The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Figyu mi vagyunk hasonló 10-13 fõ barátok,ha gondolod jöhetsz velünk. Mi még nem döntöttünk melyik oldalon kezdünk ,de mivel ,ah elõre veszed és a oldal megfelelõ lényegében akkor jöhetsz bármivel! Majd privátba írj rám aztán mikor esedékes akkor ellátunk minden információval! 8)
Ha tudsz proxyzni, akkor GMG-t ajánlom (én). 64 dolcsiból jöttem ki (mert csak 20%-os kupont találtam), másnak összejött 60 dollárból is 😊

twitch.tv\mnk_official

j0nNyKa
gmg, ha minden áron külföldrõl akarod

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Információt kérnék. Megvenném a digitális imperial-t, de nem arany áron. A Nuuvem brazil oldalon akartam de mire regisztráltam Paypal-ra már letûzfalazták. Tudtok ajánlani olyan ismert külföldi oldalt, ahol még jó áron megvehetõ? Elõre is köszönöm!
Talán picit több innovációt vártam, természetesen belátom, ez egy üzleti vállalkozás, túl sokat nem akartak kockáztatni: ami mûködik máshol, itt is fog.
Tisztelettel ajánlom mindenkinek, hogy próbáljon bele a Fallen Earth címü alkotásba, talán jobban érthetõ lesz mire gondolok.
Az a játék véleményem szerint kiemelkedik egyediségével az mmo-k közül, talán a pre-NGE SWG volt hozzá fogható.
Nem egy AAA alkotás, indie csapat készítette kis költségvetéssel, de talán jó példa arra, hogy kreativitással igenis lehet klassz dolgokat csinálni.
A játékban használható tárgyak 94% lekraftolható.
A harcrendszer gyakorlatilag fps rendszerû, a szokásos mmo (passziv és aktiv) skillekkel kombinálva.
Elnézést a némi off-ért, de ilyesmiket vártam, egyszerübb megnézni mire gondolok, mint elmagyarázni.
Számomra az egyik legnagyobb mmo élmény volt, van még 48 nap a megjelenésig, gondoltam el kell ütni valamivel az idõt.
Eredetileg én is ilyen "hunter, stealthes, ranged assassin" szerû macskát terveztem volna... és teljesen egyetértek, hogy a bowozás nem lett az igazi. Én sem élveztem. Na de legalább egy szép rásszistá High Elfet kezdhetek és sorcizhatok :3 😄

twitch.tv\mnk_official

Count Adyn
Nekem a legnagyobb problémám a játékkal hogy nehéz dönteni mien karaktert fejlesszen az ember😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Jockey
egy dolog amit már lehet leírtam, de azért örülnék neki:
csökkentsék a hitbox-t vagy vegyék ki ezt az autotarget 2méterre mellé célzok is eltalál dolgot..
tudom nagyon hc-itaná a játékot, de én örülnék neki..bow használat ezért kiesett nálam gerihez hasonlóan..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

szerintem alapjaiban nem fog megvaltozni mar addig, max ilyen bugfixeket tudok elkepzelni. Alap UI valtozasokat se hiszem csinalnak, mert majd az addonok megoldjak azokat (lattuk is lentebb egy pvp videoban az elso fecsket).

En ugye foleg WOW-t jatszottam, de megprobaltam mas mmokat is, persze azok nem kotottek le hosszabb ideig, illetve az mmo haverok mind maradtak a wownal, szoval kb annyi volt hogy egyedul jatszogattam aztan ha kifujt a "singleplayer" kontent, akkor annyi is volt. (pl secret worldben vegig vittem az osszes map questjeit aztan abba is hagytam)

TESO-ban az tetszik, hogy ezt a fajta singleplayer erdeklodest szamomra az eddig probalt MMO-k közül talán a legjobban hozza, illetve exploration része is erõsnek tünt a béta alapján, illetve a látvány engem totál elvarázsolt.

Sajnos eddigi erõlködéseim ellenére, úgy néz ki ezt is egyedül kell majd, mert többiek maradnak wownál 😞 én azon kevesek egyike vagyok aki wowban is szerették a questelést 😊 n+1. karit is questeléssel húztam fel.

