The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amúgy a Színezést nem értem. Azért nem értem mert Mikor Maya 3D-be csinálok egy modelt aztán rakok rá egy shadert beállítom hogy tükrözõdjön stb az a munka ,de az ,hogy a shaderen beállítom a színt az csak annyi ,hogy a gép R-G-B -be Szóval nekem az más szín ,de a gépnek az 3 db szám! Mind ide a rozsdát ,hogy úgyis benne lesz!
HD 7790 elág volt hozzá. MMO tapasztalat, hogy a tömeg a procit fogja elsõsorban megviselni, inkább azon fejlessz ha nem bírná.

A P2P modellnél csak az a gond, ha van valaki aki kifizeti az 1 hónapot de nem tud csak keveset játszani különbözõ okok miatt akkor nem éri meg.
Mondjuk be lehetne vezetni vmi napijegyet pl. Ha mondjuk vkinek van egy szabad hétvégéje és játszani szeretne akkor ne fizessen már 1 hónapot ki.
A szinttel, ha magasabb szintûre nyomod fel a rucit, akkor változik.
Igen ez volt téma korábban is. De ez egy mmo és amire már korábban is céloztam olyan nincs hogy mindenbe vagy egyiknek vagy másiknak jó legyen. Gondold végig ha nem egymás melletti népeket hoznak az mivel jár mind pályaszerkesztésben mind szövetségi rendszer kialakításban. Vannak kompromisszumok amiket meg kellett kötni. Ahhoz képest hogy ez egy mmo eszméletlen jól kiagyalták a sztorit, sokkal jobbat a zenimaxnál történetben jobb cégek, mint a funcom, bioware, CD projekt, sem tudnának ez idõ szerint.

PiszkosFred
Improvementtel változik a skin? Én nem vettem észre. Viszont, akkor más a skin, ha Iron Chestet csinálok 6 vasból, 8 vasból vagy 10 vasból, ekkor más és más a skin, az tuti. Ekkor változik a szintlimit, alap adatok, stb is.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Amúgy ezt Én sem értem ,hogy miért lehet mindenki mindehol ,ha a drágábbikat veszed. Oké az még ,hog yimperiallal is lehetsz az legyen ,de ,hogy ORC-cal ott sétálgatok egy csapatba a High Elfekkel. Bocs a sétrésért ,e megnézném azt ,hogy Egy Magát minden felé magasztaló High elf egy Wood elf társaságban karöltve sétálgat egy ORC harcossal! 8)
Már kitalálták, talán vegyes modellnek lehetne nevezni, több játék is így mûködik. Játszhatsz f2p-ként korlátozásokkal vagy elõfizethetsz és akkor hozzáférsz mindenhez. Ezt preferálnám én is. Egyrészt mert nem lenne az az érzés, hogy be van fizetve a hónap ezért játszanom KELL, másrészt ha épp egyet gondolok, hogy most hétvégén játszanék egy kicsit, akkor nem kell egy teljes hónapot kifizetnem azért, hogy ezt megtehessem. Vagyis nem annyira kötött.

Pluskast
Igen ezt én is olvastam és szerintem is ez lenne a jó megoldás. Folyamatos fejlesztésnek ráadásul lenne értelme is.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Igen, és az is jó, hogy a páncél kinézete is változik.
Hát nem tudom. Itt egy szolgáltatásért fizetsz. Ha nem fizetsz, nem kapod a szolgáltatást sem. Szerintem nincs ezzel nagy gond.

Nem keresek milliókat, de simán meg tudom oldani a havi 3-4k kifizetését. Mondjuk én ezt az összeget szoktam meg mert 2003 óta, mióta mmozom kb mindig egy ilyen összeget kellett fizetni. Ezt sikerült akkor is kifizetnem amikor 50k volt a nettóm...meg most is amikor már jóval több.

Én szeretem ezt a havidíjas modellt mert egy kicsit azért szûr. Pont a legidegesítõbb embereket szûri ki. Utálom amikor tele van spammelve a az összes chat csati vmi hülyeséggel. Pl SWTOR fleet chat.

Olyasmi ez mint amikor egy koncert ingyenes és bemegy boldog-boldogtalan, vagy 500 pénz, amikor már a lõdörgõk nagy része nem megy be.

Mondjuk atz 1$=1EU elven lehetne vitatkozni mert azt én sem szeretem, de hát ez van.

PiszkosFred
Igen, pontosan. Kell hozzá egy rahedli ritka alapanyag, de ha ragaszkodsz valamihez, akár végig nálad lehet.

