24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Irgum76
    hú most másik kaját toltam be a world bossnál hp-sat meg nem nagyon mentem a közelébe inkább belenyomtam annyi villámcsapást amennyit tudtam
    előtte lehívtam az ultimét gólemet aztán odamentem hozzá és átvágtam a nyakát
    tök simán ment
    pont Indrik-et kellett legyilkolni
  • Plata
    Én taxival egyszer úgy eltévedtem hogy csak na. Kellene egy taxi térkép. XD
  • PiszkosFred
    Rakas taxi van a jatekban, hajok, karavanok, stb. ezek ujabban kerultek bele az elmult par evben, neha en is racsodalkozok amikor talalok egy-egy ilyen szallitot :)
  • Irgum76
    elmentem a szomszédos tartományba ahonnan úgy gondoltam át tudok lovagolni
    aztán véletlen odamentem ahol ez a vén pernahajder Star-Gazer Herald felbukkan és elvitt szekéren a vendorig
  • PiszkosFred
    Guildben kerj meg valakit, hogy taxiztasson oda. En ugy emlekeztem, hogy automatikusan megkapod azt a wayshrinet, legalabbis mar lowlvl karakterrel is ott szoktam szintezni neha, es siman oda tudok ugrani.
  • Plata
    Azt is fogom,de most kéne dolmen,a complete 8 incursion-hoz.
    Kiskarival mentem dungeont 23-ról 26 lett,a sok skilltől kész lett a skilles küldi.
  • Irgum76
    hú basszus, köszi szépen!
    végre megvan!
    a vendort mutatja a térképen viszont wayshrine nekem nincs oda csak két ház van
    na mindegy valahogy csak oda keveredek már :)
  • PiszkosFred
    Craglorn az alapjatek resze, a teljes Tamrieli terkepet ha nezed, a kozponti Cyrodiili tartomany eszaknyugati reszenel talalhato. A Wayshrine aktiv oda mindenkinek, Belkarth a fovarosa, oda kell utaznod. Ott van ket kivezeto ut a varosbol, a varos hataraban lesz egy tabor, ott vannak a guildes kereskedok (a legjobb helyek a jatekban, iszonyat milliokert kelnek el hetrol-hetre a helyek), es ott van az indrikes vendor is. A terkepen keresd a cirkuszi sator jellegu jelet, ami az Impresszario jele, mellette megtalalod az indrikeket is.
  • Irgum76
    még egy kérdés gugli a barátom de így sem sikerül kideríteni, hogy hol a vendor illetve hogy jutok oda

"You can find Indrik Vendor Nenulaure at the festival grounds in Craglorn, not far away from the city Belkarth."

"Craglorn is a region situated in northeastern Hammerfell between Bangkorai and Cyrodiil."

"Star-Gazer Herald is an Imperial who resides in Hallin's Stand in Bangkorai. He will offer you access to Craglorn and free transport to Belkarth as part of the related quest"
  • PiszkosFred
    Nem is volt kerdes, hiszen nyomod a TW-ket evek ota, ez meg account szintu. :)

Mennyel pecazni az ESO-ba, most 35 hal az egyik feladat a Golden Pursuitban!
  • Plata
    Nekem is 3/5 szóva nem vagyok lemaradva.
    Pedig féltem mert annyi karim van hogy folyton mással timewalkingozok.
  • PiszkosFred
    Ha indriket akarsz "gyujteni", arra figyelj, hogy mindegyik negyedevben csak 2-2 tipus erheto el a 8-bol, az elado mellett ott all az aktualis ketto, meg van preview is a boltban, igy csak akkor kezdd el gyujteni a bogyokat, ha tetszik a joszag.
  • Irgum76
    köszi, a képet meg pláne :)
    event előtt láttam valahol de most így sehol nem találtam
  • PiszkosFred
    "szóval 60 tikett kéne?
    és először lehívod tollért a normált és utána átmorfolódik vagy ezt így egyszerre kell beváltani? "

igen
    4 alap feather adja a Nascent Indriket (mar ez is egy mount, lehet lovagolni, hasznalni, stb.), majd a 4 berries ha megvan, aktivalod oket a Collectionsben es akkor adja meg ennek a tovabbfejlesztett, szinezett verziojat (ekkor az alap eltunik es lesz helyette a "szines").

Kozepso a sima, Nas...valami Indrik, az alap.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.01.24. 11:59:07
  • Irgum76
    "Minden zónában vannak ilyen fejvadász küldik, amik world bossok megölését kérik tőled"

ja ezt nem tudtam
    eddig csak summersetben jártam mert azt már nagyjából ismerem és ott a pszi szigeten (summerset felsőn) jól lehet bányászni
    aztán rájöttem, hogy tök fölösleges bányászni columbájt jóval egyszerűbb és gyorsabb farmolni így negyed annyi idő alatt tudok beszerezni arany fémrögöt
    (pláne ha még farmolós addont is használnék még egyszerűbb lenne de azt már némiképp csalásnak érzem)
  • Irgum76
    "To evolve your Nascent Indrik you need to obtain four special berries of the Indrik evolution of your choice. You need 20 Event Tickets to obtain the Nascent Indrik and additional 40 Tickets to get all four Dawnwood Indrik Berries. That means you need to invest in total 60 Tickets for each Indrik Mount Evolution"

szóval 60 tikett kéne?
    és először lehívod tollért a normált és utána átmorfolódik vagy ezt így egyszerre kell beváltani?
  • Plata
    Én daggerfall-ban megcsináltam a world boss-t,sima ügy volt,vagy huszan dekkolnak ott,még 26-os karival is lecsaptam.
    Dolmen is tök egyszerű volt,szintén daggerfall.csak a város másik végén.
    Dungeon egy sikerült csak,mert sajnos melóban azt többet nem mertem vállalni,10 küldi kész,
    De kell még pár,a szobor már megvan.
    Majd este próbálom meg a dungeont.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.24. 11:42:26
  • PiszkosFred
    Igen, killként elég ha egyszer megütöd és akkor megkapod a creditet, de a loothoz top10-12 kell.
    Minden zónában vannak ilyen fejvadász küldik, amik world bossok megölését kérik tőled, érdemes keresni a Help Wanted felhívásokat a zóna fővárosaiban.
  • Irgum76
    summersetben csinálom mert ott amúgy is van rá küldetés
    tegnap ütöttem mint állat (valami óriás korall rák volt) amikor megjelent aztán egyszer csak sutty eltűnt én meg meghaltam
    aztán feléledtem odamentem ledobtam az elementál ultimétet aztán meghaltam
    aztán mire megint magamhoz tértem addigra már döglött volt
    loot nem lett de a gold road beszámította gyiloknak ott már csak két valami kell és teljesítve van (nem mintha érdekelne a ruci de most már ha eddig eljutottam gyakorlatilag véletlenül akkor már be szeretném fejezni)
  • PiszkosFred
    World bossoknal mindenhol van legalabb 4-5 ember, aranylag konnyu most oket utni.

Arra figyelni kell, hogy lootot csak akkor kapsz a bossbol, ha az ot uto jatekosok top12-jebe vagy (ha utsz rajta kb 8%-nyi sebzest minimum, az mar oke), vagyis ha nagy a tomeg (12+), akkor nyomni kell mindent, ami a csovon kifer, nem eleg csak egyszer bokanrugni.
  • Irgum76
    nálam most volt egy vicces
    randomra mentem leütöttük az egyik kis bosst a tank kilootolt pár receptet aszt távozott
    még délután elmegyek worldbosst ütni (bár inkább ők ütnek engem :) mindegy a gold roadhoz kell) aztán nekem elég volt a játék mára
    tikketeket lerendeztem reggel nyugiban dolomitnál
    max még elmegyek küldetésekre
  • Plata
    Draenor héten skyreach instában volt egy vicces dolog.
    A tankunk ilyen 11-es warri volt,a madár boss előtt lelépett instából,kb azzal a szöveggel hogy tovább boldoguljatok egyedül balfékek. XD
    Odáig gyakorlatilag csak futottunk utána,ott meg a trash megölése nélkül lelépett.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.24. 09:51:51
  • Plata
    Na ez újdonság.
  • PiszkosFred
    Van egy achie es az erte jaro mount, egy ilyen mehecske vagymiafene, ritka gagyi valami, de a mountos collector achiehoz jo es kvazi ingyen jon a TW-k miatt, egy lepest sem kell pluszban tenni. A lenyege, hogy minden TW alkalmaval most, 5 heten keresztul, ha megcsinalsz otot egymas utan max 3 oras kulonbseggel (nyilvan offline nem pereg az ido), akkor kapsz egy +30% XP buffot. Na, ezt a buffot kell fenntartani 5 heten keresztul az ot TW kampany alatt. A jo hir az, hogy minden egyes tw dungeon reseteli a harom orat, igy az elso heten megcsinalod egyszer es utana hetente csak 1-1 dungeont kell menned, majd az otodik heten kesz az achie. Nyilvan, ha kell a weekly tw dungeonert jaro 620 koruli ingyen gear, akkor megcsinalod tobbszor is, de aki csak a mountra hajt, annak eleg eloszor 5-t, majd utana hetente 1-1 darabot menni es kesz is.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.01.24. 09:20:01
  • PiszkosFred
    Tokeletes, lvl11 furykent bejelentkezel tanknak es varnod sem kell a sorban, plusz leszolozod az egeszet.
  • Plata
    A négy hetes tw mount nem is tudom mi,bár amúgy is tolom,mert ezt szeretem legjobban a játékban.
    Az én TW kiskarim pár napos,még nincs teljesen felszerelve tw cuccokkal.
    Warrit kezdtem,mert 11-es szinten kapja meg a dupla kardot.
    De nem tudom hogy az-e a legjobb választás,csak poénból kezdtem.
  • Plata
    Köszi.
    Holnap lehet megnézem az eventet.
    Mára ki timewalkingoztam magam.
  • PiszkosFred
    A hazak fuggetlenek a zonatol, ahogy megvetted, unlockoltad, mar be is tudsz teleportalni, akkor is, ha esetleg a zona es az onnan nyilo ajto mar nem elerheto.

Eventet par napja mar osszefoglaltam itt-ott, bemasolom ide
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érkezik a The Pan Tamriel Celebration közösségi event, mely január 23-tól február 4-ig tart és amely során lesz annyi egyedi jutalom, hogy csak győzzük összeszedni azokat!
    Fontos, hogy az esemény főbb részéhez nem kell egyetlen DLC-vel sem rendelkeznünk, de ha minden egyedi jutalmat be akarunk húzni, akkor azért nem árt, ha a gyűjteményünkben elérhetőek a korábbi chapterek (amelyek azóta már DLC-k).

I. Arany láda:
    Naponta egyszer szerezhető ha agyonverünk egy bosst. Ez lehet Delve-, Public dungi-, World- vagy Aréna boss, random zónaesemények végső ellenfele (dolmenek, gejzírek, stb.), de akár 4 fős dungi / 12 fős trial végső boss is, a lényeg, hogy végső-, az adott helyet/eseményt lezáró boss legyen.
    A láda tartalma:
    - random alap és ritka nyersanyag,
    - random stílus lap az ESO összes stílusa közül
    - random reci az ESO összes receptje közül
    - random Kincses térkép az összes zónából merítve
    - Transmute kristály
    - Lion Guard Captain stílus lap (2025-ös újdonság)

II. Lila láda:
    az adott napon az arany láda megszerzése után az ott felsorolt bossok rendszeres vegzálása, végtelenszer ismételhető.
    A láda tartalma:
    - fixen esik random alap és ritka nyersanyag,
    - esélyes, hogy esik random stílus lap az ESO összes stílusa közül
    - esélyes, hogy esik random reci az ESO összes receptje közül
    - esélyes, hogy esik random Kincses térkép az összes zónából merítve
    - esélyes, hogy esik Transmute kristály
    - esélyes, hogy esik az elmúlt évek hasonló évfordulós események rewardjai közül az, ami a boss tartózkodási helyéhez köthető.

Az alábbi zónákban ezek a korábbi jutalmak szedhetőek össze az ott szerzett lila dobozokból:
    Necrom (Apocrypha Expedition outfit stílus lap)
    High Isle (Oaken Order stílus lap)
    Blackwood (Y'ffre's Fallen-Wood outfit stílus lap)
    Greymoor (Saarthal Scholar outfit stílus lap és Sovngarde Stalwart outfit stílus lap)
    Elsweyr (Claw-Dance Acolyte outfit stílus lap és Ja'zennji Siir outfit stílus lap)
    Summerset (Evergloam Champion outfit stílus lap, Snowhawk Mage outfit stílus lap és Gloam Gryphon Fledgling díszjószág)
    Morrowind (Doctrine Ordinator outfit stílus lap, Slag Town Diver skin, Thetys Ramarys's Bait Kit memento és Microtized Verminous Fabricant díszjószág)

Vagyis, ha szükséged van az Apocrypha Expedition outfit lapra, akkor Necromban üsd a bossokat, míg a Slag Town Diver skin miatt Morrowindbe menj garázdálkodni!

III. Replikák
    Visszaternéek a replikák is a tavalyi évből!
    Trueflame Sword Replica (horgászatból).
    A frakcióhoz kapcsolódó "XY Fisherman" horgász achi növeli az esélyét, hogy ez akadjon a horgodra. Master Angler achi megléte meg aztán pláne növeli, még jobb eséllyel találod meg a hal helyett/mellett ezt a replikát.
    Staff of Worms Replica (Dark Anchors event végén)
    Ahogy az előbb, a frakciós Anchor Shatterer achi növeli az esélyt, az Anchor Away achi meg még jobban.
    Sunna'rah Replica and Barbas Helmet Replica (Vvardenfell World Bossokból).
    Esélyeket növeli a Defender of Morrowind achi, majd még jobban növeli a Savior of Morrowind kihívás megléte.
    Ul'Vor Staff Replica (Summersetes Abyssal Geyser eventekből).
    Nem meglepő ezek után, hogy az Abyssal Devastator achi javít az esélyeken, a Savior of Summerset meg aztán pláne.

IV. Impresszárió és az Event ticketek:
    36 ticket szerezhető, naponta 3-3 darab és ugyanazt kell tenni, mint az arany ládáért, vagyis végső/fő bossokat kell agyonverni, ami lehet Delve-, Public dungeon-, World- vagy Aréna boss, random zónaesemények végső ellenfelek (dolmenek, stb.)de akár 4 fős dungi / 12 fős trial végső boss.
    Elérhető lesz a "Stonewisp of Truth and Law" három alkotóeleme (2025-ös "morf" alapanyag) és ebből a petből származtatható "Logical Rune Extraction" egyedi rúnaszedési animáció első darabja, illetve akinek nincs szerencséje a Lion Guard Captain stílus lappal, az vehet 1-1 darabot az Impresszáriótól is.
    Figyelem, ami az arany ládában található, az eladható/átadható, amit Ticketért veszünk, az csak saját használatra való.