Hogy miben érzem másnak a TESO-t, mint az eddigi mmokat, amiket próbáltam? az immersion, ahogy az angol írná. Engem totál megragadott a hangulat, az élmény; az érdeklõdés, hogy muszáj a quest végére érnem mer érdekel mi lesz. (aztán jön a következõ quest) Tetszik, hogy a questek több rétegüek, egymésba fonódnak, és eltérõek a többi mmo-tól.

Harc rendszer is teljesen más mint az eddigiek (nem játsztottam Terrát, talán ehhez hasonlítgatták a legtöbbet) a class/skill rendszer is nagyon tetszik. én úgy fogom fel, hogy a fõ döntés inkább az, hogy milyen fegyvert szeretnék használni és akkor az mellé, mint egy támogató skilline-nak kinézni egy classt, hogy mi illik. És a legjobb, hogy szinte mindegyik illik mindegyikhez és mégis más. Nem az van hogy kiválasztod a classt és aztán ugyanazok a képességeid meg classmechanikád van, mint a többi egyezõ classú játékosnak, jóval nagyobb lesz a diverzitás. Nem vitatm, biztos lesznek itt is cookie cutter "buildek", de azokat nem kötelezõ követni, lesz szerintem sok életképes build is és nem csak 1 db.

Mondjuk emiatt balancera sem nagyon számítok, de hálisten itt nem próbálják eröltetni a duelt és a kevés vs kevés felállást, hanem a tömeg pvp-t, végülis MMO. Tömegben meg azért KEVÉSBÉ számít a balance.

Aztán az is lehet, hogy nekem pont azért tetszik ennyire, mert totálisan nem voltak nagy elvárásaim a TESO felé, miután olvastam anno, hogy milyen lesz a harcrendszer, meg hogy jön konzolra is. Aztán tessék teljesen meggyõzött a combat rendszer, hogy sokkal élvezetesebb, mint egy wow KLÓN (😄), ahol TAB, 1-1-1-3 a játék.

Igazából az elsõ szinteken könnyûnek véltem a játékot, de aztán egyre jobb/nehezebb lett, jól van ez így. Bele kell tanítani a népet a rendszerbe.

Na de a lényeg, hogy számomra több eltérõ elemet tartalmaz az általam játszott mmoktól, mint amennyi hasonló/átvett elemet, illetve a hangulat is tetszik, a minimál UI-nak meg külön örülök. (remélem nem lesz sok olyan addon, ami idõvel alapszükségleté válik, mert akkora hatrányt jelentene a nem használata. Pl remélem ilyen deadly boss mod félék nem lesznek)

PiszkosFred
"Mint mondtam van még jópár nap a megjelenésig, sok minden változhat, nem akarok végleges következtetéseket levonni egy "stresszteszt" alapján."

A sok tapasztalatod alapján tudhatnád, hogy nem fog 😊 Maximum az elsõ fél évben a premier után, de addig ez már ilyen marad, minimális textura/script javítás és bugtalanítás, és kész.

Ahogy torzonborz is mondta, a kifejezésed volt az, ami nekem speciel szemet szúrt. Nem a véleményed, azt mindaddig elfogadom, amíg nem hülyeségre épül. Kipróbáltad, nem tetszett, több másik mmot is jobbnak találsz ennél, ennyi.

De, hogy a harcrendszert a divatoknak megfelelõen készült, az megint olyan dolog, hogy erre meg lehet azt mondani, hogy az újkori TES játékok egyik hagyományosan legnépszerûbb jellemzõje, kvázi egyedi pontja az FP nézetes harc, amelyet átültettek az ESO-ba, mert a hagyomány kötelez. Tera meg a többitõl függetlenül. Ezt pedig nem tudod megcsinálni rotációs alapokon, illetve sok értelme nem lenne ez esetben.

A random eventek is olyanok, ha vannak, az a baj, ha statikus az egész játékvilág, akkor az baj 😊

Az, hogy rengeteg elemet emeltek át másik mmo-ból, pedig szerintem(!) pozitívum, mint sem hátrány. Ami jó, azt le kell nyúlni, a világ így mûködik. A jobbtól tanulni és a megoldásait átvenni sosem szégyen (max, a jogi osztály szólhat be egy-egy komolyabb lenyúlás esetében, de hát kreatívok a fejlesztõk mindig).

