24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Ra1n
    1. 2x írtam a második csak válasz volt és be is fejeztem de nyugodtan ess nekem egyből fröcsögve.
    2. nyilván ahogy gondolod én ha még lesz beta tovább próbálom mert vannak momentumai amik tetszenek, leírtam ami eddig nem jött be
    3. Bocs ha a kis lelked nem bírja ha negatív kritika éri a játékot, de ezért még nem kell egyből az okoskodó oktatás köszi.

Tetszikérteni?....
  • j0nNyKa
    nem az a baj, hogy ez nem neked való (sőt), hanem hogy belekezdtél ebbe a "leírom 150x ugyanazt a marhaságot, amíg nem erről szól a topic" akármibe
    nyilván megjelenésig / megjelenéskor eltűnsz, mert akkor már fizetni is kell, a kérdésem: addig ez minek?
    itt nem fogsz megértő fülekre találni, itt azok vannak, akik szeretik, és szeretni fogják a játékot, illetve tudnak, és akarnak is fizetni érte
    ha basholni akarod a tesot, annak is biztosan megvannak a fórumai, ez nem volt az, nem az, és nem is lesz az
    tetszikérteni?
  • Torzonborz
    Oké ilyen alapon akkor minden havidíjra épült szolgáltatás lehúzás...és nagyon remélem hogy nem használsz semmi ilyesmit mert hát ugye mégis milyen dolog ez.

Főleg szórakoztató iparban...pénzt mernek valamiért kérni...felháborító !

• Nephin
  • PiszkosFred
    Nézd a dolog jó oldalát. Te CSAK 20-30 ezret költesz 3-4 hónapra, más csak magáért az Imperial kiadásért kifizetett ennyit, 0 óra játékkal :)

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a játék neked lett készítve, túl sok olyan technikai "gondot" soroltál fel, amelyek nem fognak változni. Lehet jobb elengedni most az egészet és majd egyszer később újra visszatérni hozzá, hátha azóta tisztult a kép vagy változott az igényed.
  • Jockey
    nézd, ha esetleg még nem tudatosult volna: az mmo-k egy költséges hobbi. ha nincs pénzed nem játszol vele, vagy játszhatsz ami f2p fos, annak minden nívójával..
  • Running
    Ne küzdj a démonaiddal, ez nem a te játékod.
  • Ra1n
    Hát ha azt veszem hogy kicsengetek 10k-t egy játékért ami limitáltan használható és mégcsak nem is 60-90 napig hanem 30...Utána meg szinte hasonló áron időt venni hozzá...Magyarul mondjuk 3-4 hónapig játszom vele és kicsengetek érte 20-30ezret..Nos ez elég lehúzás ha azt veszem hogy más játékkal amikkel ennyi ideig elvagyok pc-n 8-10ezret csengetek...
  • PiszkosFred
    Igaz amit írsz, de... :) Tudom, hogy unalmas már, de a játék 10-12 szinten teljesen megváltozik. Ez az a szint, amikor tényleg bárhova mehetsz, és elkezdheted a publikus dungeonok, a world bossok, az elite helyek és Dark Anchor takarítását, úgy, hogy közben a kvesztek is nehezednek, és kettes, később 15 szint környékén pedig már hármas csapatokban jönnek az ellenfelek.

Nem nehéz továbbra sem a játék, nem fogsz vért izzadni ésszel játszva, viszont a nagyobb, átfogóbb küldetések végi bossok és összecsapások egyre keményednek majd.

• Nephin
    Persze, tudom, oké. :D

Több khmm, érdekes kijelentésére is akartam reagálni, de aztán legyintettem, majd más, de látod, megint nem bírtam ki, hog legalább egyre ne...
  • Running
    Nem tudtam a hétvégén kipróbálni a pvp-t, mert nem volt kedvem, ezért vissza is mondtam az előfizetésem, különben is, miért kell egy béta mmo-ért, havi 16 ezret fizetni? Ez már a pofátlanság teteje.
  • PiszkosFred
    Ha Doshia az, akire gondolok (Harcosok céhe), akkor a csata előtt, ha beszélsz az NPC-vel a küldetés felvétele után, akkor mondja, hogy kemény csata lesz, DE a gömbökre ha figyelsz, akkor nem lesz gond :) Amikor megidézi a harc közben a 3 (v. 4?) gömböt, amelyek elindulnak a boss irányába, akkor azokat gyorsan le kell verni, majd folytatni a boss ütését.

• j0nNyKa
    jó de ha nem írunk valami órmótlanul nagy számot, ami ipari baromság, akkor ki hiszi el a mondanivalónkat, érted...
    szóval a játék 200milliárdból készült, és havi 15k lesz a havidíj, ez szánalmas!
  • Nephin
    Azért 1 havi díj messze nincs 5k...
  • alienenemy
    Minden fizetős MMO ilyen, mindnek ez az ára nagyjából. Ez nem lehúzás, hanem ezért készítik (úgy hívják üzleti vállalkozás). Szerintem, ha ennyire nem tetszett, ne vedd meg.
  • Kryon
    A tömeg alapjáraton nem lenne gond, hanem nagyon sűrűn fizikailag vannak útban a többiek.
  • sWbFII
    Ha le megy az első hullám majd akkor biztos hogy kiüresedik a táj. Amúgy én örülök hogy van élet egy játékban. Pont azért játszom multival hogy ne egyedül barangoljak órákon át (számomra unalmas). Azt elismerem hogy bizonyos küldetéseknél lehetne elkülönített rész.
    Amúgy én egyedül dragon knight-ot nem próbáltam de biztosíthatlak hogy tapasztalt játékosként rengetegszer meghaltam , főleg templarral (valamiért az nem adta :D), de night bladdel is. Volt olyan küldi amit fel is adtam mert egyedül 5ödszöri próbálkozásra sem sikerült.
    Azt a bugot mikor npcvel beszélsz és beakad a kép egy "Á" gombbal vagy /reloadui -val orvosolhatod. Amúgy bugokról egy bétában nem beszélnék.

