24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• LadyWhox
    Bocs, semmi. Nemszóltam.
  • LadyWhox
    Az már 4 hónap játékidő.
  • PiszkosFred
    "Itt viszont, legalább is bétában egyik sincs."

Élesben sem lesz. Main quest az mindig phase/instanceolt, illetve egy-egy olyan boss, amely egy hosszú chaint (zóna főküldetéseket, guildek küldetéseit, stb - kvázi a sztori kveszteket) zár le. Minden más nyílt terepen fog zajlani.
  • shaaktii
    Még mindig 20-30-at írt, és a 17k nincs messze a 20-tól.
  • yesname #11333
    Két jó megoldás van: player-zerg skálázódással és/vagy ahol, kell ott phasing (nincs player-zerg, sem sorbanállás). SWTOR-ban nagyon jól meg van oldva. Itt viszont, legalább is bétában egyik sincs. Ez rossz lesz élesben szerintem.
  • BooMiller
    Na hogy számszerűsítsük, mondjuk 10e megveszed az alapot + 21.98 egy 60 napos gamecard! az 6813 forint mai árfolyamon!!!

Ez 16813 forint 3 hónapi játékra!! eléggé messze van a te 30-40e költségedtől. Tehát 30493 forintból 7 hónapig játszhatsz! Írjam le tovább?:)
  • LadyWhox
    Jéé, te még ismersz olyat, hogy MMO etikett?
    Úúúristen! Ez a dolog szép+jó, de én utoljára kb EQ-nál láttam olyat,
    hogy a játékosok jó része ismerte, és nagyrészt be is tartották.

Már rég nem láttam ilyet. A playereknek fingjuk sincs arról, hogy MMO-kban létezik (létezett) olyan, hogy etikett.

Pedig nagyon jó dolog szerintem. Egy kis normális kultúrált viselkedést visz a játékba.

Amúgy, mégis mit vársz egy olyan játékos társadalomban, ahol a tömeg jó része baszik utánaolvasni, a játéknak? Könnyebb folyton másokat baszogatni, minden csip-csup kérdéssel..

Nincs jómodor. Sajnos.

Amúgy én pl. a F2P játékoknál pont azt utálom, hogy sok olyan player is bejön játszani, akire nem lehet építeni mint player.
    Elkezdi, de semmi komoly. Ahogy hirtelen jött, úgy tűnik is el.
    Ami amúgy nem is lenne gond, csakhogy mint az MMO-nál általában pl. guildszinten, csapatszinten sem lehet rá számítani. Az ilyen playerek
    többsége nem informálódik a neten, nem néz utánna pl. a taktikáknak,
    vagy az adott játék alapjainak sem. Az meg, hogy (szerintem) az MMO-kban is egy tapasztalt, profibb játékos (aki nem lép le pár héten belül) jóval nagyobb "értéket" képvisel...nos?
  • j0nNyKa
    teljesen true
    guildekben eddig mindenkit a topicban lévő linkre irányítottunk, az egyes ismerősi körök meg nyilván együtt fogják tolni
  • ShaiHulud
    na meg azt se felejtsuk, hogy most EU is az NA szerveren volt, lehet pont az lesz a baj, hogy keves a player es wtb beta zergfest feeling.
  • PiszkosFred
    Na oké, de az nem a játék hibája, hogy a tisztelt nagyérdemű idióta :D Mert a 17-es besorolás is kb. annyit ér, mint a ciginél a 18-as karika.
  • danone
    Inkább tudjak helyesen írni, mint gépelni, nem? :D

Egy hónapunk maradt; lesz köznépi guild választás, vagy megy mindenki ahova lát? :)
  • j0nNyKa
    az a "namjd" furább volt :D
    én mindenképp beleszámolnám a player zerg témába, hogy ha már fizetni is kell a játékért, töredék lesz a játékosmennyiség ehhez a káoszhoz képest
  • danone
    mindig rövidiiii i know-i know :D
  • danone
    Ez a player-zerg engem is zavart, DE nem azért amit írtatok, sőt meg kell hogy mondjam, szerepjátékosként mindig is az volt a gondom, hogy nem így volt, ahogy ebben a játékban. persze ez sem az igazi, de valahogy mindíg elmosolyodok, amikor egy questmobot elkap a népharag, és öten csépelik a főgonoszt :DDDDD De sokkal "hihetőbb" az egész, mint amikor látom, hogy sorbanállnak az emberek hogy újracsináljanak egy questet, teccikérteni? kicsit zavaros:)

A bajom annyi, hogy ha bugos, akkor mindíg van olyan akinek nincs annyi sütnivalója hogy eljöjjön onnan és várjon, vagy relogoljon, hanem ott ugrál bugosan a spawn-on. De ez namjd megjavul.