Fred ez micsoda, ha szerzek egy armor lvl 8-n akkor azt feltudom fejleszteni kovácsolással vagy mivel?

Hardver kérdés. Most egy ATi 6850-em van kérdés milyen VGA-ra váltsak ehhez a játékhoz. Egy ATI 260x elég vagy 270x minimum kell ultrahoz?? Mert oké ,hogy a 6850-emmel is meg fél high fél ultran,de egy 100 ezer fõs PVP-n már bajok lesznek sz.tem és ahogy elnéztem ez a játék ultran szép ,-P
Nem mindenki azért ellenzi a havidíjas modellt, mert drága. Én pl. szerencsére simán megengedhetem magamnak. De számomra meg az az "undorító" (amit itt ugye a f2p/b2p-el kapcsolatban lehet hallani), hogy miután megvettem a játékot, és aztán rá is költök még pár havi elõfizetést, majd abbahagyom, utána be se fogok tudni logolni anélkül, hogy kifizetnék újabb 4000 forintot... Könyörgöm, találjanak már ki valami olyan modellt, hogy be lehet lépni, csak nem fejlõdsz, nem kapsz lootot, goldot vagy valami ilyesmi. Mert az hogy be sem tudsz logolni a játékba, amire több tízezer forintokat költöttél, na az az undorító.
Smithwarden
Sok embert nyugaton is visszatart a havidij.
Kiveve persze, ha tenyleg komoly minoseget / kontentet / supporot kap az ember.
Angry Joe is szerintem eleg jol latja, ahogy a video vegen kifejti az elso tapasztalatait es velemenyet a jatekrol, a betarol.
(Lesz majd egy 2. videoja is ahol a PvP-re ter ki.)

Ha a PvP resze kiraly lenne, akkor en is elgondolkoznek a megvetelen + havidijon, viszont amit lattam eddig, az sajnos nagyon nem gyozott meg es szerintem annyira nem turbozzak fel a kiadasra sem.
Majd talan par honap vagy fel-egy ev mulva.
A PvE / coop resze rendben van, ami hibak akadnak, azt kijavitjak biztosan.
Sokat ki tudnak hozni ebbol a jatekbol a kovetkezo evekben, ha okosan csinaljak. <#eljen>

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

PiszkosFred
"egyezne" 😊 Ez már most ilyen. Annyi különbséggel, hogy a fejlesztés sikerének van egy %-os mutatója, amely függ az alapanyagoktól. Vagyis, magas szinten 40%-os eséllyel lehet, hogy bukod a tárgyadat (plusz alapanyagot), mert ha nem sikerül az Improvement, akkor ugrik a tárgy is. Mindent vagy semmit.

Igen. Jó ötlet.
Ez így ahogy írod az swtor-os megoldással egyezne meg színezés nélkül. Az teljesen jó lenne erre a célra.

PiszkosFred
Lesz Timecard. Pár helyen már elõrendelhetõ, bár hivatalos bejelentés most várható a fizetési módokról, akciókról, stb. Lehet CC-vel is fizeni, lehet sima bankkártyával és lehet paypallal is a havidíjat.

Gamecard van betervezve a játékhoz? Mert ha igen, akkor hátha azzal is lehet majd proxin ügyeskedni, és jóval olcsóbban játszogatni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PiszkosFred
Még egyszer: ígértek ilyet. Dye nem lesz, de skin csere lesz valamilyen szinten.

DE! Mivel bármilyen korábban szerzett armort/fegyvert lehet fejleszteni egészen legendary szintig, ezért a skin cserét ezzel ki lehet váltani, csak a megfelelõ alapanyagot kell összegyûjteni az Improvementhez. Személy szerint ennek örülnék inkább, mert ez nagyobb fun, mint 10 goldért a kezembe nyomni egy jó SSC/BT skint (lásd wow).

Vagyis, szerezd meg a kívánt kinézetû cuccodat, és vidd el egészen legendary szintig, cserélgesd az enchantot rajta és/vagy a traitet. Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy lehet, de az enchantot minden további nélkül.

