24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Plata #23682 Semmivel.
Tele lesz a táskád és eleinte sokszor elkapnak.
Thieves guild dlc jól jön hozzá.Meg dark brotherhood.
Jó az utóbbi nem fontos,de ha betörök egy kúriába és bajba kerülök akkor meneküléshez jóljön hogy bárkit megölhetek egy szúrással hátulról.
Sok muris dolgot lehet lopni.
Ha lesz időm ma este elmegyek valami új zónába,ahol van nagy város sok kirabolható lakással.
Vannak értékesebb cuccok is,lophatsz receptet is meg mittomén miket.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.05. 12:33:33 -
ntex #23681 Lopni érdemes amúgy? Láttam hogy vannak 80-100 goldot érő ellopható cuccok, meg hogy csak bizonyos helyeken lehet őket eladni. Jár az valamilyen negatív következménnyel ha elkezdem a Fence NPC-knek behordani rendszeresen a lopott itemeket? -
Plata #23680 Hát azt majd este akkor megnézem,hamarabb nem nagyon tudok fel jutni. -
#23679 Ha lenyitod a piros addonok elotti ">" jelet, ott irja, hogy melyik lib hianyzik, arrol nyomj egy screent. -
Plata #23678 Mázli,de mikor kreáltam kis necromancit csináltam,csak meg kell keresnem sztímen.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.05. 11:11:08 -
#23677 Mutass kepet es megprobalok segiteni. -
Plata #23676 Lehet kipróbálom a miniont este,mert le töltöttem vagy 20 lib file-t továbbra is dependency missing duma van. -
Plata #23675 Köszi,utánanézek. -
#23674 A legtobb addonhoz kell library file is, azokat is szedd le, a leiras elso soraiban mindig jelzik, hogy mik azok.
Van ESO-hoz is addon kliens, a minion, az esoui.com-rol le tudod szedni, nagyon sokan hasznaljak (en manualisan frissitek).
Illetve, ha library fileok is a helyukon vannak es ugy sem megy, akkor jogosultsag kerdese szokott lenni a gond, a Users\XXXX\Documents\Elder Scrolls Online\live\AddOns\ helyet a Users\Public\Documents\Elder Scrolls Online\live\AddOns\ konyvtarat tekinti a jatek az alap/default addon helynek.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.05. 09:41:12 -
Plata #23673 Nekem valamiért egyik sem megy.
WoW-nál automatikusan frissülnek a curseforge appban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.05. 07:55:16 -
ntex #23672 Azzal ne foglalkozz. Nálam is írja párnál, normálisan működnek attól. WOW-ban is ezt írta mindegyikre amelyiknek a dátuma régebbi mint a legfrissebb patch dátuma a játékhoz. -
Plata #23671 Le szedtem innen pár modot,de nekem a játékban mind out to date.
Valamit elnéztem vagy nincsenek frissítve? -
hitman1028 #23670 megint az előfizetőknek kedveznek ,ők alapból kapnak 1650 crownt -
Plata #23669 Az nagyon sok rablás.
Vajon az új kiegészítők területén új fajta dolgokat lehet rabolni?
Még ezt is ki kell derítenem. -
hitman1028 #23668 1:2000 kb az arány ,tehát 1500 crown 3 millió gold -
Plata #23666 Valahonnan van 500 crown-om nekem is,lehet gyűjtök még hozzá és veszek valami dögös kérót. -
Gorgot666 #23666 Köszönöm.Nagyábol ez kb mennyi arany?Bár mire kiviszem a fő storyt plusz a kiegeseket.Asszem ráérek.Bár vannak dungeonok amik szintén meg kéne vennem. -
Plata #23665 Köszönöm a válaszokat.
Ma neki is esek majd a kártyázásnak,utána meg majd mehetek rabolni mert az összes énzem elkártyázom. :D
Plusz még a régészkedésbe is belenézek.
Esetleg azt meg tudnád mondani merre szedhetem fel a társakat?
