24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
nomiss #16503 nme ismerem használom a reditet , de nem látom a kezdő leírást magát a kritikát , hogy kell azt megézni ? legörgettem , meg minden komment betöltés... vagy reggelve kell lenni ? -
cain #16502 szvsz pont jók. teljesen arányban vannak azzal, hogy milyen nehéz őket beszerezni - semennyire. csak szerencse kell hozzá. -
#16501 Persze, hogy vannak jók. Pl a Twilightot imádom lowlvl szinten is, vagy a Vampire Kiss is jó ha sietsz a darálással később. De néha tényleg csak nézem az új stationoket, vagy a talált set tárgyakat, és kb 2 sec után már bontom is le őket, mert valahogy nem hiányoznak a bónuszaik. -
#16500 Remélem idővel növekedni fog a gyártható szettek száma.
Az is érdekes, hogy a kétkezes fegyverforgatók és a pajzsosok, akár 3 - 3-as szettet is viselhetnek egyszerre, az már elég jó tud lenni.
Apropó lila étel receptek milyen gyakran szoktak esni? -
#16499 Azért vannak kivételek, salvation pl. De igen jól tud jönni NB-ként egy heavy set stamina bónusza is. Azért mert egy fajta karakternek a set itemek 60-80%-a érdeketelen, másnak még lehet jó. :)
A cikk amúgy tényleg korrekt, bár pár érv nem igazán átgondolt, illetve erősen szubjektív, a többségében igaza van szerintem.
V10-esként azért nem érzem olyan vészesnek a helyzetet, bár én inkább a casual vonalat erősítem, nem a HC-t. -
#16498 összeírtam a gyártható szettek képességeit:
Death's Wind - T2 (3) - 35% alatt van az életed és közelharcban megsebeznek akkor hátralöki a támadót, 3 percenként 1x
Night's Silence - T2 (3) - Lopakodás közben 40%-al növekszik a természetes gyógyulás
Ashen Grip - T2 (3) - Közelharcban 10% esély van egy sárkány leheletre , maximum 4 másodpercenként
Torughs Pact - T3 (3) - +100 Armor - (5) - A fegyveren lévő bűbáj 1 másodperce gyakrabban aktiválódik
Twilight's Embrace - T3 (3) - 10%-al jobban hatnak rád a gyógyítások
Seducer - T3 (3) - A varázslatok 3%-al kevesebb mágiába kerülnek
Magnus' Gift - T4 (3) - 5%, hogy az adott varázslatod ingyen sütöd el.
Hist Bark - T4 (3) - +200 védelem fertőzések ellen - (5) - Amíg blokkolsz 200-al megnő a kitérésed ( dodge rating )
Whitestrake's Retribution - T4 (3) Ha az életed 30% alá csökken akkor kapsz egy 145 pontos pajzsot. 3 percenként 1x
Vampire's Kiss - T5 (3) Ha megölsz valakit, akkor 8 másodpercig 50%-al megnő a természetes gyógyulásod ( health regeneration )
Song of Lame - T5 (3) +11 Health recovery - (5) - Ha 30% alá csökken az életed, akko 8-at sebzel a támadóra és annyit gyógyulsz amennyit sebeztél, 30 másodpercenként 1x
Alessia's Bulwark - T5 (3) + 100 páncél, - (5) - Ha közelharcban megsebeznek, akkor 10% eséllyel a támadód hatásossága ( power ) 10%-al csökken 5 másodpercre
Night Mother's Gaze - T6 (3) A kritikus találataid az ellenfél páncélját 20%-al csökkentik 5 másodpercig
Willow's Path - T6 (3) +5% varázslatok (spell) kritikus esélyére - (5) - Nappal harcközben minden regeneráció 20%-al jobb.
Hunding's Rage - T6 (3) +11 állóképesség ( stamina ) regeneráció - (5) - +5% fegyveres képességek (abilities)
Spectre's Eye - T8 (3) +47 mágia (5) - +20% esély elkerülésre ( dodge ) 3 másodpercig miután nem ingyenes varázslatot sütöttél el, 6 másodpercenként 1x
Kagrenac's hope - T8 (3) +10 állóképesség regeneráció - (5) - 25% csökken a feltámasztás ideje
Eyes of Mara - T8 (3) +80 varázslat ellenállás - (5) - 3%-al kevesebbért varázsolsz amíg gyógyító botot forgatsz
Shalidor's Curse - T8 (3) +12 mágia regeneráció - (5) -Ha a megtámadott célpontod élet 20% alá csökken, akkor 15%-ot gyógyulsz, 30 másodpercenként 1x
Orgnum's Scales - T8 (3) V1 +119 életerő - (5) - ha az életed 50% alatt van akkor 50%-al megnő a természetes gyógyulásod
Oblivion's Foe - T8 (3) V1 +10 mágia regeneráció - (5) - 2 lélekkövet kapsz vissza ha feltámasztasz valakit, 60 percenként 1x
Én most 5 traites szettet tudok gyártani, így Heavy Vampire's Kiss + Magnus's Gift - el mászkálok. A vampire kiss eléggé hasznos tud lenni 3-as csoportok ellen.
