1619
Company of Heroes 2

• Savaran
    Number of build 2, akkor anyi erővel lehetne maus is a coh ban
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.07.03. 18:29:37
  • conshilla
    Nem olvasom a Steam fórumot, ezért maradt ki. Meg sosem ittam ilyen kávét. Jó?

Szerintem akkor egyetértünk. Aki valamit MOST akar, MOST kell neki és most éppen nincs, akkor dönthet, hogy fizet, vagy leküzdi a kényszert és vár. Ha megfigyeled, én - mint elvakult CoH-os - sem akartam mindenáron rábeszélni Balenixet, hogy most vásároljon, pedig vállalom a vasvillát is, ha kell.

Én előrendelve vettem annó az alapjátékot (12K volt talán, vagy ilyesmi), meg a WFA-t, pedig tudtam, hogy legkésőbb 1 év múlva már a feléért is megvehetem. De megvettem, mert AKKOR akartam játszani vele. Akkor, amikor a legtöbben játszanak, amikor a legtöbb szó esik róla, mert egy focimeccset is csak élőben jó nézni. (sajnos igazam lett, mert azóta sem volt annyi az aktív játékos).
    Ha jól értem, te bundle-ban vetted, az pedig jóval a megjelenés után lehetett csak. Lehet, hogy neked azért nem annyira jó és értékes ez a játék, mert kevesebbet melóztál érte :) Jól van, nem akarlak én bosszantani, de szájkarate helyett játszhatnánk valamikor egyet.
  • wednes
    Azért azzal vitatkoznék, hogy a Men of Warhoz nem kell túl sok ész. Mondjuk, ha arra gondolsz, jobban kell ismerni az egységeket a és az időtényezőt a COH-ban akkor igazad van. Lehet több "munka" van egy COH multiba, de eléggé el is tér a 2 játék felépítése (ahogy írtad).

Nekem mindkét játék tetszik (COH 2 a gépigénye miatt felejtős). AS2 nekem bejön. A Men of War-ba nincs kasszikus kő- papír- olló felépítés, és nincs benne úgymond olyan balanszt, hogy ha ellenfél X egységet hoz és akkor arra Y-nal, esetleg Z-vel válaszolok.( COH-ba megteheted, hogy rátolod a gyalogságot az AT-gunra, ez MoW-ba egyenlő a halállal).

Inkább a pozícionálás számít, meg, hogy ki látja meg előbb a másikat és hogyan reagálja le (ez közelebb áll a valósághoz is). Van annak egy feelingje mikor egy 10 MP-be kerülő gyalogossal levadászol egy 1500 MP-es nehéztankot.

MoW-ba azt nehezebb belőni (számomra), hogy mennyire éri meg babusgatni az egységeket és mikor megy figyelem rovására. COH-ba összes egységre érdemes vigyázni, az alap.
    Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.07.03. 12:58:17
  • bgabor911
    Nem értem miért gáz ha másként funkcionálnak egyes dolgok mint a valóságban. A COH nem realisztikusságra törekszik hanem kiegyensúlyozottságra és egyenlő esélyekre, leginkább a sakkhoz tudnám hasonlítani, de asszimetrikus sakk, úgyhogy úgy kell fentartani a balanszot, hogy az egyes oldalak eltérő egységekkel játszanak.