-
#23664 "Sziasztok.Fred lenne 1 kérdésem.Hogy lehet megoldani aranyért chaptereket vásárolni?Necron collecionom van és meg van az összes nagy DLC. én momentán a kisebb kiegekre gondolok."
A Crown Storeban van a DLC-k (es mas termekek) mellett egy vasarlas es egy gift (ajandekozas) opcio. Elsovel magadnak veszed a cuccot, utobbival mas accountra. Ezek utan meg kell beszelni valakivel, hogy te adsz X aranyat o meg megveszi neked giftkent az adott DLC-t, ruhat, classt, barmilyen termeket.
Nyilvan ez bizalmi dolog, igy erdemesebb kozei ismerosok es guildtarsakkal bizniszelni, mintsem vadidegenekkel es a folyamat kozben mindent fotozni, videozni, hogy kesobbi baj eseten minden dokumentalva legyen a supportnak. -
Plata #23662 Igen arra rájöttem,pár percig lestem mint rozi a moziban,hogy mi a túró van ezzel a játékkal,valahogy nemrémlik hogy az irányítás ennyire izé lenne.
De rájötem mi a bibi,és így már tökre ismerős volt. -
Gorgot666 #23662 Sziasztok.Fred lenne 1 kérdésem.Hogy lehet megoldani aranyért chaptereket vásárolni?Necron collecionom van és meg van az összes nagy DLC. én momentán a kisebb kiegekre gondolok.
-
#23661 Akkor minden elérhető számodra, a társak is, mindegyik.
Az irányítás azért furcsa, mert leokéztad a kérdést az elején és bekapcsoltad a "accessibility" opciót. Irány a settings, accessibility és OFF.
Necro egyes képességeit nem szabad emberek előtt használni, mert vérdíjat kapsz. (idézések, ilyesmik) Úgy, mint egyes vámpír vagy vérfalkas technikát is jobb a vadonban ellenfelek között, mintsem lakott területen.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.04. 16:56:39 -
Plata #23660 Collection.
Azt hiszem. :D
Jut eszembe,meg tudom nézni a számlán.
The Elder Scrolls Online Collection: Necrom
Amikor meg akartam venni ki is írta hogy biztos folytatom-e,mert egyes tételek már a könyvtáramban vannak.
Plusz elsőre valamit nagyon elkúrtam és az irányítás borzalmas volt meg totál idegen.Például a karakter készítőbe is be néztem és láttam hogy nekromanta karit is tudok indítani meg arcanist.
Nekromancira rámentem és kiírta hogy hé te tahó ha ezt választod a városban szétrúgják a segged.
Vagy valami hasonlót. -
#23659 "Például emlékszem mikor abbahagytam akkoriban jött valami régészkedés vagy mi és talán társak,az gondolom nincs benne a DLC-ben vagy igen?"
Attol fugg, hogy most mit vettel meg, Necrom Upgradet vagy Necro Collectionst. Elobbiben nincs benne a Greymoor kieg (ami kell a regeszethez), utobbiban igen. Ha megvan a Greymoor, irany Solitude varosa es ott tudod a szakmat megtanulni es a tutorialt vegigcsinalni, hogy az eszkozoket megkapd.
"Olvastam még talán tavaly valamikor hogy a játékban van valami kocsmai kártyázás talán?"
Az a High Isle kieg resze, lasd elozo valaszt. Ha Necrom Collectionst vettel, akkor minden korabbi chaptert megkaptal, ezt is, ha csak Necrom upgradet, akkor nem. Elobbi esetben irany High Isle es ott egybol leszolitanak, hogy menj kartyazni, szinten egy tutorialt kell vegigcsinalni. Bar lehet, hogy tutorial nelkul is engedi a jatekosok ellen, de a kartyas sztorihoz biztos, hogy kell a tutorial.
"Plusz látom van két új kaszt,talán arkanist és a necromanci. :D"
Acranist class a Necrom kieg resze (ez elerheto neked is), a necro az Elsweyrhez tartozik. Utobbi eseteben szinten a szokasos a kerdes, mit vettel? A Necrom Upgrade nem tartalmazza az Elsweyrt csak a Necromot es igy nem kapod meg a class, a Necrom Collections viszont igen, azzal elerheto a class neked is.
