The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terawatt
Abszolút. Én V1-en hagytam abba és nem csak IRL dolgaim miatt, hanem mert quest túladagolást kaptam és amikor megláttam, hogy a pincér még hozza előre a következő 5 fogást rosszul lettem. <#csodalk> Opcionálisabbnak kellett volna lennie, vagy egységesen egy szintűnek és a player a V rangokkal vmi mást kapott volna. Ez sokat dobott volna még a szabadságérzeten.

Imádtam a játék minden percét és hacsak valami ultra hiper szuper mmo nem toppan be még biztos vissza térek ha lesz még egyáltalán ember. 😄 Utóbbi másfél hónapban nem igazán követtem a híreket. Gondolom vándorol a nép szokásosan át az Archeagere onnan majd WoWra stb. Újdonság a Craglorn óta mennyi volt? Miket terveztek, mi lett belőle?

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Omrega
Érdekes, hogy mennyire nem szerették az emberek a V1-10-es területeket. Valószínűleg egy izgalmas kerettörténet az ami hiányzik onnan. Például ha nem lett volna elég egyszer legyőzni Molag Bal-t és a fő történet szál tovább folytatódott volna, akkor mindenki másképpen állt volna a történethez. Számomra ( tényleg szép lassan végigvittem az összes küldetést ) az jött ki mindhárom szövetség megismerése után, hogy mennyire értelmetlenek és mondvacsinált okokra vezethetők vissza a háborúk. Sehol nincsenek feketék és fehérek, csak bábként rángatott szürkék. Mindhárom fél ugyanazokat a mocskos eszközöket vetette be, de magát mindig valamiféle egyetlen és igaz igazságosztó szerepében tüntetve fel.

ESO - @Omrega - " Ne álldogáljatok, öldököljetek! " : waterworld

Running
A skyrimban...

Szaruman
Hát ööö... sokat?
A skyrimban ez a 2 küldilánc volt a legjobb, 5x legalább letoltam őket.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Running
Nem tudom mit vártok tőle. Jön majd fejenként 10 küldetés, meg pár skill, meg ruha? Szerintem, ha a játék többi része nem jön be, csak ezekért fölösleges visszanézni, szerintem. Hacsak nem lesz több mögötte, amin csodálkoznék.

Szaruman
Igazából a megaserver tech miatt nincs jelentősége, h mennyi az előfizető. Max a bevételeik csökkennek, és kevesebb tartalom jön.
Én a magam részéről a TG/DB részig tuti nem jövök vissza, jelenleg nincs olyan része a játéknak, ami megfogna 😞

Running
Pontos adatok nincsenek, de szerintem nem is érdemes foglalkozni vele, mert a fontos az, hogy van ember ahhoz amit szeretnél csinálni vagy nincs. A helyzet állása pedig az, hogy van ember bőven mindenre, a sokak által utált VR1-VR10-es területeken lézengenek csak (sokan skippelik és craglornba mennek powerlevelezni), minden más területen bőven van játékos.
PVP kampány, van ami csurig van, sorbanállás 19:00 után. A többiben is vannak, de ott már egy-egy oldal túltelítettségével. 1-50. területek bőven vannak, craglorn bőven vannak. Partit mindenre lehet találni.
Magyar szempontból? A renegade tökéletesen rossz példa, mert az EP oldal gyakorlatilag meghalt magyar játékos szempontjából, sokan eleve kezdtek újat DC, vagy Aldmeri oldalon.
Egyébként meg DC oldalon van vagy 200 aktív magyar játékos, akikről tudunk, Aldmeri oldalon 100+ körül. A toborzásokat figyelembe véve, kéthetente jelentkezik kb 5-8 új játékos. Visszatérőek és teljesen új játékosok is.
Külföldi hozzászólások is arról számolnak be, hogy a kezdeti visszaesés, ami kb nyár végéig tartott, ha nem is gyors, de fokozatos emelkedést tapasztalnak.
Összefoglalva kijelenthetjük, hogy valószínűleg a játék tartja a megmaradt biztos játékosállományát, valamennyi növekedéssel. Hogy ez elég e a cégnek a havidíj megtartására, azt nem tudhatjuk, majd jövő nyárra kiderül.
Valószínűleg a PVP főváros, a Justice rendszer, a Champion rendszer és a spellcraft olyan minőségű tartalmat és egyediséget fog behozni a sok egyéb fejlesztés mellé, hogy még többet térnek vissza, és ne felejtkezzünk el a konzolos kiadásról sem, amiről ugyan nincs hír, de ha kijön, sokan meg fogják venni.