Szeretem a Men of Wart, de a régieket, ahol rendesen kidolgozott küldetések voltak, az Assault Squad féle üssük szét egymás fejét című dolog marhára nem tudott megfogni. Azt is látni kell, hogy azért a Men of War sorozatnál a COH koncepciója jóval szofisztikáltabb, sokkal több gyakorlás és gondolkodás kell hozzá hogy jó legyél benne. A Men of Warhoz nem kell túl sok ész.
    Mindkét sorozatot bírom, de szerintem butaság őket összehasonlítani, ennyi erővel egy második világháborús témájú FPS-hez is hasonlíthatnád a COH-ot, annyira eltér a két sorozat koncepciója.
  • s1lkforrent
    Öt Starbucks kávé ára, ezt se felejtsd ki, Steam fórumon ez is marha divatos hasonlat. Nézd, tudom hogy Magyarországon jól élünk, és dübörög a pannon puma(ha nem így lenne, már foglalt lenne minden lámpavas Felcsúttól Kápuáig..),de egy bundle kosárba hullott cuccot akkor sincs pofám teljes áron ajánlani, hogy aztán két hét múlva szerencsétlen balfékek megint a -75% vagy valami még olcsóbb bundlitól kapjanak agyvérzést, és rontsanak nekem vasvellával, miközben én a játék nagyszerűségét ecsetelem ahogy a szuflám engedi. Men of War Assault Squad 2-t én lényegesen jobb játéknak tartom(igen oos bugokkal együtt is), de azt sem ajánlanám úgy többet 9000 forintért, hogy múlt héten még 1500-ért is meg lehetett kapni.

Japánokkal meg semmi baj nincs RUSE-ban, MoW játékokban, Axis and Allies-ban, Sudden Strike-ban, Blitzkrieg-ben, stb. Pont CoH-ban akadnának egyensúlyi problémák amikor ott is valóságban tök azonos eszközök játékban különböző egységeken teljesen másként funkcionálnak? Egy Type 3 Chi-Nu miért ne tudna lenyomni egy M4 Sherman-t, és miért ne kergethetne meg egy Type 4 Chi-To egy T34-85-t?
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.07.03. 11:13:39
  • Savaran
    Már új nem lesz a nap alatt, vagy kelet vagy nyugat mind a két patront ellőtték, marad Afrika vagy a Csendes óceáni hadszintér, utóbbi kicsit érdekes lenne a szinte harcértékkel nem rendelkező japán tankok miatt. Vagy lesz egy újragondolása az első két koncepciónak, amúgy az első részből baromira hiányoztak a ruszkik szerintem, az egysíkú normandiai pályák már uncsik voltak, viszont az tuti hogy életem egyik legjobb játéka volt a coh1.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.07.02. 17:08:00
  • bgabor911
    Egyetértek, van olyan ember aki több(tíz)ezer forintot elkölt egy hónapban cigire/piára, akkor már inkább legyen ez.

Amúgy én az első részt még mindig a legjobb taktikai RTS-nek tartom ami valaha készült, jobb mint a második, csak hát azt már nem játszák, most ezt játszák, most ezt kell jászani, ha COHozni akar az ember.

Ami nagy hibája a második résznek, az a SEGA féle idióta DLC politika (mert tény hogy bizony van néhány vérópé fizetős commander) és az indokolatlanul brutális gépigény, ami miatt eleve sokkal kevesebben tudnak játszani vele mint az első résznél. Plusz hülyét tudok kapni a havas/Bllizzardos és hidas ranked pályáktól, remélem a harmadik részben elfelejtjük az oroszokat és a keleti frontot.

