24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Plata #24042 Nem,nem fogom variálni,már meg van a szükséges szint a lopáshoz.
De megpróbálom a vadmacis karimnak is azt berakni. -
#24041 Amikor egy szettet hasznalsz (boe-bol bop lesz) vagy lootolsz bossbol, innen-onnan, akkor bekerul a Set Collectionsbe, ami az ESO egyik nagy Lutra albuma. Ami ide bekerul, onnantol kezdve barmelyik karakterrel barmilyen szinten barmilyen minosegben reprodukalhato a Transmute Station segitsegevel (lasd guild hazak vagy Clockwork city belvarosa). Ez a folyamat transkristalyba kerul.
De, amit adtam Divines traites szettet ha at akarod varialni mondjuk Training traitre, akkor ezt is meg tudod tenni, szinten TrasnStationnel, es szinten TransKristalyba kerul. Itt annyi a megkotes, hogy ez esetben ismerned kell az adott tipusu pancel/fegyverhez tartozo "training" traitet (a pelda kedveert) a Research opcio altal megtanulva. -
Plata #24040 Vagyis akkor nem nagyon van esélyem elkölteni.
A tolvaj karimnak divines szettje van,mert tőled kaptam.
A többinek meg tök random,mert vettem piacon random lila itemeket amik xp növelő traittel vannak kreálva.
De akkor ha elmegyek velük a transzmutyi állomásra akkor a szettjüket mondjuk más szettre tudom változtatni?
Lehet meg is nézem.
Már úgyis meg van a szükséges szint a lopáshoz. -
#24039 Szetteket (dungeon és world drop szetteket foleg) tudsz vele ujraalkotni a karaktereidnel anelkul, hogy ujra kifarmolnod azokat. Mint amikor SWTOR-ba a collectionsben unlockolsz valamit a teljes accountra, csak itt a lehivas folyamata transkristalyba kerul minden esetben.
Vagy, meglevo cuccaidon, ami esett dungeonban vagy barhol, ha nem jo a rajta levo trait, akkor le tudod cserelni olyanra, ami megfelelo (es aminek a tudasaval rendelkezel, lasd Research a korabbi posztokban). Pl erdemes divines-re cserelni a ritka, nehezen beszerezheto cuccok traitjeit, mindez transkristalyba kerul. -
Plata #24038 Volna egy problémám,túl sok transmutyi kristályom van,1000 pusz a kariknál vagy 30 kibontatlan,de lehet több.
Nem lehet semmi értelmesre elkölteni? -
Plata #24037 Egész jó ez a dupla xp event,az arcanist karimat húztam pár szintet,csak mostmár egyre kevesebb xp-t kap így nem hiszem hogy meg lesz az 50 ma.
De viszont kipróbáltam a bicskás warden-t,őszintén szólva sokkal strapásabb mint az íjász,de érdekes és 12-es szintig jutottam vele.
Gyártottam neki 4-es szintre ruhát és fegyvereket,így könnyebben ment a szintezés,meg elsőnek elmentem Mirri-ért,csak utána küldizés.
Két vagy három ruha darabra nem futotta training trait csak,a többire már ment. -
Plata #24036 Nem mert miután beszéltünk róla elfelejtettem,más napra meg már a nevére sem emlékeztem. Xd -
Orbancapitan #24035 fel raktad végül a szükszéges addonokat pl a guild hall list? -
Plata #24034 Köszi az infót,akkor kénytelen leszek vacakolni a trait-ek megszerzésével. -
#24033 Egy targynak tobb olyan jellemzoje van, amivel egyedi lehet:
- A targy szintje (itemlevel)
- A targy minosege (sima/fehertol a legendary/aranyszinuig + van a mythic, de azt hagyjuk most)
- A targy egyedisege (szettes vagy nem szettes)
- A targyon talalhato trait (armornal is van 9 darab es fegyvernel is van 9 darab)
- A targyon talalhato enchant.
Na most ezek korul a trait az, ami fontos. Ezeket ugyanis megtanulhatod, kvazi "ellophatod a tudast a targyrol". Ezt ugy tudod, hogy az adott targgyal, amelyen van valamilyen Trait, visszamesz a munkapadhoz es ott a research opcioval megtanulod. Minden targynak van 9 ilyenje, tipusonkent ertve, vagyis van a light armoros szandalnak is 9 darabja ugyanigy, mint a medium armoros bocskornak vagy a heavy armoros ciponek. Csak a harom "labbeli" esetben 27 darab traitet kell kitanulnod, ha mindegyiket ismerni akarod. Es akkor ott van meg a tobbi armor kategoria, a labvedotol a vallasig, stb. Az adott kategoriaban az elso trait megtanulasa/elsajatitasa par oraig tart, a legutolso mar egy honapig. Ezert is erdemse a leheto leghamarabb elkezdeni ezek tanulasat.