Szerintem soha ennyien nem utáltak játékot úgy, hogy lövésük nem volt róla, milyen. Ez a cég ügyetlen kommunikációjának is köszönhető. Kiváló példa pc bemutatók olyanoktól, akik 3 órát töltöttek a játékban, vagy a steam-es kritikusok, akik szintén 3 óra játék után kb lvl8-ason eldöntötték, hogy ez egy szar játék. Ehhez képest az ESO kiválóan elvan, fejlődik, van is hova minden téren és boldogan meglesz, ahogy az összes többi bukott mmo. 😄

PiszkosFred
En nem ertek hozza, de az biztos, hogy a supdataresearch adatait el szoktak fogadni, mert... el szoktak, fasz se tudja miert, talan mert tudnak valamit - egyebkent leszarna mindenki a kimutatasait, ahelyett, hogy figyelnek mit irnak. En ugy tudom, ez csak digital sales, de tuti van itt okosabb, aki megmondja, hogy nem. Vagy hogy igen.

Egy fiatalkori botlasomat leszamitva kerulom a magyar nemzetisegu guildeket, mert inkabb jatszok idegen nemzetek fiaival/lanyaival, ismerkedve kozben a kulturaval, mint sem hallgassam ingame ugyanazt, amit munka es irl is hallgatok nap mint nap. Nekem eleg par fo kozeli magyar ismeros a jatekban, nincs szuksegem guildre - igy fogalmam sincs hogy allnak jelenelg. Running szerencsere koveti az allapotokat, igy o errol tobbet tud mondani.

Jelenleg en sem jatszok, szerintem eu szerverre 2 hete be sem leptem, amcsira is 4-5 napja utoljara, de fizetni fizetem (pont ma csekkoltam a nov. negyediken lejaro elofizu adatait) az elofizetest 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.10.31. 16:15:12

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Szaruman
Check out the full list below, and keep in mind that this only takes into account revenues from in-game spending on PC (so no subscription revenue for World of Warcraft or mobile spending for Hearthstone).
Ha jól értem, akkor az előfizetési díjakból keletkező bevétellel itt nem számoltak, csak az ingame shopban eladott szarokkal? Az ESOban nincs mikrotranzakció, ha jól tudom (jó, lehet venni lovat, de abból 10kk darabot kellene eladni ilyen bevételhez). Ellenben ha ez az összeg tartalmazza a dobozos eladások bevételét is, akkor már nem olyan fényes az összekép.

Nyáron félhivatalosan 780k sub volt, 3 hónappal az indulás után. Ezt az 1.2kk-t átlagnak számolva nagyon nagy esés/fluktuáció jönne ki, ami nem jellemző az mmo piacra. De egyébként elég megnézni a magyar guildek jelentkezési oldalait, a renegédbe ~2 hónapja nem jelentkezett senki esoba (1 ipse, de az 1 hónap után bejelentette, h lelép). Nyár közepén amúgy már hasonló tendencia volt a nemzetközi guildekben, ahol voltam (300+ból 5-10 aktív tag).

Running
ZOS_GinaBruno admin
9:26PM Staff Post
Yes, announcement confirmed! We are aiming (keyword: aiming!) to release Update 5 to the Live megaservers next week.
http://forums.elderscrollsonline.com/discussion/comment/1347465/#Comment_1347465

PiszkosFred
Pedig az, mind a ketto.

Nagyon hiteles lehet ez az adat, amikor mmo-k közé berakták az cs-t meg a hs-t...
Mire fizetnek? Gondolom skin és egyéb cosmetic cuccok. a fő bevételi forrás
Ahogy az swtor-ban is nem a "lényegi" tartalom a népszerű, hanem a stronghold és conquest, pedig mindkettő egy nagy credit/cc/stb sinkhole.
Az ESO is szépen pörög annak ellenére hogy, a konzolos megjelenést eléggé eltolták, pedig abból lehetne nagyot akasztani. (meg egy cartel markettel, úgy néz ki az emberek vevők erre is)
Utoljára szerkesztette: Gudott, 2014.10.29. 13:54:29

The Old Republic Hungary ----- swtor.hu

SWTOR 12x-es bónuszt sajnálom, de újra beszippantott a wow úgyhogy most minden más pihen, egyszerre mindent nem lehet sajnos, pedig jó lenne 😊

ESO is megvan, de most már szerintem megvárom ezt a veteran átalakításos/eltörléses patchet, és majd utána kezdek neki valamikor.