Egy brit/olasz kiegészítőnek azéért még tudnék örülni.
    Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.07.02. 16:10:00
  • BaleniX
    Az igazság az hogy szeptemberben vennék laptopot, és arra szeretném a CoH-t. Így akkor veszem meg amikor kedvem tartja- persze ha akció van akkor rávetem magam.
  • Savaran
    Én majdnem 20 at adtam ki érte mert megvettem mind a két kieget, de nem bántam meg 160 óra multinál jár a steames számláló és még csöppet sem unom.
  • conshilla
    Megszólítva érzem magam, mint elvetemült CoH hajlamú :) nem játszom mondjuk egész nap, sőt minden nap sem, de ha lenne még pár életem, az egyiknek jelentős részét kitenné ez a játék (amit így valszeg hamarabb megunnék...).
    Mi pénz, mi nem pénz. Csak magamban összeszedtem, hogy miért ad ki ma az ember 6-7000 forintot.
    1. Elmész a csajoddal moziba és megnéztek 1 filmet.
    2. Elmész egyedül színházba és egy jó helyről nézed az előadást.
    3. Elmész bulizni és mivel az első burzsuj balf@sz elkezdte, te is kénytelen vagy fizetni egy kört az egész haveri társaságnak.
    4. Veszel egy slágerkönyvet, amiről most mindenki beszél.
    5. Veszel egy olcsó, de még nem hulladék futócipőt.
    6. Veszel egy kézi súlyzót / kettlebellt.
    7. Bevásárolsz hétvégére, hogy a haverod balatoni nyaralójában legyen mit enni, inni.
    +1 a Szigetre ennyiért már be se engednek még egy fél napra se...
    stb., stb. szóval, hogy mi pénz, mi nem pénz, az ugye relatív, de sokakat ismerek akiknek ez a játék több élményt adott, mint a fent felsoroltak során megélt katarzis együttvéve.
    Ez egy rétegjáték, mert a nagy egójú emberek hamar pattintják, mert gyakorolni és érteni kell, hogy jó legyél benne.
    Lényeg: 6-7000 forint bizony pénz, nem is kevés, de egy jó játékért, amibe unalom nélkül több száz órát bele lehet tenni, simán megéri. Ha most kell neki, vegye. Ha tud várni az akcióig, várjon.
  • s1lkforrent
    Épp egy hónapja volt Humblén 4500 forintért az egész CoH2 bizbasz+fél Dawn of War II bizbasz. Ha belerúgsz bármelyik kulcssefterbe ezüsttálcán fogják kínálni neked az alapjátékot 3000 forint körül, ha találsz normálisabb embert, akkor Western Front Armies-zal együtt. Miután a CoH2 alapjátéka kényelmesen elhelyezkedett a leértékelt cuccok gyűjtőketrecében, 6-7 ezer forint az alapjátékért csak az elvetemült CoH hajlamúaknak nem pénz, akik mással sem játszanak egész nap.
  • conshilla
    Rebesgetnek valami új kiegészítőt britekkel még a nyáron. Ilyenkor az alap játék és régebbi kiegek Steam ákciójára is lehet számítani, szóval ha van még időd, akkor várj.
    Egyébként a játék többet is megér, mint 5990 pénz, de én elfogult vagyok. :)
  • BaleniX
    Természetesen a multi miatt is megvenném. Köszi az infót!
  • Savaran
    5990 a cd galaxisban annyit simán megér a játék, kötelező darab, bár ha multizni akarsz akkor érdemes még megvenni a western front armys kieget
  • BaleniX
    Üdv urak!
    Szemezgetek a CoH2-vel, de a megvételénél még habozok, ugyanis nem tudom hol érdemes megvenni. A Steam-es eléggé drága, az 576-ban láttam 5900-ért. Tudtok ajánlani valami olcsóbb helyet?
  • Skaternorbart
    Köszönöm!
  • conshilla
    vet1-en speckó képességek szoktak aktiválódni, de a stat táblázatok szerint harcértékek nem változnak.
  • conshilla
    Egy bejegyzést találtam eddig erre:
    http://www.coh2.org/topic/2615/explaining-manpower-income-and-upkeep
    max pop cap = 100
    0-25 pop cap = free upkeep
    26-75 = 4 upkeep per pop cap
    76-100 = free upkeep

Ez alapján upkeep costot nem fogunk találni az egység statok között, mert egységesen a fenti szisztémában kerül kiszámításra.
    A popcap igényt pedig megtalálod a táblázatokban.
    pl: 1 pio (5) + 2 gren (2x7) még ingyen van, a 3. gren már 4-et levesz az MP income-ból, stb.

