24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• CS@
    Ha az elsődleges cél Legerdemain húzása, akkor az is hasznos, hogy a Trafficker nem csak az eladható tárgyak mennyiségét húzza, hanem a tisztára moshatóakét is.
    Így szerintem a legcélszerűbb eladni az értékes dolgokat, amíg a limit be nem telik. Aztán vagy ingredient –eket tisztára mosni gyorsan nagy mennyiségben 1 gold/darab áron, így minden darabon -1 a veszteséged, ha nem tudod felhasználni te magad és csak kidobod (NPC 0át ad értük) vagy bármi más eladható, de értékes cuccot tisztára mosni és ha azt NPCnek adod el, akkor nullára jössz ki, de a skill azé gyarapodik tőle.
    Ha nem csak a skill húzás a cél, akkor még ott van az is, amit a többiek korábban már írtak, hogy a betörésekből úri környéken eshet értékes recept, ha nincs szükséged rá akkor jelképes összegért tisztára mosni és AHban jó áron eladni.
    Utoljára szerkesztette: CS@, 2020.01.21. 11:08:45
  • Kroki105
    Nem győztél meg, idiótán van megcsinálva, láttam!
  • ati1992
    Értem, köszi az infót.
  • PiszkosFred
    Pár dolgot pontosítanék :)

Trafficker skillről van szó (passzív, a Legerdemain skill fáról - nincs köze a Tolvaj Céhhez, a Justice System része, alapjátékkal megkapod)
    1. pont esetében: Increases the number of fence interactions you can use each day by 120%
    2. pont esetében: Increases the number of fence interactions you can use each day by 140%.
    3. pont esetében: Increases the number of fence interactions you can use each day by 160%.
    4. pont esetében: Increases the number of fence interactions you can use each day by 180%.

És 50-ről indul a dolog, mint alap, annak vedd a 120/140/160/180%-át :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.20. 19:25:57
  • Kroki105
    Nekem az eladható cucc napi száma nem tetszik. Ok, még csak 120, de szerintem 4esen se lesz 150-nél több. (Ha végigvisszük a zseniális logikáját.) Ez elég karcsúnak tűnik.
    Lehet a fehéreket szét kéne dobálni?
    Mondjuk a receptek is esnek szép számmal, főkari már anyázta is a szerencsétlen tolvajt, nem tanulással akarta tölteni a vasárnap estét. Hátha lesz valami értékesebb is...
  • PiszkosFred
    Nekem dec. 30-án fordult, akkor 4500-at vont. Azóta még tovább romlott a forint, és mivel szándékosan rontják idén 350-ig (5 éven belül 400-ig) az EU-s kifizetések miatt (mert igénylésnél ez azért jó biznisz), ennél csak több lesz minden hónapban, ezzel mindenképpen érdemes kalkulálnod.

Category
    Szórakoztatás
    Eladó adatai
    Zenimax Online Studio
    855-296-3170
    http://www.zenimaxonline.com/
    [email protected]
    Vásárlás részletei
    Tétel összege
    12,99 EUR
    Végösszeg
    12,99 EUR
    Átváltási árfolyam
    4 503 HUF = 12,99 EUR
    1 HUF = 0,0029 EUR

