24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Running
    Lassan beindul a marketing gépezet, ahogy közeledik a konzolos kiadás. Az új információk szerint, 2016 végéig, 6 DLC szintű content érkezik a játékhoz, amiből nem nehéz kimatekozni, hogy kb 3 havonta. (vagyis ebben az évben még kettő)

Az első DLC szerencsénkre a régóta halogatott IMPERIAL CITY lesz.
    Videó 2014-es:
  • Witcher
    Hali! Tud esetleg valaki valami best price helyet? Egy linket megköszönnék! ;)
  • Panzeradler #19556
    Keressek egy kárhozott személyt, ki átváltoztat az éjszaka leghalálosabb vadászává. Mivel teljesen új kalandor vagyok, így elkísérhetne némi véradományért, ama szent helyre hol rituális körülmények között megtörténne a halálom.

Eilionora nevű Redguardként megtalál.
  • Betonfal83
    Hali! Ring of mara scrollt és a bónusz térképeket mér csak 1 karinál látom?
  • Running
  • Running
    Még szerencse, hogy nincs a banner alatt baromi nagy betűkkel kiírva, hogy útmutató. Remélem felolvasni nem kell.
  • gabo91
    Sziasztok!

Gondolkozom a játék megvételén.
    Most akkor hogy is van, van még havidíj, vagy elég egyszer megvenni?
    itt néztem ki, jó ez a változat?

• Running
    Elkészült az első belső nézetes lovaglás addon, aki már izgult érte, azonnal próbálja ki: Link
  • Gudott
    Igen, létezik. Elsőnek én is eléggé hitetlenkedve fogadtam.
  • Terawatt
    pl [email protected]? létezik ilyen domain?
  • Gudott
    "Gmai"l-t sok rendszer nem szereti, de a "googlemail"t igen ( nem vicc, swtor-nál például rendszeresen gond van ha gmail-es ként adod meg a google-s címed)
  • Terawatt
    Jaja létezik még elvileg. Egyik héten amikor kellett akkor egyből megjött nekem. Gw2nél például rendszeresen jön elő az a hiba hogy freemailre nem akar megjönni a levél. Régi steam fiókom is freemailre volt rakva és ott is esélytelen volt kb bejutnom, mert mindig lejárt az idő. Furcsa egy állatfaj. :D
  • Fpocok
    citromail még létezik?
    Amúgy én a gmailra is nagyon nagyon naaagyon lassan kaptam meg, szóval nem feltétlen az a hiba, hanem a tesóknál lehet a gond.
  • Terawatt
    Hali. Remélem nem magyar ingyenes email szolgáltatód van (freemail, citromail). Ha igen akkor meg kéne változtatni.
  • denevérember
    Sziasztok!

Tegnap megvettem a játékot,regisztráltam accountot letöltöttem a 30 gigát,és mikor játékon belül jelentkeznék be,akkor kiírja hogy rossz gépről akarok bejelentkezni és küldd egy ellenőrző kódot az email címemre. Ezzel nem is lenne semmi gond,de vagy meg sem jön az email(legutóbb 20 percet vártam rá) Vagy megjön de nem fogadja el a játék. Épp most lockolta le az accountomat többszöri nekifutás miatt... Van erre valami megoldás?

Köszi előre is! Remélem én bénázok csak...

Üdv, D.
  • Running
    Én is így tettem, majd előfizetek, ha látom, hogy érkeznek a tartalmak.
  • Aloe Vera
    Köszöntem urak a segítséget, akkor így teszek .
  • PiszkosFred
    Mindent ugyanugy hasznalhatsz, ahogy eddig, semmi korlatozas nincs. Siman le lehet most allni 1-2 honapra az elofizetessel, nem sok ertelme van jelenleg - a #19539 -ben emlitett aprosagokon kivul. Majd kesobb lesz, ha jonnek az uj DLC-k/tartalmak, addig lehet pihenni.
  • Aloe Vera
    Egyébként minden más tartalom elérhető elérhető dungeon, pvp, stb? Mert ha igen akkor lehet én is váltok. 13 euró havonta kicsit sok.
  • Bandras DaSilva #19539
    Szerintem olyan nagyon nem is érdemes előfizetni. Most nézegetem én is, hogy befizessek-e? Mondjuk olyan nagy előnyét nem látom. Kis crown store gold jön vele meg 10% plusz xp meg pénz, de nem hiszem, hogy ez akkora nagy előny lenne.

Próbáld ki, hogy milyen ha nem fizetsz elő. Ha nagyon nem tetszik a free to play, még mindig ráérsz keresgélni olcsóbb lehetőségeket.
  • Aloe Vera
    Sziasztok!

Lassan lejár az utcsó 2 hónapos feltöltésem is, jelenleg mi most a legolcsóbb előfizu mód, mert a régi forrásom elapadt és nem tudok 60 napos kódot szerezni illetve csak aranyáron
  • gseldon
    G2A teljesen megbízható, nekem sok mindenem van onnan.
  • Running
    g2a-nál ilyen 5 körül van. Én úgy tudom, sokan vásárolnak onnan, és nem nagyon van gond vele, legalábbis még senkit sem hallottam panaszkodni.
  • Rannah
    Az kicsit soknak tűnik. Nem valami spéci kiadást néztél? Pl ez Mo-Keys 7k-ért ad kulcsot. Én már többször rendeltem tőlük, eddig minden rendben volt
  • Kly
    Valóban nem találtam sehol sem, ezért kérdeztem tőletek.
    A digital copyval csupán annyi a problémám, hogy kvázi aranyáron mérik, 16k alatt nem (nagyon) lehet hozzájutni hivatalos forrásból. A g2a és társai oldalaknak pedig megkérdőjelezem a megbízhatóságát. Viszont, ha esetleg ti ismertek olyan webshopot, ahol relatíve olcsón beszerezhető és belinkelnétek, azt megköszönném.
  • Running
    Szerintem dobozost nem fogsz találni, vedd meg a kódot.
  • Kly
    Sziasztok!

Tudtok olyan boltot, ahol (még) lehet kapni a játékot? Játszottam a welcome back eventen és meggyőzött, sokat fejlődött béta óta.
  • Running
    2.0.7 Patch érkezik EU-ba holnap
  • Running
    Nem is értem egyébként ez a party keresést miért nem lehet kezdő mmo-ban megcsinálni rendesen, általában 1-2 év kell, mire rendberakják annyira, hogy alkalmazható legyen. ESO-ban már eltelt egy év, gondolom kell még egy, mire jó lesz.
  • PiszkosFred
    Lockok már most a béka segge alatt vannak, nem tudtam, hogy még jobban fogják nerfelni. Panda végére egyszemélyes hadsereggé váltak, de warlodban most visszanyalt a fagyi, bőven :)

Kellene az ESO-ba végre egy normális LFG tool, amely tényleg működik, és a többi már menne onnan. A gond az, hogy a játékosok 90%-a le sem jut Dungeonba, mert vagy szar az lfg tool vagy szar a party, és egyszerűen nem tanulják meg, hogy mi mire való. Ritka az, amikor minden működik és sikerül egy PUG-ot összerántani. Mert PVE-ben el lehet bohóckodni bármivel, de csapatban már baszhatja, mint a lenti példák is mutatják.

Konzolos bétában egyébként vicces volt látni, hogy ha nincs cset, és a többség azonos szinten jár, akkor mindjárt gyorsabban talál partyt az LFG tool. :)
  • Running
    Riftben is megvoltak az első három hét után a konkrét buildek, amikkel "érdemes" volt játszani, lásd pyromancer build. Akkor az volt a legvadabb dps.
  • MrPredator
    Ahol ez a legjobban meg van oldva talán a Rift. Na ott van alkaszt (vagy soultree ha jól tévedek) dögivel. Igaz hogy csak négy alap kaszt van, de olyan széles skálán és lehetőségek közül lehet választani ami példaértékű. Emellett el lehet menteni a talentösszeállításokat, és lehet szituációhoz igazítva azt aktiválni, amelyik kell. Ha jól tudom, már mage tank is van benne :)

Lényeg a lényeg, olyan MMO lenne a jó, ahol egy választott alap kasztból a player a lehető legnagyobb szabadsággal választaná ki amelyik neki tetszik. Íjász szeretnél lenni? Oké, semmi probléma, legyél és hatékony tudsz lenni. A mágiát kedveled? Nosza legyél mágus. És ezeknek a DPS kasztoknak a hatékonyságának nagyjából egyenlőnek kéne lennie. Gondolom nem egyszerű így balanszolni, de egy nagyon hosszú távú játékban fontos lenne, hogy úgy játszhass, ahogy szeretsz, és ez semmilyen helyen vagy körülmény közt ne szenvedjen hátrányt.

Már nem wowozok, de ott is az van, hogy inkább visznek huntert, mert kb 30%-al több DPS-t kitol mint egy warlock pl. Sajna a blizz még rosszabb ebben, ha jól tudom most jön egy 25%-os warlock nerf, még lejjebb teszik. Sosem értettem ez miért jó. Nyilván húzz fel egy másik karit, addig is fizeted a játékot. De már mindenkinek van úgyis más karaktere olyan, amilyen tetszik neki. Szóval nem jó ez így.
    Szerintem ebből a szempontból az ESO sem különb a többitől. Max a hangulatában, mert az odaver bárminek, ha valaki szereti a darkosabb stuffokat.
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.04.27. 14:29:10
  • Running
    Igen ez így van, mert a játéktól sok segítséget nem kapnak ilyen szempontból, a játékosok meg nincsenek hozzászokva, hogy elgondolkozzanak azon, amit csinálnak. Kiváló példa az ESO facebook csoportban, aki kard+pajzs kombóval szeretne dps karit. Oké.
    A neten elég sok jó kis build van, minden szituációra, de a legtöbben a fáradtságot sem veszik, hogy belenézzenek. Aztán meg megy a sírás, hogy jáj nem megy le még egy dungeon se.
    Olyan játék meg nincs és nem is lesz, ami ki van tökéletesre balanszolva, főleg annyi lehetőséggel, mint ami az ESO-ban van.
  • Bandras DaSilva #19525
    Igen, én is valahogy így gondolom.

Az már egy másik kérdés, hogy a fejlesztők miért hagyják ezt figyelmem kívül? A legtöbb delve, dungeon csak arról szól, hogy aoe mint az állat aztán megyünk tovább. Ebben néhány kaszt jobb, pár másik meg nagyon nem. Szóval minden életképes lehetne, ha gondoltak volna rá a fejlesztők.

Mondjuk azért az is durva amikor healerként én tankolok és dpselek is mert a többiek teljesen életképtelenek a partyban. Sokan nem tudom mit csinálnak, de olyan dpseket lehet látni néha, mintha az lett volna a céljuk, hogy minél kisebbet sebezzenek. Az is elgondolkoztató amikor nekem mint healernek egy jó 6k-val több a hp-m mint a tanknak, aki magasabb szintű is nálam és buffolva is van.

Szóval sok játékosnak fogalma sincs, hogy mit akar és mindenre rak egy kicsit és aztán nem is jó az az adott toon semmire. Aztán ha szólsz nekik, akkor még meg is sértődnek mellé.
  • Running
    Itt azért árnyaltabb a kép, mint más mmo-ban. A leírtak a legjobb buildek, de még az egyszerűbb endgame tartalomhoz sem feltétlen kellenek ezek az összeállítások. Ha valaki összerak egy ésszerű buildet, ami nem ilyen össze-vissza akármi, azzal is lehet boldogulni, de az összképet tekintve nyilván az adott tartalom is nehezebb lesz, mivel kevesebb a dps, ergo tovább tart.
    Sanctumban Mantikorát is le lehet tolni kevesebb dps-el, de akkor a csapatnak több kört is ki kell bírnia. A legjobb buildek leginkább a hard mode-okhoz szükséges, mivel ha ott nincs meg a megfelelő dps, akkor nem fog lemenni, mert a bossok rage-be kapcsolnak és az nem annyira túlélhető.
    Ha így nézzük, a játékban a DSA veterán és a 3 trial hard módján kívül minden más teljesíthető egyéb elképzelésekkel is, ha van bennük némi logika.
  • PiszkosFred
    Ritka, de egyetértek veled :) Vagy beállsz a klónhadseregbe, vagy megszoptad és jóccakát. Még szerencse, hogy van előtte 3x120 óra PVE tartalom, mert az endgame csak az elit pr0 játékosok kiváltsága itt (is), a többiek meg menjenek altozni vagy hagyják abba.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.04.27. 12:55:50
  • MrPredator
    Pont ez a baj szinte az összes MMO-val. Hirdetik itt össze-vissza hogy mekkora szabadság van, skillek és buildek tucatjait ki lehet rakni. De a végén úgyis csak egy életképes meta marad.

Sajna ezek a build szabadságok mind csak parasztvakítás.
  • Running
    Az útmutatóba felkerült a játék endgame tartalmához elengedhetetlen 2.0-ás buildek listája: Link
  • Running
    Szavazás az ESO státuszodról!
  • PiszkosFred
    ITT nézz szét, hátha