Írtam már korábban, de most is leírom, én sem mondtam le a wow elõfizetésemet (9 éve fizetem, nem az eso miatt fogom abbhagyni), és nem is fogom az ESO ideje alatt sem, de azért két 15-ös karakter után, jócskán benne a szabad kalandozást nyújtó "második", de az elsõ nagyobb zónában azt mondani a játékról, hogy "klón", na azért az furcsán vette ki magát.

A "zavartak a játékosok egy mmorpgben" megjegyzést meg sejtem, hogy poénnak szántad, mert nem tudom elképzelni, hogy valaki úgy le egy mmo elé - bármennyire is szingle az elõzmény -, hogy erre nincs felkészülve 😊 Azért azzal tisztában voltunk (remélem), hogy nem a TES VI-t kaptuk meg, hanem egy spinoff TES részt, egy mmo, amely ugyan a sorozat része, de nem folytatása.

Nagyon sok ember azt hitte, hogy egy online skyrimet kap, pedig aki egy picit is belegondolt ebbe, az tudhatta, hogy bizonyos tekintetben kompromisszumot kell hozni, mert ami a singleben megvalósítható és elmegy, egy online játékban már nem biztos.

Ami a trollkodást illeti, nem tartom annak azt, amit leírtál, de ha úgy érezted így kezeltünk, arról nem tehetek. Viszont ez esetben kívánom, hogy legalább ilyen szinten lehessen kommunikálni minden "trollal" a késõbbiekben. Azzal nagyot ugrana a fórumozás színvonala.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Amugy tudom nem kiszedtek,hogy megakadjon a karaktered a masikban. Viszont ha Mondjuk az enemy ekasztol egy savban egy spellt es elottem all egy pjazsos harcos blockolca es En mogotte. Akkor az engem is ved? Csak mert healerkent ezt jo lenne tudni.
Ez épp olyan, hogy nekem pl a GW2 nagyon antipatikus egy játék (szó szerint szar) viszont ez: számomra. Legjobb cimborámnak élete játéka... 😄 Mégsem esünk egymás torkának. (Sõt, volt mersze leszólni az ESO-t!) Valaki szerint a régi star wars filmek a legjobbak, valaki szerint az újak.... Kinek mi (leszámítva a bajlós árnyakat... azt inkább ne is nevezzük annak...)

Nagyon sokan szerintem sokkal magasabbra tették a mércét, lévén TES játékról van szó, s talán azért érthetõen is, hiszen az eddigi játékok elég szép példányszámot produkáltak eladásban... Szerintem játsszon mindenki azzal ami megragadja és leköti... legyen az wörld of wárkráft, legendák ligája vagy õsi tekercsek. Netán a pöcse. 😄 (Én DA2-t is 12x játszottam újra, pedig DA😮 után igen csúfos egy játék lett. De ami leköti az embert... az leköti.)

Fura is lenne ha mondjuk 50-100 millió embernek aki casualtól kezdve HCnolifer szintig tolja, egy játék tetszene és azt tolná... szerverpark legyen a talpán ami bírná 😄

twitch.tv\mnk_official

Torzonborzzal nyomjuk az ipart pár éve, csúnya álszerénység lenne, ha azt mondanám, hogy fogalmam sincs az mmorpg-krõl. Messze a kedvenc játéksorozatom az ESO széria és emellett kb 15 (!) éve játszom mmorpgk-kel. Nem írok listát, mert sztem senkit nem érdekel (még engem sem), de több mint 20 játékról van szó, van közöttük olyan amivel 6+ évet játszottam.
Ezt csak azért említem, mert nem szeretném, ha pár elvakult fanboy megpróbálna agyatlan trollnak beállítani.
Nekem sincs jó véleményem azokról akik egy adott játék topicjába csak azért írnak, hogy különösebb érvek nélkül "fikázzák" a témát. Ellenben ugyanúgy visszásnak találom, a "fanboy" mentalitást, ami nagyrészt abból áll, hogy valaki kinéz-megvásárol magának valamit és függetlenül attól, hogy jó a termék vagy sem, kivont karddal védelmezi és még az értelmes kritikákat sem hajlandó megfontolni.
Azt, hogy mindkét oldal ezt, milyen stílusban teszi megér egy újabb misét, ezzel nem óhajtok foglalkozni.
Normális hangnemben elmondtam aggodalmaimat, pont azért itt, mert gondoltam itt jutok a legautentikusabb információkhoz.
Visszatérve a témára (mert igazán ez érdekel a legjobban), talán én is abba a hibába estem, mint jópáran: ismerve a TES széria színvonalát és hangulatát, hozzáadva saját mmorpg tapasztalataimat, túl nagyok az elvárásaim. Mint mondtam van még jópár nap a megjelenésig, sok minden változhat, nem akarok végleges következtetéseket levonni egy "stresszteszt" alapján.
Ok,nekem is voltak/vannak a fenntartásaim (igen, single playeres fajta), de miért baj az, ha egy játék olyan elemeket használ, amik esetleg már máshol is megjelentek. Az összkép számít, nem az, hogy minden aspektusában feltaláljuk az új spanyolviaszt.
Torzonborz
Mondjuk van már pár nem autotargetes mmo ahol ez a fajta harcrendszer jól mûködik szóval nem teljesen úgy van ahogy gondolod.

Amúgy meg Gerit van szerencsém személyesen is ismerni és pont nem az agyatlanul trollkódos fajta ( magyarul értelmes a srác ), ellentétben sokakkal akik csak úgy beesnek ide.

A klón kifejezés helyett szerintem a generic talán találóbb.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Tökéletes példája annak, hogy ha egy "fikázót" megkérdezel, hogy ugyan írja már le konkrétan, mi az, hogy wowklón, meg miért szar a harcrendszer, stb. Akkor már teljesen másról ír, meg korrigál, hogy nem is úgy gondolta, stb. Meg már 1000x le lett írva, hogy ez nem Skyrim, Oblivion, stb, de azért még írjátok le párszor, hogy nem ezt vártátok, mert itt mindenki arra kiváncsi, hogy nektek mi az igényetek.
Az autotarget-rõl: kicsit gondolj már bele, hogy ez egy online játék rengeteg játékossal, nem egy offline single player. Itt vannak késleltetések, csomagvesztések, ha olyan célzás lenne benne, amiket itt leírsz, akkor a büdös életbe nem találnád el az ellenfelet soha. És még mielõtt jönnél a CS, BF4 és hasonló fps játékokkal, elõre szólok, hogy teljesen felesleges, de gondolom magadtól rájössz, hogy miért? Ha nem megy, privátban megmondom.

http://edtool.net

j0nNyKa
végre normális hangvételû negatívabb vélemény <#eljen>
mondjuk egyetérteni.. na azt nem fogunk 😄
két dolog fogalmazódik meg bennem ezzel az átemeléssel: egyrészt hogy az istenben oldanád meg, hogy bizonyos aspektusok ne legyenek olyanok, amik már voltak máshol? az összes általad leírt játékban vannak átemelt elemek 😊
másrészt pedig: miért baj ez?

én meg nem ajánlok semmilyen mmorpg-t, de még offlinet sem annak, aki headshotokat akar. rpg elemek a planetside óta bekúsztak az online fpsekbe, de az rpghez ennél azért jóval több kell.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

De tudtam 😉 Csak bocs, nem vagyok állandóan gép elõtt, de igyekszem válaszolni a kérdésekre természetesen.
Volt szerencsém pár mmo-val játszani, valóban a klón kifejezés nem megfelelõ, inkább úgy fogalmaznék, hogy rendkívül sok játékelemet emeltek át más mmo-kból. (Elnézést, ha valakit ezzel megbántottam...)
Példák:
-harcrendszer: egyedi Skyrim-szerû harcot vártam, imádok íjászkodni, itt gyakorlatilag autotarget van, íjászat felejtõs. A harcrendszer a most divatos félig dinamikus harcrendszer alapján készült. Ilyesmi van a TERA-ban, Secret World-ben, GW2-ben stb. Kb olyat vártam mint ami a Fallen Earth-ben van.
-World eventek: én a Riftben találkoztam vele elõször, de van ilyen az EQ2-ben, Terában és sok más mmo-ban, ez is pár éve jött divatba, azóta minden mmo-ba belerakják, ha kell-ha nem.
PiszkosFred
Amíg a saját véleményedet írod, addig nem trollkodás, nincs azzal baj. De a klónt továbbra sem értem, arra válaszolj még kérlek, tisztelj meg ennyivel.

Sajnos csak lvl 15-ig, igaz azt két karival is, ezért nem merek sarkosabb véleményt megfogalmazni. Az elsõ két "sziget" amin át kell szenvedni magunkat rettenet, Daggerfall már jobb. Nem óhajtok trollkodni, nagyon vártam a játékot és továbbra is bízom benne, h jó lesz. De egyelõre nem az 😞
PiszkosFred
Az nem gond. Akkor mutassa meg azt a videót, amely alapján ezt egy klónnak tartja. Mert, hogy szar a harcrendszer, a kvesztek, a grafika, a mittoménmi, az oké, egyéni dolog, de a klónnal azt mondja, mindez ugyanígy már látta valahol. És, mivel tetszik nekem az eddig látott tartalom az ESO-ból, csak megnézném azokat a klónokat is, nem? 😊

az tuti hogy nem jatszott vele.

PiszkosFred
Szerintem ha megkérdezném tõle, hogy a "klón" alatt, a játék melyik részét érti, és az minek a klónja, nem tudna válaszolni. Mert lehet mondani, hogy egy trágya az egész, de hogy klón... komolyan...? 😊

j0nNyKa
waaaaa értem, látom vannak még egyéb furcsaságai is a telónak 😊
részvét

nekem pont azert tetszik reszben, mert tok mas mitn az eddigi mmo-k, nekem szemelyszerint leginkabb a secret worldre hajaz valamiert, pedig tok mas meg attol is😄

PiszkosFred
Játszottál most a bétával? Ha igen, mennyit? Meddig jutottál?

Csak arra céloztam, hogy bármennyire igyekeztek tisztességes munkát végezni, pont az "mmo"-sítás miatt veszett el a lelke a játéknak IMO. Amikor még a gamescomon volt alkalmam látni a játékot, abban bíztam, hogy egy klasszikus ESO játékot készítenek némi multival. Sajnos nem ez történt, kaptunk egy ....-klónt (ide mindenki behelyettesítheti ízlés szerint a wowot, eq2-t, GW2-t stb) Ha valaki klasszikus fantasy mmo-ra vágyik, bizony van jobb a piacon, nem kevés.
Persze van még idõ a megjelenésig, javíthatnak sok mindenen, de ez így karcsú lesz.
ricsaj
Bocsanat, azert van random nagybetu mert a telefonom random nagybeture javit neha magatol. Es azert irok ekezet nelkul, mert : ezért gőzöm sincs miért ilyen

j0nNyKa
tudom hogy rohadtul totális off, de én vagyok lemaradva valamirõl, vagy miért írsz random nagybetûvel a mondat közepén?

ricsaj
Akit a playerek zavarnak egy MMORPGben annak a singlet ajanlanam, de Ami igaz az igaz betakon es jatek inditaskor az oruletbe kergethet hogy az osszes jatekos ugyanott hemzseg, de inditas utan par hettel azert mar szakasozik a jatekostabor es nem bosszantoak annyira... Habar a legjobb ha meg lehet mindenkit olni aki zavar

ricsaj
Igen az pont tokeletes pelda.
Megvan az otlet valosaghu fps sandbox mmo, de elfogy a penz es kalap kabat marad "gagyi" felkesz befejezetlen. Arrol nem is beszelve hogy semmi storyja nincs.

Nekem spec a mmorpg és a pvp két külön dolog. Félreértés ne essék szeretek pvp-zni, de erre vannak "specifikus" játékok. Pl remek dolog a WoT-ban lövöldözni az ellent, ahogy a Planetside-ban is, de például egy EQ2-ben vagy Lotro-ban tök felesleges (és szar)volt a pvp.
Más kérdés, hogy a Teso-ban a béta alatt is (a játék minden hibája ellenére) csak a többi player zavart igazán, még akkor is, ha nem akartak levadászni. 😛
ricsaj
Alakulnak, de azert en ezeket meg kis koltsegvetesu/ igenytelen jatekoknak tartom.. Ok rustot nem ismerem de sok a dayz hasonlo "gagyi" jatekot lattam mar.
Valoban ez a legjobb szo rajuk szerintem, habar valo igaz hogy manapsag sok olyan jatek van amiben Nagy lehetosegek lehetnenek ha eppen a game director es a ceg penztarcaja is ugy gondolna.
Ha lehetne "gyurmazni" a jatekokkal mar reg olyan jatekokkal jatszhatnank amikben kivallo harcrendszer van, Jo RP story, Jo grafika es sorolharnam

Torzonborz
Mortal onlineban ilyesmi próbálkozás volt ( 14 hiboxból áll egy karakter ) de még most sem az igazi.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

PiszkosFred
A mostani tûlélõ játékok, amelyekrõl zeng a sajtó (DayZ, Rust, stb), nem ilyenek már? Nem sok idõ kell, és alapnak fog számítani. Bár ott tartanánk.

ricsaj
Kicsit OFF, de mekkora lenne mar ugy pvpzni hogy nincs ilyen hogy direkt CC meg ilyesmi hanem pl egy ijjasz labon lo es lassabban mesz. Valami harci kalapaccsal oldalba vagnak es elterulsz. Ilyen CCket es hasonlo harcrendszert siman kivitelezhetonek gondolok, de sajnos nem vagyok milliardos hogy csodre itelt jatekot keszitessek :p

PiszkosFred
Két dwemer spider ellen életben maradni 😊

j0nNyKa
inkább azt írd mit nem tudott a karaktered, lehet könnyebb <#violent>

PiszkosFred
pveben 2kezes kard a staff helyett, és a két heal helyett uppercut és critical charge.

PiszkosFred
Sorccal, resto staffal, heavy armorban magickára és healthre enchantolva. armor enchant boost traittel. Grand healing és regeneration elég volt gyógyítani, volt egy clannfear, curse és silverbolt, illetve a overload, mint ultimate.

ricsaj
DOT - damage over time. HOT - heal over time

ricsaj
Es miutan most egy jo RP gamet keresek, lehet jobb is igy mert ha a sok ketbalkezeses elkezdene megjobban fikazni a jatekot AZ nem tenne jot itt sem a jatekos letszamnak Ami kobosen csokkentene a jatekelmenyt.

mivel healeltél resto staff? sorc?

én kipróbáltam: instát röhögve nyomtam...közben még DMG is volt a staffal meg egy dark spellel

PVP-be is healeltem jó az okos DOT heal ami a 2 leglowabb targetre megy...azt morpholtam is,hogy ne csak tikkeljen hanem nyomjon instantot is kezdésnek....
a heal wave meg az AOE is erõs volt talán a wave jobb,mert többet healel az AOE morpholva 4 secig tikkelt /bár sok majom kiszaladt belõle😛

ricsaj
Ez az ha rendesen celzasra megy a dolog akkor nem arrol lenne szo hogy simogasd barbelyiknek a kormet hanem a tankok haritanak a tobbi meg probal gyenge pontot kifogni rajta.
Mondjuk lehet hogy nem mertek ekkorat ujitani, mert hat az MMO kozossegnek altalaban amilyen Nagy igenye van az ujdonsagokra epp annyira meg is veti azt.. Gondolhatok most az AoCre is, de szent igaz hogy az atlag mmorpg jatekos falnak megy es Minden szarnak hordja el a jatekot ha az osszegrindelt epic rongyaiban lappsra veri egy fakardos jatekos aki jobban kepes jatszani. Szerencsrere ismerek olyan embert aki ezt bemeri vallani de a tobbseg csak mocskolodasba torkollik az ilyen utan

kulon testreszekre celzas nincsen es nem is lesz az biztos, hiaba celzol a fejere😄

viszont tomegben hasznalni kell a tab targetelest akkor arra fogsz sebezni akkro is ha kozbe beall kozetek valaki mas.

PiszkosFred
Sajnos vagy sem (embere válogatja😊) itt nincs ilyen, simán átfutsz mindenki, nincs collision detection. Ezért bújni is csak a tereptárgyak mögé tudsz.

Terawatt
Fred, ha bebújsz egy tank pajzsa mögé, és téged céloznak, akkor is téged találnak el? Gondolom igen,de azért megkérdem, mert ez is egy plusz taktikai lehetõség. Ha nem mûködik, akkor marad a legkisebb karakter, szoknya alá bújás és a pocket healer titulus <#ravasz1> (Goblin shaman valaki? <#vigyor>)

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Terawatt
Ezt szerintem elfelejtheted.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram