24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• LeonSilver
    Hmmm... zöld - kék -megint zöld :/
  • LeonSilver
    Igen, az is megvan. Meg hát eso+ ;) Eddig ott voltam, de azt gondoltam, hogy ha msáhol áskálódok, akkor majd miylen fasza lesz - nem lett az :D :D Akkor megyek vissza oda.
  • PiszkosFred
    Nem, nincs. Egyedül azzal tudod megpörgetni a scrying és excavation skilleket, hogy kék-lila cuccok nyomait fejted meg és ásod ki, azok több pontot érnek a skill fa fejlődése tekintetében. Ezeknél a skill fáknál a fejlődés nem XP alapú (lásd a lopásét (legerdemain), így XP scrollok, potik, felszerelések nem hatnak rá).

A vége tényleg unalmas, de tudsz rajta gyorsítani, ha kis területű zónába mégy és ott csinálod. Mondjuk Artaeumba :) (ha megvan a Summerset). Ott csináld meg a mindenki számára elérhető alap zöldet, azért kapsz egy blue leadet, csináld meg azt is, kapsz egy lilát és azt is csináld meg. Mivel a zóna kicsi, nem kell össze-vissza rohangálni, aránylag helyben van minden.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.09.25. 15:24:30
  • LeonSilver
    Mit gondolsz? Ez az xp tuning tekercs ez hatással van az áskálódásért kapott xp-re is? Gyorsabban megy a szintezés, ha használom??
  • LeonSilver
    Kössz Fred, élni fogok vele - ha csak ki nem combosodok addig, mint a vizisikló... Meg hát addig lv10-nek kell lennie az áskálódásnak. Most oylan 8.5 vagyok, de marha unalmas ez a szintezés. Délelőtt csináltam, de már unom.
  • PiszkosFred
    Igen, bárhol és bármit, így aztán tényleg bárki bekapcsolódhat, ha van Greymoor chapterje.

Gondolom a craglornos groupos delve dwemer pókjára gondolsz, pedig az nem vészes annyira (csak "két kockás"), igaz kell némi self heal, ha szólózod.

Én vagy magicka "beamplar" jellegű templarral, vagy egy kétkezest lóbáló stamina sorcival vágok neki az ilyeneknek, kvázi mind a kettő elpusztíthatatlan - előbbi a Puncturing Sweep spam és a rakás heal + dot sebzés miatt, utóbbi meg a shield+armor+critsurge miatt. De ha van egy jó stamina karaktered, akkor válj vérfarkassá és azzal is agyon tudod verni seperc alatt a pókot, bár ez esetben sokat segít, ha az ultinál a kisebb dpst adó, de biztonsági játékra kiváló Pack Leadert választod morphnak, mert az a két plusz farkas jól tud jönni, amikor helyetted kapják be a random támadásokat, amelyeket te kapnál, ha egyedül vagy.

Nyilván a legjobb, ha keresel társakat és akkor nem kell kínlódni csak menni és gyakni :) Ha vége a mostani eventnek, szólj és segítek agyonverni. A többi arany darabot sem nehéz megszerezni, a dungeonok közül a volenfell és a DC1 simán szólózható normal szinten, DC2 picit nehezebb, de az sem vészes.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.09.25. 11:17:40
  • LeonSilver
    Köszi! Ez a része megvan, a farkashoz is csak az arany tárgyak hiányoznak, az a hat darab... egyedül képtelen vagyok megszerezni (már az első qrva nagy pók megesz :D ). Az nem volt tiszta, hogy konkrétan ehhez az eventhez egy megadott régióban jkell ásni vagy jó bárhol - de ezek szerint bárhol túrhatom a fődet.
  • PiszkosFred
    Igen, van mount (egy dwemer farkas gépiesített hátas), a jelenlegi legerősebb egyrészes szett cuccok (Mythic szettek), rakás ingatlanba lerakható ritka bútor, rakás stílus lap/könyv (ősi ork, ősi északi, ősi altmer stílusok) és kozmetikai ruhák (Ysgrammor korából pár Companionhoz kapcsolódó cucc és pár dwemer ritkaság), ezen kívül zenedoboz, emóció, meg a fene tudja még mi. És mivel minden frissítéssel újabb és újabb cuccok érkeznek, így aztán a határ a csillagos ég. Ezen kívül van pár olyan "limlom" treasure, amiket te is lopkodtál anno, az ilyen 100-250-1000 aranyért eladható cucc.
  • Plata
    Amit kiásol régészettel az valamennyire értékes cucc vagy értéktelen?
    Lehet belőle valami értelmeset szerezni?
    Mint mondjuk WoW-ban fegyvereket,mountot petet egyéb marhaságot?
  • PiszkosFred
    El kell menni Solitude-be, majd ott megkeresni a régész központot (antiquarian házikót, nem messze a városi wayshrinetől). Ott van egy rövid tutorial a két minijátékkal kapcsolatban (egyik ugye a kincs helyének megtalálása, a másik a kincs kiásása), és ezek után megkapod a Scrying és az Excavation skill fákat a World Skillek közé.