Sony most írta a fansite-ra, hogy frissült a stat oldal az új patch-re.
  • Skaternorbart
    Amúgy vet 1-nél nincsenek módosítások?
  • Skaternorbart
    Köszönöm! SonyBlack-nek és csapatának tisztelet a terebélyes munkáért! Most kezdtem nézegetni és találtam néhány érdekes adatot, ami más megvilágítás alá helyezi a dolgokat, pl.: a célpont mérete egy grenadier-nél 4 főre 4, míg a kübelwagen-re 14, ami azért nem elhanyagolható. Illetve a gyártási időt mindenképp érdekes számmal kifejezve látni.
    Viszont amit hiányolok az a fenntartási költség, ami azért egy alapvető adat volt számomra amikor a coh 1 időben, az egységeket nézegettem a fansite-on. Volt egy trükk amivel elég sok mp-t lehetett spórolni a wermacht-tal: ha jól emlékszem 14 pop.cap-ig nem volt költség :)
  • conshilla
    http://stat.coh2.hu/
    SonyBlack és csapatának munkája. A legújabb patch-re még nem valószínű, hogy frissült, de amúgy korrekt.
  • Skaternorbart
    Valaki tud olyan oldalt, ahol lehet találni részletesebb leírást az egységek tulajdonságairól? Itt most nem a képességekre gondolok, hanem pl.: az életerejére, arra hogy mennyi a fenntartási költsége, vagy éppen a fegyver lehűlési időre stb.
  • bgabor911
    Nekem se tetszik ez az üzletpolitika, de gondoltam szólok, hátha valakinek kell.
    Az amerikai frakció szerintem konkrétan jászhatatlan a fizetős Rifle doktrína és a benne lévő E8 Sherman nélkül, mert 75mili shermannal és Jacksonnal senki se fog meg egy valamirevaló late game német páncélostámadást. (2vs2 és felette helyzetről beszélek)
  • Savaran
    "All unit" moddal ráadásul a tisztekkel behívható általában ütős egységek gyárthatók, így szerintem kár is pénzt kiadni értük, mondjuk aki kizárólag emberi játékosok ellen játszik és csak modok nélkül annak lehet megéri.
  • s1lkforrent
    Szarjanak farfekvéses sünkolóniákat a 2 eurós MMO DLC szemetükkel. Steam leárazásban 2 euróért már komplett játékot kapni, nem szarcsimbók kivágott egységeket és képességeket. Graviteam Tactics most is 4 euró, Men of War Assault Squad 2 6 euró, régebbi MoW részek 1-2 euró körül, Blitzkrieg részek és más Enigma motoros stratégiák 1-2 euró körül, Theatre of War részek 1-3 euró körül, Unity of Command teljes csomag 4 euró, és a többi, és a többi.

Am várható még nagyobb leárazás is, legalábbis rohadtul ráférne, CoH2 daily dealnél meglátjuk mennyi bőr maradt a Sega képén.
  • bgabor911
    Messze a Wehrmacht a legkönnyebben játszható nép, ahogy az előző részben is az volt. A T1-T2 épületekből kihozható egységekkel gyakorlatilag minden helyzetet meg tudsz oldani, amit a játék prezentálni tud, még doktrínát se szükséges választani. Aztán ha feltétlenül szükség van rá, mész T3-ba a Panzer4ért, blobozás esetén Ostwindért és kész. Remek kis frakció, de azért elég könnyű.

Ja és amúgy most Steam nyári vásáron féláron vannak a fizetős doktrínák(izé, commanderek) Steamen kemény két Euróért darabja, most érdemes beszerezni az ütőseket (Wehrmacht - Mechanized Assault, USA- Rifle).
  • bgabor911
    Érdekesek ezek a doktrínák, van egy-két brutálisan erős, a többi meg olyan hogy ember nem használja, annyira semmilyen.

• Skaternorbart
    Számos helyen lehet olvasni különféle stratégiákról. Én is szoktam ezen agyalni, most pl.: az jár a fejemben hogy a wermacht-nál, T2 után mivel érdemes játszani. Tudom hogy ez függ a pályától is, tehát azt is számításba véve mit használtok gyakran a féllánctalpast, vagy inkább a scout car-t? pl nagy pálya esetén ha nincs okw a pályán érdemes-e egy előretoltat létrehozni egy medic bunkerrel és egy halftrackkel, vagy 2 scoutcar az mennyire éri meg? esetleg inkább csak a gyalogosok játszanak, és az at?
    Ha van valami érdekes játékstílusotok, osszátok meg kérlek, (röviden) szívesen olvasnék róla, magyarul is. :)
  • MrPredator
    Obercommandonak skin-t lehet szerezni? Store-ban nincs.
  • s1lkforrent
    Humble Weekly Bundle: Relic Entertainment