"Csak maci pajtásos íjászom volt nagy és ranger,asszem."
Az a Morrowindhez tartozo Warden class.
-
Plata #23658 Még egy milliárd kérdésem van.
Csak össze kell szednem.
Például emlékszem mikor abbahagytam akkoriban jött valami régészkedés vagy mi és talán társak,az gondolom nincs benne a DLC-ben vagy igen?
Ha igen merre keressem.
Olvastam még talán tavaly valamikor hogy a játékban van valami kocsmai kártyázás talán?
Azt is külön kell meg venni vagy benne van DLC-ben?
Plusz látom van két új kaszt,talán arkanist és a necromanci. :D
Ezekről tudnál valami rövid felvilágosítást adni?
Csak maci pajtásos íjászom volt nagy és ranger,asszem.
Ciki hogy olyan likas a memóriám hogy a karim osztályára sem emlékszem.
-
#23657 A naplóban tudod elindítani a DLC-k/Chapterek sztorijait, bármelyikkel kezdheted, párhuzamosak a történetek, ahol pedig visszatérő szereplő van, ott figyel a játék, hogy ne spoilerezzen el semmit.
Egyébként meg menj be a legközelebbi nagyobb városba, annak környékén mindig vannak küldetések, plusz van ott kikötő,a zzal tudsz nagyobb távolságra is utazni.
Annyi mindent lehet csinálni, neked kell tudni mit szeretnél, ölj world bossokat, menj dungeonba, járd a vidéket, lopkodj a városokban, csináld a crafting dailyt (illetve fejezd be a kép alapján), beszélj az Impressarioval és csináld meg a New Life event napi feladatait (még pár napig aktív az event), stbstb :) -
Plata #23656 Hát nagyon sok dolog új és azt sem tudom merre induljak.Vagy mi a túrót csináljak,lopkodni már lopkodtam. XD
Körülbelül három éve nem játszottam,van valami ötletetek hogy mit kellene be pótolnom?
Most megvettem ezt a Necrom packot amiben az összes nagyobb DLc benne van. -
Plata #23655 Átok rátok.
Annyit írkáltatok róla hogy újra feltettem a játékot,meg megvettem hozzá necrom packot.
Csak még nem emlékszem a jelszóra. :D
-
ntex #23654 Ezek ismét nagyon hasznos infók voltak, köszi! Próbálom hasznosítani őket :) -
#23653 > "Crownért nem terveztem egyelőre semmit venni, nem is nagyon van, 500-at kaptam alapból. Akkor amit aranyból veszek upgradeket azok ugyanazok mint a crown shop-osak? Vagy ha aranyból kimaxolom először az inventoryt meg a bankot akkor tudom még tovább bővíteni crown-ból vett upgradekkel is őket? "
Igen és nem.
Minden esetben 140 a max inventory és 240 a max bank mérete (ha előfizetsz, akkor a bank mérete duplázódik, de automatikusan, nem fejlesztés által).
Alapból 60-as inventoryval kezdesz, ezt tudod 140-ig fejleszteni a Pack Merchant nevű npckkel a városokban. Eleinte párszáz arany, aztán ezek duplázódnak. Nincs időlimit erre (lásd később), bármikor ha van annyi aranyad, beszélsz vele és már kapsz is +10 egységet ha fizeted a díját.
Emellett párhuzamosan 20 óránként menj el az istállóba (stables, városok mellett/külső részein találhatóak), és fejleszd a hátasod/mountod teherbíró képességét (capacity)! Bár a folyamat picit megtévesztő lehet, de csak azért, mert ez egy régi, azóta megváltozott feature maradványa, valójában a saját hátizsákodat növeled 20 óránként egy egységgel 250 aranyért. Itt maximum +60-ig tudsz menni, így 60 * 20 óra kell a +60 helyhez. Érdemes tehát minél hamarabb elkezdeni, mert két hónap mire a végére érsz.
