulnal es hirtelen kellene reagalni/gyogyitani, vagy ha segiteni akarsz valakinek.
Azt mondjak, petes sorccal meg konnyebb, azt sosem probaltam, igy passzolom.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.12.23. 12:07:24 -
#23173 Erre valo a guild, friend list, esetleg zone chaten egy lfg felhivas. Nalunk, az MSZ-ben is mindig vannak, akik segitenek es ha megkered, hogy ne rohanjanak, akkor segitenek es nem rohannak. Nyilvan nem azonnal, de ez mar csak egyeztetes kerdese. -
Kroki105 #23172 Nem, nem, félre vagyok értve, nem akartam én olvasgatni, meg ilyesmi (főleg hogy max a felét ha értem). Azok tényleg, szó szerint végigrohantak úgy, hogy semmit sem öltek bosson kívül, néha egy lilát... Mikor ölve van minden, szép sorban, gyorsan, nincs azzal gond, hát ilyen, megyünk haladunk, de mikor magamra vagyok utalva egy (elvileg) csoportos mókán, annak azért érthető mód nem tapsikolok.
Azért vannak normális arcok is. Az épp aktuális dungeonban szokásomhoz híven lemaradtam, mert hogy elsőre ment, és nyomtam a questet. A szájbavert szellem meg föltatott addig míg a jóemberek eltűntek. Kutyagolás utánuk, persze hogy rossz irányba fordultam egy kereszteződésnél.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már írták hogy megvárjuk, kirúgjuk? Nem vagyok angolzseni, de azért felhívtam rá a figyelmüket, hogy csinálom a hülye questet, légyszi ne rúgjál már ki. Aztán jött egy leugrós rész, sehol nem voltak, nem tudtam honnan, de ugrottam. Naná hogy betörtem a buksit. Azt hiszem nem volt épp "fölkelőkövem", eleje... Portálba be, erre jön a töltés (nem volt ilyen előtte se, utána se, hát mér ne most?), egy perce loading screen.. Hát anyád, azt hittem befagyott a dolog. Alt +f4, hátha visszaérek, bár tudtam hogy ez már elúszott hajó. Lépek vissza, tölt be, látom hogy a dungeon képe tölt. Nofene, még nem rúgtak ki...? Persze ugyanott a töltés ugyanolyan lassú volt, de essen bele a fene, kivárjuk mi lesz. Olyan 2 perc után betöltött, még benn voltam. Bossokat már ugyan levágták, de az utolsóra még épp sikerült beesni, quest is meglett. Rendesek voltak, nem rúgtak ki. Hálálkodtam egy sornyit, hülyének is néztek (Csakhogy jó példát is írjak.)Nem, nem volt annyi eszem hogy térképet nézzek.
Szóló azért elég merész gondolat, nem gondolod? Még épp megugrottam a 100at xpboost őrületbe. De voltam azért én is merész, önszántamból, nem kell aggódni, a ragadai sivatagba bóklászva betévedtem egy dungeonba, az első kupac még megvolt vért pisálva, de utána 3 tigris elfogyasztott uzsira...
Vvardenfellbe egy publicdungeonba is volt szerencsém betévedni, ott már pirosbossok is voltak. Azt még most sem nagyon dolgoztam fel, hogy hogyan, de kettőt leöltem közülük egyedül. A varázslót az elementáljával nem sikerült, az a genya 1hitelt.
Köszi szépen, kifizetem, ha nem most, utólag.(mert ugye szűkös a gatya, miután a 40k-s bankot megvettem Elképesztő mennyi bizbasz van ebben a játékban, már 3 alt kénytelen volt beállni tárolni...) Csak mondd mi az ár -
fluency #23171 Mondjuk én még mindig hiányolom, hogy a megjelenés óta nem került be a játékba más fegyver típus. :(
Én szívesen látnék egy polearm (ha már megjelentek a sárkányok) vagy wand vagy mindkettő skillfát. Úgyis karácsony lesz, hátha a jézuska meghallgatja a kívánságom :D -
fluency #23170 Nem írták át az alapsztorit Although, a One Tamriel megjelenésekor lett elérhető az összes frakció területe Mindenki számára és így bárki bárhova tudott menni és játszani más frakció képviselőivel korlátok nélkül.
