24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• MrPredator
    Mielőtt végigböngésznék 100 oldalt infóért, szeretném megkérdezni, hogy ezt a crown-t lehet majd valós pénzért is venni? B2P játékos hogyan szerezhet ilyet, amiből az item shopban vásárolhat?
  • MrPredator
    Hm... ezek a petek elérhetőek lesznek az item shopban? Gondolom ezek non-combat petek. Szeretem ha kalandozás közben ballag mellettem valami. Ezért (is) vagyok hunter a wowban :)

Hát ha ezek tényleg beszerezhetők lesznek, engem megvettek kilóra. Sosem leszek az a HC arc, nekem az ilyen apróságok jelentik a jóságot :)
  • Running

Utoljára szerkesztette: Running, 2015.01.22. 09:20:28
  • MrPredator
    Én szerettem az ESO-t lvl50-ig. A grafika, a világ egyaránt megfogott. Az meg aki egy Skyrim Online-t várt, így járt. A Skyrim a magányos hősről szól aki megmenti a világot nagyvonalakban. Egy sok ezer játékost tömörítő MMO-ban sosem lehet ilyen tipusú hangulatot elérni. Én azért vagyok csalódott, mert minden adott volt hogy ez a játék üssön mint a buszkerék. A megjelenítése és a hangulata sok helyen olyan hogy beszarás. És lvl50-ig ilyen is maradt. A veteran szint farm tette be a kaput sokaknál. Ezt most kukázzák, meglátjuk hogy jön ki a lépés a champion rendszerrel. Én egy egészséges egyensúlyt szeretnék. Azt szeretném, hogy legyen benne olyan tartalom amiért érdemes előfizetni. Mert ha majd jön a housing rendszer, az tuti nem lesz B2P játékosnak elérhető. csak emiatt meg nem fizetek elő, ha a többi tartalom nem lesz olyan ami miatt megérné.
    Ne érts félre, én sem vagyok annyira a B2P rendszer ellensége, ha úgy oldják meg mint a Rift-ben pl. Ott minden elérhető, de extra dolgok is az item shopban, azonban ez nem befolyásolja a játékélményt. Skinek, házépítő elemek, mountok XP boost scroll stb. Nekem az irány nem tetszik az ESO-nál, hogy területek unlockolásáért fizetni kell. Mindegy, meglátjuk. Egyelőre nem tudni mi jön ki belőle. Én mindenképpen teszek majd a Tamriel Unlimited-el egy próbát, nem vesztek vele semmit.
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.01.22. 09:11:37
  • Running
    Riding Skill instead of Mount Skill?
    We’re aware that many players are attached to their mounts, and that some players use different mounts for different tasks. Rest assured that you will not have to “lose” any mount statistics or visuals. Instead, when the system changes, we will look at all of your mounts, and apply the highest number of speed, stamina, and carrying capacity increases we find; these will become your riding skill. Further, your maximum for each will be as high as the highest achievable now. And of course, each kind of mount you currently own will be available for use via the Collections menu.

An example: Say you have two horses right now. The first, you’ve fed Apples (speed) ten times, and Oats (carrying capacity) twenty times. The second, you’ve fed Apples twenty times, and Hay ten times. When the new system arrives, your riding skill will have 20 speed increases, 20 carrying capacity increases, and 10 stamina increases. This will apply to you, regardless of whatever mount you choose to ride. You’ll also have plenty of room to grow in each category, as you can keep increasing each until you reach each stat’s maximum.

And a second example, for the player who has everything: Say you had a speed horse, a stamina horse, and a carrying horse, and you had improved their best stats to their utmost – the speed horse has eaten nothing but apples, the stamina horse nothing but hay, and the carrying horse nothing but oats. When the new system arrives, and you hop on your mount, you will be riding as fast as you would have on your speed horse, with as much stamina as you would’ve had on your stamina horse, and have as much additional inventory as you would’ve on your carrying horse. This is true regardless of the mount you choose – including the Palomino or Imperial horses.