Na most a gyarthato szettek azt kerik toled, hogy az adott fegyver vagy pancel kategoriabol rendelkezz legalabb 2-9 darab trait tudasaval.
Az egyszerubb XY szett mondjuk azt keri, hogy ismerj 2 traitet egy-egy kategoriabol. A peldanak a kedveert, ha mondjuk "medium chest" eseteben mar kikutattal (research) legalabb 2 darab traitet, akkor engedi, hogy gyarts az XY szettbol egy medium chestet. De mondjuk a heavy chestbol meg csak 1 traitet ismersz, igy "XY szettes heavy chestet" nem fogja engedni.
A jo hir, hogy a craftolhato szetteket at lehet adni masik jatekosnak, vagyis addig, amig nem ismersz minden szukseges traitet darabszamra, addig kerj meg valakit (pl engem) es legyartja neked, majd atadja hasznalatra.
Traitek tanulasara vannak passziv skillek a szakmai skill fakon, azok egyszer gyorsitjak a tanulasi folyamatot, masodszor pedig engedik, hogy parhuzamosan 2 vag 3 darab kutatas is menjen.
Mivel az osszes cucc, ami esik a jatekban account bound, erdemes egy karaktert kinevezni crafternek es azzal megtanulni minden traitet, majd azzal legyartani a dolgokat es atadni annak a karakternek, akivel hordani akarod. Nyilvan ehhez kell jo par skill pont, vagyis erdemes elotte egy picit treningezni, de ezuttal a pontokat a szakmakra pakolni.
A Szovetseg guild hazaba nezz be (bejarattol balra, az istalloban van a crafting bazis), ott megtalalhato az osszes ilyen crafting szett (keresd a grandmaster munkapadokat), igy nem kell oket a vadonban felkutatnod!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.03.18. 10:07:31 -
Plata #24032 Igen már találtam ilyen helyeket,tegnap este is küldizés közbn bele futottam egybe.
Meg is néztem de mindnél ugyanaz volt hogy semmit sem tudtam kraftolni,pontosan nem emlékszem mit írt,de talán ismeretlen szett darabot? -
ntex #24031 Magukat a szetteket nem kell megtanulni. Vannak a világban mindenfelé crafting POI-k. Biztos találtál már te is, a semmi közepén vannak általában, kint a világban vagy egy barlangban / helységben stb. és mindig van bennük 4 crafting station (woodworking, clothing, blacksmith és jewelcrafting station). Ezek a POI-k mindegyike egyedi szett lekraftolását teszik lehetővé, ha ráviszed a mapon valamelyikre az egeret, látod hogy milyen szettet lehet ott megcsinálni és látod az adott szett szettbónuszait is. Tehát ha kell egy szett, csak a specifikus helyén tudod lekraftolni (de mintha láttam volna olyan crafting stationoket amiket lehet venni házhoz, és bármelyik szett kraftolását lehetővé teszik, de asszem rohadt drágák). Te döntheted el a karakter melyik armor / jewel / fegyver slotjaira akarod ráaggatni őket, aszerint kell lecraftolni. 5-ös a legnagyobb szettbónusz, így maximum ötöt érdemes belőle megcsinálni, így gyakorlatilag két teljes szettet tud viselni a karaktered fullos szettbónuszokkal (a kétkezes fegyverek kettő itemnek számítanak a szettben, erre figyelj oda, így ha fegyvert is craftolsz akkor gyakorlatilag csak 3 armor / jewel item kell a szettből)
Igazából már egy full kezdő karakterrel is lehet egy csupasz szettet craftolni, amit meg kell tanulni az a különböző traitek az itemekre, mert minden egyes item craftolásnál választhatsz traitet azokból amiket már ismersz. Az egyik legfontosabb PVE DPS-nek pl. a Divines trait, ami a mundus stone effektjét növeli meg. Ezeket ugye úgy tudod megtanulni, hogy ha pl. esik egy olyan item pl. egy medium armor öv, amin ez a trait van, egyszerűen odaviszed a clothing stationhöz kiválasztod a research-et az övre, majd a Divines traitet (mivel van nálad egy ilyen item így engedni fogja hogy elindítsd). Ez több nap is lehet, attól függően előtte már mennyi traitet kutattál ki az adott armor típus adott részére. Viszont ha kész van akkor bármikor tudsz olyan övet craftolni amin ez a trait lehet. És ezt szépen mindegyik armor darabra meg kell csinálni. Nyakláncra, gyűrűre és fegyverekre teljesen más traitek vannak, oda másokat kell megtanulni, de a menete ugyanez.