• PiszkosFred
    Loot és xp és killcount nélküli segítség? Ritka, mint a cliff racer fan klub :). Jobb a shared loot / xp megoldás. Nekem mindenképpen.
  • danone
    Ez nagyon sok mindentől függ. Ha ismered a terepet, és a játékrendszert, tudod hogy semmi gond nincs abból ha segítesz neki, akkor miért ne? Csak hálás lehet. Az összes variációt azért nem írom le, mert szerintem némi tapasztalattal és hozzáállással lehet ezt tudni, ahogy Te is írtad.
    Aki meg lesz*rja, annak meg hiába magyarázod, hogy mekkora bunkó amiért egy 30 perces csatád alatt odamegy a mob mögé és kilootolja a questládát pl :)
  • shaaktii
    A kérdés az, romlik-e a drop ha beleütnek a mobodba? Ha nem akkor nem tök mindegy? Nem egy ember nézte már végig hogy meghalok, pedig segíthetett volna. Ha lenne BH a játékban, és player bounty az ilyenekre dobálnám a vérdíjat.
  • yesname #11320
    Pedig nem hátrányos a mob tagging. SWTOR-ban is van mob tagging és mégis segíthetsz bárkinek.
  • yesname #11319
    Ha segítesz azt jónéven veszik. Van aki meg is köszöni, ha nehéz volt neki egyedül stb.
  • PiszkosFred
    Ezért sincs "mob tagging" - "saját mob", hogy segíts bármikor bárkinek.
  • Lengyel2
    Viszont akkor választ kaptam a kérdésemre amit kezdőként fel akartam tenni az MMO etikettről, vagyis hogy illik-e beavatkozni mások összecsapásaiba? (most csak PvE-ben egyelőre) Vagy hagyjam akár meghalni is, mert az az ő játéka? - Eddig azt csináltam, hogy csak akkor szálltam be más harcába, ha úgy láttam, hogy igencsak bajban van (pl. egy egész farkasfalka egy player ellen). Mi számít itt jómodornak?
  • yesname #11316
    A 20e az oké. 10 a játék + 3 hónap * ~3500. (1 a játék árában benne van.)
  • Torzonborz
    De , a matekoddal van baj. A havidíj perpill 3800-ra jön ki, az azért mégsem 5k.
    Meg ugye megvan hogy az ájró árfolyamtól függ igen erősen ?
  • j0nNyKa
    de miért számolod 5tel a havidíjat? azt hiszem érthetően leírtam, hogy miért rossz, ha leírod ugyanazt az ipari baromságot 128x, erre én vagyok a buzi, hogy nem is írtad le csak 2x
    látom. 1 órán belül sikerült még1x, ismerem a fajtádat, lesz ebből 128 is
    nem 5k. baromság. köze nincs az 5khoz. érted ezt amit írok? NEM 5000. KEVESEBB. X < 5000. sokkal.
    ez maximum ennyi, maximum: 13.00 EUR = 4,066.87 HUF
    és akkor még mindenféle jóárú game cardokról nem is beszéltünk. argh. matek.
    tudom, én vagyok a fasz, mert tudok számolni. leírom helyetted, hogy neked már ne kelljen. mert jó lenne, ha nem tennéd. pontelégvolt.
  • Ra1n
    20-30 volt 3-4 hò alatt, ha 10 a game 30napra és csak 5el szàmolod a havi accot,kijön h nem az én matekommal van baj humorherold.:)
  • PiszkosFred
    Pontosan erről beszéltem. Hárman (12-13-asok) vért izzadtunk, mire egy elite 10-es területet megcsináltunk. :) (lett a végén egy 2h mace, mint loot, és 800g repair - "megérte...")
  • Ra1n
    Félreértés ne essék,ha lenne kihìvàs és hangulat ami odaköt nem sokalnàm,de a Beta alapjàn eddig egyik sem volt,mert mindenhol ott ugràlt mindenki. Ha elkülönìtenék a questekben vagy legalàbb a végjàtékokban a jàtékosokat, egy szavam nem lenne. Ahogy lentebb ìrtàk a teljes jàtékban remèlhetöleg ìgy lesz, ez ìgy ebben a full nyìlt formàban bàrgyú... Nincs is szebb amikor pròbàlod beleélni magad egy kriptàba,jön a fögané aki kb 5mp-ig él mert a mindenféle hivatlan idiòta ott ugrabugràl..
  • yesname #11310
    Na igen vagy nem tud számolni vagy tényleg azt hiszi a teljes játék árát kell kifizetni minden hónapban. Nézzük el neki. :)
  • yesname #11309
    Én tudom. Azzal nincs is baj. :) A quest bossok nincsenek elzárva és szinte állandóan az volt ,hogy odaértem és completed pedig hozzá se értem, csak éppne huszadmagammal rohatam oda. :)
  • danone
    Nehézség: lvl 8-11-en futsz bele az első elit lényes területbe. 3-asával álldogálnak a csontik, gondoltam, hohó, xp-trezsör: 1 cc, másodikra poison, harmadikra... paff meghaltam xd. Meg kellett még egyszer feküldöm, hogy rájöjjek ez nem az én területem egyedül :D