És még így is az egyik legolcsóbb hobbi az mmo, ha az ember csak egy, max kettővel játszik egy időben, nem mindegyikkel :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.20. 18:49:22
  • ati1992
    Sziasztok! Bocsánat az off-ért, de érdeklődnék egy előfizetőtől, hogy pontosan mennyibe is kerül az eso+, mert netes kalkulátor oldalon a font-ba és az euro-ba megadott előfizetési ár nem egyenlő összeg átváltva forintra. Fontba ~3500 ft, euroba - dollárba ~4500 ft-nak felel meg az eso weboldalán feltüntetett ár.
    Azért érdekel mert más mmoval is játszok és szeretném tudni, hogy ebbe gazdaságosabb-e befektetni.
  • Teppik Amon
    A betöréses rablás+tolvajlás+bestiális kegyetlenséggel elkövetett emberölés ami igazán kifizetődő.
    Kis házakban a lakókat ki kell zsebelni 1-2-3x, aztán kivégezni őket a bérgyilkos céh álltal biztosított módon, így a hullából még 1 cucc felszedhető, + nem rinyálnak többé , nyugiban szét lehet nézni mit is érdemes elvinni. Ééés ha minden jól megy, ügyesen csináltad, akkor 0 bounty!
  • Plata
    Nekem abból áll kb a játék,csak.
    Rabolgatok meg betörök házakba,az a baj csak hogy igazán nagy városok,nagy házakkal nem nagyon vannak.
    Valamelyik nap RDR Online-ban mikor bankszéfet törtem fel,akkor is TESO jutott eszembe,hogy milyen jó móka lenne ott kirabolni egy bankot,mert RDR-ben a széf feltörés szánalmas,TESO-ban egy wc ajtó feltörése komolyabban megvan csinálva mint ott egy bank.
  • Kroki105
    Most hogy mondod, nagyon nagyon ritkán volt az ismétlődők közt, hogy nem zsebelni kellett, hanem a széfet, vagy mit kellett kinyitni egy boltban, magánházban.
    Önszorgalomból már nyitogattam olyanokat is, már volt hogy nem is lopakodtam nagyon. Persze a házikóban károgtak a lakók, mert a kis lyukba lopakodni nem igen lehet. Vérdíjat megkaptam, de a kincsüket is vittem mosolyogva.

Storage-on át nem próbáltam, egy ötletnek jó, majd meglesem. Van vagy 10-15 lootos zacsi, nem szívesen bontanám ki 15lvl en. Van egy lila is, biztosan staffot fog adni, de csak mert staffos karim nincs.
    Ha mégse sikerül átadni, akkor elég tápos kis 15ösöm lesz...
  • PiszkosFred
    Esetleg próbald meg a házakba rakható storage konténeren keresztül - bár, ha a bankba nem engedte, vsz. oda sem fogja.
  • Plata
    Törj fel ládákat,házakat.
    Ne csak zsebelj,hanem rabolj is,házak feltörése egész jól ad xp-t,meg a kincsesládák feltörése.
  • Kroki105
    Így már világosabb, köszi!
    Az a reputációt húzó 4-5 fajta viszont akkor is csak egy (legalábbis nekem nem változott). 10-10-10 lopás három városban. Ezért a jutalom +10 xp pont a skillfán. Ha csak harmadát csinálod a questnek, akkor 5 xp jár, ha 2/3-át akkor is 5 xp, ha teljeset akkor +10. Lehet megérné csak az 5öt, bár az jóval kevesebb jutalom goldba. És kurva uncsi folyton caplatni ahhoz a padon terpeszkedő luvnyához. A portokat már, szokásomtól eltérően, goldért használtam hogy kicsit rövidítsek.

Ugye új, kis kari vágott bele ebbe a kalandba. A kalapácsos orkom érthető okokból nem egy bérgyilkos, surranó tolvaj alkat. Kaptam a kicsivel egy rakat konténert, amik felszerelést adnak. Nem akartam kinyitogálni, hisz low lvl szutykot adna, hogy lehet ezt átadni pl az orknak, az már 240 kb, maxot tudna nyitni. Láttam régebben cseten írták hogy ők is nagykarival nyitnak, de hogy adom át? Bankba nem engedi rakni, pedig csak szimpla bound van rajta, nem karakter bound.
  • PiszkosFred
    Mert
    1., van egy napi küldetés (ide teleportálódsz és ki kell fosztanod az adott helyet), ennek a helyszíne változó, 4-5 fajta is lehet, más is más npcvel és ellopandó cuccokkal. Ez a HEIST.
    2. vannak örökké ismételhető "reputációt húzó" guildes küldetések, ezek randomok. Ez is van vagy 4-5 fajta, de a lényeg ezeknél is ugyanaz, csak a város más, ahova küld. Ez csak azért van, hogy az ember minél hamarabb fel tudja húzni a skill fát.