Omrega
Mire fizetnek a League of Legendes játékosok annyit ? Annyian költenek arra, hogy gyorsan elérjék a max szintet plusz meglegyen minden karakterük ? Játszottam egy keveset azzal is ( már éppen elértem a verseny szintet, persze csak favágó módon mert nem voltam valami igazán kompetens játékos benne ) , de ha jól emlékszem pénzért vettem 1 skin-t és annyi, így is rengeteg karaktert összeszedtem.

PiszkosFred
En csak linkeltem, nem en szamoltam ki/utana - csinalja az, akinek hat anyja van 😊 Sot, meg csak nem is jatszok mostansag az ESO-val - picit sok volt a fantasy, foleg, hogy hamarosan itt a Dragon Age is. Jelenleg az Swtor preorderes 12x XP bonuszos levelupja es WoW uj peccse boven eleg mmonak a kovektezo honapra. Sot, szerintem a champion system/justice systemig maximum a researchokat intezni fogok belepni, mint az elmult hetekben. (fizetni tovabbra is fizetem a havidijat, az en penzemen ne muljon, no meg ha van erdekesseg, akkor azt latni akarom),

Running
Számomra érthetetlen, hogy a Lineage 1 mit keres még mindig a 7. helyen.

Hogy kukacoskodjak kicsit, az alapjáték árát beleszámolva, még ha az imperialosoktól el is eltekintünk, akkor inkább olyan 800 ezer körülire jön ki a matek átlagosan.

A lényegen persze ez nem változtat, jól elvan a játék.

PiszkosFred
Jaja, es amcsi szerveren is ugyanugy, es csak bizonyos zonakban csinalja ezt. Jo par hete mar, tenyleg ideje lenne mar orvosolni.

Running
De azért mmo-ban olyat se sűrűn láttam, hogy sima pve zónában 3-4 mp-es lagok vannak. Nem tudom mennyi idő kell még nekik, de reagálhatnának erre a lag dologra valamit, mert olyan mély hallgatás van, ami nem méltó egy havidíjas AAA katergóriás mmo-hoz.

Running
Szerintem is teljesen jó. Ember van mindenre, a játékot is jó irányba tolják, habár az tény, hogy az eu szervert lagmentesíteni kéne, főleg pvp-n, mert mostanában rosszabb, mint amikor az USA-ban volt.

Nem hiszem, hogy ez rossz szám lenne és én úgy látom, hogy az új tartalmakat is szépen pakolgatják be, ráadásul szerintem jó irányba is mozdulnak.

Persze lesz mindig mit javítani meg alakítani, de én elégedett vagyok a dologgal...tudom ez nem sokat számít, de egy előfizetővel több.
PiszkosFred
Eddig nagyjabol 111m dollart termelt az ESO (ezzel 11. a sorban az mmo es online jatekok 2014. jan-szept beveteli listajan) igaz ok csak aprilistol termelnek, viszont konzolos szamokkal meg ezutan kell majd szamolni. A jelenlegi adatok alapjan ugy fest - persze nem hivatalosan -, hogy 1.2 millio elofizetoje van, legalabbis a tobbi mmo es a bevetel/ido aranyaban erre kovetkeztettek a redditen.

Termeszetesen ezt a szamot lehet kopkodni, lehet dicserni, mindenki a sajat inteligenciaja es partallasa alapjan dontse el hogy tesz. (Hozzateszem, az egyesek altal sokat szidott SWTOR is koszoni szepen, iden "csak" 106 misit hozott "bukott" jatekkent.)

Running
Mégezis:
Found these new settings in the PTS 1.5 API Documentation
CAMERA_SETTING_THIRD_PERSON_HORIZONTAL_OFFSET
CAMERA_SETTING_THIRD_PERSON_HORIZONTAL_OFFSET_MULTIPLIER
CAMERA_SETTING_THIRD_PERSON_VERTICAL_OFFSET

They aren't active yet, but it looks like they are coming eventually.

