24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• sWbFII
    Amit nem értek hogy ha csak staminát rak akkor miért lesz nagyon dmg-e mintha csak manát vagy csak hp-t vagy akár semmit se rakna. Szimplán csak többször tudja elnyomni a fegyver skilleket nem? De az alap dmg-nem lesz több.
  • PiszkosFred
    "A bajom annyi, hogy ha bugos, akkor mindíg van olyan akinek nincs annyi sütnivalója hogy eljöjjön onnan és várjon, vagy relogoljon, hanem ott ugrál bugosan a spawn-on. De ez namjd megjavul."

Voltak, akik nem ugráltak... csak vártak :)

• Bandras DaSilva #11450
    Ja, tényleg, ezt el is felejtettem már:)
  • Bandras DaSilva #11449
    Ja, no azt felejtettem, el megnézni...mert csak szaladgáltam várostromból várostromba:)

• PiszkosFred
    Medvék egymás között, ha nincs a közelben felfalni való kalandor:
  • csimposz
    De egymástól loot ott nincs ahogy én néztem. Vagy csak béna vagyok?
  • Nephin
    SWTOR, Ilum, gree event, igaz, nem insta, csak a barlangokban a world bossok. Sith csapat üti, megjelenünk, besegítünk a bossnak stb.... :D
  • BEAST #11445
    Ilyesmit utoljára a Lineage 2-ben tapasztaltam, de lehet volt azóta máshol is. :)
  • PiszkosFred
    Ilyen most is van Cyrodiilban :)
  • Bandras DaSilva #11443
    Az igazán vicces dolog az amikor egy közös területre kerül egy ilyen nyitott insta, bent elég fasza dropokkal és mondjuk mindenki pvp enabled lesz a környéken.

Nincs is annál "naygszerűbb érzés" amikor már majdnem leveritek a bosst és ekkor megjelenik az ellen, aki kihasználva az előnyt lever titeket is, meg a bosst is és szépen elmegy a loottal.

nem is tudom merre voltak ilyen harcok, talán warhammer onlineban vagy még régebben valahol?
  • LadyWhox
    Vagy az mekkora lenne már, hogy pl.:

Van egy csapat, bemegy a dungiba, elverekszi magát a bossig..
    Közben mondjuk bekeveredik 5-6 player plusszba..
    A boss aki eddig volt, megfúj pl. egy kürtöt vagy mittomén..
    S hozzácsapódik még 2 vmi böszme boss..
    Vagy...fogja magát a boss, kisétál pl. egy ajton vagy nemtudom, és bejön helyette valami sokkal brutálisabb.. :)))

Mekkora pislogás lenne.. xD
  • Whysper
    Hüyleség? Én azt írtam "brilliáns"!
  • csimposz
    Nekem nagyon bejött hogy a dungeon-ban többen is vannak néhol, én szinte vártam is hogy ne egyedül gyakjam az ellent, sokkal izgalmasabb és dinamikusabb a játékmenet így szerintem.
  • LadyWhox
    Hülyeség? :S
  • Bandras DaSilva #11438
    Sztem meg nincs gond azzal, hogy mások is bent vannak egy adott dungeonben. Sőt, nekem ez különösen tetszett, régi jó kis swg feelinget idézett.

Abban persze igazatok van, hogy néhol rengetegen voltak, de sztem ez az induláskor nem lesz ennyire így. A mostani betazók egy jó része valszeg nem veszi meg, ások nem a releasekor veszik meg, hogy elkerüljék a szokásos indulással járó szarakodásokat, aztán megint mások meg még várnak, hogy mit mondanak 1-2 hónap múlva, stb stb.

• LadyWhox
    EQ-ban érdekessen volt megoldva a dungeon, mert:

A player szintjétől függően nőtt vay csökkent a mobok aggrorange.
    Tehát, volt olyan, hogy bement vmi low lvl player vmi brutál helyre, lépett kettőt, és egy rakás mob a nyakába szakadt mert akkorára nőtt az aggrotávolsága a moboknak a szintkülönbség miatt.