Hja és ez milyen klassz. kis dolog ,de Én nem tudtam csak kitn írtam a supportnak egy bugot erre írja ,hogy bent ingame-ben /bug és írjam le. Na nee nagyon klassz!
Százmold ki tegyük fel 7 Font/hó azaz Egy évre 84 font. minimál bér 1000 Font Én 1600-t kerestem egy hónapba. Szóval itthon para ez ennyire ott egy haviból egész évre röhögve kifizetném.
Az azért lenne klassz mert ugye Én mindig Shamanozni szerettem és ,ha heavy armors is az Orcom akkor is lehetne olyan heavy armort rárakni amitõl shamnosabb lenne!
Ezt a tévhitet felejtsük már el, hogy az elõfizetés visszatartja a vérpistikéket. A csóró kelet-európait igen, de máshol simán kicsengetik. Egy elõfizetéses játékban arányait tekintve ugyanannyi a retardált mint f2p-ben, lásd wow.

Az elõfizetéses modell egyedül a világ "tisztaságának" megõrzésében segít, hogy ne hányják tele mindenféle pénzes hulladékkal. Ennyibõl megértem aki ellenzi f2p, minden más amit fel szoktak ellene hozni tévhit.

Meg mi az ,hogy nekünk kell fizetni érte. Miért nem Õk fizetnek nekünk ,hogy játszunk vele! 8)

Na gyerekek nem bírtam ki és bementem hát persze ,hogy vállas fejesem lett. Úgy örültem neki mint majom a farkának. De ami az fõ bossal történt az nagyon tetszett spoilerbe írom:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bemegyek ott áll a egy baszom nagy Vérfarkas. ahogy égett a mennyezet meg füst valami ûber állat feeling volt! 8) Mint nem taom tank vagy atom dps pettel így állok ott a csóró Templarommal aztán jöna farkas futok ütök heal stb meg is haltam--auráig szenvedõs ez a spec sz.tem na mind1! 8) futok futok erre leesik a plafonról egy tûz hjaj de félek átfutoka másik oldlára erre beleszalad a Farkas és megáll KO csaphattam ahogy bírtam...Na szóval hatalmas élmény volt ,hogy még egy quest boss-nál boss taktika volt és nem csak neki esel mint kacsa a nokedlinek aztán tolod a még látod vagy meg nem halsz!
Nekem nagyon tetszett. Persze azt vettem videóra amikor megölt nem azt mikor megöltem Én béna! 8)
elfér egymás mellett a kettõ.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Pluskast
Egy dolog, hogy egy mechanizmust átvettek egy játékból és megint egy másik, hogy milyen hangulatot, vagy milyen világot termet a játék.

Pluskast
"Csak megjegyzem, f2p-nek igazából annyi hátrányát látom csak, hogy valószínûleg telehánynák a játékot egy halom bele nem illõ shopos cuccal."

Igen és ebben az esetben lesz majd átvihetõ skin meg csillámpóni. Amíg elõfizetõs lesz addig ilyesmi nem hiszem, hogy lesz. A vérpistikék amúgy sem fogják megvenni mert nem ingyenes a játék (kell nekik a tudat, hogy ingyen játsszák ami persze nem igaz).

Oksi, értem 😊
Smithwarden
De miert ne lehetne hasonlitgatni akar ezekhez a jatekokhoz (is)?
Biztos vagyok benne, hogy ezekbol az mmo-kbol is meritettek a fejlesztok otleteket a sajat jatekukhoz.
Ha valami tetszett nekik, akkor hasonloan megoldottak, ha valami nem, akkor atalakitottak "teso"-sra ugymond vagy meg jobbra.

Ha valakinek mas jatekban, mmo-ban bizonyos megoldas vagy rendszer jobban bejott, mint ahogy itt megoldottak, akkor megis mit irjon le?
Nekem a Starcraftban jobban tetszett a PvP vagy loot-rendszer? 😄

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

PiszkosFred
Igen, biztos.

Szerintem addig elfogadható amíg beleillik a világba. Azzal ha valaki pl tovább viheti egy kisebb armor skinjét, mert tetszik neki nem hinném hogy bárkit zavarna. Repülõ csillámpóni és hasonlók már más kategória.
Meg kell találni az egyensúlyt, de a készítõk majd úgyis felmérik mire van igény és úgy fejlesztenek.

Csak megjegyzem, f2p-nek igazából annyi hátrányát látom csak, hogy valószínûleg telehánynák a játékot egy halom bele nem illõ shopos cuccal.

PiszkosFred
Elvileg lesz, interjúkban említették, hogy lesz ilyen, viszont egyelõre nem találtam erre utaló jelet én sem.

Én pont azért vettem meg, azért akarok játszani vele mert más mint az idáig megjelent más játékok. Szeretem ezt a világot olyannak amilyennek meglámodták. Ha valami úgy néz ki akkor úgy néz ki.
Ha nem olyan lenne amilyen, és vmi WoW, swtor vagy gw2 klón lenne akkor nem kéne.