Persze a kelme és a fafaragó traiteket is fejlesztem folyamatosan, pld. pajzsból lassan megvan a 6.
Azt nem értem miért nincsen olyan szett amihez 7 trait kellene. -
#16497 Kb mindegyik pontban igaza van. -
Ubi™ #16496 Sajnos elég lassan halad, én most 36-os szinten vagyok, de kb. 100 Veteran glyph-et kell betörni, hogy 1 szintet fejlődjek és 5 szintenként lehet újabb Additive rúnákat megismerni, amivel +1 szint még aránylag gyorsan meg van utána megint lassú. Viszont nagyon jó Glyphe-ket lehet gyártani. Csak példaként, mindenki tudja milyen sokat sebez a tűz, nos egyik ékszerre raktam +1300 fire resistet és máris tűlélek bármilyen tüzet hosszabb távon is. Papír ruhásként meg elég kicsi volt armorom, de ezen segített szintén 2 gyűrűre tett +426 armor, így most az is softcap-en van és a melee sem vág agyon két ütésből. -
MaRee #16495 #16493
Személy szerint én is még a 40 vagy hanyas szinten talált warlock szetemet használom.
Ezt nem tudom mert én csak clothier vagyok (bár nem sok hasznát vettem eddig), de ahogy hallom az embereket, magasabb szinten eléggé beáll az enchanting. -
#16494 A rúna gyártás mennyire működik magasabb szinten?
Sajnos az elején a kovács és kelme készítés mellett nem volt helyem elrakni a rúnákat, most kezdtem el gyűjtögetni őket, de elég lassan megy, és persze csak magas szintű potency rúnákat találok, így most még csak gylphek betöréséből fejlődök.
-
#16493 "Because most set bonuses are totally useless, I don't even understand why they exist."
Ezen én is sokszor elgondolkoztam :) -
SANTANTICA #16492 hát Koreában bizony órákat veszel.... -
MaRee #16491 Egy vr10 negatív gondolatai a játékról.
Én ugyan még csak fél4 vagyok és egyelőre nagyon élvezem a játékot, de sok dologgal egyet értek.
-
#16490 Ez a "nincs szerencséd" az én olvasatomban azért azt jelenti, hogy csesztem megnyomni a block-ot amikor jön a shuriken :) -
Tababo #16489 livekodok.com
itt szoktam vásárolni. TESO-t is innen vettem.
alapjáték 9400-1hónap, ugyanitt GC 5900-2hónap.
gyors, megbízható -
#16488 livekodok.hu -
MaRee #16487 Dobozosan nem tudom hol a legolcsóbb, szerintem mindenhol 10 körül van. Digitálisra van sok oldal, pl g2play, greenmangaming, stb.
Az előfizetés legolcsóbb módja a gamecard, ez ugye 2 hónap játékra jogosít fel, 5900 forintra jön ki (livekodok.com-on ennyi, ez megbízható magyar oldal) így 2 hónap, ha havonta fizetsz elő úgy drágább. Természetesen naptár szerint nézi az időt, ki is nőne a szakállunk, mire egy hónap played össze jönne :) -
cain #16486 csak azért, hogy ilyet is lássak, mondana valaki olyan mmo-t, ami /played alapján számolja az előfizetési időt? feltöltőkártyás mobil nem ér. -
#16485 Sziasztok!
Bocsi, de máshol nem találtam válaszokat a kérdéseimre:
-Hol érdemes megvenni a játékot, ill. később a feltöltőkártyát, az üzlet megbízhatósága és a termék ára alapján?
-Körülbelül mennyire jönne ki?
-Az előfizetés az időt az online töltött órák alapján számolja, vagy a naptár szerint? -
#16484 Nálam a +2 vr szint csapta ki egy kicsit a biztosítékot. Nincs bajom azzal, hogy vr zónába nehezebb questelni, bár az sztem nem skill kérdése, hogy egy mob fél hp-dat leüti, ha nincs szerencséd. Összeraktam rá megfelelő buildet, nem gond, megoldom, de erőltetettnek érzem az egészet, idő szempontjából. -
#16483 holnap jön fix erre.
1.0.7. -
#16482 Mennyit számít a Hist Bark szet +200 dodge ratingja blokkolásnál ?
