24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Kryon
    Battlemage, ilyesmit akarok összehozni.
  • Rannah
    Azért vannak kivételek, amikor nem a tank megy elöl, csak annak általában ritkán van jó vége :)

Az elf szerintem egy sorci /melee hibrid, ha szigorúan játékmechanikailag kellene besorolnom.
  • Lengyel2
    :) Köszi, Rannah. Most, hogy kijött a konzol trailer, én is végignéztem az összes eddigit. Az az érdekes, hogy máshogy nézem a trailert, mint amikor még noob voltam a játék elején, és nem volt semmi MMO tapasztalatom (nekem a TESO az első MMO-m). Akkor csak a sztorit néztem, most már azt látom a tralerben, amilyen skilleket a játékban is használunk, illetve amiket tanítottak nekem. Amikor az Ebonheart-osok bemennek a werewolf-ok dungeonjába, és a nord tank egy kézmozdulattal megállítja a mögötte jövő dps-eket, és előre megy... ezzel szépen bemutatják (amit mindenki tudott, csak én nem), hogy mindig a tank megy elöl, a dps-ek egy lépéssel mögötte, és csak miután a tank magára aggrózta az összes werewolf-ot, csak akkor kezdenek zúzni a dps-ei. Ez szép játékműködési pillanat a trailerben.

Amire nem tudok rájönni a trailerekből, az az, hogy milyen kaszt lehet az Aldmeri Dominiont jelképező elf női harcos? Sorcerer lenne? de jellemzően kardot használ, és biztos nem light armor van rajta. Amikor lehullik az égből a dark anchor, és a daedra-val harcolnak, nem tudom beazonosítani a skilljei alapján; az a buborék, amit maga fölé tesz, talán Negate magic?
    Utoljára szerkesztette: Lengyel2, 2015.01.23. 09:06:01
  • PiszkosFred
    Nono, a susogos macko egy korrekt kis brand lett az evek alatt, 48k-ert barmikor elvinnem :D (bar se a Litkai, se Mogacs nem adna ide ennyiert...)

• Rannah
    Ha előfizető vagy, akkor kapsz minden hónapért x Crown-t. Abból akár tartósan megveheted a plusz DLC-t is (vagyis hozzáférsz akkor is, ha nem vagy előfizető). A kérdés csak az, hogy ezek mennyibe fognak kerülni. Azért sok még a kérdés...
  • hagirez_melo
    Azért remélem március előtt előállnak kicsit konkrétabb dlc tervekkel, mert az hogy előfizetésért kapott crownért vehetek serpenyőt meg susogós mackót engem nem győz meg arról hogy előfizető maradjak. Ha meg évente kiadnak egy területet ami előfizu nélkül kerül cirka 5 ezerbe, előfizuval (évi sac/kb 48000 Ft) meg megkapom ingyen akkor tényleg hülye lennék előfizetni...
    Utoljára szerkesztette: hagirez_melo, 2015.01.22. 19:48:52
  • Rannah
    Az összes trailer egybefűzve (by Bethesda):

• pitt
    Ebonheart Pact , Dunmer, EU, csimposztor. Most PVE-t tolok éppen.
    Fegyvernél mindig az van ami a legerősebb, de főleg destruction staffal nyomom, meg néha kard vagy valami üszök fejsze, de inkább a destruction staff amit szeretek. Stamina növelését elhanyagoltam health, magica amit nyomattam főleg. Egyébként a többi küldinél meg nagyobb a lvl mint az enyém mégis tolom simán, szóval valszeg valami boss dungeon amikbe beletört a bicskám :) Bár van egy ilyen bánya bejárat ikon a küldetés listában ezek mellett és azt írja, hogy egyedül kell megcsinálnom ha jól értelmezem a mondatot, szóval nemtom.
  • Terawatt
    Vissza lövi a nyílvesszőt, jajj az a jelenet
  • DonPedro22
    Rendben köszönöm a válaszokat, még gondolkodok rajta csak azért merült fel a gondolat mert a múltkor láttam egy szép gameplay
    videót a skyrim-ről és megtetszett, egyébként wow-os vagyok szóval ismert az mmorpg számomra :) de nem vagyok az a hű de űberállat wow fan :) lehet előbb kipróbálnom a skyrim-et majd később tanulmányozom az online-t is.
  • Lengyel2
    (Skyrimról jut eszembe, ez volt már?... hátha lesz egyszer egy Fallout Online is...)
  • Omrega
    Milyen kaszttal vagy, melyik szerveren és szövetségben? Ha az eu-n akkor tudok segíteni felszereléssel.