Na innentől kezdve bárhol bárminek a helyét meghatározhatod és kiáshatod. A konkrétan kiásott kincs növeli a közösségi összteljesítményt (első nap 11%-on álltunk), teljesen mindegy, hogy egyszerű (zöld/alap) kincset szerzel meg, vagy később megfelelő szintű skillel kék/lila/narancs színű értékesebb kincset, a progressbe egyformán számít. Az már más kérdés, hogy a kék-lila-narancs kincsekhez több nyomot is be kell gyűjtened (lead), hogy ki tudd ásni, illetve azokhoz majd kell magasabb Scrying skill is, arról nem is beszélve, hogy ezek már akár nagyobb összeget érnek vagy használhatod őket, nem csak zöld lomok, mint az alapból elérhető "bevezető" kincsek. De, a mostani "játék" során mindegyik egyformán egynek számít a progressben.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.09.25. 09:07:18
  • LeonSilver
    Mindegy hol áskálódok? És fel kell venni valami küldit vagy csak túrni kell a földet?
    Amikor indítom a játékot, akkor ott van, hogy Join, de a "boltba" rak ha ráklikkelek (megvan a Greymoor collector's).
  • Plata
    Én mindig random nevet adok kariknak.
    Legtöbb játékban van random név generátor.Az nekem teljesen megfelel.
    De én nem szeretem az ilyen riviaigörényeket.
    Miért nem tud kitalálni valami egyedi saját nevet?
    Jókat tudok mosolyogni mikor például Star Trek játékban meglátok egy Dárt Vödört,meg hasonlót.
    WoW-ban néha magyaroknak iszonyúan gáz neveik vannak.
  • Kroki105
    Szerintem a hülye nevek a játékkészítők hibája is. Pl az enyémek közt is van érdekes nevű, de az is normális akart lenni születése előtt, csak hát foglalt, foglalt, foglalt... Mígnem a tizedik után: jó akkor rohadjál meg, és adtam egy idióta nevet, ami tuti nincs. Szerintem sokan vannak így.
    S nem értem miért ne rohangálhatna x azonos nevű karakter, a világon is vannak egyforma nevű emberek. Főleg hogy a játékban ott az accountnév, ami egyedi, és az már kellő megkülönböztetést adna az embereknek.
    Ha valaki ríviadzserált akar lenni, így is úgyis odarak egy vesszőt, aposztrófot, és az lesz... Hogy abból is mennyi rohangál..
  • Plata
    Értem,akkor nem nagyon izgat,nincs meg a kieg.
    Most úgyis inkább Sw Tor-t tolom ha tudom.
    Sajna azt nem lehet olyan fél afk üzemmódvan tolni mint WoW-ot.
    Abban ma is le toltam hårom karival brewfest eventet meg egy nagy karival heccből egy rakás wq-t.Jó sok afkolással,volt hogy a karimat otthagytam valahol és húszperc is eltelt mire viszza értem géphez.
  • PiszkosFred
    Nem kell grindelni semmit sem, ez egy "közösségi event", vagyis az összes Greymoor kieggel rendelkező játékos összteljesítménye számít, nem az egyéneké.

Ha a "mindenki" által kiásott kincsek száma eléri a fejlesztők által kitűzött célszám 33-66-100%-át a következő 10-11 napban, akkor kapsz te is jutalmat (meg mindenki más is, aki megvette az idei Greymoor kieget), teljesen függetlenül attól, hogy akár egy kincset is kiástál e az event ideje alatt. Nyilván az lenne a legjobb, ha mindenki részt venne benne, úgy gyorsabban kész lenne a 100%.

Nem nehéz, a kincskeresés kis mértékben elég jó móka, de 24/7-ben már nyilván ez is unalmas.
  • Plata
    Steamen láttam hogy most van valami játékbeli esemény,Lost treasure of skyrim,valami házat lehet benne szerezni,mennyire nehéz ez az esemény?
    Sokat kell hozzá grindelni?
  • PiszkosFred
    Kapcsold ki a nameplate megjelenítését, ennyi a max amit tehetsz, de attól még ugyanúgy léteznek majd körülötted azok a "ugrabugráló, hülye névvel regisztált" játékosok, csak maximum nem látod a "hülye neveiket", csak azt, hogy ugrabugrálnak. Hátha így kevésbe lesz borzasztó...