Igazából a legvégén az lesz a menete, hogy kinézel egy szettet, elmész az adott helyre ahol azt a szettet meg lehet csinálni. Figyelj rá hogy CP160-as itemek legyenek (ezt ne felejtsd el kiválasztani mindig), sok alapanyagba fognak kerülni. Ezek először fehér itemek lesznek, de aztán majd fel tudod upgradelni mindegyiket külön külön maximum narancssárga fokozatig, amik ugye szintén egyre drágább és ritkább upgrade matikat igényelnek. Arra is figyelj oda, hogy mindig írja, melyik upgrade-hez mennyi mati kell hogy 100% eséllyel sikerüljön, ha kevesebbel próbálod meg és netán failed lesz az upgrade kísérlet, akkor az adott cucc egy marék hamuvá konvertálódik, szóval kezdheted a nulláról az adott itemet újra legyártani és upgradelni.
Lehet nem teljesen érthető ahogy leírtam, jobban nem tudom megfogalmazni a menetét :D
Ezeken felül még van olyan lehetőséged is, hogy amiket bárhol találsz szettdarabokat pl. dungeonben, trialban, ládában vagy bárhol máshol a világban és eladod vagy szétszeded őket akkor onnantól azokat a szettdarabokat bármikor újra lekraftolhatod egy transmute stationnél, tetszőleges de csak a karaktered által már ismert traitekkel. Ezekhez viszont transmute kristályok kellenek amik farmolására meg nincs túl sok opció.
Utoljára szerkesztette: ntex, 2024.03.18. 02:12:25 -
Plata #24030 Elmondanátok hogy a szett készítést hogyan tudom meg tanulni?
Talán az adott szettet meg kell szereznem és aztán elvinni megfelelő állomásra és research-el megtanulni? -
Plata #24029 Hogy a rusnya magdi rúgja meg,meg is nézem.
Köszi az infót. -
#24028 Elvileg van, ott a minion nevu az esoui.com-rol. -
Plata #24027 Az ördögbe ezekkel az addonokkal,még mindig nem mennek rendesen,mi a szöszért ninsc egy app ami automatikusan frissíti öket. XD -
#24026 Par % esellyel (1-2%) eshet "perfect roe", az kell par magasan jegyzett kaja receptjehez, meg hat jo penzert el is lehet adni. -
Plata #24025 Hát én még sosem találtam semmit a halakban húson kívül. -
#24024 Azt nyisd ki, van benne valami apro loot.
Ami a halak filezeset illeti, szerintem nincs kulonbseg, de csak tippelek, nagyon regen nem "nyitottam" mar ki a kifogott halat, inkabb eladtam jo penzert a lustabb jatekosoknak, hadd nyitogassanak ok, nekem a gold is jo :) -
Plata #24023 Új ingyen deluxe dlc bundle a store-ban. -
Plata #24022 Már megint meghülyült a steam,frissíti a játékot de azt írja hogy 550448 mb van hátra.
Na inkább újra indítom.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.03.11. 19:36:50 -
Plata #24021 -
Plata #24020 Egy kis ásogatás meg lorebook keresgetés miatt hazamentem Vvardenfell-be.
De találtam érdekesebb dolgot.
Suranban a kocsma ugyanaz mint ami a morrowind játékban volt.
Csak épp ESO-ban nincsenek benne táncoslányok. :D -
Plata #24019 Találtam egy ládában érdekes kincset.
-
Plata #24018 Ha már szóba kerültek a halak,amikor kifogom őket,mindegy hogy inventoriban dolgozom fel egyesével vagy tűznél filézem ki az összest? -
ntex #24017 Ugyanazt adja mint a többi, gondolom a textúra alatt víz van és átbugolt rajta, így lehet aktiválni. -
Plata #24016 És mi jót fogtál? -
ntex #24015 Egyik cave-ben találtam egy bugos fishing hole-t :D
-
Plata #24014 Ma Mirri-vel orsiniumban küldizgettünk,a helyi kocsmában találtunk érdekes dolgokat,például hogy van szauna meg fürdő.
Plusz hogy esik a hó a kocsmában. XD
-
Plata #24013 Érdekes ez a Mirri.
Kifejezetten komálja hogy pókokat ölünk.
Prológus küldi miatt delve-ket kutatunk fel és mentünk meg bajba jutott népeket.
Annak is örül ha lelövöldüzzük pókokat,de annak is ha ládát nyitok ki.
Találtam valami érdekes fényesen világító ládát,azt hittem valami jó lesz benne,de nem,viszont Mirri komálta ezt is.
Tényleg oda van a ládákért.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.03.09. 21:35:42 -
Plata #24012 Orsiniumba elmentem le verni a WB-ket hogy kivehessem ingyen ruhákat,mindegyik bossnál jött a pozitív rapport.
Csináltam a napi craft writ-et akkor is.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.03.09. 17:35:40 -
ntex #24011 Igen, kedveli a régészetet és a kincskeresést.
Ami idegesít nála az a lepke imádata, rengetegszer előfordult már hogy a leölt ellenségem körül vagy bányászható / felszedhető dolgok körül is ott repkednek és tök véletlenül rányomok úgy hogy igazából nem is arra nézek. Ilyenkor persze jön a negatív rapport, szerencsére csak -1 egységekkel. -
Plata #24010 Nekem még nem szólt semmiért.
Azt nagyon kedveli ha ásogatok kincseket,meg craftolok.
Kár hogy skyrim csak félig van bent a játékban,pont a jobbik része hiányzik. -
#24009 Hat, a companions bevezetese utani idoszakban ha elmentel vele egy-egy kikotobe, akkor bizony jott egy negativ modosito.
Mondja is, amikor beszelsz vele, hogy
"I can't stand Goblins. Or snakes. Or boats. They all make me want to retch, for different reasons. The less we deal with any of them, the better."
Egy-ket nagyobb patchcsel ezelott viszont kivettek a negativ modositot - most neztem utana -, igy mar csak puffog, ha hajo kozelebe ersz,
"Please, anything but a boat!"
vagy
"Ugh, I'm getting ill just thinking about taking a ship."
de nem kapsz mar levontast.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.03.09. 13:53:26 -
ntex #24008 Mirri összesen három dolgot nem szeret:
A Dark Brotherhood bázisára ne vidd be, mert attól irtózik.
A szeme láttára ne gyilkolj meg senkit a Blade of Woe-val (ellenséget sem), mert azt sem fogja nagyon díjazni.
A lepkék és szentjánosbogarak szent állatok a számára, így azokat sem szereti ha a jelenléte mellett begyűjtögeted.
Kikötőkkel egyébként nincs baja tudtommal :) -
Plata #24007 Sajnos Kari listáját már rég kipipáltam. -
#24006 Pontosabban a hajokat nem szereti, mert tengeribeteg, igy amikor kozeledtek egy kikotohoz, akkor megijed, hogy hajoznia kell :)
Lopni szeret (ha a tolvajok ceheben megcsinalod a Kari betoresi listajat es beszerzed az osszes ertekes mutargyat, azt nagyon tudja dijazni), de artatlanokat gyilkolni nem, vagyis a Tolvaj Ceh az oke, a Sotet Testveriseg (es annak megbizasai) mar nem oke.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.03.08. 22:48:33 -
Plata #24005 Mi a manó,nem szereti a kikötőket.
Hát ez nagyon vicces. XD -
#24004 Kikotoket nem szereti, ha jol emlekszem.
Ilyenkor mindig magat a ruhat fested at, igy ha azt a ruhat hordja a tarsad is (a costume jellegueket, nem a sima outfit stylebol osszerakott ruhakat), akkor az is olyan szinu lesz. -
Plata #24003 A társam ruháját is olyanra változtatta a játék mint az enyém,pedig ahhoz nem is nyúltam. :D
Mirri nagyon jó társ,először is szeret lopkodni velem,nem hisztizik ha bemegyek a tolvajok bulizónájába.
Nagyon szereti ha craftolok,vagy WB-t ölök.
Még nem jöttem rá hogy mit nem szeret.
Még annyit hogy hiába van ESO+-om gyakorlaitag alig van pár festék szinem.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.03.08. 20:45:27