In short, we feel this is a boon to players of all levels and riding experience. From now on, every horse you ride will be as good, if not better, than the horses you’ve rode until now – and you can choose your mount’s visuals without worrying that it might not be the ‘right’ mount for the job.
  • Running
    A patch nem feltétlen jön március 17-el:
    Tamriel Unlimited includes all content up to (and including) Update 6, which we're aiming to publish on the PTS next week. Once we've collected and address feedback and feel it's ready to push live, it will go without the Crown Store at first. Then, on March 17th, the Crown Store will be turned on.
  • Running
    Pénzre fognak menni? Mire másra mennének, ez üzlet, nem szeretetszolgálat. Nekik a lényeg, hogy áramoljon be a pénz, ha nem jön annyi, amennyi kéne, váltanak. Az ESO sok mindenben jogosan kapott egy erős kritikát, leginkább annak köszönhetően, mert sokan egy online Skyrimet vártak, valamint hallgattak azokra akik lvl10 után elmondták a véleményüket a játékról, miközben a kezdőterületen nem jutottak még át.
    Való igaz sok mindenben igazuk volt, voltak és vannak is a játéknak hiányosságai, nem lett WoW killer, de nem is annak szánták. Egy erősen közepes minőségű online TES játék lett, se több, se kevesebb. Ennek ellenére a sok idióta szinte vérszerződést kötött az ördöggel, csak hogy bukni lássa. Szerencsére ez nem történt meg, maradt olyan mint eddig, egy közepes populációval rendelkező közepes játék. Akik ezen túl tudtak lépni, jól elvannak most is.
    Szeretem mikor a WoW-al dobálóztok, nem az határozza meg egy játék értékét, hogy mennyien játszanak vele. Tudod ízlések és pofonok, mindenki megtalálja a maga helyét, nincs ezzel semmi gond, de a WoW sem attól lett ekkora mert annyira hűde jó volt, hanem mert jó helyen volt jó időben, jó volt a marketing és a kiegekkel sem rontottak annyit rajta, mint lehetett volna.

Nem rád vonatkozik, ne vedd magadra, de egy normális egészséges ember, akinek nem tetszik egy játék, vagy csalódik, az nem fog azzal időt tölteni, hogy az igazát bizonygassa azoknak, akiknek meg tetszik. Személy szerint nekem a WoW a megjelenése óta nem tetszik semmilyen szinten, de soha eszembe nem jutott emiatt bármit is írni róla, a rajongókat hergelni. Egyszerűen nem érdekel, nem foglalkozok vele. Ennyi.

Ha a sok ráérő önbizalomhiányos, megkeseredett, a való életében kudarcot kudarcra halmozó játékosnak inkább a saját való életén kéne javítani, utána máris nem lenne benne ennyi düh, harag és fájdalom.
  • Running
    Jó vidám lett ez is:
  • MrPredator
    Van igazság abban amit írsz, de elég sokat visszaolvastam itt, és a "fanboyok" azonnal ráugrottak arra, akik azt merték mondani, hogy megszűnik a kötelezően fizetendő havidíj, amikor visszavonták a 3 hónapos előfizetést (ha jól tévedek).

Szóval hidd el, nem csak a játék fanatikusainak lehet igaza. Ha egy előfizetős játék F2P-re vagy B2P-re vált, az csak azért van, mert a játék nem annyira jó hogy fizessenek érte a népek. Ez az SWTOR-ra is igaz és az ESO-ra is igaz. Nem annyira jó hogy fizessenek érte. Nézd meg, a WoW 10 éve talpon marad P2P modellel, mert akárki akármit is mond, van annyira jó, hogy 10 millió ember fizet érte. És ez tény. Lett volna lehetőség az ESO-ban, de elrontották nagyon. Senki nem mondta hogy lelövik a szervereket, nem így értettem hogy megölték a játékot. Mert valószínűleg lesznek olyanok akik így is költenek. Havidíjat nem hajlandóak ezért a minőségért fizetni, ezt a kiadó is látta, ezért váltanak. Érthető az ő álláspontjuk is. De innentől kezdve szerintem is a pénzre fognak menni, nem a tartalomra.
  • Running
    Valószínűleg account szinten is teljesen el vannak szeparálva a megaszerverek, de gondolom rengeteg játékos lesz, aki ugrálni fog a konzolos és PC-s szerverek között, vagy mégsem. Egyébként már a megjelenés óta tudható, hogy a különböző platformok teljesen külön lesznek, így nem volt nehéz kitalálni, hogy ez másban is így lesz.
    Neked ezt volt a véleményed, sokak meg túlélték a veterán zónákat, és jól elvannak még mindig az endgame tartalmakkal. Sanctum trial-t és a másik kettő hard fokozatát, illetve a veterán dragonstar-t azért még mindig nem annyira sokan csinálták meg.
    Leírtál egy lehetséges jövőképet, de ettől még ez nem biztos, hogy így lesz. A véristvánok nem fognak dögivel jönni, mivel nem f2p rendszer lesz, a játék sem friss annyira, hogy minden gyökér ide jöjjön, de biztos lesz pár, majd eltűnnek az első hónap után, ahogy eddig is.
    Megölték a játékot, 2014. április óta ölik meg a játékot szinte havonta, még is itt van, elvan, fejlődik és a jövőben is itt lesz. Akik eddig szerették a játékot azok ezután is szeretni fogják, akik meg kifogásokat kerestek, hogy miért nem jó, azok ezután is fognak találni miért nem játszanak, de az kit érdekel? Engem biztosan nem. Ha jól tudom senkit nem kényszerítettek még arra, hogy játszon az ESO-val. Szeretem mikor egy hírre sokan csak önigazolást keresnek arra, miért nem fognak játszani. Elég vicces.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.01.22. 08:08:57
  • MrPredator
    Nekem a béta alatt nem jött le hogy ez lesz a játékkal. Persze a bétában még nem lehetett tudni, hogy lvl50 után egy végletekig unalmas és repetitív grindfest lesz az egész. Ez számomra olyan SWTOR érzés. A sztori miatt esetleg érdemes egyszer végigtolni, de utána kuka. Sajnos számítani lehetett rá a max szint utáni tartalmat látva, hogy ez sem fogja sokáig húzni havídíjas modellel, mert egyszerűen ahhoz ennél jóval több kell hogy csengessenek a népek havonta.
    Ahogy látom, az EA árnyéka vetülhet a későbbiekben az ESO-ra olyan szempontból, hogy majd az egérmozgatásért is fizetni kell. Először persze nem, de majd lassan eldurvulhat. Az, hogy megveszel egy területet és egy esetleges szerverváltásnál újra meg kell venni, egyszerűen felháborítóan pofátlan húzás.
    Abban sokaknak igaza van, hogy majd jönnek a Vér Istvánok dögivel. Ez a modell csak pénzügyi szempontból lesz jó, játékélmény szempontjából megölték a játékot.
    Kár érte, béke poraira.
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.01.22. 07:55:06
  • Terawatt
    Régebbi Wrothgar preview

Kép ESO Quakecon livestreamről. Map of Wrothgar

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.01.22. 01:54:03
  • Terawatt
    Streamről:
    1.6 PTS Next Week.
    Convenience Items
    • Potions, Soul Gems, Repair Kits etc.
    • Customisation Items

New Mounts. Including: White Mane Horse, Guar, Tessellated Guar, Piebald Destrier Horse. 12 Month Reward will be an exclusive mount. (Unclear what type)
    • New Pets Including: Striped Senche Panther, Guar.
    • New Costumes ...many of them.

• Wrothgar Zone will be "one of the earlier" DLC packages.
    • New Skill Line if you would like to play as a criminal within the justice system.

teljes tartalom Csak a fentiek újdonságok, hogyha már elolvastad a korábbi dolgokat.

Poti, soul gem ilyesmi tök felesleges szerintem a shopba. Azt hiszem lotroban is voltak ilyen "gagyi" cuccok és szerintem kutya nem vettek őket, de ne legyen igazam.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.01.22. 01:42:01
  • Terawatt
    Eso szemüveg nélkül is ezt látom amit te. Én bizakodó vagyok. Legjobban a konzolos verzió startjára leszek kíváncsi. Ha pozitív lesz a PC-s b2p átmenet akkor az nagyon megdobja majd a konzolos oldalt is. Ezzel alapból is több lábon fog állni a játék, így a jövőjével kapcsolatban is bizakodóbbak lehetünk. :)
  • Sir Critical
    Leírtad a reményeimet. Hogy ez lesz-e a valóság? Idézlek: "kiderül". Reménykedjünk.
  • Running
    Tudom ESO szemüveg van rajtam, de szerintem jó lesz az új rendszer. Miért?
    1. Aki eddig előfizetett, az ugyanúgy megkap mindent ahogy eddig, én maradok továbbra is előfizető, vagyis ESO pluszos majd
    2. Akik az előfizetés miatt nem akartak, tudtak játszani, azoknak is van egy b2p rendszere, és ha bejön nekik amit láttak, vagy érdekli őket valami új tartalom, akkor fizetnek majd, ahogy azt eddig az előfizetők tették

Egyelőre semmi negatívat nem látok ebben az egészben, mindenki nyer. Remélem a support marad olyan, mint eddig, és valószínű maradni fog, de majd fél év múlva kiderül. Addig is win-win.
  • Adam5
    Más érdekesség, amit még érdemes megemlíteni. A streamen Paul Sage azt mondta, hogy a jövőben kiadott DLC-knek nem lesz level korlátja. Tehát a szintedhez scalelődnek majd a dolgok. Nekem tetszik az ötlet. Sokkal szabadabb érzést kelt, oda mész ahova akarsz stb. De akkor ez valszeg gondolom azt is jelenti, hogy ezek a DLC területek nem end game contentnek lesznek szánva. Mondjuk még az is kérdéses, hogy a Champion Systemben milyen lesz egyáltalán az endgame. Illetve ez a level scalelődés mennyire szeparálja majd el a playereket.

Kíváncsian várom.
  • Adam5
    Hát csak bejött, ami a levegőben volt már egy ideje. Nyáron megvettem a Quakecon bundlet, abban benne volt ESO+Imperial upgrade. De eddig még nem aktiváltam be őket. Most azon filózom, hogy ha jól időzítem az ingyenes első hónap beaktiválását és még pont subbernek számítok március 17.-én, akkor megkapom vajon a 30 napos subbereknek járó 1500 crownt?

Ja mégsem, mert csak a 30 napos sub periódus kezdetén adják meg. Meg az első ingyenes hónap valsz amúgy sem számítana sub-nak. Akkor viszont lehet beaktiválom, amint az 1.6 kint a PTS-en. Nagyon érdekel a Justice System .
  • Although
    Na oké, mire lehet számítani.
    Azért az aoc tsw-nél van összehasonlítási alap már, persze ez managment döntés is. De míg a félig p2p/f2p aocra semmit nem költ a funcom addig a TSw-nél a 10. tartalmi bővítésnél tart persze elmehetnek az anyjukba de ez itt nem lényeges.
    Ki fog alakulni továbbra is, marad egy bázis, túl kell élni az elejét ha lesz roham. A tsw-nél is volt pár hónap, ki kell bírni a söpredék új áldozatot fog keresni. És marad az elviselhetőbb mob és a rajongói bázis. Ezzel a modellel túl lehet élni. ebben én is tévedtem, a p2p tényleg halálra van ítélve ebben igaza volt azoknak akik ezt állították. Edit: Persze a pvp ha jó az más tészta, főleg ha ruszkik is vannak akkor az kemény dió lehet egy b2pvel. is.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 21:34:10
  • PiszkosFred
    Nem. Ez emberi hülyeség kérdése, köze nincs az MMO-khoz, csak annyiban, hogy ott is előfordul, és mivel egy mesterséges világban játszol, jobban feltűnik. De ugyanez megtalálható a panelben, a buszmegállóban vagy az aktuális munkahelyeden. Amitől taratni kell, az az emberi faszság, gonoszság, trollok, stb, akik unalmukban direkt elcseszik mások szórakozását. Talán a B2P rendszer egy picit még véd majd ezektől, kiderül.
  • Although
    Ez nem volt kérdés, de a zone területek városok azok igen, és például ahogy conanba egy idióta, miközben a questet olvastam össze-vissza ugrált, meg bömböltette a tigrisét az gyilkos tud lenni, mondjuk ez talán csak f2p szint.
  • PiszkosFred
    Egy kis kérdezz-felelek a hivatalos FAQ alapján magyarul