A macska tolvaj asszisztenst ne használd, csak végszükség esetén. :) Az csak dísz. Akkor jön jól, amikor esetleg lent vagy dungeonban vagy valamelyik komplexebb hely mélyén és elfogy a hely a zsákodban (vagy sarokba szorítottak és tudod, hogy el fognak kapni, akkor inkább eladod áron alul, mint sem az őr kobozza el).
  • Kroki105
    Hű, sikerült a thieves guildot felvinni 11re a hétvégén. Az ismétlődő küldiknél nem gondoltam volna, hogy szó szerint ismétlődni fog ugyanaz az egy. Előtte még volt hogy néha másmilyet is beadott, de egy ideje csak a "lopjál 30at a kijelölt zónában".
    Nagyjából úgy csináltam, mint egy megkergült szarka, egy ideig ez még mókás is volt, de... azután eljött a pillanat, mikor eluralkodott rajtam a kitaláló szájbarúgdosásának érzése. Miért ugyanazt adja állandóan???
    Még 10szer le kéne tolni a lvl 12 ig, az még egy pont a drágábban eladható szajrékra (ami gondolom elhanyagolható növekedés lesz). Megkaptam a göthös macskát is, aminek akció közben is el tudok adni. De mekkora szívatás már ez is? 30%-kal olcsóbban veszi a cuccot tőlem. Ez nem is lenne gond, ha nem számítana a limitbe, de beleszámít!! Ki az a matekzseni, akinek ezek után még van kedve annak a dögnek eladni a lopott szajrét?
    Annyit lopkodtam, hogy a "lopkodásos" skillfán elértem a 9et. Két pontot raktam a daily- limit növelőre. Bizonyára matekóra helyett játékot programozott az ezért felelős jóember. Alapból 50 az elsózható holmik száma, ha rakok rá egy pontot ez felugrik 110re. Majdnem eltalálta hogy a duplája legyen, de az is lehet hogy nem akarta. Aztán raktam rá még egy pontot, már előre örömködtem az asszem hármas matekérettségimmel, hogy ez legalább olyan 150- 160ig fölmegy, aztán jött a pofára esés, 120!!! Baszki 120!!!
    Ez így egyben elég otromba nagy csalódás lett (ha a befektetett "munkát" nézzük.)
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.01.20. 15:17:53
  • Plata
    Kincskeresés ez izgalmasnak hangzik.
    Az előző kieg ne igazán mozgatott meg,a necromancik sosem érdekeltek Elder scrollsban,de a Morrowind féle warden például nagyon bejött.
  • Szuni
    Köszönöm, erre voltam kíváncsi, igen, v16 volt a régi karakter szintje, anno akkor hagytam abba. Most láttam, hogy némelyek rohangásznak elképesztő számú champion pontokkal, agyaltam is kicsit, hogyan fejlődtek ennyire, de hogy új karaktert kezdtem, és egyelőre a dominion területével se végeztem, és mindjárt itt a lvl 50, főküldetésbe is kicsit szagoltam csak, rengeteg a dlc, plusz a két másik terület, hajjaj, lesz mit csinálni... és ez csak a solo rész...
  • fluency
    Köszi Fred!
  • PiszkosFred
    Annyira kevés konkrétum van, hogy egyelőre csak a hivatalos oldalra kirakott infókat ismételgeti mindenki - az meg nem sok. A héten ki lesz rakva pár, a bejelentés után Vegasban félrészegen a fejlesztőkkel készült interjú/podcast egy-két ESO-nal foglalkozó oldalra, azokat megvárom, hátha... és utána megpróbálok összerántani valami magyar összefoglalót.