Ezek mellett kapsz majd belépési jutalomként ilyen hátast fejlesztő kis könyvet, ebben a hónapban pl elég sokat, azokat ahogy behúztad minden nap, használd is el az adott karakterrel, amelynek az inventoryját fejleszteni akarod. (kapsz még egyéb mounthoz köthető könyvet is - stamina, speed -, azokat is használd, de azok istállós fejlesztése ráér szerintem a +60 inventory elérése után).
Na most, hogy a Pack Merchant féle 60-140 közötti fejlesztést te most aranyból intézed "ingyen" vagy fizetsz érte crownért (euróért), az már a te döntésed, de a két folyamat ugyanaz. Vagyis ha 140-ig eljutsz aranyból, akkor sem tudod fejleszteni Crownért, ahogy ha megveszed sok tízezer forintért a 60-140 fejlesztést, akkor azon felül már nem tudsz aranyból sem fejleszteni. Ezért sem éri meg crownt erre használni, mert pénzt marha könnyű szerezni a játékban (aránylag), és mire észbe kapsz már 100 körül jár az inventoryd, aztán még a max szint előtt simán meglesz a 140 úgy, hogy közben a "lovad" is fejlődik és onnan is kapsz jó pár extra helyet.
> "Ami eddig gond a játékkal, hogy tényleg kicsi alapból az inventory és annyi szirszar van, matik, crafting alapanyagok amik még azt se tudom melyik mikor, mihez fog kelleni, mit érdemes kidobni, mit érdemes megtartani. A bankom mind a 60 elérhető slotja már most tele van velük, és még csak az első mapon csinálgattam a dolgokat a bevezető tutorial után..."
Ez sajnos ilyen :) Nem hiába fizetnek elő a játékosok az ESO Plusra, mert akkor ahhoz kapsz egy feneketlen Crafting Baget, és az összes mati ott van tárolva, helyfoglalás nélkül. A legtöbb játékban ez ingyenes vagy ingame aranyból megoldható, itt az előfizetés egyik mézesmadzagja.
Ettől függetlenül érdemes a matikat megtartani és elkezdeni a crafting napi küldetéseket csinálni, mert ahhoz jól jönnek ezek a nyersanyagok. A daily craftingból elég sok aranyat lehet szerezni, plusz ritka térképeket, recepteket, stb. amiket jó pénzért el lehet adni (vagy megtanulod, ha nem ismered).
Az alap nyersanyagokból (fémek, fák, szövetek - bsmith/jewelcrafting, woodworking, clothing szakmák) elég, ha eleinte csak 200 darabos stacket tartasz a bankban, ezekből úgyis elsz annyi, hogy nem győzöd majd eladni/eldobni őket. A felesleget tárold egy bankos karakternél, mivel a bankod account szintű, kreálj egy új karaktert, menj el a bankhoz és legyen az ő inventoryjában, hogy ha kell, tőle vissza tudd venni. Amíg nincs elég aranyad és max közeli bank méreted, érdemes így menedzselni.
Ami a fogyasztási dolgokat illeti (rúnák, alkímiai nyersanyagok és kaja nyersanyagok), ezek közül a rúnákat meg az alchemy cuccokat érdemes megtartani, mert ezek ritkábbak. Kaja nyersanyaggal nem érdemes eleinte sokat foglalkozni, mert a játékban minden hordó, asztal, zsák, szekrény, stb. kifosztható és azok tele vannak konyhai dolgokkal, ha bármikor főzni támad kedved, hamar be tudod szerezni ezeket.
> "Egyáltalán érdemes professiont húzni kezdőként? Van amelyikkel jól lehet termelni a goldot?"
Igen és van.
A szakmai szinted nő majd magától, ahogy elbontod a világban talált és/vagy kinőtt és lecserélt cuccaidat (deconstruct a szakirányú munkapadoknál), vagy ha gyártasz majd magadnak pár cuccot. Csak az elbontásokkal simán lehet maxolni a craftingot a szintezés alatt. Fontos, hogy saját magad által gyártott cuccok elbontása minimálisan fejleszti a szakmai skillt, nem lehet úgy húzni, hogy magadnak gyártasz, elbontod, gyárt, elbont, stb. Vagy lootold a cuccot vagy más gyártsa le neked, akkor kapsz érte sok szakmai XP-t a deconstruct folyamán. De, mivel annyi cucc esik a világban, nem lesz ezzel gond, csak porszívózz fel mindent és bontsd le!
