24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
MaRee #16669 Jelenlegi formában ez nem tetszik. -
TomStorm #16667 Ajha,bele kell húzzak:D -
#16664 De, ez a tervük, már nyilatkozták, hogy folyamatosan nő majd az elérhető VR rang, és vele a crafting, mittomén. Tuti meg sem állnak VR20-30ig. -
Chris #16663 Veteran rank 13? Ugye ez csak vmi rettenetesen rossz vicc?
-
#16662 Linket! :) Pls. -
#16661 Csak úgy csendben megjegyzem, hogy tamriel foundry-n fent van valami pts video, ahol vrank 15-os grp instazik :)
Én tényleg nem értem, miért kell folyamatosan emelni a veteran rankot. Ez természetesen "csak" az 1.2-es patchben lesz valószínűleg benne, nade akkor is... -
MaRee #16659 Egyetértek a "túl sok pve" tartalommal, én úgy ahogy van kihagytam volna a veteran szinteket a játékból. Nem tudom most mennyi lehet a playedem vr 5-ként, de kicsit megcsömörlöttem a folyamatos quest grindtól. Az altozástól meg az veszi el a kedvem, hogy nincs kedvem megint végig csinálni másodjára meg harmadjára is ugyan azokat a területeket.
Én most csak esténként pvpzni lépek be, amit nagyon élvezek és jó alternatíva lenne, ha normálisan lehetne benne fejlődni, nem lenne óriási lag csúcsidőben és lenne értelme eleve, mert jelenleg a pvp csak időhúzás és money sink ebben az állapotban. -
#16658 EQ landmark :: annyiból van benne ráció, hogy teljesen szabadon csinálhatsz benne saját épületeket és területeket. A színvilág persze túl WOW-os. Ha lenne rá időm egy próbát megérne, mit is lehet kihozni belőle.
-
#16657 Áááá, az a stílus nem az én világom, 25 éve kinőttem. -
cain #16656 most jön ki az eqn landmark, minecraft mániákusok kiélhetik ott hajlamaikat. -
Munkie #16655 Igen, ezzel sokan így vagyunk. Jó a PVE tartalom, de olykor SOK. Persze én letudom azzal, hogy TES játék, szép hogy "szarásig" vagyunk questekkel és egyebek.
Én kipörgettem minden questet minden bosst, instát ahogy haladtam, most már csak acsizgatok, veterán insták, "járom a világot", ám természetesen előjön bennem az, hogy húúú de sorciznék, vagy húúú de DK-znék... aztán eszembejut az az egynéhány vérverejtékes óra(nap?!) VR területeken és inkább halogatom. :D
Ettől függetlenül megvan a maga varázsa, csak könnyű besokallni (ahogy írtad is). És remélem, hogy a kötelező javítások mellé olykor becsúsztatnak egy kis apró plusz tartalmat. Nem end-game, nem +skillfák, hanem bővíteni a világot kicsit horizontálisan is. -
#16654 Kb 100% egyetértek és a csapatunknál is pont ez a gond jelentkezett. Ezt a monoton quest-elést hidaljuk át csoportos p.dungeon/boss/dolmen takarítással és pvp-vel, de tényleg nagyon hiányzik a közös építkezés. Szerintem a housing-nak kéne a top prioritást kapnia, nem a raid-eknek. -
#16653 Nekem ne mondd, én is ezt írtam korábban, hogy nagyon hiányzik nekem (jött is a komment rá, hogy marhaság, vannak fontosabb dolgok is, stb.) :)
Egyetlen egy baja van az ESO-nak. És a bajt tessék idézőjelesen érteni. Mégpedig az, hogy istentelen sok a PVE tartalom benne. Elkezdi az embert, és jönnek a jobbnál jobb küldetések egymás után. Oké, ezek 80%-a a nyomorról, a szenvedésről és a kilátástalan helyzetben lévő emberek megsegítéséről szól egy háború sújtotta depressziós világban, de legalább a sztorik jók. Szépen haladsz is előre, újabb és újabb sztorik jönnek (amelyek természetüknél fogva ismerősek, hiszen továbbra is meg kell menteni majdnem mindenkit az adott RANDOM ellenségtől). De mindezért kárpótol a döntési lehetőség, a többféle megoldási variációk, stb.
Viszont, akármennyire is jók a sztorik, mindig eljön egy olyan pillanat, amikor az ember picit "tele lesz". Volt is itt szó róla a napokban, hogy elér az ember 50-es szintre, hurrá, aztán rájön, hogy van még előtte két teljes szövetség, 10 veterán ranggal amely időben kb. duplája az addigi játékidőnek. Na itt azért sok ember megbicsaklik kicsit. Főleg úgy, hogy tudja tudat alatt, hogy ketyeg az előfizetés, "menni kell tovább".
És pont az ilyen túlcsordulásos eseteknél lenne jó, ha lenne valami kikapcsolódás. Valami teljesen más. Mert OKÉ, van PVP, van crafting, lehet outdoor bossokat farmolni, lehet menni dungeonokba, de szerintem nagyon jól illene ide egy Hearthfire szerű House/Housing. Amikor ugyanúgy eltöltenél napont aX órát a játékba belépve, de nem harcolnál, hanem gyűjtenéd a házad építéséhez szükséges alapanyagaokat, építenéd a házad, rendeznéd be vásárolható/gyártható cuccokkal, magas fokú testreszabhatósággal, stb.