De igazán kézzel foghatót majd csak a következő hetekben kapunk, amikor jönnek a Mythic cuccokkal vagy az Antiquities féle kincskereséssel kapcsolatos konkrétumok.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.20. 13:33:12
  • fluency
    Erre én is kíváncsi lennék. Bár én nemigen találtam részletes leírást sem a Harrowstorm-ról sem a Greymoor-ról (kíváncsi vagyok, hogy érdemes-e megvennem őket). De lehet Fred majd jól meglep minket infókkal. :)
  • Plata
    Az új Skyrim DLC-ről van valami magyar leírás vagy összefoglaló?
    Érdekelne vajon milyen újdonságok lesznek benne,már csak azért is érdekel mert szeretem Skyrim területét.
  • PiszkosFred
    Igen. De lássunk példát rá:
    1. csinálsz egy karaktert, felhúzod 50-re, ezzel egyidőben eléred az első champion pontot (CP1). Vagy, korábban csináltál egyet a Veterán Rank rendszerben, ahol a képlet a váltáskor úgy nézett ki, hogy minden VR rang adott 10 pontot, vagyis egy korábbi VR16-os karakter CP160-on kezd.

2. Játszol tovább, gyűjtöd az XP-t és elérsz mondjuk CP1-ról CP300-ra.

3. Megunod és kezdesz egy új karaktert, level 1-est.

4. Abban a percben, ahogy belépsz a világba, a lvl1-es karaktered megkap 300 darab szétosztható champion pontot, az előző karaktered után. Ezért van az, hogy két lvl10-es karakter között óriási különbség lehet, ha az egyik örökölt mondjuk 300 darab CP pontot is (hogy maradjunk a példánál).

5. Az új karaktered lvl1 és lvl49 között csak szintben fejlődik, a champion pontok szintje/mennyisége nem nő, az marad 300 végig.

6. De, alvl50-et elérve azonnal CP300-ra ugrasz, és innen folytatva az XP szerzést már a következő nagyobb dózis után CP301 leszel, majd CP302, egészen több ezerig (de szétosztani csak max 810 pontot tudsz majd). Hozzáteszem, hogy 50-es szintről CP300-ra ugrás előtt érdemes geart beszerezni, mert hirtelen elfogy a "játék által szintezéshez biztosított boost", és hirtelen megtorpanhat a lendület a régi 48-49-es gearben :)

7. Megint megunod és visszaváltasz a régi karaktedre, ő a korábbi CP300 helyett már CP302-n folytatja.

8. Ha megint kezdesz egy új karaktert, akkor az (és mindegyik más is az accounton) azonnal megkap 302 pontot.

...és így tovább. Minden megszerzett elosztható Champion Pontot megkap minden karakter az adott accounton, semmi sem megy kárba.

A felszerelés max. szintje CP160, vagyis az elsődleges cél a CP160 legyen, és ott kezdd el gyűjteni a végleges felszereléseket. Ezen account boundosok, vagyis ha esik valami de neked nem jó, az altodnak igen, rakd a bankba és majd használod a másikkal, ha felnő.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.20. 12:00:49
  • Szuni
    Ezt akkor úgy kell érteni, hogy pl. kezdtem egy teljesen új karaktert, közel két év kihagyás után. Komplett buildet követek, elég jónak is tűnik, lvl. 48 jelenleg. Amikor ötven leszek, akkor érvényesülnek majd a champion pontok ezen is, amiket a régi karakterrel elértem? Az még a vr korszakban volt, régen, de elég fullos karakter volt, mindent elértem vele anno, sok idő eltelt, aztán most újra előfizettem, megvettem a kiegészítőket stb, crown is volt pár ezer régről... elég sok bepótolnivalóm van, de örülök, hogy a régi hatalmas idő és energiabefektetésnek az új karakterrel is hasznát veszem - a régi pl teljesen maxos craftban, mindenben, legalábbis amit két éve el lehetett érni, láttam rengeteg a változás azóta, de cuccokat biztos tudok majd az újnak craftolni a régivel.. látom a régi oldalatok is nagyjából naprakész, újra elolvasgattam dolgokat, hasznos.. már csak guildekbe kell belépjek megint a trade miatt, de az ráér, egyelőre rengeteg az újdonság..
  • PiszkosFred
    Az elosztható champion pontok száma a közös egy accounton, maga a konkrét szint csak lvl50-et elérve éri utol a "többit", lvl1-49 között még nem.
  • PiszkosFred
    Nem muszáj CP160-nak lennie, de kell majd egy rakás skill pont a sok passzív miatt, azokat össze kell majd szedni, no meg a világban összeszedhető nyersanyagok két dologtól függnek: szakmai szint és karakter szint (ezért van az pl., hogy egy CP160-as maximum szintű karakterrel, aki 1-es blacksmithtel rendelkezik, vagy coppert találsz (alacsony bsmith maitt), vagy Rubizét (max karakterszint miatt), vagyis a legalacsonyabb és a legmagasabb nyersanyag típus/tier jöhet veled szemben), így ha tutira akarsz menni, akkor maxos mind a kettő egy crafternél.