V. Az Impresszárió asszisztense
    Beszerezhető lesz nála az Unstable Morpholith, Soulfire Dragon Illusion alap jószágok minden alkotóeleme, illetve az ezekből készíthető korábbi "morfok", a Doomchar Plateu "ingatlan" és a Sacred Hourglass of Alkosh "napszakváltó berendezés" minden eleme.
    Továbbá, a korábban felsorolt lila ládás tartalmak is megvehetők Ticketért, csak a megfelelő zónában kell felkeresni az asszisztenst:
    Necrom (Apocrypha Expedition outfit stílus lap)
    High Isle (Oaken Order stílus lap)
    Blackwood (Y'ffre's Fallen-Wood outfit stílus lap)
    Greymoor (Saarthal Scholar outfit stílus lap és Sovngarde Stalwart outfit stílus lap)
    Elsweyr (Claw-Dance Acolyte outfit stílus lap és Ja'zennji Siir outfit stílus lap)
    Summerset (Evergloam Champion outfit stílus lap, Snowhawk Mage outfit stílus lap és Gloam Gryphon Fledgling díszjószág)
    Morrowind (Doctrine Ordinator outfit stílus lap, Slag Town Diver skin, Thetys Ramarys's Bait Kit memento és Microtized Verminous Fabricant díszjószág)

VI. Indrikek
    Visszatérnek, naná, az event alatt az alábbiak érhetőek el azok számára, akik anno vagy lemaradtak ezekről vagy hiányzik még egy-egy alkotóelem.

Nascent Indrik Feathers (alap indrik)
    Dawnwood Indrik Berries (alapból származó variáns)
    Spectral Indrik Berries (alapból származó variáns)
    Springtide Indrik Pet (díszjószág)
    Haunting Indrik Pet(díszjószág)

Jó játékot!

Emellett fut a Golden Pursuit is, egy mini battle pass, csinald meg a feladatokat ha kellenek a rewardok, van ra masfel het.

Igen, csinalom a TW-s dungeonokat mind az osszes karakterrel, potya 616 koruli gear, azt a par percet megeri. Meloban ha nincs sok tennivalo, akkor lenyomok 1-2 runt ket hallgato kozott. Plusz a 4 heten fenntartott buffert jaro mountot is akarom, bar sose fogom hasznalni, de legyen meg.