Viszont ha vmi brutál high lvl player ment le vmi low lvl dungiba, akkor simán szaladgálhatott. Egy-két mob kivételével semmi nem mert beléjükkötni.

Továbbá, ha volt egy hülyegyerek aki befutott, mert bár nem ismerte a terepet. Őt ez nem tartotta vissza, a jutalma az lett, hogy szétszedték a dögök. Aztán 10.-15. halál után csak megtanulta a barom, hogy nem rohangálunk mint a fejetlen csirke.
  • Whysper
    Briliáns. az adott területen tartózkodó playerek létszámától függene az ellenfelek jelenléte! 8) vagy ereje vagy mennyisége csapatonként. stb stb 8)
  • LadyWhox
    Azt a dolgot, hogy több player van ugyanabban a dungiban és ölnek mindent, én máshogy oldanám meg.

Milyen fun lenne már (szerintem), ha pl. az adott dungiban van megadott számú mob. S ez a mobszám addig maradna is ameddig csak meghatározott számú player van bent pl. 1 csapat.

Viszont!..akkor ha mondjuk bejön még pár player pluszba, akkor lenne olyan, hogy pl. a boss vagy bizonyos mobok (csak ebben az esetben) tudnának erősítést hívni. S valahonnét még berohanna x számú ilyen meg olyan mob. Meg még a player létszám erősségétöl függően a bossok felerősödnének és/vagy jönne be még vmi testőrség féle is.

Szerintem meglehetne ezt oldani frappánsan is.

Bár, nemtudom..
  • Whysper
    Nekem olyan qestek hiányoznak . nem tudom ki emlékszik rá . mint régen wow-ban a shaman totemek megszerzése. 8)) Mármint ,hogy egy képességért questelj meg sztorija legyen. 8) Minde mágus magától jön rá a spellekre kalandozás közben! 8)
  • PTW
    akkor lehet hogy csak az Swtor feledtette ezt el velem ennyire :) de ha jól emlékszem akkor a lotro-ban sem volt ilyesmi
  • Whysper
    green gamingről?
  • danone
    lol erre én is emlékszem, én imádtam :DDD
  • PiszkosFred
    Digitális verzió kell neked.
  • LadyWhox
    "a dungeonokben seregével rohangálnak a playerek és ütik le előlem a mobokat, aktiválják a quest itemeket az egy olyan mértékű design hiba, hoyg épp ésszel nem fogom fel."

Pedig ez már nagyon régi megoldás. Emlékszem anno az EQ-ban is ez volt.
    Viszont ennek a dolognak van több oldala is.
    Emlékszem pl. EQ-ban lent a dungeonokban szinte folyamatos volt a trainelés. Azért durva meglepik voltak, mikor békésen üldögélsz a dungi kijáratánál, erre valaki(k) üvöltik, hogy: "TRAIN INCOMMING!!! RUUUN!!!" stb. aztán csávó menekül kifele, mögötte vagy 30 mob.

Mondanom sem kell a csávó kijutott, de mindenki meghalt a kijáratnál.

Először idegesítő volt. Aztán megszoktuk. Aztán jól szórakoztunk ha vki kötsög volt..
  • Whysper
    értem ,de nem a pre orderrel van a bajom hanem most nem tudtam előrendelni. Az angol kártyámat visszaadtam .. Most jöttem haza a Kanáriról és megyek vissza Angliába ,de előtte svédbe voltam . szóval nem tudtam eddig előrendelni mert nem tudom hova küldessem.Viszont,ha vissza kell mennem Angliába akkor oda rendelem magamhoz házhoz.. Ennyi a pre order történet miért nem! 8)
  • PTW
    Próféta szóljon belőled! Mindenesetre kellemeset csalódtam az összhatásban határozottan :)
  • PiszkosFred
    Az új peccsből:
    "Starting leveling is slightly quicker, while higher-level is a bit slower."

