Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Pedig igaza van. A ZOS megmondta anno, hogy nem akarja azt, hogy számok és táblázatok alapján harcolj. Azt szeretné, hogy lásd, mi történik, lásd vizuálisan, figyeld és fogd fel, és ne egy addon mondja meg.
WoW példa:
PVP területen megyek, majd puff meghalok, mert bekaptam két akkora maflást - castertől -, hogy mukkani nem tudtam. Amíg futok vissza a hullámhoz, a recountból kideríthetem, hogy:
- ki ölt meg, névszerint
- mivel ölt meg (spell neve)
- és hogy ölt meg (miket nyomott sorban, mi crittel, mekkorát, stb.)
ESO-ban ezzel szemben azt akarják, hogy
- ha nem figyelsz, ne tudd meg egy addonból, hogy ki ölt meg. Tudd meg onnan, hogy láttad a nevét, rangját, stb. azonosítóját
- ne az addon mondja meg neked, hogy egy crittelt sneakattack + ambush kombóval öltek meg. Neked kell ezt tudnod, ha figyeltél. Azt látni fogod, hogy mekkorát sebzett rajtad "valaki" "valamivel" - addonban továbbra is lesz damage taken funkció, csak épp az nem lesz benne automatikusan, hogy ki és mivel.
- lásd előző mondat
Vagy
- ne egy castbar alapján tudd, hogy a célpontod épp készül valamire. Figyeld az animációját, vagy a mozgását, abból tudd meg, ne egy addon mutassa meg!
Végig azt hangsúlyozták, hogy a játékosok a világ történései, jelzései alapján cselekedjenek, és ne egy addon, vagy dmgmeter és egyéb lista mondja meg, mi a jó és mi a rossz.
Én hozzá vagyok szokva az addonokhoz a wowban, ugyanazokat használom szinte 9 éve nonstop - ha nagyobb peccs után nem volt még friss addon a korábbi időszakban, végem volt -, de itt a bétákban abszolúte nem hiányzott nekem egyetlen egy addon sem. Egyelőre nem. Kipróbáltam a TF által használt addonok egy részét, de pár óra alatt lelőttem őket.
Egyedül a self buff addon az, amit használnék, mert azt máig nem értem, miért kellett eltüntetni az interfészről, amikor az összes TES játékban láthatók voltak a buffok, még ha gagyi megoldással néha, de voltak. Most meg karakterlapra kell kattintani hozzájuk, vagy figyelni azt, hogy 30 seccel a vége előtt milyen színben ragyog a "health bar", mert ott ugyebár mutatja mindig a hatásokat. Ezt inkább nézném egy listában oldalt, jobb alsó sarokban, mint a Morrowindben.