1619
Company of Heroes 2
-
bgabor #859 -
#858 Szerintem itt a kutya elásva:
"Yep. Actually, some Russians would even say the opposite, that there is something wrong with offended gamers, not the game.
I, for one, find it hard to be offended by cliches straight from Soviet post-war movies and other forms of Soviet propaganda. E.g., armies without weapons once was a major point of explaining failure to defend our own borders.
Now they condemn it as “ideological rubbish” and “dirty myths”. It’s just that many young Russians became a bit Soviet-crazed lately, with a mindset of Cold War hawks. They don’t care much about modern Russia (understandably so), but they’re very sensitive when it comes to USSR. It’s their sacred cow Rodina. And if someone speaks ill of it, they speak blasphemy."
Oroszország 90 után egy világhatalomból kis híján egy szétesett harmadik világbéli állam lett.
A napi politikától megcsömörlött oroszok pedig a múltba menekülnek, a jelen mocskában a múlt már meglehetősen rőzsósnak tűnik, mikor mindenkinek volt munkája, rend volt, és kiszámítható a jövő. -
Gascan #857 muti... :) -
antiqueA #856 Meglett. -
antiqueA #855 Hol lehet megnézni a legújabb patch notes-okat? Nem értem, hogy steambe miéert nem lehet beletenni egy ilyen lehetőséget, hogy már update közben közvetlenül lássam, hogy mi is a változás. -
antiqueA #854 Elvileg kaptunk Langrest? :) -
Fifo #853 Ami alig három óra múlva jön, ne felejtsetek el kilépni. -
Gascan #852 milyen uj patch? -
#851 A felvilágosultra a legjobb példa a cári zászló, a gondolkodóra pedig emellé a volt szovjet himnusz. :) -
bgabor #850 Így van, nem felvilágosultak, én is épp erről beszéltem, amikor arról szóltam, hogy évszázados lemaradásban vannak szellemi téren a nyugathoz képest. -
Fifo #849 Elég régóta politikai hsz-ek vannak, senkit se érdekel az új peccs. -
#848 Nem tudom milyen, nem ismerem. Akkora ország mindkettő, hogy van esély sok hülyére. Az viszont nem igaz, hogy az orosz felvilágosult és gondolkodó nemzet. Főleg a felvilágosult része sántít. Pont, hogy évtizedeken át irtották a felvilágosultakat és gondolkodókat, és most se jobb a helyzet. De ez már politika lenne, nem megyek be. -
bgabor #847 Ne is vesztegesd rá a szót, nem értelmes, racionálisan gondolkodó ember, így felesleges szót vesztegetni rá. Halhattad, el is mondta hogy az összes amerikai hülye írástudatlan míg az oroszok mind felvilágosultak.
Közben pedig mind látjuk a valóságot bármelyik MMO-ban, milyen kvalitásokkal bír illetve nem bír az átlagorosz. Mindkét országban van sok okos ember(nem véletlenül nyerte meg ugye az USA a hidegháborút és lett a világ vezető szuperhatalma), de az átlag népesség értelmi szintje a két országban teljesen azonos, és nem túl magas. -
#846 Jártam. Sőt, az anyósom is félig orosz ... -
KingPunisher #845 Hozok neked ide magyarokról videokat, ahol alkoholisták, hajléktalanok cigányok dalolásznak stb.. akkor a magyar nép ilyen ?
Te is ??
neked a youtube az orosz valóság ? Jártál oroszo-ban ? Éltél ott ?
For the MotherLand !! -
#844 "felvilágosult és gondolkodó nemzettel mint az orosz"
Azért csapd fel a youtubeot ruszki videókért, hogy lásd a jelenlegi orosz valóságot, de talán az is elég, ha bemész a humoros topikba, mert ott napi szinten van legalább egy vadifriss tőlük. :) -
bgabor #843 Nem is érted mit beszél a másik, csak a fröcsögés meg a gyűlölködés megy.
Szánalmas vagy és ostoba. -
KingPunisher #842 Gratulálok a fejlett országok lakóinak köztük neked is amiért ilyen felvilágosultak. Az USA mindenképp követendő példa ott az átlag polgár azt sem tudja, milyen országok vannak Európában talán még azt sem hogy volt 2. VH. Reklámokon Dzsásztin Bíberen nevelkedett idióta nemzeteket hogy mersz összehasonlítani egy olyan felvilágosult és gondolkodó nemzettel mint az orosz.
Az általad említett országok nem azért nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal mert olyan fejlettek hanem mert olyan idióták, szellemileg annyira agymosottak, hogy ami nincs a tv-ben az számukra nem is létezik.
For the motherland !!!
-
KingPunisher #841 Azért érdekelne miért nem lehetett atombombát dobni Hiroshimára a Coh első részében ? Mikor USA partra szállt normandiában az is kicsit máshogy volt tálalva, pedig ott sem volt öröm az elsők közt menni.
A történelem többi szennyét pedig ne is említsük.
Az orosz nép önfeláldozása katonáik dicsősége megkérdőjelezhetetlen, az orosz népet sosem lehet megtörni, országukat elfoglalni.
A nácizmus előrenyomulásának megtörését dicsőséges cselekedetként kellett volna beállítani, nem beszennyezni eme legendás tettet.
A Talvisota megint más dolog ott természetesen valóban nem volt dicsőséges az orosz sereg, de most a játék beli történésekről beszélünk.
For the MotherLand !!! -
antiqueA #840 Azért azt ne feledjük, hogy a "normális oktatási rendszerben" pont nem a valós történelmet tanítják, mind a mai napig. -
bgabor #839 Az a lényeges különbség, hogy a nyugati országok, az USA, Angia, Németország stb lakossága már eljutott odáig a szellemi fejlődésben, hogy szembe mernek nézni a nemzetük múltbeli bűneivel(indiánok kiírtása, Hirosima és Nagaszaki, Búrok koncentrációs táborokba zárása stb), és megkérdőjelezni egyes tetteiket, addig az oroszok 95%-a hevesen és indulatosan tagadja mindezt. (le vannak maradva egy jó 50-100 évvel a szellemi fejlődésben)
A vicc az, hogy ők olyan dolgot próbálnak tagadni, amiről egyébként rajtuk kívül az egész világ teljes egyetértésben vélekedik. Szerintem szánalmas, ahogyan viselkednek, és az egész gémer közösség együtt röhög most az oroszokon emiatt.
-
bgabor #838 Teljesen igazad van.
Az mindenesetre érdekes, hogy még nálunk is vannak annyira sötét emberek, akik aláírnak egy ilyen szemetet. Mert azt még értem, hogy a jól kondícionált, tájékozatlan oroszok, akik a 'Breszti erőd' szintű -propagandafilmeken nőttek fel, nem látnak tovább az orruknál, és aláírják, de hogy egy normális oktatási rendszerben képzett, minden infóhoz hozzáférő magyar hogyan érthet egyet ezzel (#834) az rejtély számomra. -
#837 "Azoknak az embereknek akik életüket adták a hazáért, a dicsőségét megkérdőjelezni szégyen."
Még jó, hogy nincs benne 39-es finn hadjárat vagy a Baltikum megszállása, esetleg Katyn! Köpni, nyelni nem tudnának ...
Sajnos, a ruszkik megcsinálták 1990 után a Brestskaya krepostot. ill. volt előtte a Leningrad, és nemrég a Shpion. Ebből kettőben az NKVD-sek hősök voltak. Ezeket marha sokan megnézték a fiatalok közül meg a pekingi olimpia alatt ezerrel nyomták a propagandát Grúzia kapcsán is. Nos, van az igazságnak más szelete (tk. amiről Hecker is ír), ill. a netre kikerült képek alapján a grúz háború sem volt annyira fekete v. fehér ... -
antiqueA #836 -
#835 A tények letagadása meg még annál is nagyobb :)
Érdekes az Ellenség a kapuknál című filmmel senkinek semmi baja nem volt, pedig ott is halomra lövették az oroszok a visszavonuló bajtársaikat.
A "felszabadított" területeken megerőszakolták a nőket, fosztogattak és valahogy ottmaradtak a békekötés után is pár évtizedig a felszabadított országokban és ráerőszakolták mindenkire a kommunizmust. Arról ne is beszéljünk hogy milyen koncepciós perek voltak az oroszoknál, meg hogy hány embert küldtek munkatáborba akik ott haltak meg meg fagytak halálra szibériában.
Nekem senki ne mondja hogy milyen dicső volt a vörös hadsereg... egy alkoholista csürhe volt az egész... a vezetésük meg még annál is gyalázatosabb volt, vagy ugye fer dolog harcba küldeni úgy a katonákat hogy a nagy részének még fegyver se jutott. Persze a játékban meg mindenki ppsh-val rohangál. Ha történelem hűre csinálták volna a játékot akkor kb 10-15x ennyi egységet kéne irányítani amikből hullanak az emberek mint a legyek. Sok szemétséget még így is kihagytak a készítők, az hogy néhány embernek nem tetszik és petíciózik hát grat nekik csinálják, de egy kész játékon nem lehet változtatni.
Én személy szerint nem azért tartom rossznak a játékot mert az oroszkról bemutat néhány olyan dolgot ami eddig se volt titok csak utána kellett olvasni, hanem mert egyszerűen nem mutat játékmenetben semmi fejlődést inkább butították az egészet az első részhez képest. -
KingPunisher #834 Szégyen gyalázat amit a dicsőséges orosz hadsereggel műveltek. Én is aláírtam a peticiót. Remélem a Relic következő játéka a spanyol nátháról fog szolni és arról hogy irtották ki az amerikai őslakókat a telepesek.