A pvp-t nem eszik olyan forrón, persze alacsony szinten kevés skillel és tapasztalattal macera.

De nem lehetetlen. Csak az elején érdemes várvédelembe vagy támadásba résztvenni csapattal vagy ott ahol a csapatok vannak.
    A hadigépekkel partyban vagy a többiekkel.

Egy sima resto staffal is jó lehetsz ha healeled a többieket. Persze komoly pvp-hezpraktikus a lo.

A pve pedig szintén rutin kérdése. Szerintem egy kétkezes karddal kezdetben nem nagyon lehet mellélőni kaszttól függetlenül. 20-30 szintig még gyógyítani se nagyon kell. Most altozok egy sorceret és úgy megy át mindenen, mint kés a vajon. A dk pedig még durvább.
  • Bandras DaSilva #19017
    Ami a két játékban közös az az, hogy mind a kettő ugyanabban a világban játszódik, de ezen túl nincs sok közös bennük.

A Skyrim egy egy játékos dolog, ahol Skyrimben kalandozhatunk az emberünkkel és rengeteg mindent fel lehet fedezni, de alapvetően dunegon dungeon hátán érdekes, kevésbé érdekes történetekkel telepakolva. Természetesen van egy fő szál, de az mellett is rengeteg tennivaló van. A kiegészítőkkel lehet újabb területekre is kalandozni. A Skyrim nagyon szép és modokkal ez még fokozható.

A TESO egy MMORPG és ebből kifolyólag előbb-utóbb érdemes más játékosokkal csapatokat alkotni és együtt kalandozni. Mondjuk a legtöbbb dolog egyedül is megcsinálható. A TESOban több terület van mint a Skyrimben és igazából 3 nagy frakció van. Mindegyik frakciónak van saját története és az egész játékon átível a karakterünk saját története.

Játékmechanikában is eltér a két játék. Más a harc, de azért vannak hasonlóságok.
    Én azt mondanám, hogy érdemes bele pénzt fektetni mert rengeteg dolgot tudsz mind a kettőben csinálni és hónapokra leköt az egyik is és a másik is. Az Eélder Scrolls Online-ban hamarosan nagyobb változások lesznek, de ez igazából nem annyira érint akkor sem ha most kezded.

Nagyon nagy előnye nincs a régi játékosoknak sem, hacsak nem az, hogy sokkal jobban ismerik, hogy mit hogy érdemes.

Röviden ennyi, ha van konkrétabb kérdés akkor tudunk többet is mondani.
  • DonPedro22
    Pár szóban le írjátok, hogy milyen is ez az elder scrolls online valamint a skyrim, érdemes megvennem és játszanom vele? pénzt beleölni?
  • Nephin
    Ójaj. Ezzel a párducpettel megvettek kilóra. Szégyenszégyen. :D

Gamecardok további elérhetőségéről láttatok valamit?
  • pitt
    Nézegettem a leírást de igazából sokat nem mond el az a két fél mondat ami oda van írva számomra. Igazából egy helyre annyi van oda írva non veteran, a többihez h mindenkinek nyitott. Egy van ahol mindig sokan vannak azt már megtaláltam, de nem enged váltani. A Non veteran meg majdnem hogy üresnek tűnik.
    Váltáshoz meg elvileg azt íjra h pénz kell amihez quest kell amit nem tudok csinálni mert meg sem tudok mozdulni, oltári idióta dolog volt ezt ehhez kötni. Elvileg ha lejár a kampány akkor tudok még váltani free, de éppen sikerült 30 naposba belefutni ahhh ...

Most belefutottam egy harcba végre, de ennyi veteran kozott megfordulni sem tudtam, és ez a 1 perc harc után 15 perc futás is kikészít, szerintem nagyon rossz megoldás a respawn ezen része, futásból áll a játék 90%-a számoma :D

Akkor azok group dungeonok lesznek, ez volt a sejtésem, de rákérdeztem azért.
  • Bandras DaSilva #19013
    Többféle hadjárat van már egy ideje. Kapsz róluk leírást amikor ki kell választanod, hogy hova akarsz csatlakozni. Vannak rövidebbek és hosszabbak is. Van olyan ami csak veteránoknak nyitott, van olyan ami mindenkinek.

Egyébként azt is mutatja a képernyő, hogy mennyien vannak abban az adott hadjáratban. Szal, ha mondjuk egy adott hadjárat üres, akkor nem feltétlen érdemes oda menni. Elvileg változtathatsz, ne emlékszem pontosan, hogy milyen követelményei vannak.

Ha magáról a területről akarsz elmenni, akkor a bázis környékén lesz shrine.

A quest meg attól függ. Azt is kiírja, hogy solo vagy group dolog. Ha egy group dungeonbe mész be, akkor nem biztos, hogy meg tudod csinálni. Főleg ha az az adott szinthez tartozó insta mint pl. Spindleclutch vagy a többi. Nézd meg a quest leírásában, hogy solo vagy group.

Ha solo és nem megy, akkor veled van baki, vagy nagyon félrement valami. Mert túl nagy problémát nem kellene, hogy okozzon.

Kicsit több info segítene és talán olyanok is segítenének akkor, akik még aktívak a játékban és ezért frissebb infoik vannak.
  • pitt
    De most mit kell vagy kész ennyi játszhatatlan aki nem veteran oszt mehetek haza? :) Sajnos ritkán van időm tolni, csak annyira tetszett mikor ment a beta még laggal is és azóta nem sikerült sehogysem érdemben játszanom a PVPvel. Szóval bármilyen tanács? Mert azt sem tom eszik vagy isszák.
    (az normális a normál játéknál, hogy 21-es szinttel nem tudok megcsinálni egy 16-os küldetést? Már ott zöldellik a Quest listában, de bemegyek a dungeonba és megesznek reggelire)
  • Although
    Milyen meglepő, itt is ez a módszer dívik. :)
  • pitt
    Ki sem tudok jutni az első toronyból ott áll egy játékos és azonnal megöl, mi értelme ennek így? Tényleg az első várból sem tudok kijutni.
  • pitt
    Sziasztok!

Fullra nem értem ezt a PVP Cyrodiil dolgot, segítsetek kicsit légyszi. Beta ota +30nap most vagyok eloszor. Beta alatt nagyon izgi volt de ugye nagyon lagzott, most gondoltam kicsit kipróbálom, de tök halott sehol senki. Az óta láttam, hogy elvileg ha másik kampányba megyek akkor ott lehet vannak (vannak?) de most meg nem enged kilépni. Megvártam a 3 napot, most meg pénzbe kerül ami nincs. Felvettem küldetéseket, de mindegyik a térkép másik végén van, utazni nem lehet, mert két torony kivételével minden az ellenségé, ezért nem tudom el sem jutni a feladatig, nem hogy teljesítsem. Mi a teendő?
  • Running
    Jogos, el is felejtettem a wow kieget.
  • Kryon
    Még az sem kizárt, hogy csak azért lett p2p, mert nem készültek el a b2p rendszerrel megjelenésig.
  • Kryon
    Nyáron kisebb az aktivitás, őszre pedig várható volt a wow kieg, amivel a játékosbázis átfedése miatt nem célszerű egyszerre indulni. Nem sok választásuk volt, vagy kiadják tavasszal vagy várnak 2015-ig.
  • Running
    Az ESO megjelenés is csúszott majdnem fél évet, még beszéltük is béták alatt, hogy alig van pár hónap és még mindig nagyon sok olyan dolgon variálnak, amin már ilyenkor nem kéne (pl skillek). Szerintem eleve kellett volna még csúsztatni fél évet, áprilisról novemberre és akkor közel mostani tartalommal indult volna el. Gondolom már akkor sem merték tovább csúsztatni.
    Nekem is az a véleményem, hogy ráugrottak a havidíjra, hátha bejön, de még ők sem hittek abba annyira, hogy ez működni fog.
  • Kryon
    Valószínű, hogy az elejétől tervezett volt b2p, a p2p-el csak lefölözték a kezdeti megugrást.

