24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Munkie
    Tervezett leállásokat átrakták reggelre (sőt, az nekünk kora reggel) ha jól tudom. Ez pedig egy kényszer hibaelhárítás... sajnos a szükség nagy úr...
  • Munkie
    Okés, így már értem, tény én értettem félre.
  • csimposz
    Az mondjuk jogos ja. De 99,8% az 1,5 óra ha jól gondolom.

És továbbra is leszögezném h egy dologgal van igazán bajom, hogy nagyon rosszul időzítenek amikor tervezett leállás van. Ennyi. A többi már csak a hab.
  • PiszkosFred
    +1
  • csimposz
    ergo ugyanarról beszélünk csak félreértettél? vagy ha nem akkor én nem értem a kérdésed. Annyit akartam, hogy az Amcsik jó fejek ilyen esetben s azért írok nekik, mert nem elküldenek az anyámba mint itthon, hanem kis eséllyel kibulizok kis kedvezményt. ;)

Devil: Na ezaz :)
  • Torzonborz
    Tervezett karbantartás nem számít szolgáltatás kiesésnek.

Ez meg amcsi cég szóval nem értem miről hablatyolsz...
  • csimposz
    Nem szól ő bele, csak tudja, hogy ha a megbeszélt időpontban nem játszom ki magam, akkor majd akkor akarok játszani amikor közös program van haha XD
  • darth devil
    Még jó, h ez egy nem tervezett karbantartás, hanem hibaelhárítás.
  • Munkie
    amcsiban van a szerver, sőt a ZOS is amcsi, minden amcsi. ergo...?!
  • Munkie
    hát én nem hagynám, hogy a nagyok dolgába beleszóljon, büntesd meg ;P :D
  • csimposz
    1. Igen, tudjuk, van jog, meg van emberség. Itthon csak jog van, Amcsiban pedig van emberség is, ott felelősséget vállalnak, nem csak a szerződést böködik.

2. Nem az a bajom h karbantartanak, sőt köszi. Az a bajom, hogy rosszul időzítenek a karbantartásokkal s nem kapnak észhez. Ahogy figyelem, aki családos az hasonló véleményen van, nem csak az én szerencsétlenségem az, hogy a rendelkezésemre álló játékidő fele alatt várom h beengedjen.