Azoknak az embereknek akik életüket adták a hazáért, a dicsőségét megkérdőjelezni szégyen.
Legalább elmondhatja a Relic, hogy övék minden idők legrosszabb stratégiai játéka a játékosok szerint.. -
#833 Ráadásul az oroszoknál olcsóbbak a játékok. Lásd BF3 mondjuk nagyon sokan orosz verzióval mókoltak mert olcsóbb volt jóval mint nálunk. -
antiqueA #832 Jah, igaz lehet.
Egyébként Oroszország nagyon jön fel, nem olyan csóringerek, mint ahogy azt sokan elképzelik. Persze szegény ember és szegény vidék mindenhol létezik. Moszkva pl olyan változáson ment át, hogy el se hinné az ember. Rengeteg ott a pénz. És igen, az orosz túristák is mindenhol ott vannak már. -
bgabor #831 Nekem meggyőződésem hogy a Relic nem akarta provokálni az oroszokat, semmi rossz szándék vagy konfliktuskeresés nem vezérelte. Egyszerűen normális nyugati emberben fel sem merül hogy Oroszországban még 2013-ban is hamisítják a 60 évvel ezelőtti történéseket, ezért semmilyen felindulásra nem számítottak. Szerintem most meglepetten vakargatják a fejüket az irodáikban, hogy vajon mi a franc bajuk van ezeknek az oroszoknak. -
Petersson #830 Sokat változott azóta világ. Nem kell sajnálni ruszkik fizetőképességét. Nászúton voltam Thaiföldön és ott azt mesélik, hogy mára a turisták fele orosz. És nem csak Moszkvából, mint anno 10 éve, hanem szibériai kisvárosokból is tudnak költeni. Ha csak minden harmadiknak megy jól, azért az is szép szám. -
bgabor #829 Szerintem az oroszat célozták meg legkevésbé. Lehet hogy az orosz piac nagy, de fizetőképes kereslet elvétve van rajta. Lássuk be, 15.000 forint egyetlen játékért Magyarországon is irdatlan nagy pénz, amit a többség nem engedhet meg magának. Hát még oroszországban.
Szóval szerintem a Relicnek nagyjából mindegy volt, mit fognak szólni oroszországban a programhoz. Mindenhol máshol meg pontosan tudják, hogy a játékban elég pontosan ábrázolják a vörös hadsereg bűneit, szóval másutt ezt inkább történelmi hitelességre törekvédnek tartják, ami pozitív dolog. -
Fifo #828 Pólón elöl "Miny nyet" felitat cirill betűkkel, hátul viszont piros Sarló és Kalapács, itthon és még pár országban tiltott jelkép.
Ráadásul a felirat, ami aknamentest jelent így külön, egybeírva egy szleng: "kapd be". -
antiqueA #827 Nem tudom hogy néz ki az a póló. Tudsz dobni egy linket? -
Fifo #826 Pedig el akarták adni az oroszoknak. a kommunikáció volt rossz, mint a póló: jogilag hordható kis belemagyarázással, de ha 3 ember flangál benne a Lánchídon, annak nagy belemagyarázás lesz a vége. -
antiqueA #825 Hát, pedig úgy látszik mégse. Volt vér a pucájukban belenyúlni a tűzbe. Részemről elismerés. -
Gascan #824 ez egy termek amit ugyan ugy el akarnak adni az oroszoknak mint az amcsiknak meg a nemeteknek .. -
Fifo #823 Haha, az eleve rétegjátéknak készülne... -
#822 Szerintem teljesen jó a játék és pont úgy kezeli az oroszokat ahogy kell. Eddig mindig minden második vh-s játékban a németek voltak a csúnya gonosz náci közellenségek. Remélem egy következő játékban előveszik az amcsikat is rendesen. -
Gascan #821 nem is azzal van a gond, hogy oroszokat rossznak allitjak be.. inkabb az a baj h a tortenet csak errol szol.. minden palyan visszakoszon
nem arrol van szo h ne mondhatnak el, h ilyenek is tortentek, de osszesegeben az embernek megis azt kell ereznie hogy buszkek lehetnek azokra akik visszaadtak az embereknek azt amit a megszallok igazsagtalanul vettek el
szoval ezt itt azert valoban maskent is lehetett volna .. ugy hogy mindket felnek fekudjon -
Gascan #820 nem szerencses egy helyzet, a jateknak nem az a dolga hogy itelkezzen, ha mutatnak rosszat innen akkor onnan is kene valamit, h meglegyen az egyensuly ... a nemetekrol ennyi szennyet anno nem teregettek ki, se az amcsikrol, pedig ott is lenne mirol beszelni
a masik meg, h oroszorszag az eleg eros piac ahhoz ne ne provokaljak oket