The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ezzel szemben volt mokas amikor megismerkedtem a dragon age vilagaval DAO-nal, hogy ott az elfek az elnyomottak es a csovesek😄

Sziasztok
Hétvégén én is bétáztam,annyira rossznak tartottam a játékot hogy megvettem az imperial editiont😊))))
azthiszem viszont adódott egy apró probléma, azt olvastam hogy miután a bank visszaigazolta illetve a "billing history" menüben is megjelent a vásárlás, aktivá válik az 1. bejelentkezés után.
Ez nálam csak félig történt meg mert 100g-ért megtudtam venni a lovat de
-nem tudtam imperial karaktert generalni
-nem tudtam imperial stílusú fegyvert/páncélt gyártani
Ezek nem voltak benne a jelenlegi bétában? Én néztem el valamit? Valami serialt kéne aktiválnom? Vagy ez egy bug és irjak a supportnak?
véleményem a játékról
ami tetszett:
-változatos küldik: sokan irták hogy tök unalmas mert csak egyik helyrõl rohangálunk a másikra beszélünk x emberrel aztán vissza,hmmm engem ez a morrowindre emlékeztett ahol kb 1,5-2 óra gyaloglás után jött 10 perc action.
-hangok,beszélgetések:ezt nem fejtem ki sztem a bugokat leszámítva minden ok.
-crafting: összetett, nem az a fajta csettintésre minden a tiéd oszt örüjjé. (bár én nem jöttem re hogy az improvmenthez honnan szerzem az alapanyagot,de gondolom ez majd késõbb farmolással)
+ az enchant nekem is full homály volt eddig
-grafika: az npck szépen kidolgozottak változatosak, a környezett kicsit furcsa, viszont a napszakok és az idõjárás változás bejött
ami nem tetszett:
-collision: oké értem hogy a „gyûjtõpontok” (craft,bank,stb) környékén lenne ezzel probléma, de ha én valakinek fejjel neki sprintelek valószínûtlen, hogy mindketten futunk tovább mintha nem történt volna semmi. Ha éppen beszélek egy npcvel és valakinek hirtelen megjelenik a vállapja az egy picit illúzió romboló.
-harcrendszer: szerintem totál elvanb****va, 1V1 pvpben az nyer aki elõbb üt. miután rájöttem a logikájára 3-4 mobot félkézzel, fejen állva, csukott szemmel úgy vertem holtra mintha skyrimet játszanék tgm-parancs beírása után
+ számomra elfogadhatatlan hogy csak a 15.-ös szinten választhatok másodlagos fegyvert. Tudom hogy ez egy mmo de egy tes játéktól elvárom hogy ha a kedvem és a cipelési kapacításom úgy tartja akkor mondjuk 2 pajzsot +2 íjat+1 kardot+1 fejszét vihessek magammal.
-kereskedelem: szerintem nagyon fog hiányozni az „aukcios ház” + baromira fog idegesíteni amikor a chat a WTS-WTB kezdetû feliratokkal lesz teli spammelve.
pedig már ezen a hétvégén is volt jópár ilyen.
-action bar: ennyi választható képességhez az 5+1 slot nagyon kevés, sztem 9+2 kéne hogy még az ultimate képeségbõl is kettõt tudjak használni a helyzettõl függõen, persze úgy, hogy vagy az 1ket vagy a másikat.

nekem eddig a játék 8/10
megvettem mert tudom hogy kb 2-3 hónapig biztos leköt, ha f2p lesz akkor lehet hogy 1 évre is😊
Pont ezt írtam pontosan ezt írtam le Elder fórumra... Csak enekm az jutott eszembe mikor az HIGH elfek azt mondják ,hogy az ember nem okosak túl fiatalok stb stb. 8)
Ahet
Akkor tulajdonképpen ... 3 elf sétál együtt. <#vigyor2>

The gods have disconnected you ...

high elfek mindenkit utalnak magukon kivul😄 volt valami varoska high elf ott osztotta a khajiitokat hogy: when you accept that you are a worthless race, then we can use you! van egy erosen rasszista es felsobbrendu nezetuk, persze nem mindegyiknek, queen aranyosnak tunt, foleg Kate Beckinsale hangjaval😊