Item Sets -
#16481 Morrowindbe igen (bár ott is volt pár elfoglalható házikó, ahova önkényes lakásfoglalóként beköltözhettünk), de a Daggerfallban előtte, majd a Morrowind után az Oblivionban és a Skyrimban már bizony saját házaink lehettek, városonként változó árakkal, nagysággal, fekvéssel, megközelítéssel, stb. A Skyrim Heartfire DLC-je ezt csak továbbfejlesztette úgy, hogy nem megvettük készen az ingatlant, hanem kvázi magunk építettük fel a házikót.
-
cain #16480 úgy emlékeztem, csak egy dlc-vel vagy fanmade addonnal jöttek be, nem? -
#16479 Az instant rókázóst meghagytam Deshaanból, a többi idővel ment a kukába :) -
#16478 Én főleg azért haragszom a housing téma miatt, mert tele van az inventorym mindenféle trófeákkal amik jobban mutatnának egy polcon vagy falon, mint az inventorymban. A hűdemenő effectek és animációk miatt sem éri meg feláldozni azt a lassan már közel 20 helyet. :D -
#16477 (...) the team that works on new content isn’t the same as the one that is working on fixes (...)
Bár ez egyértelmű szerintem, de a bugokkal más csapat foglalkozik, mint a tartalmakkal. Jogos amit írsz, de a kettő nem feltétlen üti egymást. Hozzáteszem, még nyelvtani hibák is vannak a tooltipben a többi hiba mellett, amely aztán tényleg ciki, főleg ha több hunglish tanult ember is észrevette :) -
#16476 Ha jól értettem a kommenteket, akkor a problémád/tok, hogy a játék 100-120 órájában elért 50-es szint, után még jön legalább másfélszer ennyi, még lassabb fejlődés, amely demoralizálja a játékost, és elmegy az egésztől a kedve. Még akkor is, ha új területen zajlik, új kvesztekkel, de "túl messze a cél".
Ez minden hosszabb távú folyamatban előfordul, ilyenkor kell (de minimum "jól jön") egy kis változatosság. Ez lehet pvp, lehet szakmázás, lehet lóverseny, horgászverseny, bármi. A lényeg a rekreáció a következő etap előtt. Ennek egyik formája lehetne a Housing, amely karbantartásával, gondozásával lehetne picit "pihenni". Főleg azoknak, akik melónak érzik mindezt.
Ettől még a szintezés nem lesz gyorsabb, továbbra is lesz 200 órányi (saccra) VR1-10, ez csak kis lökést adhatna. -
TomStorm #16475 Azt tudja valaki,hogy a Templar Spear charge (azt hiszem focusing charge) miért ilyen hülyén működik?Charge az egyszer oké de mikor odaérek akkor a mob mögött találom magam és 10/10 simán mellészúrok.Nincs is interrupt semmi sőt még kapom is a sebzést kapásból még ez hadonászik a levegőben-.- -
TomStorm #16474 Én se javítok soha.Egyszer adtam ki rá vagy 600g-t na az volt első és utolsó.Simán hordom a fehéret még nem esik másik vagy jön küldetésből.
Inkább betöröm még ráadásul ha elhasználódott:D
A Housing meg igen hiányzik.De most már nekem is kell kezdjek valamit mert bővítettem bankot,Bag-et meg teletömtem 2 Alt-om holmikkal és nincs szabad helyem.Mondjuk mindent megtartok ami Craft-hoz kell kivéve a főzést meg Alchemy-hez virágot sem szedek már és így is full:/ -
Chris #16473 A housing legkevésbé sem gyógyír a lenti problémára.
Az ilyen és ehhez hasonló tervek amúgy komolyan vehetetlenek addig, amíg pl. skill tooltipben elírás van kezdetek óta és számtalan bugos vagy egyáltalán nem működő skill/passzív tarkítja a játékot. Tényleg olyan erőforrás-igényes egy skill leírásban lévő ráadásul erősen félrevezető typot javítani (nightblade-siphoning attacks)?
-
#16472 Reddites Q&A-ban volt szó róla szerencsére:
- Any plans on housing in the future?
- We really want to do player housing, but we want to do it right. We don’t have a time-frame to share yet.
Lehet, hogy a korábbiakban nem volt benne, de 2014-re viszont már ez is alap, mint az LFG rendszer, stb. Amelyikben eddig nem volt, ideig frissítéssel mindegyikbe érkezik. ESO-nál ezért sem értem, a trendek és a hagyományok miatt is "kötelező" elemnek kellett volna lennie. De minimum a próféta romjának lehetett volna ilyen funkciója :) -
Bandras DaSilva #16471 Hát ez a housing is veszélyes dolog. Mert a játékosok egy részét roppant mód érdekli a dolog, ugyanakkor van egy elég nagy réteg, aki azt mondja, hogy pont leszarja a saját házat meg a guildét is mert ő inkább jobb pvpt akar, újabb instákat akar, új geart, szinteket, stb stb stb.
Arról nem is beszélve, hogy nehéz jól megcsinálni. Mert ha csak egy alap Skyrim szerű dolog lenne, akkor az nem az igazi, ha egy eq vagy swg szerű lenne, az már sokkal jobban nézne ki, de iszonyú erőforrás kell neki és attól még sokan nagyon hangosan szidni fogják, ha meg szarul csinálják meg, akkor meg mindenki szidni fogja:)
Én személy szerint örülnék neki mert szeretek elbótolgatni a kis házaimban néha, szóval remélem egy használható verzió érkezik. Viszont az is igaz, hogy előbb javítani kéne a bugos questeket, be kéne lőni jól az instákat, a boss lootot és a ládákat is javítani kéne (tudom, hogy ezek jönnek Craglornnal, de azt még nem láttuk) és a veterán területeken is fixálni kéne az xpket, a dungeonöket jobban szintre lőni és valszeg az alap pvpvel is vannak gondok (azt nem nagyon toltam még eddig).
Ez persze rengeteg idő meg energia, de ha úgy jön ki akár Craglorn akár bármi más, hogy full bugos az összes dolog, hasonlóan optimalizálatlan a loot és az xp és tele van explotolható dologgal, akkor azzal többet ártanak mint használnak. -
#16470 Chris-el valamilyen szinten egyetértek, habár én élvezem a questeket, de az biztos, hogy a mennyiség miatt, bőven bele lehet fáradni, főleg veterán szinteken.
Ilyenkor dungeon-ozni kell, vagy pvp-zni, amelyen szintén van mit dolgozni, mert a balanszolatlan skillek miatt sokszor idegesítő játékosokba fut az ember, meg azért a sok lag, töltőre fagyás sem fokozza az élvezeti faktort.
Szóval megértem azokat is, akik jelenleg a pvp-t sem találják annyira csábítónak.
A másik hatalmas hiba, hogy a group-oknak nincs semmi értelmes jelölése. PVE-n jól jönne pár szám, szimbólum a mobok jelölésére, pvp-n is, plusz a leader kiemelése is nagyon fontos lenne, mert kritikán aluli, ami most van.
-
#16469 Igen, nagyon hiányzik a játékból és valóban nem mentség arra, hogy az előző mmo-k nagy részéből is hiányzott megjelenéskor, sőt sokszor +1 év után is.
Nagyon sokat lendítene a játékon, ha lenne a játékosoknak és a guildeknek egy háza, akármije.
Az meg a másik, hogy a közeljövőben megjelenő fejlesztések között sem láttam, még a nyomát sem. Amiket írtak, azok jó dolgok, de a housing rendszernek kéne legelőbb érkeznie!
-
#16468 Igen ezt én is hiányolom. Valamint a hajózást, mármint időnként szívesen utaznék hajókkal, csónakokkal, kis vitorlásokkal. De már annak is örülnék, ha tényleg az egyik házikó egy hajó lenne. -
#16467 Hogyne lenne már benne? -
cain #16466 az is "hagyomány", hogy most már egyikben sincs benne alapból. se a tes játékokban, se az mmo játékokban. -
Bandras DaSilva #16465 v1 -v2 olyan 456k xp
v2-v3 912k
v3-v4 1.3 millió -
#16464 Itt jönne a képbe pl a Housing, amit mai napig nem bocsátottam meg részemről a fejlesztőknek, hogy nincs benne alapból. (Nem azért, mert a mostani mmokban ez már kötelező, hanem azért, mert a TES játékok egyik legrégebbi "hagyománya"). Mert jó dolog a szintlépés, jó dolog az újabb és újabb "erősebbnél erősebb" gear gyűjtése, de a legtöbb TES játékokban hatalmas pluszt és motivációt jelentett a saját házikóba lerakott próbababa (akár addonnal is) és az arra aggatott páncélok gyűjtése, vagy a saját könyvgyűjtemény, fegyvergyűjtemény stb. folyamatos bővítése.
A motiváció megvan enélkül is, de egy jól megcsinált housinggal egy picit ki lehetne zökkenni a kalandokból és fel lehetne töltődni úgy is, hogy közben mégis csak játszol (neadj'sten egyedül vagy a házban, nem pedig 50 másik ember áll a fejeden a bank előtt).
Na mindegy, nekem hiányzik nagyon egy kis privát helység a játékból, ahol nincs NPC, nincs játékos. Még akkor is, ha ez egy mmo :)
Szerencsére a Housing érkezik majd, készülget, de nagyon remélem, hogy kreatívak lesznek, és a kikötőben vehető kisebb lakóhajóktól kezdve a Morrowindi farmokon át a fővárosok egy-egy impozánsabb lakóhelyéig tart majd a kínálat. Az sem érdekel, ha instanceolt lesz, és nem realtime, mint az Archeage vagy EQN, vagy korábbi sandbox mmokban.