Bocs ha esetleg vmit megsértettem az elõbbi kirohanásommal.
Kicsit írok én is az elsõ élménnyel kapcsolatban.
Grafikát letudom egyszerûen : mmo-hoz képest több mint jó.
Hangok : Rendben.
Irányítás : számomra nagyon idegen egy mmo-ban a wasd-t irányítás , jobban preferálom a click to move megoldást , fõleg pvpnél egyszerûbb szerintem , de még elfér kategória.
Maga a játék : nem tudtam sokáig vinni , hétvégente kevés idõm van , szóval az elején "elakadtam" . Sajnos tipikus esetét érzem annak a hibának ,hogy mindent egybõl belerakunk aztán majd kiismerik a játékot meg a több száz lehetõséget. Lényeg , iszonyat elveszettnek érezte magam , mert nem tudtam merre miért ezt így vagy úgy talán ezért sírnak sokan , ássák el a játékot , mert nem látják át.
Ha az elején!!! a kevesebb néha több elvet követnék jobban "beletudnád élni magát" az egyszerû user aki egy ilyen béta alatt beesik a játékba kevés háttérinfóval.
Mindenképp adok majd még lehetõséget a játéknak ,addig meg próbálom az infókat összeszedni ,hogy legalább az elején tudjam mit merre.

85 Duelist/75 BD/75 Destroyer/75 SK

simán érdemes rögtön már az elején. de mivel a craft és a combat skillek ugyanabból a skill poolból fejleszthetõk, nemcsak bankos, hanem crafter altokat is muszáj lesz csinálni. =(

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

MrStokes
Az elso pontban leirtakat en is eszrevettem, morph utan latszolag iszonyat belassul a skill fejlodese. Kivancsi lennek, hogy ez direkt van-e igy, vagy esetleg valami bug.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Én így tudom, de majd az okosabbak pontosítanak, ha nem.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

"wow, swtor, gw2 ezekben van, többit nem tudom. Úgyhogy nem lennének vele egyedül és a játékot ezzel nem rontanák el, Pistike meg megnyugodna"

No offense, de:

Kit érdekel, hogy a wow, swtor vagy gw2-ben van?
Nehogymá ezekhez mérjünk egy másik játékot.
És mivan azokkal az emberekkel (akik azért igen sokan vannak ám) akik nem akarnak bele ilyen dolgokat? Akik olyannak akarják elfogadni a játékot amilyennek a készítõk meglmodták. Csak azért mert az a maradék pár millió player (engem is beleértve) nem visong, hogy õ "csillámpónit, repülõ lóf.szt vagy esetleg Kínai gyermek vendégmunkást" akar?
Komolyan a tököm eldurran, hogy van pár balfasz aki azt hiszi mert Õ akar valamit akkor az úgy lessz, s le se szarja, hogy esetleg a maradék 70% nem akarja.

Egy mmo-ban az nem járható, mert itt nrm csak magadnak akarsz tetszeni, az a lényeg, hogy mások is lássák.

Ez biztos? Kijelentették hivatalossan? Még meg sem jelent a játék, mégis honnét lehet ezt biztosan tudni?
Csak UI addonok lesznek.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Mi a szarnak fegyó/armor skin? Aki akar majd felrak olyan addont amivel meg tudja ezeket változtatni.
http://www.youtube.com/watch?v=upE802rZl7Q

2:50 után beszélnek valami transzmogrifyról.
wow, swtor, gw2 ezekben van, többit nem tudom. Úgyhogy nem lennének vele egyedül és a játékot ezzel nem rontanák el, Pistike meg megnyugodna.

Viheted tovább. Korábban irtam párszor.
Ha a bugokat javítják és nem ragadnak be a questek, akkor jó kis játék lesz ez. A hangulata tetszik nekem is.

Pluskast
Ha készítõk ragaszkodnak az alapjátékhoz akkor ez nem lesz. Ha sokon fogják kérni akkor lehet beteszik, de szerintem nem jó ötlet állandóan a wow-al összemérni. A sztorit illetve a környezetet tekintve ez egy kicsit "komolyabb" (nem tudok rá jobb szót).

Pedig ez mondjuk nem lenne hülyeség. Máshol rengeteg sírás szokott lenni az armorok kinézete miatt (nem tetszhet mindenkinek), ha meg lehet változtatni azzal megspórolnák maguknak a hisztit.