Min 1$:
    -Warhammer 40,000: Dawn of War II
    -Warhammer 40,000: Dawn of War - Game of the Year Edition
    -Company of Heroes Complete Edition
    -Company of Heroes 2 - The Western Front Armies: Oberkommando West
    -Company of Heroes 2 Soundtrack
    -Bonus Digital Extras

BTA:
    -Company of Heroes 2
    -Company of Heroes 2 - The Western Front Armies: US Forces
    -Warhammer 40,000: Dawn of War II: Retribution
    -Warhammer 40,000: Space Marine

15$:
    -Company of Heroes 2 - Ardennes Assault

Gyengébbek kedvéért: 4500 forintért az egész Company of Heroes hóbelevancot be lehet zsákolni, és még adnak egy rakás extra játékot is hozzá. DLC nincs közte, az csak a zsírosparasztoknak jár.
    Utoljára szerkesztette: s1lkforrent, 2015.05.28. 23:20:52
  • Skaternorbart
    Én még nem töröltem egyet sem, valószínűleg nem hozható vissza.
  • MrPredator
    Csak a commander. És véletlenül töröltem járműskineket. Hogy hozhatom vissza? Be volt állítva és delete. Azt hittem csak a slotból törli de nem.
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.05.26. 09:27:01
  • bgabor911
    USÁ-t úgy általában vettél hozzá, vagy csak a commander van meg?
  • MrPredator
    Vettem egy CoH2 - US mechanized commandert 4 euróért, de skirmishben nem tudok amcsit választani. Miért? Vagy mire jók ezek a commanderek akkor?
  • s1lkforrent
    British and In game Currency coming februári pletyi

Ami biztos, hogy jön a játék egy új kiadása Vulkan API-val SteamOS alá év vége környékén, így biztos látunk még valami megvehető-megveendő tartalmat, talán épp új kiegészítőt, hogy visszaszedjék a port árát.
  • Savaran
    Köszi, gondoltam amúgy mert elég eredményesen alkalmaztam gépi játékos ellen.
  • bgabor911
    Hallottam valami pletykát érkező britekről. Tud erről valaki valamit?
  • s1lkforrent
    +25% lőtávolság
    -25% sebződés
    20%-al gyorsabb újratöltés

Legalábbis ez volt sokáig.
  • Savaran
    A Wehrmacht-nál van olyan lehetőség tankokra hogy "hull down" vagyis a pio(útász) egységgel körbepakolhatjuk homokzsákokkal a tankot védelmi pozícióban, a kérdésem az lenne hogy ilyenkor kap páncél bónuszt vajon?
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2015.05.18. 18:50:32
  • s1lkforrent
    Hát, tőled nem féltem a tiniket, mert az értő visszaolvasás az neked sem megy.

Innen kezdődött a fingreszelés: Skaternorbart #1401 2015.04.14. 22:10
    "Sziasztok!
    Hány évesek vagytok? A haverom szerint csak tizenévesek játszanak evvel a játékkal."

Ami a haverja szemszögéből teljesen igaz lehet, a játékosok nagy része tényleg tizenéves, a felnőttekről meg az online disinhibition effect, illetve a csoporthoz alkalmazkodás miatt viselkedésükből nem tudod megállapítani hogy azok, és mivel a koruk miatt nem éreznek kényelmetlenséget(legalábbis még, és nem úgy), nem keresnek egykorú társakat sem mint a fiatalok, így az életkorukat sem posztolják ki mindenhova.

Az meg hogy egy döglődő, fiatalabbak által már nem is ismert fórumon hány öreg csontot tudsz összeszedni a 20+ Gaming Master Race nagyobb dicsőségére, az tök irreleváns abból a szempontból, hogy milyen videojátékokat milyen korosztályok preferálnak világszinten.
    Ilyen életkor soviniszta baromságot Slitherine/Matrix Games, Battlefront, meg esetleg DCS fórumon még elnéznék, de pont egy Company of Heroes topikban kell fényezni magad?