Pénzt leginkább max. szinten tudsz majd szerezni a craftinggal, mert a játékosok/guildek boltjaiban csak a max szintű cuccokat veszik az emberek, lowlvl itemek kvázi feleslegesek, hiszen úgyis cseréled le menet közben azokat perceken/órákon belül, akkor meg minek költeni rá? Arról nem is beszélve, hogy minden loot a szintedhez igazodik a drop pillanatában, vagyis a maximum szintig folyamatosan kapod az fejlettebb felszerelést/cuccokat. Éppen ezért ami felszerelést találsz a világban, használd nyugodtan (fegyverek, páncélok, ékszerek), ne tárold el.
Minden tárgynak lehet 9 darab traitje, ezeknek a kutatását (research) érdemes már a nulladok órában elkezdeni, mert mire mindegyikkel végzel, az minimum fél év. Ha craftinggal akarsz foglalkozni, akkor azt már fél évvel korábban el kell kezdeni alapozni :) (megéri egyébként, mert max skillekkel, minden trait ismeretében nagyon gyorsan lehet vagy sok pénzt, vagy QoL cuccokat szerezni a master writeket gyártva. Ez most talán semmit nem mond neked, de mire odakerülsz, már ismerni fogod, viszont ahhoz, hogy effektív legyen, minél hamarabb kezdd el a researchot.
Egy kis segítség Meve kollégától a traitekkel kapcsolatban. (többi cikket is érdemes átfutni természetesen).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.04. 09:46:10 -
ntex #23652 Ami eddig gond a játékkal, hogy tényleg kicsi alapból az inventory és annyi szirszar van, matik, crafting alapanyagok amik még azt se tudom melyik mikor, mihez fog kelleni, mit érdemes kidobni, mit érdemes megtartani. A bankom mind a 60 elérhető slotja már most tele van velük, és még csak az első mapon csinálgattam a dolgokat a bevezető tutorial után... :D Egyáltalán érdemes professiont húzni kezdőként? Van amelyikkel jól lehet termelni a goldot?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2024.01.04. 02:04:30 -
ntex #23651 Crownért nem terveztem egyelőre semmit venni, nem is nagyon van, 500-at kaptam alapból. Akkor amit aranyból veszek upgradeket azok ugyanazok mint a crown shop-osak? Vagy ha aranyból kimaxolom először az inventoryt meg a bankot akkor tudom még tovább bővíteni crown-ból vett upgradekkel is őket? -
#23650 A bank az account szintu, igy az mindenkinek nagyobb lesz az adott megaszerveren, a karakter inventory egyedi lehet, szerintem az nem.
DE EGYET SE VEGYEL CROWNERT, mindent tudsz fejleszteni aranybol is, konnyeden. Inventoryt a pack merchantoknal a varosokban, plusz az istalloban tudod 20 orankent +1-gyel megnovelni a hatasod kapicatasat - ami osszeadodik a karakter hatizsakjaval - egeszen +60-ig, a vege igy maximalisan majd 200 lesz, ugyanannyi, mint ha crownert teszed. Bankot meg a banki feluleten (a banker npcnel a varosokban) tudod novelni. MInden noveles egyre dragabb, de siman meglesz annyi aranyad, ahogy haladsz elore.