A dungeon run magas szinten/régi játékosoknál majdnem mindenhol ilyen. De azt hozzá kell tennem, hogy ez az alapsztorihoz nem is kell, mint pl. az FF14 esetében. Ezeket ki is lehet hagyni. Mondjuk, ha te ezekre vagy kiváncsi, akkor hátrányban vagy, mert nagyon kevés ember tolja őket a sztori miatt. Esetleg egy RP guild lehet erre a megoldás vagy, ha találsz még 3 olyan elszánt alakot, mint te. :) -
#23169 A dungeonok elsosorban szintezo helyek, ott rohanas van XP farm/daily/loot celiranyos menet. PUG csapat esetben meg plane, mert lehet, hogy te eloszor vagy ott, de a tobbiek szazadjara. Menni kell utanuk, figyelni amennyire lehet a bossnal es kesz. Nem tudsz mit csinalni, ezek az emberek nem fognak megallni, sem lassitani - sot, ha erre kered oket a vegen meg kiraknak, mert ok csak hamar akarnak vegezni. A normal dungeonok tobbsege szolozhato, vagyis nehezsege kb semmi, csukott szemmel daralhatoak, csak a bossoknal kell figyelni egy-ket mechanikara. Veteran mar mas teszta, ott is van rohanas, de talan nem annyira, bar ez is csapat kerdese.
Ha viszont erdekel a kornyezet, a sztori es a dungeon onmaga, akkor inkabb vagy kerj meg 1-2 embert a guildben es menj veluk, vagy menj esetleg szolozva, es akkor van ido megismerni a helyet es a tortenetet.
Minden mmoban ez van, nincs kivetel. Sot, az egyes sztori alapu jatekoknal - lasd swtor -, azonnal kivagjak az embert az elso adando alkalommal, ha mondjuk elsore vagy ott es vegignezed a jatek kozbeni cutsceneket, mert senki sem akar egy oras menetet, ha sztori nelkul megvan fel ora alatt is. A mai vilag ilyen, turelmetlen, sietos, rohanos.
Az charity writet nem tudom, elvileg igen, aktiv az event utan is, de ha leirod (vagy megirod a jatekban), hogy melyik alapanyagbol van hianyod, nagyon szivesen kuldok tier1-es nyesanyagokat (ezek kellenek a charity writhez). -
#23168 Mit es hol irtak at az alapsztoriban, ezt kifejtened? -
Although #23167 Nem olyan ritka. Zömmel ilyen volt vége felé amikor toltam. Pontosan az van amit Kroki ír. Azzal a különbséggel őket eredendően ez érdekli.
Semmit nem számít a sztori történet. Kedvükért még az alapsztorit is átírták, hogy mehess a veled ellenséges frakciók területére. Nehogymár arra is karaktert keljen gyártani. Mi lesz akkor a jól feltápolt karakteremmel.
Jórészt ezért felesleges online szerepjátékkal játszani. Már ha valaki esetleg a megírt történetre karakterekre kíváncsi.
-
Plata #23166 Ritkán de ki fogni olyat is.
Nekem szerencsére nem sok volt.
De hogy miért megy le olyan szinten,nem tudom. -
Kroki105 #23165 Ez a random dungeon egyre szarabb. Folyton a rohanás. A legutóbb már ezért kb 8szor meghaltam, mert a két csilivili gyíkarc csak bossokat jött be ölni, és végigrohanták az egészet. Naná hogy lemaradtam, és a meg nem ölt mobok szétszedtek. Arról nem is beszélve, hogy a bossok előtti kapu is lezárult az orrom előtt, mert hogy ők 5 másodpercet nem várnak. Azt hiszem az eventtiketeket sem kaptam meg... Felbaszta az agyam, inkább kiléptem.
De most ha józan paraszti ésszel végiggondoljuk, és levonjuk a következtetést: Őket ez már nem szórakoztatja! Valahol meg is értem, hisz 810esek, biztosan több EGÉSZ hónapot (évet?) töltöttek el ezzel a szarral, már nem szórakoztató letolni ugyanazt x+10000jére. Csakhogy akkor felmerül a kérdés, minek játszik ezzel ha nem élvezi? Nyilván tudjuk a választ, mert egy kényszeres "spoiler" (nem, nem rontottam el, csak kellően lehiggadtam egy hülyeséghez), akinek rémálmai lesznek ha nem csinálja meg a daily dungeon-t dupla xp-ért. Vagy épp a szettjéből még hiányzik a kesztyű, ami nélkül 50000helyett, csak 49698et fog csapni, borzasztó.
Ok, az is lehet cél, hogy összeszedje a settjét, de közbe ne tegye már tönkre mások szórakozását, akik még szimplán élvezik(nék) ezt az egészet. (és igen, voltak jó arcok, nem is ők a probléma)
Lenne egy kérdés, az eventküldikből kapunk csomagokat. Ebben lehet ilyen kék színű könyv vagy mi, questet ad, gyárts le x széket pl. Ezek event után is megcsinálhatók? Mert az alapanyag nem tartott ki csak a 3.ig.
Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2019.12.22. 19:03:06 -
Kroki105 #23164 Közben elolvastam a leírást -
Kroki105 #23163 Köszi szépen, átböngészem!