3. Szerintem már túl vagyunk a szokásos 99,8%-on asszem kb ennyit szoktak vállalni itthon.
  • TomStorm
    Na akkor megnyugodtam köszi:D
  • csimposz
    Igen, én is mondom 4 naponta tudok bejönni annyira amennyit éppen időm enged, mert nagyon sokat dolgozok, 12óra H-V az átlag :) Szóval IRL-től menekülnék kicsit s nem fordítva. S a legnagyobb gondom az, hogy az időzített karbantartások is a lehető legrosszabb időben vannak, ezért sokkolom őket levelekkel. :)
    Ott már tényleg nagy gond lehet, ha a barátnőm mondja azt: Már megint nem tudsz játszani? :D Ráadásul tényleg 0 szabadidőm van, s most azzal töltöm h bambulom a monitort, mert nem akarok neki állni programozni mert akkor beleragadok s megint nincs kikapcsolódás, pedig már nagyon rám férne.
  • Torzonborz
    Szolgáltatás rendelkezésre állás is létezik a világon és ez biztos hogy nem 100 % mint ahogy kb sehol sem. Ennyi leállás ebbe meg bőven belefér szóval totál felesleges emiatt irkálni.
    Sőt ezt ált. még szerződésbe is beleteszik ami itt az EULA szóval ha belépsz akkor ezt elfogadod így meg aztán pláne értelmetlen az egész ...
  • Munkie
    Semmi baj.
  • TomStorm
    Egész nap IRL éltem meg tegnap is.Én kérek elnézést,hogy ma este 7-töl szerettem volna játszani..
  • SANTANTICA #15839
    Bocsi, de miattam áll a server, mert most kapom vissza a bank slotokat és ha már új lesz kértem egy teljes generált új parkettával és a tapéta választás is elhúzódott kicsit. :)
  • Crokin
    Szerintem tuti lesz kompenzáció, nem is emlékszem igazán, volt-e olyan mmo ahol nem volt az első havi bakik után legalább pár nap :)
  • ANDAXINx
    Erre annyit tudnék mondani, hogy ha nincs szerver, akkor élj egy kicsit IRL. nekem pl. pont jót tesz ;)
  • csimposz
    Na azért én írtam megint nekik, hogy az ember fia ha fizet egy játékért, akkor hagy játsszon is vele, vagy fizessék vissza a havidíjat, mert ez így nagyon kitolás a dolgozó néppel.
    Ti is írjatok, hátha kapunk előbb-utóbb kompenzációt, mert tényleg ez így vicc. Meg az is, hogy egy ilyen minimál login hiba kijavítására is órákat kell várni. Soha nem jött be játék ennyire, tényleg erre vágytam, de már az előfizumat is lemondtam, mert ennek így nincs értelme. :((
  • TomStorm
    Képek amik login képernyőn és töltésnél van random azokat hol találnám meg esetleg nagy felbontásban?Kellene mind:/
  • Crokin
    Stuck nem megy.
  • Crokin
    Beragadásra annyi lett volna a megoldás, hogy átugrasz a guest kampányodba, vagy ha ott vagy akkor a main-be.
  • Running
    A pvp zónán beragadásra megoldás volt az, hogy guestként átjelentkeztél más pvp szerverre. Ilyenkor elkezd oda áttölteni és kiszabadulsz. Nem tudom azóta lehet e már pvp-n stuck-olni vagy sem...
  • Yodu
    Nekem ilyen a karakter
  • danone
    Hát a jómultkor (kb 15-en) lenyúltuk egy várból az egyik elder scroll-t. A rákövetkező 1 órára egy ideig még emlékezni fogok . Tulajdonképpen 10 méterenként hátráltunk hazáig, brutál hent folyt végig odafele. Ráadásul a határnál, ahol azt hittük vége, egy vicces, ellenséges ambush fogadott minket pár ballista-val. Durva!:D
    Ilyet eddig sehol nem éreztem, iszonyat hangulat volt.
    A faction inbalance idegesítő, de ez van, majd talán egyenesbe jön az is.
  • ANDAXINx
    Neked.

Megosztom én is a véleményem a játékról, hátha érdekel valakit. Én abszolút TES játékosként vágtam bele a játékba, részemről nem egy újabb MMORPG iránti vágy vezérelt. Én Morrowindet/Obliviont/Skyrimet akartam játszani, multi player opcióval. Megkaptam.

Szerencsére elkerült ez a bank slot mizéria, lehet én is eret vágtam volna magamon, mint sokan egyéb fórumokon. Elismerem, hogy vannak a játéknak durva hiányosságai, pl. napok múlva mehetek vissza egy quest helyére, hátha le tudom adni, "kényelmi" addonok nélkül (pedig én nagyon nem szeretem őket) tényleg fapados az egész, marha sok bugba és egyéb idegesítő dologba futottam bele. Kedvencem volt, hogy Cyrodiilban beleestem egy lyukba, körül sziklák. Sehogy sem tudtam kijönni, sehogy. Se wayshrine, se travel to player, se más wayshrine, se /logout /camp, semmi nem működött. Írtam ticketet, hogy akkor most hogyan tovább, EGY HÉT múlva válaszoltak, hogy továbbították a problémámat. Továbbították, tehát meg is rohadhattam volna abban a lyukban. Nevetséges. Aki ilyenbe fut bele, annak sok sikert. Vért izzadtam.

Eddig nálam az Age of Conan vezette a bugos indulás listáját, de a TESO marha gyorsan felküzdötte magát a második helyre. Szomorú.

Még egy negatívum, és befejeztem ezt. Unalmas a harc. Helyesbítek, egyszerű a harc. Minden mob azért más módon küzd, de ha van egy tuti megoldásod, akkor tök mindegy kivel állsz szemben. Egy hét után 32es DK-t hagytam abba és talentoltam át crafternek, mert untam. Valószínű, hogy az én hibám volt, de amit elképzeltem karakternek, az nem jött be. Mindegy, most NB-vel marha jól elszórakozok. És mindenkinek ajánlom, hogy találja meg azt a karaktert/játékstílust, amivel jól érzi magát. Csak nehogy csalódjanak :)

Pozitívum viszont sokkal több van, de rövidebben is írok róla. Ez az a játék, amit vártam, amiért fizettem. Akik szeretik a TES világát, azokat nem kell győzködnöm, akik meg csak egy újabb MMO-t láttak benne, azokat nem is akarom. Jók a questek, a világ, a grafika, a zene, a hangulat, a pvp is az lesz (ha elmélyülök), és számomra a felfedezés (amit szerettem a TES sorozatban) abszolút adott. Tény, hogy korlátolt, hogy melyik zónába mehetek (pontosabban hol van esélyem túlélni), de azon belül bármi lehetséges.