Bármelyik TES részt ha nézed, a teljes játékidő jelentős részét töltötte a játékos a házában (akár többen is), mire lepakolta a cuccait, vagy ha volt mannequin modja, akkor felöltöztette a babákat, stb. Itt az ESO-ban is kellene valami egyéb, amiért érdemes belépni és amely kikapcsolódást jelent a sok PVE kveszt között. Nadj'sten fel is tölt :) Lóverseny pl. jól hangzik, meglátjuk mi lesz belőle. -
#16652 Tényleg ötletesen megoldották a házikó építést / funkcionalitást a wildstarban, de tuti nem fogok vele játszani, a házikó kérdés nekem nem prioritás, viszont a hangulatos fantasy környezet / grafika / zene sokkal inkább, ebben a TESO a nyerő. -
Munkie #16651 jaja, máj 18-ig van OB, ha jól tudom -
#16650 én nem fogok wildstarozni, de ha valaki nagyon a housingot szereti, annak érdemes ránézni, ha jól tudom, mostanság vannak ilyen open beta szerű akármik odaát
.. vagy nyilván itt is ki lehet várni, amíg kidobják a húzingot :) -
Munkie #16649 Protector of ESO returns as Prophet of WildStar? :'D -
#16648 a megoldást (egyelőre legalábbis) WildStarnak hívják -
#16647 Praktikus lenne, hogyha lehetne egy kis konyhakertet csinálni, ahol csak a szükséges ( kék, lila ) receptekhez való alapanyagokat lehetne megtermelni, és nem kellene folyton mindenféle hordókban és ládákban turkálni.
-
Munkie #16646 Akartam kérdezni, nincs valami elsuttogott infó arról, hogy jelenleg kb hogy állunk a játékosok számával? Bármilyen adat? -
Munkie #16645 Azért tegyük hozzá, sajnos! Biztosan jó móka lenne, de az is igaz, hogy van épp elég dolog amire most fókuszálni kell nekik. -
#16644 + nem a következő fél évben fog érkezni :) -
Munkie #16643 Terveznek. És pont ennyi infó van róla. -
#16642 Sziasztok
Van egy fura munkatársam, aki azért nem áll még neki a játéknak mert nincs benne "housing" tehát nem rendezhetsz be saját házat.
Lehet tudni, hogy terveznek e ilyet a közel/távoli jövőben?
Köszi -
Munkie #16641 Ez főleg PVE-ből van, szóval nem nagy kunszt, max időigényes. Összes skyshard (cyrodilból is) + 3 frakció területe + összes quest. ~250 és ehhez jön hozzá, hogy valamennyit PVPztem és a rangokból ~8 -
#16640 Az szép 258 az több mint 3x annyi mint ahol tartok, úgy azért érthető -
Munkie #16639 V10ről mondom azt, hogy 258 skillpontom van összesen, 3 proffal kimaxolva és 4 nincs elköltve. Hozzáteszem hogy azért még kellene pár, de azt is hozzáteszem, hogy még van is 40-50 elérhető PVPből. -
Chris #16638 Ha olyanokra raksz, mint a keen eye, akkor nem is csodálom. :)
V4-en van kb. 40 el nem osztott pontom egy respec után, amivel kiszórtam a felesleges dolgokat.
-
#16637 Most pont azért tartok tanulmányi körutat, hogy legyen "elég" skill pontom, jelenleg V1, 116 pont, de 40-50+ pontot eltudnék még költeni.
-
Chris #16636 Azért ennél kicsit gyakorlatiasabb tanácsokat vár gondolom.
Skillpont mindenre van bőven, viszont a játék "főellensége" és a legnagyobb kihívása az inventory nagysága, amit lehet elnyhíteni a pénz függvényében.
A keen eye passzívról, ill. a gyűjtögetésről annyit, hogy kb. lvl 40 óta semmit nem szedtem fel a looton kívül, és így is tele vagyok felesleges alapanyagokkal, amiket nem is használok az előző hsz-emben említett bőséges loot miatt.
-
#16635 Nekem 5 szakmám van kimaxolva es még mindig van 15 szabad skillponom v10 en:D -
#16634 A traiteknek érdemes egy táblázatot fenttartani, illetve van egy hasznos addon, ahol látod, mit kell kidobni, és mi az amit már tudsz.
Alapanyag beszerzésnél azzal is lehet trükközni, hogy ha van rá energiád ( csak a lassú töltés és az extra idő miatt nem használom ), csinálsz egyből 7 altot, 3-as szinten megtanulod vele a szakmákat és velük veszed fel a Hirelingeket, naponta 1x belépsz velük és már is "dől" az alapanyag ( csak ne kapj rollback-et ).