Ha megtanulsz egy crafting stílust, akkor
    - Az Outfit Stationöknél minden karakterrel használhatod, mint skin/stílus.
    - De konkrét stílusú tárgyat csak az adott karakterrel tudsz, amelyik megtanulta azt, ezért írja a többinél, hogy azokkal tanulható. Ez alapból akkor lehet fontos - és ezért érdemes fókuszálni egy crafter karakterre - , mert bizonyos master writek majd külön kérik, hogy XY stílusú tárgyat gyárts le a jutalom miatt, akkor pedig jó, ha a megtanult stílus, a maxolt szakmák és a tudás egy karakternél összpontosul, a crafterednél.

Érdemes használni addont a stílusok követésére, én pl a AI Research Gridet használom, kutatásnál és stílusnál is tökéletes, egyszerű a kezelése, könnyen átlátható, stb.
  • Plata
    A szint közös.
    Ha az egyik karidnak 160 akkor az 1-es szintű új karidnak is 160 lesz.
  • Kroki105
    Ja, meg portást, meg bejárónőt..
    Idővel biztos lesz akkor. Az a kérdés, hogy ennek a crafternek is muszáj 160nak lenni? Mert lehet akkor az előző karim beáll neki. Csináltam egy orkot, ugyanígy stami mage. Sokkal jobban tetszik, az óriás 2 kalapáccsal pörög, heavy armort raktam rá. Néztem heavyba crites armort, 2 settet találtam, az egyik trialos sajna, a másik asszem grotto-s. Persze még 10000 év mire 160 lesz, még ráér böngészni a mit és hogy... egy 30% crit már jó lenne a mage heal miatt, ezt ugye medium páncélba könnyebb kivitelezni. Heavy meg nekem kell, nem szeretek folyton megdögleni.

Viszont az jó, hogy nem muszáj a motifokat a másikkal is tanulni. Az viszont bosszantó, hogy megtanulatlannak írja másik karinál, hiába ismerem a "crafterrel"
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.01.07. 17:10:44
  • PiszkosFred
    Ezert kell tartani egy kulon crafter karaktert :) Nekem a sorcim minden traitet, minden stilust ismer, es csak vele gyartok cuccokat, majd adom at a megfelelo karakternek.

Viszont a stilusok, amiket megtanulsz, azok az Outfit/Dye stationnel account szintuek, vagyis ha gyartani nem is tud az orkod, csak sajat fajanak stilusat, de a skint hasznalhatod es latszolag olyanna teheted a cuccod kinezetet, amelyet a masik karaktere(i)ddel megtanultal.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.07. 16:17:25
  • Kroki105
    Közben leesett, ezért tudtam az ork karival csak ork kardot barkácsolni. De ez akkora baromság. Vannak bazi drága motifok, azért az luxus több karira is...
  • Kroki105
    Ezeket a motif izéket, elf, orc , stb... minden új karakterrel meg kell tanulni?
  • Kroki105
    Na menjél már! Megbűvölted azokat a kurva halakat mi?
    2 db perfect roe lett, darabja 10k, ezt írja az addon.

• PiszkosFred
    Nem neztem a leveleket ma, csak fel percre leptem be delelott, gyors megetettem a lovakat es ennyi. Most neztem a mailt, visszakuldtem a halakat, neked nagyobb szukseged van rajuk, hatha szerencset hoz(nak) :)
  • Kroki105
    Neked se esett semmi? Ok, a tied csak olyan 40-50 volt. Az enyém is csak azért lett 100, mert elkezdett idegesíteni, és csak azért is akartam valamit..
  • PiszkosFred
    Hat, akik nagy uzemben horgasznak es addonnal pucolnak (es nezik a statisztikat is, amit szinten rogzit az addon), azok azt mondjak, hogy kb. 0,5-1% korul van az arany :) De, mivel teljesen random, ezert ez maximum nagyobb szamoknal lesz mervado.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.01.03. 16:40:29
  • Kroki105
    Kipróbáltam ezt a halpucolós állatságot. Miután elküldtem az addig pecázottakat, úgy gondoltam meglesem én is mi is esik ezekből. Elvégre volt olyan hal, a lazac, amit az addon 150 aranyra rakott. Há' biztos azé' má' azok tudnak valamit, hö....
    Nekiálltam és kifogtam vagy 20at, semmi... Aztán megint kb ennyit, és semmi... Aztán szép kereken eljutottam 100ig, 100 halfilével, és semmi mással. Szóval aki 150 aranyért megveszi darabját, az nem okosabb annál amin ülök.
    (Vagy meg lettem szívatva rendesen, és 100000dbonként kibújik egy halból egy toronyóra lánccal színaranyból. Amit kétlek, mert nem fér bele..)
    Utoljára szerkesztette: Kroki105, 2020.01.03. 16:34:08
  • Kroki105
    Az én kezemben még csak 1est adó volt, azt hittem mind ilyen.
    Akkor ez a costume izé zavart be, azt olvastam én is az oldalon, aztán azt hittem ez az összes ruhára vonatkozik.
    360 + férőhely azért nem rossz, akkor azokat kezdem gyűjteni, köszi.
  • PiszkosFred
    Na jo, de ne egyesevel szamold, magas szinten vannak 100+ ado writ voucherek, amelyeket legyartva megvan az az 1250 aranylag gyorsan :)

Mit erdemes venni? En azt mondom, hogy amig nincs meg az osszes ladad, akkor azt. Osszesen 360 ferohellyel lehet boviteni account szinten a hazadat, az meg nem keves. En azzal kezdtem legalabbis, aztan megvettem szepen sorban mindent, ami kellett (crafting station, stb.)

Karakter altal hordott geart/felszerelest mindig lehetett szinezni alapbol, elofizetes nelkul.
    Amihez elofizetes kell, az a "Costume" jellegu kozmetikai ruhak/"skinek" szinezese - de ezt meg lehet oldani ugy, hogy varsz, majd amikor lesz az ingyenes ESO Plus probaidoszak, akkor atszinezed es az idok vegezeteig ugy is marad, vagy amig megint nem valtoztatsz rajta.
  • Kroki105
    Akkor valamit elronthattam. De így most már ok.
  • Plata
    Miért ne lehetne?
    Nincs előfizetésem de nekem is lehetett.
  • Kroki105
    Van egy másik kérdés is, ezek a writ vouchers izék. Kábé 20at gyűjtöttem eddig. Mit érdemes ezekből venni? Láttam hogy miket lehet a neten, de mit érdemes? Amúgy milyen tébolyult elme talál ki olyat, hogy egy tárgyhoz 1250 ilyen szar kell? (Gondolkoztam a be volt skoomázva ideírásán, de aztán eszembe jutott hogy ilyen mélyre nem akarok süllyedni.)