Ezt pedig a délelőtti magicka/stamina és a képességek kapcsán:
    "Many gameplay improvements, including balancing and polish to class and weapon abilities."
  • PiszkosFred
    "után az instancing teljes hiánya"

Főbb zóna-, guild- és main- sztori továbbra is instanceolt. A többi nem. Iszonyat mennyiségű ember lett ráengedve 1-1-1 zónára, a premier után letisztul ez, főleg a headstarttal. Meg nem fog szűnni, de azért oszlik majd a nép.
  • LadyWhox
    Árnyjárók klánját ismeri vki? Több játékban is benne vannak.
    Ők is kezdenek, ha jól tudom.
  • PTW
    Be kell valljam, hogy az előzetes videók alapján engem teljesen hidegen hagyott a játék, mert úgy éreztem egyáltalán nem adja vissza azt a hangulatot amiért a Morrowind óta rajongok.

Persze úgy voltam vele, hogyha lesz rá lehetőségem kipróbálom, mert hogy néznék tükörbe, ha kóstolás nélkül dobnék egy ED pudingot a szemétbe.
    És dejól tettem... elég volt elöször elbarangolnom Dunmer Nightblade-emmel az első vulkánig és a hangulat megvett kilóra.

Azonban sajnos mint sok embernek itt a beszámolók alapján, nekem is eléggé ellenszenves SWG, EQII, LOTR, SWTOR tapasztalok után az instancing teljes hiánya. Megmondom őszintén egyáltalán nem értem ezt a designbeli döntést.
    Az SWTORon elkényesztett pofám még viszonylag könnyen lemond az abban prezentált elképesztően zseniális group-párbeszéd rendszerről, de az, hogy a dungeonokben seregével rohangálnak a playerek és ütik le előlem a mobokat, aktiválják a quest itemeket az egy olyan mértékű design hiba, hoyg épp ésszel nem fogom fel.

Valószínüleg pár hónap erejéig biztosan be fogok rá fizetni, mert rettenetesen csábít az hogy bebarangljan Tamrielt ebben az új köntösben, pluszban tetzsenek a kvesztek és a craftrendszer is kifejezetten ínyemre való, de a fent leírtak igencsak beárnyékolják így elöljáróban is az egész kalandot.

my 2 cents...
  • Munkie
    Pre-orderrel kiküszöbölhető, hogy mindenki azt kezdhessen amit és ahol akar... 10e forint a legolcsób amit eddig találtam... ha ez nem éri meg valakinek... :D Én pl altmert kezdek mindenképp, mégis EP frakciót szeretném erősíteni.
  • LadyWhox
    Kicsit félek, hogy nagyon de nagyon gyorsan eléri a többség a lvl 50-et..örültem volna ha ez sokkal nehezebben menne..
  • Nephin
    Ha preorderelsz, lehetsz bárhol bármi. :P
  • PiszkosFred
    Van egy nemzetközi baráti társaság, akikkel évek óta együtt játszogatok, velük kezdem, aztán az első 2-3 hónapban letisztul, hogy is áll a dolog, maradunk, nem maradunk, hányan, stb.
  • Whysper
    Orc szeretnek lenni a jatelban,de ilyenert akar nyal elf is lennek. ;)
  • j0nNyKa
    hát úgy cakumpakk: kikkel mikkel hogyan tervezed a guild-létet?
    már ha ez nem valami szupertitkos infó
  • PiszkosFred
    Hogy érted?
  • Munkie
    Simán megoldható lenne... van talán 5 rang... 1. GM 2. officer (x számmal)3. hc kockák 4. nonhc kockák 5. casual rpg. Szép álmok ez a magyar ..."társadalomban"... :d
  • j0nNyKa
    Fred nálad mizu a guildesdivel ?
  • Nephin
    Hangulatban biztosan mi vagyunk a legnagyobbak, ez igaz.