24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• hitman1028
    mikor még nem volt előfizetésem,azt csináltam h kreáltam annyi karaktert amennyit lehetett ,beállitottam a bank mellé őket és a bankon keresztűl átraktam a cuccot
    csak tudni kell h mi kinél van xd
  • Plata
    Majd este megnézem hogy milyen skill kell kidumáláshoz,de mintha sima lopás skill lenne.
    Naponta egyszer lehet kidumálni magad.
    Viszont ha van bounty törlő scrollod használd.
    Azt hiszem a táskámban még egy 2000-es is van.
    Az ESO+-os craft táska jól jönne nekem is,a főző skilles NPc naponta hoz egy rahedli cuccot.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.12. 17:35:20
  • ntex
    Már többször állított meg őr mikor vérdíj volt rajtam, de mindig elfutottam mikor lopott cuccokkal voltam tele, elég kellemetlen szokott lenni hogy folyamatosan rootolnak futás közben de még így se tudtak még egyszer sem megölni szerencsére. A kidumáláshoz gondolom kell a Brotherhood-os vagy valamelyik DLC? Vicces hogy ha visszaütök akkor rögtön megugrik a bounty :D
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2024.01.12. 17:27:21
  • PiszkosFred
    Ahogy Plata irta, lopott szajret mosni kell tarolas elott, addig csak hatizsakban tudod tarolni, vagy felhasznalod craftra, mert gyartani/fozni lehet beloluk, az nincs tiltva.
  • Plata
    A lopott craft alapanyag amíg lopott nem kerül be,a táskádban van,ha tisztára mosod akkor igen.Úgy emlékszem.
    Ha elkap az őr és fizetsz akkor elbukod az egész szajrét,ha megfenyegeted hogy vannak befolyásos barátaid megmarad,ha a menekülést választod és eltudsz futni akkor is megmarad.
    Ha van nálad olyan scroll ami leveszi a fejpénzt akkor is megúszod.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.12. 16:30:34
  • ntex
    Én meg úgy döntöttem refundolom a Forza Horizon 5-öt, mert az volt a másik játék amit megvettem ESO mellett a karácsonyi akcióban Steamen. Így viszont szerintem úgyse nagyon fogok vele játszani, feleslegesnek tartottam hogy ott üljön a könyvtáramba. Most várnom kell 1-7 napot hogy jóváírják az árát, aztán előfizetek belőle fél év ESO+ -ra, mert már most kiborulok ettől a folyamatos inventory managementtől, képtelenség egy karival ezt normálisan játszani, a sok mati nem fér el a bankba meg a karinál, nem marad másnak hely, állandóan rohangálni kell eladni a cuccokat meg válogatni hogy mit dobjak ki :D. Fél év alatt fogok annyi mindent gyűjteni a crafting bagbe hogy szerintem a hátralévő játékra is elég lesz amit még fogok játszani az ESO+ lejárta után valszeg.

Egy kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy a lopott itemek is bekerülnek ebbe a crafting bagbe, illetve ha igen, akkor ugyanúgy tisztára kell őket mosni a fencenél hogy ne vegyék el az őrök egy esetleges elfogás után?
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2024.01.12. 16:27:43
  • Plata
    Szivesen csatlakoznék,majd meg is mondom mi a karim neve,mert fejből aztán sosem jut eszembe,azt hiszem folyó van a nevében. :D
    Ha nincs nagy elvárás akkor jó,mert nem szivesen okoznék csalódást.
    Viszont jó lenne egy guild,van egy rahedli vackom amit eladnék,motif meg egyéb gezemice.
    Mellelseg STO-ban az a guild vagyis flotta amiben vagyok én is,valamikor régen a legkeményebb flotta volt.
    Nagyon sok szabállyal,be sem lehetett kerülni csak úgy,először meg kellett tanulnod a játékot a tanuló flottában,aztán le tenni egy vizsgát a honlapon ami időre ment,majd a játékban is megcsinálni az elite stf-eket opcionálisan,elmondanám hogy 12 évvel ezelőtt az elite olyan durva volt hogy egy rossz lépés és bukta volt.
    Ha eltoltad nem vittek elitre.
    De én még is be kerültem,a vizsgát is szépen le tettem,de szigorú vezetők sem tudták az őrült énemet be törni és én mindig megragadtam az alkalmat hogy felfordulást csináljak. :D
    Ahhoz képest a mai állapot lazaaa,csak egy szabály van,az hogy nincs szabály. :D
    De STO-ban is elég dilis a játék stílusom,egy komoly játékos agyvérzést kapna a saját fejlesztésű buildjeimtől.
    De én imádok ragadozó madárral piruettezve harcolni.