Ha nagyon venni akarsz inventory bovitest, akkor idorol-idore lehet kapni diszjoszagokat (pet), amelyek kozul van 3 darab, aminek a birtoklasa/megvasarlasa +5 inventory helyed ad minden karakterednek. Azt talan erdemes kesobb majd behuzni, de sima inventory upgradet ne vegyel (kapsz majd ugyis szintlepes kozben, plusz a belepesi jutalmak kozott is lesz, ami a hatasodat fejleszti, ebben a honapban egesz sok).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.03. 09:27:33 -
ntex #23649 A Crown Shop-ban vásárolt dolgok, pl. a bank és inventory upgradek az egész accountra érvényesek, vagy csak az adott karakterre? -
ntex #23647 Elég neki a HDD. Én is arra tettem fel, utána olvastam azt írták hogy SSD-ből nem profitál annyira a játék. -
Monster076 #23647 Köszi, akkor mindenképpen azt nézem meg, ami meg van tömve minden földi jóval! -
Plata #23646 Elég rég játszottam a játékkal,de gondolkoztam hogy vissza térnék.
Most akciósan 20 euró a necrom collections.Steamen.
Bár nem tudom van-e értelme úgy játszani ahogy én játszottam régen,hogy csak a lopkodás meg rablás érdekelt.
Plusz a játék sincs fent most a gépemen.
Nem tudom hogy HDD jó-e neki vagy SSD kell,de az a bibi egyiken sincs már annyi helyem,mert nincs szivem egyik játékot sem le törölni. XD
Fura én Fred hozzászólására reagáltam,hülye ez a fórum.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.02. 12:30:26 -
#23645 Sosem használtam azt az addont. Az optionsben van jó pár új beállítás, érdemes átnézni azokat, mert sok korábbi addon "bekerült" a játékba valamilyen formában. Plusz itt is igaz az, ami a wowban, ha hiba van valahol, de nincs konkrétum a hibaüzenetben, akkor néha érdemes egyesével kapcsolgatni az addonokat, hogy kiderüljön a forrás. -
#23643 A Necrom Collections: jár hozzá minden chapter (High Isle, Blackwood, Greymoor, Elsweyr, Summerset és Morrowind.) + az alapjáték, no meg aktív és új accra is behúzható.
A Necrom upgrade: Csak Necrom chapter jön vele és csak meglévő, alapjátékkal már rendelkező accountra lehet aktiválni
Ezek "Deluxe" kiadásai: tartalmilag megegyeznek a fentiekkel, csak jár hozzájuk némi kozmetikai cucc, skin, stb.)
Az ESO-nál tudni kell, hogy a minden Chapter csak egy évig "chapter/kiegészítő", ahogy megjelenik a következő "új", abban a percben a "régi" DLC-vé válik és minden része bekerül a Crown boltba. Ez azt is jelenti, hogy ha egy Chapternek anno a része volt egy új class (lásd Elsweyr és a necro class), akkor amikor DLC-vé válik egy évvel később, akkor onnantól mind Elsweyrt, mind a Necro classt már csak külön tudod megvenni. Ez alól kivétel a fent említett Collections kiadások, amelyek részeként megkapod a Chaptert ÉS azok extráit is (szakmák, társak, classok, stb.)
Emiatt mindenképpen a Collectionst érdemes megvenni visszatérőként, mert bár pár euróval drágább (év végén most akciós volt, 18 körül lehetett megvenni), de sokkal többet kapsz vele, mint az "upgrade" verziókkal, ahol csak az idei (Necrom) chaptert kapod meg.
Viszont azt is tudni kell, hogy rengeteg egyéb DLC van a játékhoz, zóna DLC-k vagy dungeon DLC-k, amelyek közül azok, amelyek nem Chapterek voltak korábban, nem része se a Collectionsnek, se az upgradenek. Ezeket szintén Crownért lehet beszerezni.
A játékban működik az ajándékozás, vagyis bárki tud neked DLC-ket venni crownért, csak az árban kell megegyeznetek, így aki rászánja az idős és/vagy energiát, hogy összeszed pár millió aranyat (nem vészes), akkor az összes DLC-t beszerezheti nulla eurót fizetve értük. -
Monster076 #23643 Amikor Epic-en ingyenes volt, hozzáadtam a könyvtáramhoz, de csak most jutottam el odáig, hogy belenézzek. Az oldalon van most hozzá 4600 Ft-ért Necron upgrade. Elvileg ez tartalmaz mindent, ami eddig megjelent? Azért kérdezem, mert ez így nagyon olcsónak tűnik.