Trait kutatásra akkor is érdemes időt szakítani, hogyha épp az adott szakmát nem használod, pld, emiatt van clothing stiching-re rakva nálam 1 skill pont meg a woodwork Carpentry-re
-
#16633 Blacksmithből csak a greatsword traiteket tanultam, ott az utolsót kezdtem el én is. A fő szakmáim az enchant és a clothier, az enchant lassan maxos lesz, a clothierben pedig lassan meglesz minden light és mediumra a legalább 6 trait.
Mondjuk az a tény, hogy a legtöbb craftolható set bonus még csak nem is működik egy kicsit megnyugtatott. Van még időm a trait maxolásra. -
#16632 Egyszerre sok szakmát vinni nem lehetetlen, de nem is könnyű.
A legfőbb korlátja a rendelkezésre álló hely, illetve az elkölthető skill pontok száma.
A hely a szükséges alap és kiegészítő anyagok, traitekkel rendelkező tárgyak tárolására.
Viszont már kezdetben is nagyon hasznos tud lenni egy szakma. Eleinte például ritkán találni övet, sisakot és válvértet, szerencsére ezeket egy kis gyűjtögetés/újrahasznosítás után könnyen le lehet gyártani, és az alap szintű szakmázáshoz nem is kell skillpontokat elkölteni.
Szintén takarékoskodni lehet az skill pontokkal, hogyha az adott szakma esetén nem teszünk a Keen Eye-ra (max az elején, hogy könnyebben megtaláld az alapanyagot - utána retalent ), praktikusabb letölteni a Harvest Map kiegészítőt ezzel könnyen meg lehet találni az alapanyagokat ( ha épp nem termelte ki előtted valaki más - respawn )
-
#16631 "A legtöbb idő a kutatásra megy el, itt kerülnek kb egy szintre a szakmák"
Ne is mondd :) Én ráálltam a "hunterrel" a BOW-ra, 1h Swordra, jelenleg utolsó traitjeiket fejlesztem és még van hátra 24 nap. Templar 2h swordja is most kezdett bele az utolsóba, egy hónapos lefutással.
Armorokba bele sem merek gondolni, már 4-5 trait/slot sem egyszerű, nem hogy 8... És még jönnek újak is előbb-utóbb. :) -
Chris #16630 Teljességgel felesleges ezen agyalni.
Az alchemy és provisioning kivételével mindent szinten tudsz tartani folyamatosan, ha a lootolt dolgokat nem adod el, hanem egyszerűen szétszeded. Ezt azért teheted meg, mert még így is lesz pénzed bőven úgy is, hogy mellette az inventory/bank férőhelyeket is fejleszted. Mindamellett szükséged sem lesz arra, hogy magadnak gyárts, mert bőségesen hullik a loot és totálisan lényegtelen még akár a jónéhány szinttel kisebb cuccokat is aktualizálni, mert elenyésző és érezhetetlen a plusz stat különbség, amit adnak. Veteránon meg olyan lassú amúgy is a fejlődés, hogy mire az adott szint 10%-áig elérnél, azon kapod magad, hogy már aktualizálva is van dropokból a cuccod.
Az enchanting mondjuk pont kivétel, mert az vmi elcseszett lassan fejlődik, de abból meg minden típust meg tudsz venni az enchanting árusnál, így arra meg ezért nincs szükség. Enchant is sok esik a veterán szinteken, azokat is szét kell szedni és komótosan ugyan, de fejlődik.
Összefoglalva szerintem csak egy értelme van a craftingnak: maxold, hogy max szinten maxos geart tudj csinálni magadnak. :D
-
#16629 Mások által gyártott tárgyakkal jobban fejlődik az adott szakma, ez igaz. Egy két szakmán kívül a legtöbbet nem túl nehéz szintezni, főleg ha vannak társaid is.
A legtöbb idő a kutatásra megy el, itt kerülnek kb egy szintre a szakmák. Például az enchantot elég lassan lehet húzni, legalábbis rengeteg glyphet kell szétbontani hozzá, viszont a blacksmithing nagyon jól fejleszhető cserébe a traiteket külön kutatni kell minden egyes item fajtához. Ezek az utolsó pár traitnél már hetekig tartanak.
Ha most állnál neki mondjuk páncél/fegyvergyártásba és vannak társaid akiknek már magasabb szintű, akkor a helyedben én elsősorban a traitekre állnék rá. Kérhetsz tőlük tárgyakat azokkal a traitekkel amiket már kitanultak plusz te is gyűjtheted magadnak előre amire szükséged lesz. Közben, vagy akár később is simán felhúzhatod magát a szakmát, hogy te magad is craftolhass. -
#16628 Megoldás:
> Guild
> Chaten szoktak ilyet kérni, fizetség ellenében -
Jacky #16627 Tehát akkor érdemes lenne belemenni mondjuk páncél és/vagy fegyvergyártásba, de hosszú idő lesz, amíg össze bírok rakni/fejleszteni egy jót. -
Jacky #16626 Olvastam, hogy más által szerzett tárgyakat szétbontani több fejlődést ad, mint a saját tárgyainkat.
Ezzel megint az a bajom, hogyha nem találok ehhez partnereket, szenvedés lesz. Más mmo-knál is volt ilyen problémám.