24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Terawatt
    Nagyon viccesek vagytok ti ott ketten zokniban.
  • drop
    csaj live
  • Running
    Földön!
  • Munkie
    Tatooine! Ja, hogy privátban.
  • Terawatt
    Van olyan, akinek nincs pénze megvenni releasekor a játékot de akarja csorgatni a nyálát ? Van egy felesleges early acces kódom(-3 nap ). Lehetőleg olyan írjon, aki meg fogja venni, mert szerintem ebben benne van már az explorers dlc is. Kvízkérdés a kulcsért privátban válaszolandó: Melyik bolygón játszódik majd főleg a játék?
  • HyperManiac
    Kitöröltem azt az e-mailt amiben a game key volt.. Az accomnál ott van hogy purchased game TESO, de hol tudom megnézni (ha meg tudom) a kulcsomat?
  • Munkie
    Viccelsz, így is 1 hónappal határidő előtt adom le, hogy gondtalan launchom legyen.
  • Nephin
    Pedig egy heted van befejezni, ne fórumozz annyit, még a végén nem végzel. :P :D
  • Munkie
    Diploma írása közben felüdülés.
  • PiszkosFred
    Mondom én, hogy volt kavarás :) Mindegy, szerencsére Munkie válaszolt már, így van pontos infó is.
  • j0nNyKa
    +1, én is ilyen vagyok, és csak 3 napos
  • Nephin
    A digitális standardhoz csak a hivatalos oldalon jár 5 nap, minden máshol 3.
  • PiszkosFred
    Elvileg az Imperialhoz minden esetben 5 nap jár (dobozos és digitális), illetve elvileg a digitális Standard kiadáshoz is, bár itt volt némi kavarás a múlt hetekben. A dobozos alap/standard kiadáshoz 3 nap, az biztos. biztos? :D

• empie

Nagyon szépen köszönöm a segítséged.
  • Munkie
    Szia!
    5nap early acces, ha:
    - Hivatalos oldalról veszed (értsd a storeból, tőlük): mindkét verzióra

- Külső oldalról veszed (GMG,CDgalaxis,stb.) : csak az Imperial Editionökhöz jár ezesetben.

Start így Márc 30. 13.00 (+- 1 óra, őket ismerve :P)
  • j0nNyKa
    a vissza az időben verziót, így 8 nappal early access előtt
  • empie
    Sziasztok,

Biztos, hogy 1867 x volt már kérdés de remélem még egyszer letudjátok írni a hasonlóan lustáknak mint én vagyok.

Melyik verziót kell megvennem, hogy a legkorábbi időponttól kezdve tudjak játszani és pontosan mikor van ez az legkorábbi időpont amikor is becsatlakozhatok eme remek virtuális világba?

Segítségeteket előre is köszönöm.
  • PiszkosFred
    Én addon használó vagyok, idővel biztos, hogy az ESO-ban is fogok használni addont - ha kiforrnak eléggé, és nem ilyen tessék-lássék módon összerakott akármik lesznek -, de egyelőre nem éreztem szükségét. Szokatlan volt a wow után, de megszoktam, és fel sem tűnt, hogy nincs. Ennyi. Más pedig lemondta a preorderjét, ahogy olvasható volt a faszbúk és reddit kommentjei között.

Hát, meglátjuk mi lesz. Annyi minden miatt temették már a játékot, buktatták meg jó előre, ezen már nem oszt, nem szoroz.
  • cain
    inkább érezze, hogy azért van hátrányban, mert ahhoz, hogy a játékhelyzetek áttekinthetősége megmaradjon, ki kell annyira zoomolnia, hogy az ilyen hangyapöcsnyi változásokat már ne vegye észre.
    vagy inkább azt érezze, hogy azért van hátrányban, mert a játék elfogadható sebességű futtatásához olyan kompromisszumokat kellett kötnie a grafikai megjelenítés terén, amelyek miatt az említett effektek és animációk egész egyszerűen nem jelennek meg.
    tényleg, sokkal jobb így.
    tbh, ilyenekhez 2014ben már ne kelljen addon. az uinak alapból támogatnia kellene. elég nagy igény van rá. széllel szemben meg lehet, legfeljebb a ZOS lesz az új SOE (lásd még SW:G és NGE).
    persze lassan már iparági standard, hogy az ui-t mmo-khoz nem a fejlesztők, hanem a community készíti.
  • PiszkosFred
    Na jól van, meglátjuk mi lesz, egyelőre elviselhető addon nélkül, aztán majd kiderül.

Némi rajz és egyéb grafika ESO-ból ERRE
  • PiszkosFred
    Kétirányú a dolog, ez is volt az egyik indok. Ne érezze azt a játékos, hogy hátrányban van csak azért, mert nem használ addont. Ne legyen kényszer.
  • Munkie
    Nem tudom hol olvastátok ezt a táblázatosdit, de... nocomment

Ha bárki egyszer vette volna a fáradtságot, hogy az agyatlan ugatás helyett (most itt nem rád gondolok Fred, félre ne érts), el is olvassa ki mit ír, s nem kollektíven tud csak adatokat feldolgozni (valakinek hasznosabb lenne egy táblázat helyett egy word) egy szóval nem írtam pl azt, hogy jajj de szar hogy nem látni a magickáját, vagy a stamináját. egyedül az ellen emeltem fel a hangom, hogy annyira túlzásba ne essünk, hogy még a HPját is eltüntessük, erről szó viszont nem lesz, ezt tisztáztuk is.

Az, hogy ki mire szeret figyelni, meg teljesen egyéni, akit ez izgat figyelje az illető reakcióját (teszem azt, ha jól rémlik bleedingnél véreznek az illetők animációból), én jobb szeretem az ikont. Arra is figyelni kell. Azt is meg kell szokni. Erlex is elmondta a streamjén, hogy aki szerint addonok csak arra valók, hogy hátradőlve a pöcsét rázza az ember, az annyit is tud majd nyújtani a játékban. De az animációkhoz visszakanyarodva.

Ad1. én még mindig a PVE környezetről magyaráztam (PVP-t pont leszarom, zzergelésnél sajnos hiába látsz valakit kasztolni ha 60 másik player, meg az effekt hegyek kitakarják), ott engem igen is érdekelne, hogy a legeffektívebben használhassan a skilljeimet.
    Ad2. ez sokkal inkább (ha lesz egyszer hasonló) arénán hátrányos (olyan szempontból, hogy ezzel valamennyire rákényszerítene mindenkit a használatra)

Summa summarum, amit én szeretnék, hogy megvalósuljon a játékban:
    1. Lássam a sebzésem healem (Ez meg is lesz. Tudom.)
    2. Lássam a dotjaim. (PVE környezetben ebben nem tudom mi a szörnyű, ha valakinek nem tetszik, majd nem használja.)
    3. Lássam a saját részletes értékeim, hogy tudjam mi mire milyen hatással van. Akár skill, akár stat, akár item, akár trait, akár mundus. Mindent. Az én karakterem. Ehhez persze idejöhet a selfbuffok mutatása is, ahogy azt említetted is)
    4. PVPben én sem akarok mást, lássam az életcsíkot, rajta százalékkal. Persze itt is el tudnék képzelni egy saját kis debuff addont, mert igen, ahogy említettem, ha a tömegben épp nyolcmillió effekt van healtől, aoetól, tömegszextől, akkor valamit jó látni is. De ez már inkább a kinek mi.

Mögöttem is itt van 10 év félhivatásos kockulás én is éltem már meg meleget-hideget ha MMO-król van szó és az addonjaikról.
  • cain
    aha. hát sok szerencsét észrevenni mondjuk a crystal fragmentet ezentúl, ha fent van mondjuk az inner light és az overload is. gyk.: mindhárom egy vizuális effektet rak a caster kezeire.
  • PiszkosFred
    Volt még valami saját stat kavarás, resistance meg egyéb akármik variálása, azt nem értettem - teljesen hülye vagyok ezekhez -, hogy mi is történt ott, sz'al azt kihagytam a listából.
  • cain
    hiszen ez az. attól nem mozdul, hogy lestunoltam, vagy attól, hogy más stunolta le, vagy attól, hogy éppen emoragequitol?
  • PiszkosFred
    Pedig igaza van. A ZOS megmondta anno, hogy nem akarja azt, hogy számok és táblázatok alapján harcolj. Azt szeretné, hogy lásd, mi történik, lásd vizuálisan, figyeld és fogd fel, és ne egy addon mondja meg.

WoW példa:
    PVP területen megyek, majd puff meghalok, mert bekaptam két akkora maflást - castertől -, hogy mukkani nem tudtam. Amíg futok vissza a hullámhoz, a recountból kideríthetem, hogy:
    - ki ölt meg, névszerint
    - mivel ölt meg (spell neve)
    - és hogy ölt meg (miket nyomott sorban, mi crittel, mekkorát, stb.)

ESO-ban ezzel szemben azt akarják, hogy
    - ha nem figyelsz, ne tudd meg egy addonból, hogy ki ölt meg. Tudd meg onnan, hogy láttad a nevét, rangját, stb. azonosítóját
    - ne az addon mondja meg neked, hogy egy crittelt sneakattack + ambush kombóval öltek meg. Neked kell ezt tudnod, ha figyeltél. Azt látni fogod, hogy mekkorát sebzett rajtad "valaki" "valamivel" - addonban továbbra is lesz damage taken funkció, csak épp az nem lesz benne automatikusan, hogy ki és mivel.
    - lásd előző mondat

Vagy
    - ne egy castbar alapján tudd, hogy a célpontod épp készül valamire. Figyeld az animációját, vagy a mozgását, abból tudd meg, ne egy addon mutassa meg!