Eddig sem volt RP szerver az ESO-ban, nem is volt ra igeny, nem is lesz. RP kozossegek nem toltenek mar meg 2015-ben egy teljes szervert, sehol sem. Vannak RP kozossegek, guildek, ott zajlik az elet (illetve a weboldalaikon es ingame), azokat nem erinti a most erkezo tomeg, sot... Erdemes
  • Although
    Érdekes, elvileg nem akartam befeszölni ebbe, mert kezd elegem lenni a tömeg effektusból és minőségéből ami ellepi az mmokat.
    Nyilván a Beth is, ahogy én is ledöbbent az Swtor 3. helyén :D Ami tényleg megdöbbentő, mert jól keresnek vele és szart se költenek rá. Miközben ez ahogy láttam a tesora nem volt igaz. Pro kontra lehet sorolni az érveket. A még rosszabb töltelék elemek megjelenésétől esetleges laggokon át végtelen a lista ami a hátrány.
    Túl ismert cég ez ahhoz, és túl népszerű a fantasy műfaj ahhoz, hogy Secret world szerű minőségi közösség legyen. Ez bizony kivégzés sokak számára akik mint rp akartak játszani. De nekem így már meg fog érni egy próbát az alap sztori miatt. Utána menekülés. Ha egyáltalán el fogom tudni viselni a mobot. Innentől hátrány lesz hogy nincs swtor szerű rp szerver ami azért minimális védelmet jelentett. Edit: azért nem lesz annyira rossz mint ha f2p lenne. A legrosszabb elemek távol maradnak :) Ez egy jó rendszer alapvetően. A funcomnak is bejött marad azért pénz a fejlesztésekre ha nem is annyi mint a full előfizetéssel.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2015.01.21. 17:55:49
  • Terawatt
    Ez azért nem fog elmenni gw2 irányba /amivel egyet értek, hogy a gemstore itemek összképrombolók lettek/, mert itt az új zónák dlc/pack szinten kell megvenni és nem ingyenes tartalomként van becsomagolva, mint a gw2ben. Ez egyrészt segít nekik abban, hogy bevételhez jussanak és fejlődjön a játék, másrészt minőségi tartalom gyártásra ösztönzi őket ami nekünk is jó.
    Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.01.21. 17:30:37
  • Rannah
    Ez leginkább a Secret World modelljére hasonlít, aminek igazán örülök.
  • Strayhand
    Nem csak annyi. A probléma az, hogy a fejlesztés el fog tolódni a minőségi content felől az eladható mindenféle haszontalan cucc designolására. Ez a baj a B2P/F2P játékokkal, hiába indul minőségiként, és hiába nem p2w, egy idő után egyre ritkábbak és szarabbak az updatek, mert nem azt fejlesztik, hanem a cash shopos cuccokat. Én egyébként nem játszom a ESO-val, nem is tetszett, de ez ízlés dolga. Én a GW2-nél éltem át ezt az unalomba fulladást.
    Utoljára szerkesztette: Strayhand, 2015.01.21. 17:26:00
  • Kryon
    Bejött a DLC rendszer amire tippeltem, csak megfejelik még egy ESO plus-al. Lottóznom kellene... Szerintem ebből kár elvi kérdést csinálnod :)
    Még a wow is elindul f2p irányába, épp arról is most jött hír. Nem is nagyon marad p2p mmo. Olyan pedig ahol teljesen megkerülhetetlen a havidíj nem is lesz már.

Annyi, hogy a shopot böngészve mondogatni kell magunkban, hogy "Erre nekem nincs szükségem." és költekezés megelőzve :D
  • Terawatt
    Lotroban is az új területekért fizetni kellett, hogyha nem voltál előfizető. Ha ettől jó lesz a játéknak akkor hajrá. Nem sajnálom, hogy most előfizettem. Felhúzok még egy karit addig 50re legalább és már lesz két frakcióban kalandozóm. :)
  • Terawatt
    30-day Membership:

1500 crowns at the start of each 30-day membership period
    Access to all downloadable content for the duration of membership
    Exclusive character progression bonuses for the duration of membership
    10% bonus to experience point gain
    10% bonus to crafting research
    10% bonus to crafting inspiration gain
    10% bonus to gold acquisition

Többinél csak a crown mennyiség változik.

The Crown Store is an in-game shop that allows you to buy convenience and customization items for your characters, as well as services and content.

Mindenki kap majd kezdeti 500 Crown, valamint ha korábban előfizető voltál 100at minden 30 nap után.

DLC for The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited consists of game packs with optional adventuring content (zones, quests, etc.) added to the game to enhance your game play experience should you choose. It is not required.
  • PiszkosFred
    Mondom, tetszik a megoldas, ezt akartam en is. CC helyett Crown. A tobbi elvi kerdes. :)
  • Terawatt
    Ha a content updatek előfizut aka ESO plus-t igényel akkor szerintem nem változott sok minden, csak a játékos lesz több. Így is meg kell majd venni, ezért nem fog annyira felhígulni a közösség, mintha egy f2p lenne.
  • PiszkosFred
    SWtOR rendszeret atvettek reszben, tetszik. De, reszemrol ennyi volt a jatek :)
  • Terawatt
    The Elder Scrolls Online drops subscription
    Konzol megjelenési dátum és a kötelező előfizu megszűnése
  • Terawatt
    Amíg nem leszel 50-vr1 tök mindegy, hogy kint van-e már vagy nem. Én egy hónap intenzív játékkal lettem vr1, úgy, hogy minden szart felfedeztem.
  • Kryon
    Akkor cumi, már befizettem... Mindegy, úgyis lassan szintezek.
  • Terawatt
    Á értem. Akkor szerintem elkezdem a nagykarimmal a vr területeket, nem fogok annyit várni. Azt néztem, hogy le van craftolva már ruha és mindben hpvan. Attrib pontokat hogy osztanád/tok el ennek tudatában? Sorci vagyok, de még nem tudom, hogy milyen fegyverrel folytatom. Healing,destro,1h+shield van kifejlesztve. Így, hogy beerősítik majd a peteket valami melee+petek hordában vonulás nem lenne rossz. PvPben vegyesen melee/ranged, vagyis leginkább stamina felé hajlok. Mennyire viable?
  • PiszkosFred
    Hat a negy lepcsobol a harmadik erkezik az 1.6-tal, a VR a negyedikben lesz kukazva vegervenyesen.
  • Terawatt
    Jól értem, hogy 1.6ban még mindig megmarad a vr14 szint? Túl korán tértem vissza?
  • Running
    1.6 kérdések és válaszok magyarul
  • Bandras DaSilva #18950
    Ha fut és a játékban vagy, akkor nem raktad föl rosszul.

Igen, általában gombbal teszi el a fegyvert. Nem játszom már egy ideje, de szerintem át lehet rakni már gombra (egér) is ha úgy jobb neked.