Omrega
+ Remélem mobilról el lehet majd érni a főmenüt ( a jelenlegi változatban nem ) . Minél nagyobb egy cég, annál nehezebben születnek meg a döntések.

Ezek a sisakok jók lesznek, meg a vállvédők is.

Running
Nagyon jó lesz, mondjuk nem nehéz, mert ilyen rossz és átláthatatlan fórum designt, mint a mostani, keresve sem találni. Mondjuk egy webfejlesztőnek ez kb 1 hetes munka lazán, tévézve, ásítozva, nem világos miért kellett ehhez is 8 hónap.

PiszkosFred
A dev tracker jol nez ki, vegre atlathatobb lesz.

Running
Nemsokára lesz végre normálisan kinéző offical fórumdesign is: Link

Running
Enjoy some new art of the upcoming Undaunted monster helms! These sets can only be received by completing Undaunted Pledges, one of the new features being released in Update 5. Below, you can drool over the Nightflame, Bloodspawn, and Scourge Harvester helms.

Omrega
Mundus Stone-t nem szoktam cserélni, de több szerepkörre is tartok felszerelést, így pvp-re is: A jelenlegi kedvenc egy Stygian páncél + váll ( + 8 spell power ), Air sisak + lábszár ( +11 stamina regen ) , warlock 2xring + öv + csizma + kesztyű. Blessing of the Potentates Set :: sword + shield + nyaklánc ( stamina regen + ulti ocsóbb 10%-al ). Föleg arra épít ez a szett, hogy jól nézki + 140+ felett van a stamina és a magic regen is, így elég tartósan tudok ténykedni. Másik kézben egy healing staff.

A másik a már említett Twin Sister szettes felállás, ez kinézetre semmi extra, és a Blessing of the Potentates szett nyaklánca se fér bele. Viszont sima blokkolásra is vérzik az ellenfél, ami DK-k ellen elég hasznos tud lenni.

PVE-re meg van vagy 4-5 különböző felszerelésem ( medium 2H weapon power, heavy 2H, light seducer/warlock healing, warlock / martial knowledge magic DPS , medium seducer ), így sajnos szinte sohasincs elég hely a táskámba. Farmolni vagy questelni nem is megyek csak málhás lóval, pvp-re viszont ott van Holló, gyors és kitartó.

Running
Terület miatt nem, sethez, buildhez érdemes választani. A leggyakoribb set kombó magicka buildeseknek az 5 warlock (nyaklánc+2gyűrű+sapka+egyéb)+ 5 seducer + 2 Torag (fegyverek). Ehhez valamilyen mana regen, max manás mondust szokták választani, de ízlés kérdése.
Utoljára szerkesztette: Running, 2014.10.28. 11:28:19

Szoktatok mundus stone-t váltani, ha átmentek PvP-re? Ha igen, tippek, hogy melyikre?
Használja valaki a Warrior mundus stone-t? Bug-os még? (Régebben az volt a bug-ja, hogy nem lehetett róla másra átváltani.)
Pari
Köszi!

tegnap elmentem Shadow bosst farmolgatni (csak egy fél szintet mentem fel, de így is megérte).
Egyelőre csak figyelgetek és tanulok, mi merre...atméntem a tower farmra is, de nem találtam meg a grindelőket és a mobok gyorsan lezúztak...

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

Omrega
Kezdem becsülni pvp-ben a twin-syster szet képességét, a warlockkal együtt 1hs + resto hybrid szettel jól el lehet szórakozni a csatákban, support / counter tank szerepben. A blazing shield spam pedig vámpír gyilkos.

Hát vagy gyorsan felszintezel vr14re és akkor mehetnek a raidek, vagy pedig elquestezgetsz a másik két szövetség területein.

Craglornban pikk-pakk felhúzod a karit ha nem questezgetsz hanem csak grindolgatsz.

Questezgetés érdekesebb, de lassabb azért. Érdemes megcsinálni a veteran dungeonöket mert tudnak izgik lenni ha a szintjükön csinálod őket. Mondjuk jó csapat nem árt.

Az update 5 hoz majd sok újdonságot, szal majd azzal is változnak a dolgok.

Raidelni Aetherian Archive-ot érdemes kezdeni. Az könnyű meg lemegy gyorsan. A hel_ra nehezebb.