Végig azt hangsúlyozták, hogy a játékosok a világ történései, jelzései alapján cselekedjenek, és ne egy addon, vagy dmgmeter és egyéb lista mondja meg, mi a jó és mi a rossz.

Én hozzá vagyok szokva az addonokhoz a wowban, ugyanazokat használom szinte 9 éve nonstop - ha nagyobb peccs után nem volt még friss addon a korábbi időszakban, végem volt -, de itt a bétákban abszolúte nem hiányzott nekem egyetlen egy addon sem. Egyelőre nem. Kipróbáltam a TF által használt addonok egy részét, de pár óra alatt lelőttem őket.

Egyedül a self buff addon az, amit használnék, mert azt máig nem értem, miért kellett eltüntetni az interfészről, amikor az összes TES játékban láthatók voltak a buffok, még ha gagyi megoldással néha, de voltak. Most meg karakterlapra kell kattintani hozzájuk, vagy figyelni azt, hogy 30 seccel a vége előtt milyen színben ragyog a "health bar", mert ott ugyebár mutatja mindig a hatásokat. Ezt inkább nézném egy listában oldalt, jobb alsó sarokban, mint a Morrowindben.
  • Munkie
    Nem mindenki nintendozott eddig
  • j0nNyKa
    stílus picit, köszi
  • yesname #13571
    Egyenlő esélyek. Te sem látod, Ő sem látja. Mi a probléma ezzel? Jah, menj Te is Excel táblázatokkal játszani. :D:D:D
    A "mint az életben" utalás, hogy ott is boldogul a szerencsétlen excel táblázatok nélkül mással szemben. (Ha nem esett volna le, bár nem csodálkozom rajta.) Legalább is azt hittem.
  • Munkie
    már megint "az életben" :D
  • yesname #13569
    De van. Esik a HP-je, nem mozdul ha stunnolod stb. Arról ne legyen, hogy mire képes. Neked excel táblák valók, nem a játék. Életben sem tudod egy idegenről mire képes mégis boldogulsz. Vagy nem? :D
  • Terawatt
    Most kaptam egy levelet az egyik bolttól az előrendelői kódommal amit redeemelni tudok az early acceshez. :D Vasat nem fizettem még szal ez most wtf volt. Azóta már türelmetlenségemben ugye megvettem digiben a játékot. Írtam nekik, hogy lemondom és ha lehet akkor oda adom másnak a kódot had örüljön itt valaki.

Ti kaptatok már ilyet? (digiseknek nem szól a kérdés)
  • Terawatt
    Hát azért eléggé fuck logic kategória.
  • PiszkosFred
    Nem tudom miről beszélsz :)
    #artatlan-pofat-vag-es-futtyog-az-eget-nezve

Hát hangos volt ettől a /z, és szégyen vagy sem, én sem találtam meg. Ismerősök mondták, hogy mit és kit keressek, no meg, hogy hol, de nem találtam (lehet bugos volt, ki tudja már), aztán meg szartam bele és mentem tovább :) Wayshrine meg inaktív volt a szigeten, még csak ugrani sem tudtam oda.
  • nomiss
    én voltam , aztán még én éreztem magamat hülyén hogy ilyenen gondolkodok....
  • cain
    ha nincs visszajelzés az egzakt reakcióról, akkor arra nem tudok mást mondani, csak azt, hogy orosz rulett. ehhez túl drága a skill point respec.
  • cain
    hm, ezt valaki már kérdezte itt, és akkor lebeszéltem ük róla.
  • nomiss
    ez új viszont más fényt vet így az imperialra :
    Bow attacks currently count as ‘melee’ skills as well, FYI, which makes Red Diamond even better than most people think. Basically all weapon skills and light / heavy attacks can proc it (10% chance).

1 posstal lentebbröl :

On recent Reddit post ZOS_Konk confirmed this.
  • Lengyel2
    Azt jól értem a neten olvasottak alapján, hogy "guest"-ként csatlakozni alliance kampányhoz csak akkor van értelme, ha haverok áthívnak ideiglenes segítségnyújtásra? Mert hogy guest-ként bármit csinálhatok a hadjáratban, csak éppen nem kapok érte alliance pontot? Jól értem, hogy xp-t viszont kapok, és feljebb szinteződhetek?
  • Nephin
    Az nem a kezdő! :P :D