Ha jól rémlik EP oldalon is segítettem questek során Khajiitoknak... szóval igazából miért ne lehetne... Ki kell magadnak találni mögé egy kis loret "bio" formájában. 😛

twitch.tv\mnk_official

Minden faj el mindenhol. Nincs ebben semmi kulonos.
AMúgy ez a akárki akáhol játszás nagyon tré. Elképzelem ahogy 2 elf sétál egy Orccal aztán azt mondja:

High Elf: Hey man wtf we are hating every ORcs!
Orc: Don't worry about friends doesnt matter i bought pre-order!
High Elf: Oh ncie its ok! Sálálálálá! 8)
Akkor legközelebb jobban oda figyelek rá! Tudtok olyan Guildet akik Daggerfal részen kezdenek? Mármint ahova mehetnék Orccal? Tudom lehet össze vissza menni ,de Én ott szeretnék kezdeni.
PiszkosFred
Itemlevelhez kötött minden enchant. Lehet ezért.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Akkor fogalmam nincs miért nem engedte. valami benéztem feljött az ablak ,de nem tudtam berakni egyik itememet sem. Na mind1 majd legközelebb!
nem kell, azt barhol felrakhatod, ha van nalad olyan glyph amit szeretnél rárakni.

Én is sorci mellett döntöttem majd induláskor. viszont nagyon nehéz eldönteni mely spelleket akarom aktívan használni (ugye le vagyunk korlátozva 5+1-re). hatszor meg kell gondolni, mit és hogyan rakunk ki. eleinte nagyon sokat fog segíteni a reset...

twitch.tv\mnk_official

PiszkosFred
Overload (ultimate). Lecseréli a normal és powerattackot a sorcinál, és helyette olyan villámokat szórsz, mint egy jobb kiállású Sith az SWtOR-ban 😊 Üt akkorát, mint az ipari áram.

De ott kell állni az enchant asztalnál ugye ? Mert nem volt idõm rá kipróbálni sajnos!
PiszkosFred
Hát, szerintem magasabb szinten már több kell, mert rare esetében 14%-ra buktam, és az kb 3-4 rare kõbõl jött össze.

Elsõ bekezdést nem teszteltem annyira, a szintet látod nem is néztem. Ez esetben kuka az elméletem nagy része.

a kívánt itemen nyomsz egy jobb klikket es kiválasztod hogy enchant, aztan bejön egy ablak ahol ki tudod választani a meglévõ glyphek vagy mik közül, hogy melyiket akarod rárakni.

grafika becsapós, mert rengeteget számít, hogy adott helyszínt milyen napszakban és milyen idõjárásnál látod, marha sokat tud változni a látványa. Én ámultam bámultam a kinézettõl, nagyon tetszik eddig minden amit láttam. Aldmerinel a Khajiitos kezdõ szigetnél is vannak bazi szép helyszínek napszak függvényében.

tudnátok mondani egy oldalt ahol le van írva ,hogy mi módon tudom felrakni a enchantot vagy mik azok a signetek?
Milyen effekt van a kezeiden?

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

próbálom más megvilágításba helyezni a dolgokat. mmonál játékidõt veszel, nem játékot. emiatt semmi sem a tiéd, csak az élmények. értsd, sem a karakterek, sem a karaktereknél lévõ virtuális ingatlan és ingó vagyon, semmi sem a játékosé.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Amúgy mikor lehet utube-ra videot felrakni?
igen, csak az a bak a szintje az marad ugyanannyi. tehát magasabb szinten már a narancs változata is kevesebb statot fog adni egy low level itemnek, mint egy feher szintbeli 😊 Levelt gondolom meglévõ itemen nem lehet upgradelni, legalábbis én nem találtam ilyet, de nem is lenne jó, ha lehetne. ami van improvment most benne az már bõven jó, fõleg majd max szinten.

fehérrõl zöldre az improve 20% chancet adott reagensenkent. nem neztem ha zoldrol kekre akarnam mennyit adna, marad vajon a 20% ott is ill meg magasabb improvmenteknel is? szoval mondhatjuk hogy 5 reagenssel tudjuk emeleni a "rarity" szintjét?

PiszkosFred
Egy kis cirkuszi mutatvány tegnap a béta utolsó óráiból 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Running
Pedig egy jóképû, jó kiállású, szõke elf herceg illene hozzád. <#banplz>

j0nNyKa
jó látom mindenkél rohadtul fontosak a faji skillek 😄
running: kiesett mert szégyellem <#idiota>

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Na jó, ennyire nem merültem bele, tetszettek az elf csaj szemei, ennyi 😄

Count Adyn
Énis gondolkodtam drizztkedésen, de valahogy nem jött be a dual w. harc, inkább dunmer full sorci leszek jelen állás szerint, ha Lloth is ... izé szóval a Tribunal áldásával😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Running
Legolas kiesett a képbõl?<#hehe>

Ha ketto kozul kell valasztani, akkor a szesz testver. 😄
j0nNyKa
többé kevésbé így van, bár a "gyorsabban fejlõdsz a fegyverrel" típusú skilleknek pontosan 0 értelme van, nyilván az ilyen +% hp meg +% stamina - mana faji bónuszokkal azért már lehet játszani, ha valaki nagyon hardcore akar lenni 😊
nálam ami dönt a fajról: alkoholista nordot akarok-e szerepjátszani, vagy drizzt 2.0-át 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Ez jó kérdés. Wood elf sorcit csináltam, mert az tetszett, de fajit ahogy néztem az inkább valami sunnyogónak lenne jó.

Pluskast
Mondjuk kicsit nekem is hiányérzetem lesz este 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A faji skillek a fajra vonatkoznak. Mas faj nem erheti el.
Jeffjohnson
<#eljen>

Running
A faji skillek mennyit számítanak? Idõvel bármelyik fajjal el lehet érni, vagy ezek ilyen plusz dolgok amik végig megmaradnak?

PiszkosFred
Rosszul értelmezted az egészet. Szó sincs random skinrõl, sõt...

Emlékeztek még Warhammerben volt ,hogy tudtál koponyát meg ilyeneket rakni plusban a vértre. Na azt még turbositva elég klassz lenne! 8)
Akkor egy 260x vagy egy 270x elég lesz neki. Bár ,ah itt is megjelenne az mint BF4-ben amitõl FULL HD low-ról nekem most FULL HD ULTRAN meg +10 Fpssel a BF4 és ugye ez is console is lesz ahol amd CPU-k dolgoznak... ahova nem fog ártani akkor jó lesz AMD-n is! 8)
Azért lenne jobb ha sima skin változtatás is lenne, mert mi van, ha nem tetszik az a skin amivé válik a fejlesztés során? Nem kell beletenni rózsaszín chestet meg citromkék nadrágot. Annyi kéne, hogy amid van, azokat átalakíthasd olyanná amid szintén van. Egy cimbora nagy mage fanatikus, de nem szereti, ha a karaktere max szinten úgy néz ki mint ahogy az atom gearek kinéznek. Neki pl az a ruha tetszik a TESO-ban amit alapból kap a sorcerer. Szakadt, rongyos. Erre gondoltam.

nem arra gondoltam, hogy teljesen más lesz csak hogy kap vmi extra effektet ..ilyesmi.
Hallod pont mielõtt elkezdtem olvasni amit írtál ugyan ezeka szavak jutott eszembe 90%-ra ami ebbe a gondolatjelben van!! "és most ott tartok, hogy hiányzik a játék (rég nem éreztem ilyet)." 8)) hallod pont ezek!
Nem jutottam el pvp-ig, bug miatt elakadtam hamar a fejlõdésben. A játékot vitte full hd ultrán. De szerintem a tömeg inkább processor függõ, úgyhogy szerintem azt is vinné. (sapphire hd 7790 dual-x oc)

PiszkosFred
Ha változna, pont értelmét vesztené a "skin megtartása" 😊

Sima craftnál tetszett, hogy ha req.lvl alapján nézted, akkor 2 szintenként készülõ armorok másként néztek ki. Ha ez végig így lesz, akkor az baromi sok skin... 😊

Jeffjohnson
Leírom én is a véleményem a játékról:

Grafika:
Kezdetben a grafika zavart de miután megbarátkoztam vele egész elfogadható volt (de a kezdõ tutorial terület bûn ronda), sõt voltak egész tetszetõs helyek is, tetszik benne a "dark-osabb" stílus de egy picit lehetne zöldebb a növényzet (nekem túl szürke volt minden). A páncélzat fémes csillanása meg a fegyverek kifejezetten tetszettek. Spellek nem túl látványosak és a harc is kicsit súlytalan lehetne picit több effekt de megszokható annyira azért nem zavart.

Animációk:
Ez nem a legerõsebb része a játéknak (szinte minden mmoban elég gyengék az anim-ok talán a Conan az egyetlen kivétel) néhol kicsit darabos az animáció, gondolom ezek nem sokat fognak változni. Azért ez sem olyan dolog, amit ne lehetne megszokni.

Hangok:
Semmi kivetni valót nem találtam, rendben vannak a hangok.

Játékélmény:
Ez az elsõ Elder scrolls játék, amivel játszom. Miután a fent említett negatívumokon túltettem magam egész élvezhetõ játék. Ez a viszonylag szabad rendszer nekem nagyon tetszik. Kicsit eleinte elveszettnek éreztem magam de egyre jobban belejöttem és most ott tartok, hogy hiányzik a játék (rég nem éreztem ilyet). A fejlõdést sem egy kötelezõ kínnak éreztem hanem tök jól el lehet molyolni a játékban és nincs rajtad az a kényszer, hogy ma aztán legalább 5 szintet lépnem kell mert akkor lemaradok. Ezzel kapcsolatban a viszonylag lassú fejlõdés és a kevés gold is így elsõre jónak tûnik.

Amin még változtatni kellene:
-Kicsit jobban group friendly-vé kellene tenni a játékot
-Questek megosztása a másikkal. Nem látom, hogy a másik megkapja-e a questet csak ha szól nekem TS-en.
-Nem látom, hogy a másik milyen questen van és mi az, ami megosztható
-Egymás elõl szedjük még partyban is a quest itemeket.
-Néha nehézkes volt visszamenni segíteni a kisebb szintû játékosnak mert nem rakott egy instába (hiába használtam az opciót) vagy volt, hogy egyszer csak a mezõ közepén szétszedett.
-Quest bugok, talán ez a legfontosabb ha ezt nem javítják ki akkor nagy baj lesz. Számomra érthetetlen, hogy agyontesztelt kezdõ területen, hogyan lehet bugos a quest.
-Illúzióromboló, hogy ha bemegyek egy kihalt barlangba vagy akármilyen zárt quest területre akkor ott 10 másik player ugrabugrál és úgy kell vadászni a quest mobot/itemet, ezeket szét kellene szedni külön instákra.

Összegezve ha azt az 1-2 kritikus hibát (quest bugok, töltõképernyõ) kijavítják akkor szép jövõ áll a játék elõtt és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nálam úgy, hogy eddig csak 12-es szintet értem el 8/10 a játék.

Biztos vétel még ha nem is feltétlenül most mert néhány játék kijön addig, mire ez megjelenik, amik nagyon várósak (nekem) és mindenre sajna nincs idõm.

Nekem nvidia 560 TI-m van, fullon siman ment mindenhol.
Jaja, értem, ott akkora nagy difit nem láttam...az egyik staffom kezdett kicsit világítani amikor feltoltam, de csak zöldeket csináltam. Nem lenne hülyeség ha kicsit változna a dolog.

Majd a következõ körben megnézzük😊
PiszkosFred
igen, de amirõl én beszéltem, az az Improvement menüpont, amikor a common, rare, magic, epic, legendary szintjét változtatod. (bár fogalmam sincs mi a pontos megnevezése az egyes zöld-kék-lila-narancs szinteknek)

Kyron 100 fõs PVP-re elég volt FULL HD ultran a 7790?
Nem kell imperial a mindenki mindenholhoz, csak preorder. A simával is megkapod, ha preordereled.

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)