Az új raideket nem csináltam még meg az arénát sem, mert most új karit húzok (meguntam a régit és a nagyon gyors raideket). Azért azt érdemes észben tartani, hogy a raidek is általában nagy rohanások. Egy AA-t megcsinál a legtöbb csapat egy 10-20 perc alatt. Hel-Ra nehezebb, de ott is látni villám megoldásokat.

Lehet még questezgetni, bár Vraglorn olyan szempontból el lett rontva, hogy a történettel járó questeket csak akkor tudod csinálni ha találsz olyan embereket, akik ugyanazon a questen vannak..., szóval érdemes guild társakkal elkezdeni.

PvPben is több opció van, de majd akik jobban benne vannak írnak róla bővebben.

Miylen karik kellenek raidekre? Hát általában elég egy tank meg 1-2 healer a többi meg dps. Szóval érdekes módon ebben a játékban dpst nehéz találni (jót meg főleg😊...). Sorcik mindig jöhetnek, NB is jó. A kardos dpst nem annyira szeretik. Igazából destro staff a kézbe aztán mehet a hent. A követlező updatek egyébként ezekben is változást hoznak.

A crypt of hearts uccsó bossa roppant gusztustalan, szal oda érdemes jó csapatot vinni.

Pari
Jogos! Sokat segített.

Running
Kiegészült az útmutató: Link
> V10-es Crypt of Hearts leírás, most már normális, saját élmények alapján
> Egyéb veterán dungeon kiegészítések, saját élmények alapján
> Update 5-ös elemekkel kiegészítve
> Harbonah haladó szakmájával kiegészítve
> Egyéb javítások, változások a szövegben javítva
> Sweetfx rész átalakítva és jobb prezentációval kiegészítve

PiszkosFred
Nem keves energiat es idot olt bele Running, mire a kezdoknek szolo utmutatoja elkeszult. Tenyleg erdemes lenne ranezni eloszor, es utana kerdezni celiranyosan. 😊

Pari
kicsit lehiggadva már, tuliképp leírná valaki, hogy most, hogy megy az end game...
pvp-ről pár szó mikortól érdemes kimenni, tippek/trükkök, ha nem csak a port akarja nyalni az ember,
milyen kezdeti raidek vannak, ott mire van szükség (role/build/gear)...stb

Hogy nem kell teljesíteni egy negyediket is? 😄

Omrega
Föleg arra nem vagy felkészülve, hogy a 3 zona teljesítése után mekkora jutalom vár rád!

Running
PiszkosFred
Ez ilyen, tetszett volna tajekozodni elotte 😊 A jo hir, hogy mar elkezdodott a teljes rendszer lecserelese, aminek a vegen az egesz veteran marhasag megy a faszba. Addig viszont vagy tartasz kis szunetet, vagy nekiesel a veteran teruleteknek. Pvp, Craglorn, veteran dungeonok, kezdeti raidek, stb. itt is lehet fejlodni nagyon jol, de ezekhez kellenek emberek is, szolozva felejtosek.

Ha majd megjon a Champion System, es nem lesz tobb Veteran Rang meg Veteran ranghoz kotott szarsag, akkor jobb lesz a helyzet. Remelhetoleg.

Pari
Naiv hozzászólás következik.
Tegnap első karimmal elértem a v1-t, lenyomtam becsülettel minden questet, a main story-t - jó volt elég volt a solo pve-ből (utolsó 10 szintet robot módjára grindelve gyorsan csináltam...(bele is fásultam a solo pve-be).
Várva vártam mi lesz ezután, pvp, raid stb...gondoltam, hogy a v1 nem elég ezekhez eleinte, mert pvp területen, meg a raideken is mindenki valszeg v10+, de gondoltam, hogy a game majd átvezet ezen valahogy, de arra rohadtul nem voltam felkészülve, hogy gyakorlatilag kezdhetem elölről az egész gamét solo pve-ben, csak mást területen ...nagyon elmenet a kedvem az egésztől hirtelen...
vki eligazítana, hogyan tovább? vagy tényleg ez az end game jelenleg, hogy solo pve v10-ig aztan jöhet a pvp, meg a raid?

Running
PVP csapatos Szövetség + ExH tagjai:

Running
Yuke 2. videója DK-val:
Link
Utoljára szerkesztette: Running, 2014.10.22. 08:21:57

Running
PTS szerveren az 1.5.1 >> Link

Running
Buildje: