24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Terawatt
    Nem is baj hogy nem lesz mountpáncél festés, mert bohócok mászkálnának a harctéren. :D

Még fél év és olyan lesz a game, ahogy ki kellett volna adni.
  • Running
    Tegnapi ESO live-ról röviden, aminek a főtémája a pvp volt:

Általános:
    > Karakternév átnevezés 2016 q1
    > Faj és külső változtatás hamarosan, szövetség váltás is, de kasztváltás nem lesz
    > Lehet lesz DLC-vel érkező új skill line
    > Housing-ról hamarosan érkeznek infók, 2016 q1
    > Barber shop/character customization opciók hamarosan
    > Veterán rangok kivétele hamarosan
    > Combat text hamarosan
    > Nameplate/Title hamarosan
    > Nem lesz mountpáncél festés

PVP:
    > Lesz Cyrodiilban undaunted set vendor és hetente 2x cserélődnek a setek az árusnál, amiket AP-ért és Gold-ért is megvehetsz. Hogy ezek boundosak lesznek e vagy sem, még kérdőjeles. Thieves Guild-el együtt érkezik.
    > Lesz Champion free kampány, ahol nem érvényesülnek a CSP-k. Szintén a TG-vel érkezik.
    > Lesz dueling, megjelenése még kérdőjeles.
    > Lesz PVP arena, vagy/és battleground, de ez még erősen fejlesztés alatt van (szerintem kb sehogy sem áll), szóval max 2016 q3, vagy még később
    > Imperial City játékmechanikai fejlesztéseket kap, hogy több értelme legyen lemenni
    > A várfoglalásokat hosszabbá szeretnék tenni
    > AP pontokat szerzését megvariálják, kisebb csapatok több pontot, a zergek kevesebbet fognak kapni ugyanazért a dologért (TG dlc-ben már benne lesz)
    > Cyrodiil lagon dolgoznak keményen, mivel összetett a probléma, így egyik lépéről a másikra jutnak el a célig (remélhetőleg) és nem nem a lightning patch okozta a hibát (szerintük).
    > Ostromfegyverek erősítése érkezik a TG dlc-vel és az ostromfegyvereknek lesznek extra képességei, mana, stamina elszívás stb..
    > Kampány váltások tiltása (időkorlát, ap) törlésre kerül a TG-vel, minden szabad, bármit szabad
    > PVP vendorok és a PVP posta is V16-os cuccokat ad majd
    > A PVP sátrak visszatérnek módosításokkal (max 10 frakciónként)
    > Várak és javító készletek fejlesztése szintén a TG-vel érkezik (gyorsabb wall regen és nagyobb hp, ha a váré az ellátó pontok)
    > Szarvasok addig nem térnek vissza, ameddig a szerver csuklik a sok adattól

Személyes vélemény:
    Kíváncsi voltam az arcra, aki a pvp-ért felelős, és látva, egyáltalán nem lepődtem meg, hogy 2 év alatt a pvp-t sárba tiporta, ahelyett, hogy fejlesztette volna. Egy beképzelt, túlvezérelt, mindenkinél okosabb vagyok idióta. Imádkozzunk azért, hogy alkalmatlanságért végre kirúgják, mielőtt a nagy terveivel végleg megsemmisíti a játék pvp részét.
  • PiszkosFred
    Itt is van, 22 euro a steames alap verzio. 32 a gyujtoi Imperial.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.03. 22:55:34
  • Terawatt
    Jó játékot ! :)
  • VladimirD
    21:00-re sikerült települnie. 5 óra volt az egész. Na most belevetem magam. :D
  • PiszkosFred
    FEltehetoen te mar az upgrade klienst szeded, vagyis a 35 giga utan max 3-4 giga anyag jon (a friss updatek), szal kitartast, nincs sok hatra. (en a zart beta klienst anno 1 megas nettel szedtem, mire leert es feltelepult, majdnem vege volt a beta hetvegenek :D)
  • VladimirD
    Hat nagyon varom az igaz, holnap jon meg sajat kontrollerrem is, vegul is igy lesz kerek a dolog.
  • plu604
    Annál nagyobb élvezet lesz leülni végre játszani. :)
    Nekem még kulcsra is várni kellett mert kifogyott belőlük a humble store... :D
  • VladimirD
    Koszi a valaszt. Most egy kicsit elszontyolodtam... 20%-on a progress, es a jelzett 35 gigabol, 11 giga van meg hatra letolteni valo. Azt remeltem leszedi a 35 gigat es majd beindul a folyamat, mert ott mar csak telepiti a letoltott anyagot. Ezek szerint ebbol ma mar nem lesz semmi. Hat ez nagyon szomoru, es hat nagyon...szoval mehetne ez gyorsabban is szerintem.
  • PiszkosFred
    Nem tudom most hogy van, de regebben leszedett 30 gigat, azt felrakta (ezert kellett 30+30 giga hely alapbol a vinyon), majd azt peccselte, nagyjabol ujabb 30 gigaval. De ha minden igaz, a b2p ota valtozott az install, szal valoszinuleg leszed neked 50 gigat (annyi most a kliens) es kesz is.

Ha az eu megaszerver van kipipalva, es a letoltes sebesseg unlimited, akkor mast nem tudsz tenni, csak varni.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.03. 18:11:17
  • VladimirD
    30-36 oras install idokrol olvasok. 18%-on vagyok es mar nem is tudom miota megy.
  • VladimirD
    Koszonom mindenkinek a valaszat!

Belefutott valaki abba a hibaba (ha hiba), hogy extrem lassu a letoltes es telepites? 5% 2-3 oraig tart. 2-3,9 MB/s kozott mozog a letoltesi sebesseg (3,9 a maxom). Van erre valami megoldas vagy trukk? Vagy ezt ennyi ideig ki kell varni?
  • PetruZ
    Mert kell a content a következő kiegészítőbe is. :) Egy elsődlegesen szóló játékba annyit zsúfolnak, amennyit tudnak és azt szedik ki DLC-be, amit nem szégyellnek, de ott nincs hosszú megtérülési idő, nincs igény a folyamatos játékos megtartásra. A fejlesztő egyszer megcsinálta, aztán megy a következő projektre. Egy MMO-nak viszont sok évet ki kell húznia, amihez pénz, idő és ember kell. Ma már komplett, kész MMO generátor szoftvereket vehetsz, látni, hogy mennyi egykaptafa ázsiai játék ömlik a piacra, ide már tudatos tervezés, lefektetett, hosszú távú menetrend és jól felépített brand kell. Ez utóbbi az ESO-nak szerencsére már megvolt, de nem csinálhatják azt, mint egy szóló játéknál, az katasztrófa volna. Így pl. a housing sem fontos elsőre, a legtöbb MMO is utólag hozta ki.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2015.12.03. 16:47:04
  • Running
    Van rá ésszerű magyarázat, miszerint a fejlesztőcsapat 95% nem játszik a játékkal, vagy ha igen, akkor úgy, hogy inkább hagyjuk. Nem ismerik a saját játékukat, ez kiválóan látszik abból, ahogy időnként kezelik a skilleket, kasztokat, a seteket, buildeket.
    Természetesen ez igaz nagyjából az összes fejlesztőre is.
    Azért örülhetünk annak, hogy időnként vannak jó elképzeléseik is, csak azokat a hivatalos fórumról merítik.
  • PiszkosFred
    Ezert sem ertem, hogy miert varnak eddig. Sot, tovabbmegyek, hogy nem jutott eszebe senkinek sem a 2009-2014 kozotti fejlesztes alatt, hogy housing is kell a jatekba... A fejlesztok nagy resze UO es DAoC veteran, a masik resze Bethesda kozeli, aki ismeri, hogy az Oblivionhoz erkezo letoltheto house DLC-k szepen fogytak, a Skyrimhoz keszult Heartfire sem kevesbe volt sikeres... :)

Jo, konnyu okosnak lenni a monitor elott ulve, en tudom, de... Egyszeruen nem ertem a jatekfejlesztoket (nagyon sok jatek es studio eseteben), hogy olyan alapveto dolgokat hagynak ki/baltaznak el, hogy fogja a fejet az ember. A vicc az, hogy ha ezek a fejlesztok mint jatekosok ulnenek le egy jatek ele, ugyanugy hianyolnak a dolgokat. De onnantol kezdve, hogy a "pult tuloldalan" dolgozol, valahogy nem veszik eszre a hibakat, vagy a hianyossagokat. Biztos van ra esszeru magyarazat :)
  • RABBY7
    Fred: szerintem csak tudják hogyha bevezetik, akkor az is fog rá plussz költeni aki még csak egyszer tette,mint pl én... :-)
  • PiszkosFred
    Ahany mmo, annyi megoldas. Egyikben csak a sajatodat latod, es kesz. Masikban bemehet barki, aki epp akkor partyban van veled. Harmadikban osztogathatsz kulcsokat, amellyel barki bemehet, amig te offline vagy. Negyedikben mindenkie egyedi de publikus, es ugy all ossze egy kisebb telepulesse a dolog (bar tovabbra is zarhato - ami zar feltorheto), stb.

Tenyleg ezer fele megoldas letezik, akar "ezer eves" mmokban is, ezert sem ertem, hogy maradhatott ki eddig ez az alapveto ficsor, foleg a single playeres TES hagyomanyok utan. De, ami kesik, nem mulik... (remelhetoleg).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.03. 15:01:59
  • RABBY7
    Tényleg, hogy megy ez az MMO-kban, vagy tudja valaki hogy itt milyen tervek vannak? Ha lesz egy házam, akkor oda be tud jönni barát ismerős, megcsodálni a gyüjteményt, meginni egy üveg sört vagy ilyesmi? :-)
  • RABBY7
    Na, ha kijön a Housing, akkor lehet kezdem előröl, és begyűjtöm az összes egyedi cuccot, mindent amit kapok egy egy küldetés után... :-D
  • Running
    Még 4-5 hónap és lesz valami infó a housingról is.
  • CS@
    Arra nagyon jó visszagondolni, imádtam pöcsörészni ezekkel, jobban élveztem felnőttként a CS -t, mint a LEGO -t gyerekként :)
    Örülnék itt az onlineban is valami kérónak, mert így esténként mindig a bankba hajtom álomra a fejem :)
  • PiszkosFred
    HB-n most volt 6 ezert akcios, par hete. Tuti lesz meg a kovetkezo hetekben valahol akcioban, hiszen most indulnak be a teli akciok/vasarok.
  • fluency
    aktuális ajánlatok

Utoljára szerkesztette: fluency, 2015.12.03. 10:20:16
  • Running
    Valószínű, ha nincs tömeg
    Lesz akció, jönnek az ünnepek
    Régen is működött és azóta is működik mióta hivatalosan is bent van
    El lehet lenni
    Nincs necro, se hasonló
    Nem, ez egy más játék, de lehet úgy játszani
    Bármelyik kaszt jó, de a staminás nightblade (dual wield, íjjász) neked nem feltétlen lesz jó megoldás, mert self healje csak a vigor, ami pvp skill. Inkább egy magickás nightbladet ajánlok. Jó dps, erős self heal-es, pajzsos. Elég könnyű vele játszani.

• RABBY7
    Hello
    Én júniusban vettem meg a játékot, most vagyok Vet 9 szinten, eddig sacc 5 csoporteseményben vettem rész, tökéletesen élvezem a játék minden percét így is. Nekem a Skyrim is közepes beállításokkal ment, itt is elkocog ( az 5-10 fpst azért nem nevezem futásnak... - ez az egyik oka hogy nem nagyon lenne életképes pvp-n és komolyabb csoporteseményeken).
    Fix necro build nincs, én ezt úgy oldottam meg(mivel nekem is bejön ez a stílus) hogy 2 idézett lénnyel fedezem fel a világot.:-)
    Ez a leghasznosabb link, itt fentvan szerintem minden : http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/info/beginners-guide
    Ami még hasznos lehet, nézz pár youtubes videót, az alapján el tudod dönteni hogy mennyire akarsz/tudsz majd rákattanni... :-)
  • MarkBlade
    Szerintem várj egy picit. Ha más nem most jön a karácsonyi akció steamen! Szerintem sokkal olcsobban megveheted kb 2-héten belül mint most.. kb fél ár...
  • VladimirD
    Sziasztok!

Ma vagy holnap szeretném megvenni a játékot, de előtte megköszönném, ha tudnátok segíteni pár dologban:
    - Skyrim HIGH grafikai beállításokkal fut gépemen, elég lesz ide is?
    - Hirtelen ezt a helyet találtam, ahonnét megrendelném, esetleg tud valaki akcióról? gamers.hu
    - Azt olvasom fórumokon, hogy PC-n XBOX360 kontroller nem működik, de azt is olvastam, hogy a Bethesda a konzol megjelenések utánra ígért javítást. Működik már?
    - Nem vagyok egy nagy közösségi ember, el tudok lenni vele egyedül is huzamosabb ideig? Vagy egyedül halott ügy? Egyedül nem lehet boldogulni?
    - Itt is érvényes, hogy a TANK karakterek érezhetően lassabban fejlődnek?
    - Kifejezetten Necromanta build létezik? Életképes? (reanimálás, debuffolás)
    - Skyrim-ben dual wield/bow assassint játszottam sokat, közel ugyan azt a játékélményt kapom a TESO-ban is, ha ilyen karit indítok?

És a végén, csak nem bírom ki a „allstarmmostupidquestion” dolgot: Kezdőnek, akit abszolút nem érdekel a PVP (később sem, sohasem), szeret gyorsan fejlődni, nagyon szereti a csilli-villi kosztümöket, 90%-ban egyedül fog játszani, milyen kasztot ajánlanátok?

Előre is köszönök minden választ!
  • Running
    Decemberben érkező koronacuccok
  • Running
    Szerintem ja.
  • PiszkosFred
    En meg nem probaltam meg, de kaptam egy ilyen kerdest es nem tudtam ra valaszolni :), hogy be lehet e menni felskalazodva barmikor, vagy csak VR16-on. De akkor ezek szerint barki barmikor bemehet.
  • Running
    Nem tudom, nekem csak maxos karim van, full buildel. Azzal kb 30 perc alatt végigrohantam ásítozva. Szerintem lesz kihívás normalon is, ha vannak hiányosságok, lvl, cucc, akármi.
    A battlelevel egyébként komoly buffot ad a kariknak, azzal lehet nem lesz gond.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.12.01. 10:59:46
  • PiszkosFred
    Oke, akkor a normal verziojat egy level 20-as mazsola es egy VR3-as tobbet latott ember is letolhatja skalazva ugyanugy, mint az ubermensch hc V16 arcok?
  • Running
    Az új 1 darab trial sem fog sokáig tartani, de legalább jön valami. Az új zónák jók, de azok nem endgame tartalmak, mindenki letolja egyszer a küldiket, felszedi ami onnan kell kb 1 hét alatt, aztán max az ismétlős akármik maradnak.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.12.01. 10:52:19
  • Running
    Rapid buffal, és felhúzott lóval már nincs ilyen közlekedési gond, de a sátrak kivétele nagyon lassított az intenzív játékélményen. Gáz volt azért, mert a szuperzergek szinte sose pusztultak el, mivel sátrakkal mindig visszaszülettek, de így sem jó, hogy nincs. A kettő közötti megoldás kellett volna.
    Egyébként 2 év alatt szinte semmi sem történt a területen, csak kivették a sátrakat, kivették a felfogadható npc-ket, lagos lett és ennyi. Oké, ott van IC, de oda már csak azok járnak, akik farmolják az xp-t, tvs-t, aranyat, cuccokat.
    Ha csapat szinten nézem, a programjaink úgy néznek ki, hogy letoljuk a napi dungeonokat, amelyek unalmasak, elmegyünk körbeöljük az ic-t farmoló núbokat, majd felmegyünk cyro-ba lagolni. Ennyi az endgame. A csapat kb azért nem hullott szét atomjaira, mert együtt csinálni bármit még jó és a társaság jó, ha csak a játékot nézem, kb 0 okot szolgáltat a maradásra.

Ami változtatna a helyzeten:
    > Felszinteződő régi TRIAL-ok és DSA, aktualizált loot táblával
    > Új veterán dungeonok
    > Lagmentes pvp kampány, fejlesztett rendszerekkel, IC-nek PVP értelmet adni
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.12.01. 10:48:38
  • Running
    Normál módban egy értelmes játékosnak kb nevetségesen könnyű, veterán módban meg zsibbasztóan nehéz maxos builddel és profi játékkal is. A loot meg szar random, szóval csak a nagyon betegek nyomják le többször.
  • Terawatt
    Szomorú, mert lenne benne sok lehetőség... Amikor játszottam szórakoztató volt és még akkoriban még vezettem is csapatot skyshard vadászatra útközben mer tarkón vertük akit tudtunk. Már akkor éreztem ,hogy ez hosszútáv unalmas lesz. Engem leginkább a halál utáni sok lovaglás zavart és bármikor seggbe billenthetett egy kis csapat útközben.
  • PiszkosFred
    A szolo arena mennyire teljesitheto alacsonyabb szintrol felskalazva, ha be lehet egyaltalan oda menni VR16 alatt?
  • Running
    Az erősebb ostromfegyverek jó megközelítés, a purge butítása szintén, ezekkel talán jobban meg lehet fogni a szuperzergeket. A proxival is kéne valamit kezdeni, mert pont ellenkezőjét érték el vele, mint szerettek volna. Az emberi leleményesség határtalan, gyakorlatban dőlnek csak el, mi működik és mi nem.
    A legnagyobb gond a lag, ha ezzel nem kezdenek valamit a következő 3 hónapban, kb 1 aktív kampány marad és ezzel a játék pvp része el is pusztult. Gyakolatilag már most halott az egész, mivel az értelmesebb pvp guildek és emberek nagy része már megunta ezt az egészet, ahogy az endgame-es guildek is.
    A játékban gyakorlatilag nincs endgame és pvp, amivel a friss játékosok nem foglalkoznak, de aki eljut maxra, vagy valami komolyabbat szeretne, az vagy vár, vagy lelép, inkább utóbbi.
  • Terawatt
    PvP update alatt eléggé megy a hangoskodás, hogy így megölik a kissebb csapatokat.
  • Running
    2.2.7 Patchnotes mára: Link
    Következő nagy update-re PVP siege tervek: Link
    Utoljára szerkesztette: Running, 2015.12.01. 07:58:50