Kedvenc orion boszorkámmal sokat el szórakozom.
  • PiszkosFred
    Kb ugy kepzeld el a Szovetseget, hogy az alap funkcioja olyan, mint az STO-s guild, a bonuszok meg a guildek nyujtotta felulet, plusz cset, ha kerdesed van. Semmi kotelezettseg nincs, mindenki azt csinal amit akar, akkor amikor akar. (nyilvan a szokasos viselkedesi normakon/kereteken belul) Ha jon szervezett programokra, jon, ha nem, akkor nem.

De, ha eppen este X orakor van egy kis idod jatszani vagy barmikor, amikor raersz es beirod a csetre, hogy mennel random normal dungiba vagy kellene help world boss leoleseben, esetleg uj felszereles kell, vagy barmi akkor aranylag hamar osszejon egy csapat/segitseg es nem kell tartanod olyan ismeretlen barmoktol, mint akikbe a pug csapat esetben belefuthatsz.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.12. 13:48:07
  • PiszkosFred
    Igen, de mindenkinek egyedi tartalmat nyujt a lada, vagyis akarki nyitja ki, mindenki ki tudja venni a sajat lootjat belole, a dungeon vegen erdemes visszamenni es ezeket osszeszedni, ha a nagy rohanas kozben nem volt ra ido.
  • Plata
    Én úgy vettem észre hogy dungeonokban a zárt ládákban receptek vagy hasonló érdekes cuccok vannak.
    Sőt én random dungeonban trash mobokban jobb cuccot találtam mint amit a dungeon boss ad.
    Sajnos egyik sem nekem való,mert tsláltam lila kardokat és staff-ot.De én íjt használok.
  • Plata
    Nem tudom tényleg.Meg van az összes kieg meg pár DLC,csak megkérdezte én őszintén válaszoltam,aztán nem szóltak semmit csak kiírta játék hogy el leszek távolítva a helyről és nem voltam partyban.
  • Plata
    Igazából azért nem akartam komoly guildba lépni,mert én sem vagyok komoly játékos,meg nem is vagyok ahhoz már jó hogy guild-al toljam.
    Most azért gyógyultam rá az xp farmra mert kell kb 70 valamennyi pont a craftban a jobb loothoz lopásnál.
    Meg ESO amúgy is összetetteb és komolyabb MMO mint a WoW.
    A komoly játékhoz már túl öreg vagyok és lassú.
    Meg én átalában csak este tudok játszani,nem ritkán kilenc után kezdek ESo-zni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.12. 13:26:21
  • PiszkosFred
    Ezt en sem ertem, pedig nem ma kezdtem az ipart. Az ESO Plus a vilagon semmit nem befolyasol egy partyban vagy dungeonban.

A loot miatti hisztit ertem, bar nalam az ilyen alapbol ignore. A szettek collections/reconstruct opcioja miatt en is ugy szoktam a dungeonokat farmolni szoloban, hogy kozben belepek a partyba a bankos accountom egy karakterevel. Mivel egyszerre futhat ket kliens is a gepen ket bejelentkezett accounttal, igy a bossok elott a fo karakterrel megallok, alttab, a kicsivel odafutok, beleutok a bossba, alttab es agyonverem a mainnal, majd dupla loot, amibol ami kell, azt atadom a mainnek. (plusz bizonyos ajtonyitos ketszemely mechanikak is kivedhetoek igy egyes dungeonokban).

A lada nyitasa es amiatti hiszti sajnos default minden mmoban, rohan mindenki es habzo szajjal orjong, ha 5 perc helyett 5 perc 20 sec alatt fut vegig a teruleten, mert valaki vagy nem ismeri az 1 darab trashpack kihagyasanak utvonalat vagy leall ladat nyitni. Ez mmok egy rakos daganata, ez ellen nem tudsz mit tenni, max a vegen nyitod ki. A vicc az, hogy a lada mindenkinek rejt valamit, meg csak ninjazas sincs, vagyis csak amiatt a 10 sec miatt hisztikezett az illeto.

Sajnos ha puggal megy random dugiba, ezekkel szamolni kell mindenhol. Megoldas? Guild runok vagy szolo runok, elobbi fun, utobbi nem annyira :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.01.12. 12:18:59
  • ntex
    Milyen alapon dobott ki csak azért mert nincs ESO+ -od? Simán csak gyökérségből, vagy milyen pluszt ad az hogy anélkül nem vagy jó? Azt tudom hogy némelyik dungeonba nem enged be ha nincs meg bizonyos DLC, de gondolom nem emiatt tettek ki...
  • PiszkosFred
    Sajnos a random dungeonokba nagyon sok elmebeteg jatekos jar, azok, akiket a legtobb kozosseg kidob magabol, az altalad is emlitett toxic magatartas miatt. Ezeket reportolni kell es ignore. Szerencsere a ZOS support eleg komolyan veszi ezeket es osztja surun az X napos majd kesobb a vegleges tiltasokat.

Irtad, hogy nem szeretsz annyira guildben lenni, de az ESO-ban az igazi kozossegi elmenyt a guildek adjak, egy guildes dungeon runban ilyen sosem fordul elo, vagy ha megis, akkor ott repul az illeto. Felajanlottam mar, hogy gyere a Szovetsegbe, de ha nem akarsz, akkor is van egy guild kereso, ahol tudsz talalni 5 guildet, ahova csatlakozhatsz. A nyugalom ennyit meger.
  • Plata
    Training traites ruha? Na ez új infó.
    Egyébként tegnap az első dungeon retek sok xp-t adot,volt egy 150% xp scrollom azt eltoltam.
  • Plata
    Tegnap este mikor mentem random dungeonra csak azért dobtak ki mert az egyik megkérdezte már az elején van-e előfizetésem,én meg megmondtam nincs,erre feljött az ablak hogy x másodperc múlva el leszek távolítva a zónából vagy mi a szösz.De volt aki azért kötött belém mert volt kincsesláda a dungeonban és én megálltam feltörni,volt is benne valami motif,erre belém kötött amiért megálltam.
    De az egyiken meg valami loot miatt kötött belém egy játékos,bár őszintén nem teljesen értettem mi kellett volna neki.
    Ha normálisan kérdezi biztos oda adom,WoW-ban is szivesen átadom a lootot ha nem kell,timewalkingban rendszeresen átadom,mert nekem nem kell és a kiskariknak akiket bedob jól jön 70-es cucc.
    De ez az utolsó boss mikor meghalt valami undorító módon elkezdett ugatni hogy adjak át neki valamit.Mivel nagyon nyomta a dumát nekem meg nem volt jó kedvem vissza se kerestem cseten hogy mit akar csak leléptem.Na akkor meg rámírkált,úgy hogy váltottam karit.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.12. 09:37:43
  • PiszkosFred
    Training traittel rendelkezo felszereles legyen rajtad, barmit is csinalsz.

A random dungeon leginkabb elmebaj, de a napi elso eleg sok XP-t ad, azt erdemes tovabbra is megcsinalni. Mellette csinald a world bossok agyonvereset kero dailykat, azok is szep xpt hoznak (meg lootot) az egyes zonakban.
    Mind a 7 szakmai craftot is csinald meg, ott is jon xp + arany.
    Alik'r zonban szoktak "XP vonatozni" az emberek, dolmeneket csinalnak egymas utan, csapatban, esetleg oda csatlakozz be (zona csetre gy +dolmen es behiv valaki).
  • Plata
    Van arra valami jó tippetek mivel lehet a leggyorsabban a legtöbb xp-t össze szedni?
    Random dungeonba kezdek belefáradni,ha csak a random dungeonok alapján kellene megitélnem a játékosokat akkor eléggé elmenne a kedvem tőle,ha nem kellene még vagy 80 craft szint nem is foglalkoznék vele.
  • PiszkosFred
    Par havonta akciosan 2000 Crown, akkor jobban megeri, ha nem surgos.
  • PiszkosFred
    Igen, ossze lehet szedni a darabokat es abbol osszeall a vegen egy dwemer Ebon Wolf farkas hatas.
  • Gorgot666
    Sziasztok.Jól tudom hogy mountot is ki lehet lapátolni ásatásal? Asszem farkast
  • ntex
    Most néztem hogy 4000 crown-ért van Thieves Guild + Dark Brotherhood + Orsinium + Imperial City (ezt megkaptam ingyen tán) DLC bundle, sztem ezt fogom majd beúzni, ha összekaparom az árát Steamen...
  • Plata
    Nem hiszem hogy a tolvaj dlc adja,a Champions pontoknál van a Craft rész,abban lehet a rablásra lopásra sok pontot elkölteni,növeli a loot minöségét és a loot értékét.Azt hiszem nekem most 29%-al adnak többet,az értékesebb loothoz még nem jutottam el.
    Viszont tolvaj céh dlc-vel mehetsz céhes heist-ekre és egyebekre.
    Azok egész izgalmas dungeonok,ahol lopni kell és rabolni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.09. 14:16:58
  • ntex
    Még vagy 40-50 szint és sokkal több pénzt fogok kapni lopott áruért és jobb cuccokat lophatok majd.

Úgy tűnik mégis csak be kell majd szereznem ezt a Thieves Guild DLC-t :D Ahogy olvastam a Dark Brotherhood is kelleni fog még majd... Skyrim-ben is a tolvajkodás volt mindig a kedvencem.
  • Plata
    Köszi az infót,most az xp farmra mentem rá,esténként lenyomok egy két random dungeont.
    Közben rabolgatok. :D
    Az xp farmmal meg húzom a tolvaj skilleket a craft ágon.Még vagy 40-50 szint és sokkal több pénzt fogok kapni lopott áruért és jobb cuccokat lophatok majd.
    Tudom hogy nem ez az ideális skillezés a craft ágon,de úgysem akarok hardcore karit csinálni,csak olyat amivel elszórakozom.
    Rendes nagy házam még úgy sincs.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.09. 12:11:27
  • PiszkosFred
    Raersz, bar elegge idoiegenyes a huzasa, de nem surget az ido. Igaz, hogy egy-egy ilyen kincshez vezeto "nyom" 30 napig aktiv aztan megszunik, de ujra meg lehet talalni ezeket igy vegleg lemaradni nem fogsz rola ha kihagyod most.
  • Plata
    Igen azt gondoltam,de még nem növeltem a skillem,csak rabolgattam és xp-t farmoltam.
  • PiszkosFred
    Ezek a lakasodba lerakhato butorok, szerintem erdemes kiasni oket, a lilak es narancs kiashato kincsek legtobbszor egyediek es neha egesz pofasak. De, elotte meg novelned kell a skilledet, azert piros Dificulty.
  • Plata
    Tegnap High isle-n érdekes dolgokat raboltam házakból.
    Érdemes ezeket megcsinálni vagy nem mert csak pár száz arany értékű vackot kapok?
    Vannak fegyverek és armorok is,sárga és lila is.

Eddig is esett már pár itt ott,de tegnap egész sok jött.
  • Plata
    Hát nekem ezekkel a modokkal pechem van,ha elindítom errorral kilép sajna.
  • Plata
    Köszi.
    Lehet azt a TTC-t kipróbálom,guildban sosem voltam.
  • PiszkosFred
    Ahhoz nem nagyon kell, a recik ara miatt erdemes esetleg felrakni a TTC vagy MasterMechant addont, elobbi kozponti adatbazisbol mutatja az arat, utobbi a te guildjeiben talalhatoakat atlagolja.
  • PiszkosFred
    jobb klikk a bal oldali felsorolasban a jatekon, tulajdonsagok, telepitett fajlok menu es telepitesi mappa athelyezese
  • Gorgot666
    Müködik.hdd van át rakom az SSD re.steamen belül meg tudom oldani?
  • Plata
    Esetleg olyan addont tudtok ami jól jön lopkodáshoz?
    Ma este tervezem hogy húzok még egy csomó champions pontot karimnak,abból fejlesztem a lopást,gondoltam megyek pár random dungeont az biztos sok xp-t ad.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.01.08. 18:04:14
  • Plata
    A steam-es játék néha meg tud hülyülni,nekem egyszer többszáz giga patchet szedett le és még talán a negyedénél járt.
  • Plata
    Nekem 126 gb.
  • Gorgot666
    Amire raktam először ott még van 450gb.Enyinek elégnek kel hogy legyen.Szerintem az lesz amit írtatok Platával hogy az Avast karanténba rakta a launchert.De ezt csak este tudom megnézni.
  • PiszkosFred
    Maga a telepitett jatek olyan 90gb, de a telepitesi folyamat kisse regimodi igy kb 180 gb kell neki az ssd-n, mert elobb leszedi a tomoritett klienst majd melle kicsomagolja a cuccost, igy van egy pillanat, amikor dupla helyet foglal. Ha nincs ennyi helyed az SSD-n, akkor telepitsd HDD-ra majd a vegen az egeszet mozgasd at az SSD-t a steamen a "telepitesi mappa athelyezese" opcioval.