Szerintem most a wowban is csak egy ilyen megugrás van, és hamarosan visszaesik a létszám a WoD előtti 6-7 millióra. Meg is kezdték már az előkészületeket a saját váltásukra, persze ilyen számokkal nekik nem olyan sürgős. Amúgy igen, a wow óriási előnyben van a 10 évével, amiből az első néhány évben lényegesebb konkurencia nélkül fejlődhetett, azért is nőhetett ekkorára. Ha ma indulna úgy járna mint a Wildstar. Ugyan a 10 év miatt tapasztaltabbak a Blizzardnál, de ennek és az óriási bevétel ellenére sem fejlesztik gyorsabban mint a többi mmo-t. Kiegészítőkkel 2 évente jön egy nagyobb adag tartalom, utána fél/egy évig semmi.

A housingot hiba volt kihagyni ESO-ból, de lehet, hogy nem akarták még ezzel is szaporítani a bugokat, hanem inkább eltolták addig, míg rendbe rakják a játék többi részét.
  • PiszkosFred
    Na most a DLC-kkel kapcsolatban kulonbseget kell tenni. Az eddig megerkezett osszes update elerheto lesz ingyen. De kesobb lesznek olyan DLC-k (mondjuk egy-egy extra Adventure zona, Housingnal egy-egy tagasabb haziko hasznalata, stb - amelyek nelkul is tudsz jatszani), amelyekert fizetned kell Crownnal (unlockolni), ha nem vagy tovabbra is elofizeto (Plus), mert utobbi esetben amig az vagy, mindent megkapsz ingyen, addig, amig az vagy :).
  • PiszkosFred
    "hanem hogy felismerték a piac átalakulását és úgy gondolják még többet kereshetnek a váltással."

Ezt mar 5 eve is lehetett tudni, ezt most felismerni eleg gaz. Viszont ki az a hulye, aki nem probalja meg? Szerintem - de ez szigoruan maganvelemeny - kezdetektol fogva b2p+mtx volt a terv, el is szolta magat parszor Sage vagy Firor, emlekezzetek vissza az E3as es GC-s interjukra. De, a premier elott kiderult, hogy a konzol csuszik legalabb egy evet (amibol csak fel evet ismertek be eloszor), igy ugy voltak vele, hogy PC-re siman jo lesz egy evig a P2P rendszer. Ha bejon, akkor kiralysag van. Ha nem, na bumm, mire jon a konzol, visszaallnak a B2P-re.

Elmondta most Firor a napokban az elo adas soran, hogy azert valtanak most, mert a konzolos verzio kesz, es nem akartak duplan dolgozni azzal, hogy a konzolon is az P2P-t eroltetik, majd par honap mulva dobjak ezt a rendszert, es atvaltanak B2P-re. Inkabb eleve ezzel jonnek ki most nyaron. Addig - mint mindig - a PC-seken letesztelik a korlatozasokat, a Plus premium tagsagot, az erkezo fizetos Housing (tippre) es tarsait, hogy legyen ido korrigalni nyarig.

Reszemrol sajnalom a dolgot, mert biztam abban, hogy a trendekkel szembe lehet menni es meg eletkepes a P2P rendszer a WoW-on kivul is. De mint kiderul, nem az. A Wildstar is ugy beleallt a foldbe, hogy a sziv szakad meg (pedig nagyon jol osszeraktak azt is), es az ESO sem tarthato fenn. A WoW meg olyan szinten profi es az eletunk reszeve valt 10 ev alat, hogy eleg egy Garrison/Housing + zsenialis regi teruleten/idoutazas, es maris 10 misi felett vagyunk. Sajat magamon latom - es mar irtam is, emiatt haragszom az Zenimaxra -, hogy csak a Garrison elvitte volna a hatan a wow kieget, es kurvara kell, sot, kotelezo egy profi Housing rendszer egy-egy mmoban, a sok grind meg daily kozotti idokra is gondolva.

Az ESO-hoz visszakanyarodva annak viszont orulok, hogy tovabbra is fizethetek erte havidijat, es nem kell foglalkoznom a korlatokkal. SWTOR-ba is visszaterek even tobb alkalommal is 2-3 honap erejeig, befizetem a havidijat es szarok a sok unlock meg egyeb CC-vel megveheto dolgokra. Az a par dollaros kotelezo kieg, ami erkezik evente, fel evente, az minimalis kiadasnak szamit. Szerencsere az ESO-nal sem kell aggodni, havidij megmaradt es varhatoan a kiegekert sem kell mindegyikert majd fizetni, maximum a nagyon nagyokert.
  • Running
    Tökéletesen egyetértek.
  • Running
    Akkor semmit se kezdesz vele. Egyébként mountra is lehet költeni, abból meg azért lesz pár új, és később is biztosan lesz új.
  • Lengyel2
    Azon gondolkodom, mire használható nekem a crown fizetős tagként, ha nem szeretem a pet-eket, nem érdekelnek a jelmezek, van elég soul gem-em, potim, és elégedett vagyok a jelenlegi lovammal és nem akarok másik mount-ot? A DLC-ket akkor ingyen megkapom, az nem igényel crown-t, ha jól értem (?). A crown nem transzferálható, igaz, tehát a klántársaimnak sem ajándékozhatom el, sem azt, amit veszek rajta? Kérdés, akkor mihez kezdek a crown-számlámmal?
  • Kryon
    Azért ugrottak rá, mert nem tűnt logikusnak a váltás, amikor már úgy nézett ki, hogy 600-800k előfizetővel stabilizálódik a játékosszám, ami bőven elegendő bevételt jelent. Írom ezt úgy, hogy a kezdetektől a váltást vártam. A váltás oka nem az, hogy annyira megzuhant volna a játék, hanem hogy felismerték a piac átalakulását és úgy gondolják még többet kereshetnek a váltással.

A wowos példád is sántít, mert ők is megkezdték már az elmozdulást f2p/b2p irányba.

A váltásnak semmi köze ahhoz, hogy egy játék mennyire jó vagy rossz. Az átlag játékos megváltozott szokásaihoz van köze. Míg régebben a többség egy játékra koncentrálta a játékidejét és "kockább" volt, addig mára a többség már olyan casual, akik több játékkal játszanak párhuzamosan, rendszertelenül ugrálva a játékok között. Az előbbinek ideális a havidíj, az utóbbinak a f2p/b2p, mert az igazodik leginkább a szokásaihoz. Itt is vásárol ezt-azt, ott is, vagy jobban költ arra, ahol épp több időt tölt. Attól a játéktól sincs elvágva, amire épp kevésbé koncentrál, így nem távolodik el tőle.

Akinek egy kis esze is van, az manapság már nem használ p2p rendszert, mert f2p/b2p mellett több a bevétel.

A másik tévhit, hogy a p2p megvéd a retardáltaktól. Erre ugyancsak a wowot tudom írni. Egyáltalán nem tartja távol őket, legfeljebb Kelet-Európában van visszatartó ereje, máshol nem tétel sem a havidíj sem az alapjáték ára. El kell fogadni, hogy a játékosok közt ilyen arányban vannak hülyék. Ha valamivel többen játszanak, akkor értelemszerűen oda több jut belőlük. Nem a f2p-től szaporodnak meg, hanem attól, hogy többen játszanak valamivel.
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2015.01.22. 12:52:50
  • Running
    Szerintem mediumon el fog tekerni.
  • cibi17
    sziasztok, haveromnak van egy laptopja, az alábbi konfiggal:
    intel core i7 q720 @ 1.60ghz
    4,00gb ram
    radeon hd 4650 1gb
    samsung 500ji /500gb

meg szeretné rendelni a játékot, de nagyon fél tőle, h h menne, mert mondta, h kipróbálta a bétát és nagyon nagyon nem ment neki jól rajta.
    mondtam neki, h biztos nem volt optimalizálva, és most már egy i7en, azért igen jól elmenne, de kérdés, h hogyan?
    azt mondta, h medium-high grafikán legalább szeretne vele játszani..

szerintetek?
    köszönöm a hozzászólásokat!
  • Running
    "Ráadásul majd jól fizethetünk majd ezekért is. Persze, lesz majd olyan dolog amit az előfizetők megkapnak alapból, de a nagyobb updatekért nekik is fizetni kell."
    Válasz:
    Mi az az ESO Plus?

Az ESO Plus egy lehetőség azok számára, akik továbbra is szeretnének fizetni havidíjat. 30-90 és 180 napos lehetőségek lesznek. Az ESO Plus-os előfizetők havonta fix mennyiségű Crown-t (az új fizetőeszköz az ESO boltban) kapnak, illetve ingyen és bérmentve fognak hozzájutni az összes DLC-hez és kiegészítőhöz, ami a rendszer bevezetése után érkezik majd.

30 napos előfizetésnél minden hónapban 1500 Crownt kap a játékos, 90-nél minden harmadik hónap elején 4500-at és 180-nál, na mennyit? - hát persze, minden fél év elején 9000-et.
  • Running
    Az első lesz amit megveszek és végre beteljesül egy álom. PVP meg a csúnya orkommal bohócruhában fogok szaladgálni, vagy esküvőiben, istenem mennyi lehetőség. Alig várom. :D
    Sőt milyen lenne ha az egész csapat esküvőimben ölne... óh ne, izgalomba jöttem. :))))
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.01.22. 10:18:37
  • BEAST #18993
    Látom megnyílik majd előtted az út a végső önmegvalósítás felé ezzel a fekete párduc pettel. :D
  • Bandras DaSilva #18992
    Én nem vagyok ennyire bizakodó:(

Amikor beindulnak ezek a f2p dolgok egy kis bolttal, akkor hirtelen mindig fontosabb lesz az n+1. mountot betenni a shopba meg valami csillivillin kinéző páncélt, esetleg egy új fajt mint tartalmat tölteni a játékba.

Ráadásul majd jól fizethetünk majd ezekért is. Persze, lesz majd olyan dolog amit az előfizetők megkapnak alapból, de a nagyobb updatekért nekik is fizetni kell.

És hát ugye ment anno a duma, hogy azért van az előfizetés, hogy tudjanak a minőségi updateken dolgozni. Ez eddig nem nagyon sikerült:(

Craglorn jól indult, de eléggé kiherélt lett és a saját koncepciójukat végezték ki amikor nagyjából mindenből kivették az xp-t. Ez az új champion rendszer még jó is lehet, de hát eleve ezzel kellett volna indulni mert ez a vr14 es grind azért eléggé zsibbasztó, ráadásul a z újrajátszási faktort is erősen beszűkíti. Nekem egyszer elég volt.

Persze változik majd, de ugye még 2 lépcső mire eltűnik. Az meg x idő. Ráadásul nem tudjuk, hogy mennyire lesz elbaszva az egész. Mert lehet, hogy most jónak tűnik, de lesz majd megint kb 2-3 build amit hoznod kell a komolyabb tartalmakhoz.

Az meg egy külön vicc, hogy úgy csinálnak raideket, hogy a legtöbb egy 10 perc alatt letolható és igazából aoe mind.

Én azért hagytam abba mert nagyon nem tetszett, hogy 10 perc alatt lepörgethetőek ezek a raidek és bármennyiszer csinálhatóak. Rápörögsz, csinálod egy ideig, aztán már nagyon nem izgalmas az egész.

PvP ugyanez. Fix terület, fix várak, zerg ide, zerg oda, néha van jó csata, de igazából sok értelme nincs. Már boldog-boldogtalan volt Emperor is, szal az sem akkora nagy durranás.

Ezzel együtt, remélem, hogy nincs igazam és minden jó lesz, de főleg azt, hogy sok új játékos jelenik meg, akik megszeretik ezt a világot.
  • Running
    guildek
  • nomiss
    Sziasztok , melyik oldalt van még nagyobb taglétszámmal rendelkező , működő guild ?