Ja, és vicc kategória, hogy évekig tesztelik alfában, bétában, erre 17 óra alatt lvl 50, meg még egy kicsi és VR10. Hát gratulálok, az ilyen miért nem marad wowban (vagy bármi behelyettesíthető), pont a sztori és a világ ugrik neki.

• Munkie
    Ebben 3 proff van kifullozva (igazából 4. is beleférne...), 3 specre van rágyúrva -healer (main) , caster dps (off) , tank (off-off. nagy a hiány ezekből egyelőre)
  • Terawatt
    Medium stamina töltésre ad bónuszt a heavy meg life regenre. Értelemszerűen nagyobb armort is ad a heavy.
  • Munkie
    itt van az én Templar EndGame buildem. Nyilván nem fér ki minden egyszerre, de akkor nem is lenne hasznuk? Dehogynem, szituáció függő, illetve, nyilván nem az adott szituációban kezded cserélgetni (nem is lehet), hanem boss encounterek előtt, vagy pvpben ostrom előtt... más jöhet jól védekezésnél... más kellhet nyílt terepen, más kellhet egy keep védéséhez... mind mind hasznos, ha megfelelő helyzetben van használva, amely némi taktikai előrelátást is igényel. És még így is van kb 40 skillpont amit meg lehet szerezni, de jelenleg nem találnék neki helyet.
  • Yodu
    Probálgatom a skilleket és ami nem kell majd azt akarom resetelni ill szakmázni is akarok egy kicsit./clothing ill a woodworking es a cooking van eddig huzás alatt,ehhez jön majd még az enchanting/
    Armort akarom kiprobálni h a medium vagy a heavy a jobb?
  • TomStorm
    Ja én is most estem haza de remélem fél órán belül indul már.Azért csak hétvége van..
    Na de ezért reggelig hajrá lesz:D
  • Rannah
    Én bizony egy free resetnek örülnék, a morphokat kicsit másképp választanám így, "felnőtt" fejjel:)
  • csimposz
    Én ugyanez, 4 naponta tudok kb bejönni 1-4 órát, ebből 2 mindig karbantartás, már lassan hihetetlen. A csajom is csak néz, hogy minek fizetek ezért XD nem az a gond h játszok, mert nem játszok :D
  • Darkmapo
    ezt akkor vehetem bátorításnak, hogy akár két szakmát is tanulhatok?
  • danone
    de mire megy el? Úgy számolom, hogy legalább 3 féle stílus lehet ennyi pontból kimaxolva nem? Vagy az összes craft.
  • Munkie
    Mondjam, hogy 60-80k körül mozog az eddig elköltött goldom száma? (Resetre ofkorsz). Persze részletkérdés, hogy kb 210 skillpontom van, s mind elköltve. ^^
  • danone
    Elköltött skill pontonként 100 gold, úgyhogy fájni fog jó eséllyel. :)
    Helyek ahol lehet resetelni

Nighblade-ként BOW-al, eggy kísérleti jellegű dual-al, 2 szakmával maxra húzva, vérfarkasként kimaxolva valamint a soul ág nagy résza is. Na igy van még mindíg 30 skillpontom. Nem vágom hova kell a reset a sok embernek.
  • danone
    Nem voltam itthon, de jól látom, hogy 18:00 körül állt le minden? Csak hogy számolgassak mikor lesz ok
  • Yodu
    Hali

Skilleket lehet vhol resetelni ?
    Ha igen akkor mennyiben fog fájni?

köszi

Jah amúgy még mindig vennék recepteket Dominium oldalon :)

Szóval ha van vkinek fölös megveszem :)