24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Terawatt
    Ez accountra szól ha jól emlékszem. Ez esetben annyira nem vészes, ha arra gondolsz, hogy van altod és akkor az is kap így belőle. Teszem azt két varázslót nem fogszt kezdeni, így annyira már nem lesz felesleges a többi vonalra pakolni. //ezt leszámítva értem mire gondolsz és jogos, csak próbálom a jó oldalát nézni.
  • PiszkosFred
    Igen, ladakbol vagy szekrenybol lopas eseten mindig, vagy ha egy legyilkolt hullabol nyulsz le valamit. De sneakbol torteno pickpocketnel nalam automatikus a dolog. De, tovabbra is fennall a veszelye, hogy en vagyok bamba, megnezem megegyszer, hiszen annak csak orulok, ha nem igy van/lenne.

Pesze, hasznos kis passzivok vannak mindenhol. De ha van 100 c-pontom es van egy passziv 90 aktiv pont utan egy csillagjegyben, ami nagyon kellene, akkor miert kell a 100 pontomat kotelezoen 33-33-33 aranyban pakolgatni minden realmben? Mert igy meg mindig 57 pontra leszek az "alom passzivtol", holott a pontjaim mennyisege meglenne hozza. Lehessen egyedi, egyoldalu elosztast csinalni. Hogy ez mennyire eletkepes/eletkeptelen, az legyen a jatekos gondja, de legyen meg a lehetoseg. Szerintem. (de lehet, hogy pts miatt van igy, ez is benne van a pakliban)
  • Bandras DaSilva #19147
    PTS-en enm néztem meg a cuccot csak a skill fákat. Úgy láttam, hogy minden területen vannak olyan pontok amiket érdemes megvenni. Én mondjuk healer szempontból néztem, de mindenhol volt elég potn amire lehet költeni. Talán így nem annyira gáz, viszont a variációs lehetőségek azért tényleg csökkennek, mert specifikusan inkább azokra költ az ember amiket aztán használni is érdemes.
  • Sir Critical
    Ah, ez érdekes, mert láttam olyan gameplay-videót, ahol a progi ugyanúgy felajánlotta az "E" és az "R" betű használatát (egyedi vagy csoportos loot) mint bármelyik másik tárolónál. Na mind1, amíg nem külön-külön "dob a gép" az esélyre, mint a Skyrim-ban, addig nincs jelentősége.

Az NPC-k reakciója (inkább reakció-hiánya) másnak is feltűnt már, reddit-en van is téma erről, a javításra irányuló ötletekkel fűszerezve.
  • Omrega
    Teljesen igazad van, a tetszés szerinti elosztás nekem is sokkal szimpatikusabb lenne. Így csak az időt húzzák amíg elérik a maximumot egy-egy skillből a játékosok és csökkentik buildek variációit.
  • PiszkosFred
    Na kiegeszites.
    - Sajnos autoloot nelkul is automatikus a zsebeles, nem valaszthatsz a targyak kozul, viszel mindent ami a NPC zsebeben van. Viszont a zsebekben a targyak szintje is valtozo, a sima cuccok 30 arany koruli osszeget ernek, a zoldek 150 aranyat, ezek gondolom majd kuldeteseknel is fontos szerepet fognak jatszani (lopj ossze X rare cuccot, vagy X osszegben targyakat, stb.)
    - Viszont a korozottsegi szint csak addig csokken aranylag gyorsan, amig az elso ket fazisban vagy. Ha maxolod, akkor az mar meg sem moccan, es johet a bujkalos, settenkedos jatek, foleg varosokban. Sikerult addig bunoznom - szarra lopnom es gyilkolnom magam -, hogy a vegen egy sikatorban ket ordinator kozott talaltam magam, ahonnan nem tudtam eszrevetlenul elmenekulni. Futni meg halott ugy, az orok nem hulyek, jott a charge meg a grip. "Reload" :)
    - Ha ket NPC all egymas mellett - varosokban nem ritka -, es megtamadunk valakit, akkor csak a megtamadott tamad vissza/menekul, a masik nem. Ez remelem csak bug, mert jo lenne, ha realis lenne a reakcio.
    - Ha meghal az ember, akkor az osszes bounty eltunik (a verdji osszege levonodik a sajat penzunkbol), eltunik az osszes lopott cucc, es kvazi kezdheted elolrol a "karriert".
  • Nephin
    Pont ugyanezt mondtam ma TS-en, mikor ez volt a téma. :D Igazából nincs rá értelmes érv szerintem.
  • PiszkosFred
    De miert ne lehessen? Mashogy kerdezem. Miert kell rakenyszeriteni engem arra, hogy ket olyan realmbol is valasszak, amelyekbol nem akarok? Ha csak egy realmre akarok rahajtani, es azokra a passzivokra tenni, es igy osszeszedni gyorsan a maximalisan elerheto bonuszt (mikozben a masik kettoben ertelemszeruen gyenge vagyok), akkor azt miert nem tehetem meg? Szerintem ez rossz dontes, korlatozza a valasztasi lehetosegeimet, ami ellentmond az eddigi terveiknek. De lehet en latom rosszul, de akkor gyozzetek meg rola! :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.31. 23:26:04
  • Omrega
    A CP elosztását azért találták ki így, hogy 120 ponttal ne lehessen egyből elérni a legerősebb passzív képességet egy csilagképnél se.
    Minden a három főcsoport fej-fej mellett fog növekedni.
  • Sir Critical
    Az autoloot miatt kell, hogy legyen. A szekrénybenézés-nem bűn dolog valóban gáz, és erre nem mentség, hogy már korábban is így volt. A CP-elosztásos véleményeddel szintén egyetértek.
  • Terawatt
    Nincsenek külön szerverek, amit egy kis utána olvasás után már megtudtál volna a játékról. Egy nagy Eu és US megaszerver van. Steamen nem lehet aktiválni azt a kulcsot 99% eséllyel, de ezt neked kéne tudnod, mert biztos hogy írják ott ahonnan venni akarod, hogy steam kulcs-e vagy sem. Ha nem írják akkor nem. :) 30 nap játékidőt tartalmaz a játék.

Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.01.31. 17:38:06
  • sztar007
    Hallom nem f2p lesz a játék hanem meg kell egyszer vásárolni és utána lehet havidíj nélkül játszani. Szeretném kipróbálni, most 6000-ért hozzátudok jutni cd kulcshoz. Azt lehet steamen is aktiválni? Illetve játékidőt 30napot kapok vele? Melyk szerveren van a legtöbb magyar?
  • Running
    Nincs.
  • Morpheus_v2
    Hali! Nincs a játékhoz valami pár napos próba verzió?
  • PiszkosFred
    Ezt:
  • PiszkosFred
    Raszantam jo par orat a PTS-re, es eddig nagyon tetszik a Justice System. Egy dolgot kiveve, az pedig az, hogy tul gyorsan csokken a statuszunk, ha bunozunk. A Bounty az allando, az oke. De 2-3 gyilkossag utan nagyjabol fel percet vartam, es mar notorius lettem, majd meg tovabb csokkent. En megnovelnem ezt az idot, mert igy picit gyors.

Az vicces, hogy Mournhold egyik hajlektalanjatol - aki a foldon aludt a varoskapu mellett - elloptam egy bor satrat. A zsebebol. Picit olyan, mint a regi Lucasarts es Sierra kalandok, amikor a fohos a zsebebol elohuzott egy zongarat, egy bernathegyit es kertitraktort, ha a szitu ugy kivanta :) Az is tetszik, hogy lopakodas kozben minden infot latunk, ami szukseges, pl: tavol vagyunk a celponttol, vagy figyelnek, stb. Az is jo megoldas, orulok, hogy gondoltak ra, hogy az autoloot nem teszi zsebre a lopott cuccokat, igy veletlenul nem lehet bajba kerulni. Viszont azt sajnalom, hogy a belenezni egy tulajdonossal rendelezo szekrenybe nem szamit bunnek, csak ha ki is veszel onnan valamit. Illetve, ellentetben a TES jatekokkal, ha lopsz NPC-tol, akkor nem tudsz valogatni - egyelore, remelem -, hogy mit lopsz el, hanem automatikusan elraksz minden. De, ez lehet, hogy azert van, mert autoloot be van kapcsolva, megnezem majd anelkul is. Jo megoldas az is, hogy ha 25%-os esellyel kezded a lopast, de turelmesen varsz, akkor idovel novekszik az esely, a turelem kifizetodik.

A Champion systemet csak atfutottam, de elsore nem igazan ertem, hogy miert lehet minden realmben elosztani X pontot, remelem, csak a PTS miatt van igy. Mert igy kvazi 34-34-34 pontot oszottam el a 3-3-3 csillagjegy cuccai kozott, ami szep es jo, de semmi ertelme, mert ettol nem lesz egyediseg, sot... De majd megnezem meg, egyelore csak a JS erdekelt, a skilleket, champ pontokat, stb csak szetdobtam sebtiben - ha mar nem maradt meg a regi karakterem...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.31. 11:03:49
  • Running
    Párduc az első. :P
  • Sir Critical
    Jó faj, jó faj, de még egyet nem fejlesztek már fel ötvenig :)
  • Nephin
    Párducot alap, az lesz az első dolgom. :D
  • Nephin
    Arról esetleg van infó, melyik alapanyag mivé váltódik át?
  • Terawatt
    Viszketni fog a tenyerük, hogy költsék most el és meglátják a petet a boltban. Mondanom sem kell, hogy csillogó szemekkel fogják vinni a "kisállat" kereskedésből. :D
  • Lengyel2
    De miért nem inkább megspórolják azt a 400-at, hogy legyen elég crown majd az érdemi kieg-ekre?
    Az imperial faj megvétele nekem az egyetlen jelenleg, amit megvennék crown-ért... de ez a 2100 koronás ár kisséééé magas. Hacsak nem igaz, amit fórumokon híresztelnek, hogy az imperial egy elég jó race, és megéri.
  • Running
    1.6: Justice System magyarul
  • Terawatt
    Ha csak 400ba fog kerülni a pet, akkor mindenki ezekkel fog rohangálni, mert ugye 500at kapsz alapból. Olyan lesz mint a fehér ló startkor.
  • PiszkosFred
    Realisnak tunik. Egy standard -> Imperial kiadas upgradeje jelenleg 2100-re van belove (nem vegleges termeszetesen), vagyis nagyjabol 1 dollar 100 Crown arfolyammal lehet szamolni, ha ugy nezzuk, hogy a Bethesda boltban ez 20 dollarba fajt anno. Na most ez a "lehet" teljesen tippre megy, egy betas tesztre belott arakkal, vagyis lehet tobb es kevesebb a vegen, ezt tessenek eszben tartani.

Ha egy kisebb/nagyobb digitalis DLC-t 10-20 dollarra lovunk be, ami nagyjabol megfelel a mai standardnak, akkor 1000-2200 korona korul lehetnek az arak.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.01.30. 13:19:35
  • PiszkosFred
    Sot, a "civil ruhat" at is szinezheted :)
  • Omrega
    Az 1.6 alvilági rendszere végre lehetővé teszi, hogy a civilek ruháit is felvehessük. Valamint a kezdő karaktereknek könnyű megélhetés biztosít. A PTS-en kb. 15 perc alatt szereztem 2400g-t a kezdő karakterrel. Szerencsére a kastély közelében is van egy csapóajtó az orgazdákhoz.

Pedig pont szkeptikus voltam, hogy ez a rendszer nem fog érdekelni. ... hmm. Végre így nincs az, hogy csak rohangálunk és mindent összeszedünk ami a kezünk ügyébe kerül.

Az biztos, hogy sokat javult a rendszer a kezdők szemszögéből is.
  • Omrega
    Azért azzal vitatkoznék, hogy 10 perc alatt meg lehet tanulni az ESO rendszerét. Pont azt szeretem, hogy rengeteg finomság van a harcrendszeben, föleg a közelharcban, amit főleg csak gyakorlással lehet finomítani. Persze lehet, hogy van olyan aki már az 5. szint után is tökkéletesen tudja ezeket kezelni. Számomra hangulatos, hogy pusztán azzal mennyit lehet nyerni, ha előkészített heavy attack-al sétálunk oda az ellenfélhez. Persze az 1.5 óta sokat változott ez előnyére a rendszernek.

• Sir Critical
    Nem látok a listán vet10-es maxHP+maxSP kaját. Lehet persze, hogy elírás is van valahol, mert HP+MP kajából meg mintha kettő lenne. Remélem, hogy a többezer kaja-pia-alapanyagom helyett azért kapok valamit, mondjuk egy az egyben átváltják őket kurrens alapanyagokra ;)
  • pupyroby1
    Szerintem olyan 2000-4000 Crowns egy új terület.
  • Running
    Főzéshez receptek
  • Terawatt
    ESO Technical Compendium - Fixes, Tweaks, Mods, Addons Hasznos cucc a buherálóknak.
  • Terawatt
    Szerintem korrekt eddig. Új terület ára szerintetek mennyi lesz ez alapján?
  • Running
    Link
    Don't know if anyone posted this already (can't find that) but few hours ago i get access to crown store for few minutes, missed opportunity to do some screenshots but i remember the prices.
    Bundles
    Imperial Edition Upgrade - 2100 Crowns
    Starter Bundle - including 20 of Crown Health, Crown Magicka & Crown Stamina potions, Piebald Destrier Mount and Whiterun Wolfhound Pet (it's steam imperial edition dog, not available in crown shop outside of this bundle) - 1500 Crowns
    Consumables
    Crown Health, Stamina & Magicka Potions (slightly better than droppable, they are same lvl as your character) - 200 Crowns per 20 Potions
    Crown Soul Gems (also same lvl as your character) - 200 Crowns per 20 Gems
    Crown Repair Kit (instantly repair all your equipment to 100%) - 400 Crowns per 10 (not 100% sure about amount here)
    Mounts
    All Horse Skins (White Mane Horse, Piebald Destrier, Dapple Gray Palfrey) - 900 Crowns each
    Guars (Tessellated Guar, Banded Guar Charger) - 1300 Crowns each
    Pets
    There was like 5 or 6 Pets available, guess all that they show in last ESO Live - 400 Crowns each
    Costumes
    Blacksmith - 400 Crowns
    Chef - 400 Crowns
    Black & Maroon Dress - 400 Crowns
    Draugr Polymorph - 1000 Crowns
    Royal Court Jester - 700 Crowns
    Wedding Dress - 400 Crowns
    Stealthy Rogues Pack - 700 Crowns
    Tribal Shamans Pack - 700 Crowns
    Woodland Scouts Pack - 700 Crowns
    Armored Knights Pack - 700 Crowns
    So what you guys think about that? Considering Imperial Edition Upgrade was 20$ we can consider that 100 Crowns is worth around 1$. I think prices are ok for vanity store, around GW2 Gem Store prices. I still think think that they need more items that you need to repurchase few times to make long term bigger profit from this system (just plz no random boxes) cuz after few months no one will be willing to buy 12th variation of horse mount.
  • Running
    Ha van legalább 2600 HP-d és 400-500+ dps-ed, akkor igen.
  • Running
    Valószínűleg sosem.
  • alyr2
    Mikor lesz ez free to play?
  • alyr2
    Az AIONOS az szamomra sokszor átélt élmény volt..:D
  • MrPredator
    A nightblade warlock spec mennyire életképes trialon vagy dungeonban?
  • Omrega
    " ő spórol a manával..." :D