• Although_
    Külföldi, ha tudsz angolul, ott is már csak a kisebb guildok, ha biztosra akarsz menni, találj egy normális rp guildot. Én is ezzel nyomom mostanában ESO az egyik amiben még létezik pár kisebb rp guild. Sajnos a tömeg sosem minőséget jelent.
    Borzasztó nézni a sok ugrabugráló, hülye névvel regisztrált emberkét, én is rákerestem van e szűrő amivel ki lehet kapcsolni emberek megjelenését a neten. De sajnos nincs, pedig igény az lenne rá.
  • Kroki105
    Azért az mi? Pledge-nél kellett egy könnyű páncél vállas, bontogatom a dobozokat, de akkor is a másikat, a nekem nem kellőt adta. Kibontottam 40kulcsot, és 8at adott a másikból zsinórban. Nem az volt a kérdés hogy, jaj, dobjál már egy light armort, te vörösszakállú, hegyesfülű patkányféreg (neeeeem túlzás a megnevezés, a sztorinak még korántsincs vége), hanem hogy adjál már egy nekem kellőt... Aztán persze kezdett adni jót is, de még mindig nem light-ot. 100 kulcsnál már karit cseréltem, mondom ez nem igaz bazmeg, nem lehetek ilyen szerencsétlen!
    A másik kari 25 kulcsot használt el, de végre összejött. És div lett... hogy gebedne meg! 125 kulcs 1 light armorért...
    (Ja, és tegyük hozzá, hogy a rosszból 5 divine-ost kaptam összesen, mind3 formátuban.)
  • bunny
    Tapasztalatból mondom, hogy nem kell. Bármit csinálsz, valaki pampogni fog érte. Ha valakire sokan panaszkodnak, akkor érdemes utánanézni de folyamatosan nem lehet és nem is érdemes szabályozni.
  • PiszkosFred
    Hja, azt hittem a FB csoportról írtad. Sajnos mostanság nem vagyok túl aktív, így a guild csetet nem mindig látom, de tény, hogy ott néha rosszabb a helyzet, mint FB-n. Nagyon sokáig próbáltam kordában tartani a csetet, hogy legalább a káromkodást és a direkt kötekedést mellőzzük, de sosem sikerült végérvényesen... sajnos. Aztán belefáradtam.
  • LeonSilver
    Nem is Te vagy a hibás, nehogy félreértsd. Az a helyzet, hogy már mindjárt 56 éves leszek, szóval egy vén farok vagyok :D sem időm sem kedvem nincs, hogy agyhalott idiótákkal vitázzak. Inkább ott hagytam az egészet a francba. Egyébként elég jó kis tanulmányt lehetne írni egyes emberek torz személyiségéről. vagy arról, hogy ha feltűnik valaki, aki lány vagy lánynak hiszik, akkor miért változik meg a viselkedésük és a kommunikációjuk. Figyelgettem a guild csetet és néhányan olyan hangnemet engednek maguknak, ami nagyon visszataszító. Ha ott van a lány vagy annak vélt személy, ha nincs.
  • PiszkosFred
    Hát, igyekszem/szünk azért kordában tartani a dolgokat, eddig szerintem sikerrel, de tény, hogy nagyon ritkán előfordul, hogy legszívesebben pofánvernék egy-két embert, szeretetből, pusztán nevelő célzattal (ha már a drága szüleje nem tette meg ezt). De, ehelyett inkább törlöm a kommenteket, posztokat. :)
  • LeonSilver
    Azért az FB csoporttal csak óvatosan. A nagy számok törvénye itt is befigyel sajnos. Bár a srácok zöme jó fej és segítőkész (itt van mindjárt példának Fred), azért van jó néhány retardált fasztalicska.
  • PiszkosFred
    Küldtem egy meghívót.
    Érdemes lenne a magyar FB csoportba is benézni, a közlemények között van egy (folyamatosan frissített) guild toborzó listánk, ahol találhatsz még magyar csapatokat. Illetve, a Guild Finder opcióval a játékon belül is van erre esély, csak válaszd az other language opciót.
  • ati1992
    Szia!

A magyar szövetségről tudok, ami aktívan működik. Elég sok játékos van benne, de inkább csak egy gyűjtő guild. Viszont ha segítség kell, ott mindig kapsz. Ha ott is utána kérdezel ennek hátha tudnak valami más guildet is. Ugyebár egyszerre több guildben is lehetsz, így első lépésnek jó ez a guild.
  • tutituti
    Üdv Mindenkinek!