Scaling nagyon rossz lowlvl szinten, ez mar igy marad, lvl11-eskent kvazi szolozod az egeszet, futottam ossze mar lvl11-es csapattarssal, csak mentem utana es nem csinaltam semmit. Nem kellett.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.01.24. 00:26:53
  • Plata
    Volna egy kérdésem,bár lehet már kérdeztem,mert rövid a memóriám. :D
    Ha van ESO+-om és veszek egy házat olyan zónában ahol ESO + nélkül nem tudok menni akkor mi történik ha már nincs ESO+?
    Tudok még oda menni vagy nem?
    Másik kérdés nem ide tartozik,de te csinálod a heti timewalking küldit WoW-ban?
    Megvettem a légiós mountot,bár ronda mint bűn.
    Ha kell segítség heti 5 timewalking küldiben szólj,van egy 11-es szintű void elf warrirorom.
    Feltéve hogy a jövőben nem javítják ezt a trükköt.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.23. 23:58:24
  • Plata
    Most milyen event van?
    Valami dungeon event?
    WoW-ban ma elég sokat toltam,néha ott is előfordul ilyen timewalking instában.
  • Irgum76
    bazz már most elegem van ebből az eventből
    healer megy elöl gyakja a mini bossokat a többit meg ott hagyja a nyakunkon mondván majd ő végigviszi szólóban
    igaz csak hatszor annyi időbe telt neki egyedül mintha normálisan csapatként mentünk volna
    de hurrá van láda ehhh...
  • Plata
    Szerintem a daggerfall várhoz már nem olyan sok minden kellene.
    Azt hiszem még egy dungi kell,meg a fene tudja hány küldi.
  • Irgum76
    hát akkor hajrá :)
  • Plata
    Engem az a ház érdekel amihez achi kell,vagy kb 4-5 milla arany esetleg 11k crown,bár utóbbiban nem vagyok biztos.
    Legjobban egy tóparti ház lenne vagy tengerparti esetleg akármilyen vízparti.
  • Irgum76
    most a kommented miatt rákerestem a ház árakra
    nem hittem volna, hogy pár 10 ezer goldért lehet venni
    én azt hittem a legkisebb is több százezer
    de engem így sem vonz igazán
    pedig Fallout 76-ban az építgetés volt a kedvenc szórakozásom
    még mindig megvan a raider stílusú romkocsmám nincs szívem lebontani
    néha benézek áll-e még körbejárom aszt annyi
  • Plata
    A francot.
    Tudod te nekem mennyi kicseszett cuccom van házba?
    Mindet ástam.
    Annyi van hogy nem tudtam már hova tenni és szétdobáltam mindent. :D
    Tavaly februárban mikor tele lett a hócipőm a wow-al és átmentem ESO-ba játszani,akkor volt vagy félévig előfizetésem és játszottam is,lett vagy 8 karim,meg húztam a kedvenc wood elfemmel a bánat tudja fejből milyen skilt,amivel ásatásokat végzel.
    Egy tonna házba való bútort díszt ketyerét találtam,még sárga gear darabokat is.
    Nem mindent raktam le a házaimban,mert találtam egy hatalmas díszt ami nagyobb mint a házam Hla Oad-ban,plusz irtó gusztustalan. :D
    mellette húztam a craft skilleket és egy csomó bútor meg berendezés receptet találtam,de nem csak találtam,a klánban sokszor kaptam másoktól is,mert beírták klán scetre hogy ilyen meg olyan reci ingyen vihető,ha kaja recept volt vagy bútor és nem volt meg akkor elkértem.
    Kaja meg a bútor a gyengém.
    Van vagy 10 helyen házam vagy szobám,hogy tudjak inygen gyorsutazni. :D
    Hla oad ház az kellett mert imádom a Morrowind-et,az nagyon Morrowind stílusú.
    Mondjuk nincs olyan mint Cs@ Hla oad háza morrowind-ben de azért jó.
    Hla Oad kecó a legnagyobb megszerzett házam,ingyen kapott van nagyobb,az amit te is mondtál,de nekem nem nagyon jön be mert messze van. daggerfall-i vár kellene,imádom daggerfall-t,daggerfall-ban megvan az a kis ház ami a piac mellett van,az tökéletes gyorsutazáshoz,ott meg tudom csinálni craft küldiket,plusz van daggerfall kocsmában egy szoba,de az ingyenes volt.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.23. 15:26:07
  • Irgum76
    hát mondjuk igen, meg lehet oldani ha van miből
    rengeteg gold lehet
  • PiszkosFred
    Hja, az jo kis haz, tetszik az elrendezese a szobakkal, be lehet rendezni mindegyiket kulon (crafting, raktar, traning dummy, stb) es a kozepso nagy gyulekezo is tagas. A kulso teruleteket lehet fasitani es szep zold kertet csinalni, vagy allatokkal telepakolni, amik korbe korbe ugetnek, stb. (csak a mozgast kell beallitani)

ESO housingban nem csak butort, de epitoelemeket is lehet kesziteni es hasznalni, akar le is lehet keriteni/zarni a kert nagy reszet, hogy ne legyen szem elott es csak a belsot hasznalni. Vagy forditva.
  • Irgum76
    :)

az ami valaha piactér volt
    hatalmas üres tér középen egy kúttal ami három emelet mély
    ingyen adták két daily awardként aszem az évfordulós event alatt
    valami sivatagban van
  • Plata
    Melyiket?
    Én a daggerfalli nagy kecót akarom egyszer megszerezni,ha újra belevetem magam a játékba,vagy összejön annyi lóvé amivel megvehetem.
    De mostanában annyi event van mindenhol hogy esélyem sincs.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.23. 13:02:47