Nekem ami kicsit fura az a skill rendszer, hogy nincs cooldown de 2képesség után elfogy a manám. Ráadásul egy night bladdel amit nem értek miért nem staminát használ.
  • Kryon
    Véglegesben egy idő után már nem lesz ekkora zsúfoltság, az talán javít az élményen. Most még nagyon útban vannak a többiek (ezzel a célzós rendszerrel szó szerint).
  • Ra1n
    Én nem vagyok veterán a KOTOR elött csak be be nézegettem pár címbe....
    Engem kifejezetten zavar a Kotor után hogy a küldetésekben nem csak azok vannak velem akiket invitálok hanem minden hülye odatódul... A sorbanállós főganaj megidézésekről nem beszélve, egyszerűen az egész feeling és élmény kiveszik és átmegy egy ostoba cséphadarás/XP gyüjtögetés szintre....
    Gondolom ez már nem fog változni a véglegesben sem lesz az mint az SW-ben hogy egy "kapu" van a pályán ami után a küldetésben csak azok vannak akik velünk jöttek....
  • Kryon
    Azt mondjuk megoldhatnák, hogy skálázódjanak mint gw2-ben, úgy lenne kihívás akkor is ha tömeg van. De igen, mmo veteránként azt kell mondjam, ez az első játék ahol kifejezetten zavar a többi játékos.
  • Ra1n
    Semmit....
    Pedig totál észnélküli cséphadarást rendeztem...
    Lvl 8-as Breton Dragonknight-al vagyok dupla karddal, light armorral, gyakorlatilag minden ellenfél terül egy ardent flame-es griptől és az egyik kétkezes szurkálástól vagy egy Searing Strike-tól...A főganajoknak kell pár ardent flame cucc meg pár kétkezes trükk és feküdt mind..Néha védekezés nem ártott a főganajoknál de ennyi.
    Gyakorlatilag harmatos könnyű az egész, és tényleg az hogy a sok majom a küldetésekben hivatlanul is ott ugrál tovább könnyíti és a hangulatot is lerombolja....
  • Kryon
    Új karakterrel most kevesebb buggal találkoztam mint előző bétában, tehát valamit azért csinálhattak, attól hogy a verzió ugyanaz. Előzőben ki se tudtam jönni kezdő szigetről úgy bebugolt egy quest. Most eddig még nem futottam bele olyanba, amitől ne tudtam volna megcsinálni valamit. Vagy 2x bennragadtam párbeszédben, egyszer pedig resetelt a quest miután már megcsináltam és kezdhettem elölről, de eddig ennyi. Néha van, hogy kicsit "beáll" a játék, nem fagy ki csak nem minden működik úgy ahogy kéne, de relog ezeken segített. Attól tartok majd lvl 17 fölött lesznek igazán nagy gondok, ha azt nem tesztelik le. Jó játéknak tűnik, az alapjáték árát biztosan megéri, különösebben nem érdekelt eddig de megfogott a világa, viszont valahogy azt továbbra sem érzem, hogy erre elő kéne fizetnem. Ahhoz sokkal többet kéne belőle látnom. Amit egyelőre láthattunk, az b2p/f2p játékokban is elérhető, csak persze az nem TES. Endgameben nagyot kell villantaniuk, hogy megálljon a modell.
  • rage
    Az általam említett két főboss sem okozott gondot?
    Nekem azokat kellett (volna) megcsinálni :)
  • Ra1n
    Szombat délelött léptem be először a BETA-ba mert érkezett kulcsom, na mondom akkor próba. Olyan 15 órát öltem bele ez alatt a röpke két nap alatt, hát nem vagyok meggyőzve....
    Első körben ha jól tudom 10 guriga lesz a játék, amiben TALÁN lesz 30 napos acc... Utána meg lehet megint pénzt kiadni gyanítom lesz vagy 5 guriga (ha nem több) újabb 30 nap...Elég lehúzás...
    Második körben baromi könnyű a játék. Gyakorlatilag 3 nagy helyszínen maxoltam ki mindent (küldetések), egyszer haltam meg mert beszorultam egyébként mindenkit lecsaptam pillanatok alatt.. gyakorlatilag NULLA kihívás amit tovább ront a játék összetétele, nevezetesen: Mindenhol jelen vannak a játékosok.... Kotor játékos voltam egy jóideig, ez így számomra elég elfogadhatatlan, idegesítő, és gyér megoldás, csinálok egy küldetést, jönne a főganaj és erre ott ugrál a sok madár és 1-2 suhintással legyapódik bármilyen gané... Miért nem lehetett a Kotor-ban látott "szektoros" bontás küldetéseknél, nevezetesen csak akkor legyen a küldetésekben és a főganajoknál másik játékos ha csapattársként mentem vele oda,hívtam stbstb...
    Így komolytalan az egész,megjelenik egy nagy szellem győzd le..hűűha ott áll négy öt marha + én gyakorlatilag mire ütöttem kettőt meghalt... Ráadásul annyira harmatosan könnyű a játék hogy még ha nincs is ilyen főellenfélnél senki, akkor is kb 10 mp alatt lecsaptam....
    Ráadásul ezzel hogy mindig mindenhol mindenki ott lehet állandóan bugokba futottam, amikor például a küldetésben valamit használni kell,és rendesen sorbanállunk hogy használhassuk, avagy valaki használta a többieknek meg cseszik működni és logout segít csak...

Még gondolkodok a vételen, de ez a beta így ebben a formában nem győzött meg, tényleg NULLA kihívásba ütköztem eddig a játékban és ezzel hogy mindenhol mindenki ott van az egész hangulat csak rombolódik, az ellenfeleknek meg nincs "súlya"...

Ezektől eltekintve a látvány elmegy nem rossz,nyilván ha jobb lenne nem futna gyengébb gépeken és sírást váltana ki. A küldetések amikbe botlottam egész jópofák voltak, kicsit az átlag mmo szintű feladatok fölött vannak...

Hát nem tudom tényleg nem tudom...
  • sWbFII
    :D és ha az összes játékos csak 80% lenne akkor a maradék 20% micsoda lenne?

amúgy nekem úgy tűnt hogy kb 50% night blade :/
  • rage
    No, hát kipróbáltam én is, ha már sikerült beta kulcsot szerezni.
    Péntek este kezdtem nulláról, aztán mikor a hétvége során volt rá idő, mentem vele pár kört. Eljutottam 7-es szintig, nem rossz a játék valóban, hozza az Elder Scrolls sorozat hangulatát.
    Igyekeztem minden questet elvállalni és megcsinálni
    Két boss van, akit nem sikerült kinyírni, Doshia és Norion - így hát kb eddig jutottam :)

A játék során összesen annyi hibával találkoztam, hogy néha visszajött az egérkurzor, s nem lehetett csinálni semmit, de a menüben a reload ilyenkor azonnal segített. Questben elakadás egyszer sem volt.
  • Whysper
    Szerintetek ,ha az összes játékos 100%. Hány %-a DK % sorcerer % Dk % night ???
  • ricsaj
    Kitoltottem, de belephetnel a sulid FB csoportjaba, mert Minden evben kitoltom ezt a kerdoivet es nem sok valtozast alkottok benne.

#Fred: bocs, kosz hogy szolsz, h mar olvasni se tudok :p
  • HyperManiac
    Hát az előző béta hétvégéhez képest sokkal, nagyon sokkal több a bugos küldi. A kezdőterület elhagyásáról szóló küldit vagy ötször kellett csinálni mire meglett. A gutripper barlangba sem lehet bejutni, és sok egyéb. Hogy lehet az, hogy ami jó volt, az bebugosodott. és nem kevés küldi járt így. Ez nagyon nem jó jel.
  • csimposz
    Na én leköszöntem megint, jó éjszakát és játékot mindenkinek!
  • SANTANTICA #11267
    Ha lehet macskákkal ne legyetek, ha PVP-zni is akartok.
    Láttam ahogy egy trebut rátoltak az egyiknek a farkára...csúnya eset volt.
  • SANTANTICA #11266
    Ja, tényleg.

• PiszkosFred
    Foglalkoztak, csak a mostani a régi verzió volt újra, az 0.171, nem az időközben már tesztelt 0.18, benne a rakás újítással, ütközésvizsgálattal, sziget átugrással, stb.
  • SANTANTICA #11264
    Pvp.
    Pve-vel a quest bugokon kívül semmi gond.

Olyan mintha a mostani bétára nem is igen foglalkoztak volna a questek beragadása, ki nem jelzése, válaszok meg nem jelenítése féle összetett hibákkal, ami nem baj, ha a kezdésre orvosolják, de addigra viszont muszály lesz.
    Az egyszerűbb dolgoknál segít a /reloadui de sokszor kell a logout és relog.
    1-2 még így sem jön össze...pl futtattam volna békát, de nem akart elindulni :)
  • SANTANTICA #11263
    Tény, hogy a múltkor gördülékenyebb volt.
  • ShaiHulud
    valamit biztos varialtak, multkor ugye load timeok voltak katasztrofikusak, de akkor nem votl panasz a pvp lagra. bar lehet akkor kevesebben pvpztek, nem tudom.
  • csimposz
    Kitöltöttem, nagyon jó teszt! :)
  • PiszkosFred
    PVE-ben nincs gond - leszámítva pár quest bugot. PVP volt lagos, azt mondják a többiek. De ez is campaign függő, ismerősök nem a speckó eventre mentek, és nem volt gondjuk. Én nem próbáltam, csak két pillanatra, pár adat maitt.
  • j0nNyKa
    én ma este toltam 1-2 órát, egy deka lag nem volt
    vagy csak pvpn jelentkezett ez?
  • PiszkosFred
    Múltkor is US serveren voltunk, és nulla lag volt. Remélem tudatos oka van annak, hogy így alakult, limitekkel variálnak, vagy ilyesmi.