Ismerős unszolására, és saját elhatározásból megvettem a játékot. Most úgy lvl 24 körül vagyok. Azt tanácsolták, hogy érdemes guildbe belépni, és ide írjak ezügyben. Vagy majd lvl50 után kellene? Templar dw dps build amire gyúrok jelenleg. ID-m: Pablopestobar (+30 az életkorom, ha ez számít. Inkább utánaolvasok, mint feleslegesen kérdezzek)

Előre is köszi a segítséget.
  • Szuni
    Azt a rendszert még nem használtam, bár elég sokat találtam belőlük, amiket ki kellene ásni.. meg a tutorialt megcsináltam.. de akkor azt hiszem itt az idő egy kis régészethez :)
  • PiszkosFred
    Ezeket a Mythic cuccokat (vagy darabjaikat - egyelőre nincs nagyon sok belőlük, és jellemzőik, hogy egy darabos szetteknek minősülnek) az Antiquities rendszerrel tudod megtalálni és kiásni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.09.03. 11:39:02
  • Szuni
    Ma valaki linkelt a chatre egy ilyen itemet, és én irigy lettem, mert sose láttam még a játékban narancs színű tárgyat. nem is tudtam hogy lehet, magamnak citromsárgát tudok craftolni, azt hittem az a max. ezt hogy'?
  • PiszkosFred
    Jelenleg központi gond is van, rengeteg szolgáltatás van (túl)terhelés alatt, a Netflixtől kezdve a Hulun át a PSN/XBLive és a központi felhőszolgáltatás is akadozik.
  • Metalmilitiakid
    Egyelőre úgy látszik működött, bár felettébb vicces hogy amúgy ki van kapcsolva a tűzfal....
  • PiszkosFred
    Neked is lehet, hogy megoldás lesz a tűzfalon/security rendszeredben átengedni az eso64.exe-t és esetleg a launcher.exe-t.

Hozzáteszem, hogy ma jó pár mmoban van hatalmas lag és disconnect, valami központilag romlott el, nem feltétlen ESO eredetű a dolog.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.30. 16:19:54
  • Metalmilitiakid
    Sziasztok!
    Leszedtem a játékot és elsőre sikerült is vagy félórát játszanom, de azóta kb. 2-3 percenként kivág a játék Valid internetes problémával. Próbáltam már a rooter resetet, kinyitottam az összes ajánlott portot (le is teszteltem őket), nincs add-on fent, próbáltam letöltetni újra a ProgramData-t. Semmi nem működik és szeretnék vele játszani, de így az életkedvem is elmegy tőle. Talált már valaki erre megoldást?

Szerk1.: 500 as DIGI netem van.
    Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2020.08.30. 16:12:37
  • Tharus
    Köszönöm a segítséget, megoldodott a probléma.
  • LeonSilver
    Milyen oprendszert használsz?
  • PiszkosFred
    Nem ismerem azt a rendszert, de a gugli ezt dobta ki:

Hello,
    I am only an F-Secure user (their home solutions).
    It should be possible to do by next steps:
    - open F-Secure SAFE main user interface (click for tray-picture or doubleclick desktop F-Secure logo);
    - switch tab from main ("AV") to "Tools" (left-tabbed menu);
    - choose "App and file control";
    - choose "Excluded" tab and "Add" required executable or folder;

forrás
  • Tharus
    Leszedtem az F Secure víros irtót és most már működik az install. De félek, ha vissza teszem a vírus irtót akkor újra lefogja tiltani a launchert.
    Sajnos azt nem tudom hogy az F Securénél hogyan lehet a kivételek közé tenni a launchert.
  • Plata
    Esetleg nézze meg a vírusirtót nem rakott-e valami file-t karanténba.
    Nekem STO-nál csinált hasonlót,frissítésnél valami vacak file-t karanténba tett és vagy kétszer újra raktam a játékot mire az eszembe jutott és megnéztem.
  • PiszkosFred
    Akkor két opció maradt:
    - Frissített a security rendszered és nem engedi ki a "netre" a launchert, emiatt nem tudja leszedni a frissítéshez szükséges fileokat az ESO serveréről. Próbáld ki, hogy berakod az ESO telepítési mappáját, az dokumentumokban lévő ESO mappát és magát a launcher.exe-t és az eso64.exe-t is (utóbbi kettő már túlbiztosítás, de hátha ezen múlik) a kivételek közé.
    - Vagy, a launcher repair opciója (kis ouroboros ikon mögött van a settings) hátha megoldja.