quest végi endbossoknál is vannak nagyon erősek. Ha azt más 10 mp alatt lenyomja, akkor lehet velem van a baj.
  • MaRee
    Hol van ez?
  • Lengyel2
    :) Igen, próbáld meg a játék árát a jó oldaláról felfogni, azaz úgy, hogy azért van így felárazva, hogy kisebb legyen a tömeg a térképen, így nem csapják le mások az ellent az orrod előtt. Így tulajdonképpen az egyik problémád orvosolja a másikat. :D
  • BooMiller
    Ahogy a számokkal dobálózik meg érdemli.. milyen 3-4 hónap alatt 30-40e??? minden hónapban megvesti a alapjátékot vagy hogy???:)))
    Hagyjuk máz ez nem az állatsimogató...
  • LadyWhox
  • PiszkosFred
    Visszanézhető a hétvégi veteran kontent és Overland területek streamje :)
    Ne felejtsük el, hogy 3 napig volt nyitva a kapu, és csak az előszobába engedték be a népet, ott meg tömegnyomor lett, a zárt ajtók miatt. Pár hét,e setleg 1 hónap a premier után, és oszlik a tömeg.

A end-quest-bossok és a többiek instancoltak, lásd Doshia, Balreth, és a többiek, amelyek aztán komoly gondokat is okoznak :)
  • yesname #11302
    Ra1n szerintem éppen olyan tényezőről írt, amit megismert és zavarta. Jelen esetben úgy látom nem érdemli meg ezt a letámadást. Na mind1.
    A havidíj elleni kifogása más dolog. Ha neki nem éri meg, hát nem éri meg. Mindenki maga eldönti.
    Nem mellékesen ez a dolog, hogy túl könnyű, mert sok játékos öli a bosokat és mindenhol ott vannak és a questek nincsnenek lekorlátozva groupra stb. engem is mocskosul zavar, de én azt gonoltam ez csak a béta miatt lett így megnyitva, hogy kibukjanak hibás stb.
    Ha élesben is ilyen lesz (Imperiált megvettem már) és nyitottak lesznek a különböző területek, ahova a bosshoz vezet egy-egy quest és mindenki egyszerre rohangál és üti ugyanazt a bosst grouptól független eredménnyel akkor az nagy csalódás lesz sajna számomra (is).
    Ha skálázódni fognak a bossok, akkor rendben van. Viszont a béta állapot, hogy se group korlátozás nincs, se skálázódás az gáz lesz élesben. Szerintem.
  • yesname #11301
    SWTOR-ra gondolt, de szerintem Te is tudod.
  • amikkamakka
    Én nem értem miért a KOTOR-ral példálózik ami single játék és kb 10 éves....semmi köze az mmokhoz #11279
  • Running
    Szerintem ezt a témát zárhatjuk, túl lett beszélve.
  • alienenemy
    A kritika tényeken alapul és azon a feltételezésen, hogy az illető megismerte és megértette azt, amiről kritikát ír. Nálad ez a kettő hiányzott.