1619
Company of Heroes 2

• HunZsoci
    AntiqueA, azért lehet Mg-t használni mert van doktrinális 120mm es tényleg jó képességű mortarja a Rus oldalnak, csak mozgatni kell az mg-t, nem szabad házban felejteni. Jó sebzése, és nagy lőtávja van a rus 120mm es mortarnak, viszont igen lassan lő, ezt ki lehet használni, valamint azt is, hogy doktrinát kell választani miatta, és drága is, 360mp, szemben a német vagy a RUS alap mortarral. NEM OP unit. Igen, le is rohanhatod infekkel, Gren is megteszi, de PG a legjobb erre, esetleg Scout car igen jó rá, le is sniperezheted, egyszerűbb szerintem kimozogni.

SU85 kicsit OP a lőtáv és a hátrálási sebessége miatt, könnyű vele "snipe-olni az enemy tankokat", de bőven a kezelhető kategória amúgy, ahogy videókban is mondtam, mutattam is, meg lehet azt ölni egy P4 el is, ha jól megflankolod. A helyes counter rá viszont vagy a PG schreckel, esetleg AT gun, ezek sebzik a SU85 öt szépen, viszont az nem nagyon bántja őket, ami még jó lehet, WM doktrina legvége szuper heavy Tank Destroyer, az Elephant.

Ha precíz a SU, írtad nagy baj van. Ez tény. De ha meg a WM precíz, akkor a SU oldalon van nagy baj. A helyzet az, amelyik oldal precízebb, egyértelműen az nyer... A tankokat meg már nem is hozok, mert minek, az totálisan rossz hozzáállás, SU 85 kap sebzést pl. AT gun tól, megindulsz Schreckel, és máris jó az, ha van P4, vagy akár csak Ostwind, mert a maga feladatát jól végzi mind.

Milyen néven játszol a COH2 ben? Felvennélek téged is friendsbe, és játszhatunk is 1v1 eket...

• antiqueA
    Na, csak elmondom miért is mondtam op-nak a ru oldalt. Eddig nem volt kedvem :P

Szóval tömören 2 dolog miatt: Az egyik a heavy mortar az istentelen nagy range miatt. Egyszerűen így képtelenség érdemben MG42-zni, Pak-ozni. Bármilyen infantry csatába keveredek a HM dolgozik keményen. Tudom, fussam le. Nem olyan könnyű az, ebben sztem egyet értünk. Vagy hozzak armort. Hát az is eléggé kockázatos. Ha jól védi az orosz, nagy hátrányba kerülök. A másik dolog pedig a SU85. Kell magyaráznom az opságát? Sztem nem. És nagyjából mást se látok, mint ezeket. Alapjában erre mennek az orosz játékosok. A töltelék egységek persze variálhatók. De ezzel a kettővel iszonyat károkat tudnak okozni. Nyilván verhetőek, de ha tényleg precíz a ru, akkor nagy baj van. Tankokat már nem is hozok, mert minek, SU85 mindent intéz, de ha mégse, akkor jön még egy.
  • HunZsoci
    Már Coh1 alatt is volt sorozata a youtube-on, ahol játékok replay-eit nézte vissza, és kommentárt fűzött hozzájuk, talán nem ennyire az oktatás, szituációk magyarázása, megértetése volt a cél, mint inkább szórakoztatni, de kezdő játékosoknak azért azokban is volt használható információ bőven. Ja, és HD ben is csinált videót, szóval lehet ezzel bár nem volt szándékodban, de kicsit betaláltál Fifusnál:P
  • DarkSector
    Bocs de nem értem mire gondolsz.
    Te is oktatsz videókban?
  • Fifo
    Hm, ez igen. Pedig istenuccse próbáltam beletolni kellő szakmaiságot, de alapvetően szórakoztatásra készült a COH HD közvetítések, és nem csupán az enyémre.
    És mostantól még a streamem is HD-ben fog menni, de öreg vagyok, megtehetem, a fiatalok meg csak játszanak.
  • HunZsoci
    Tényleg a cél az, hogy több jó magyar játékos legyen, aki érti, és elfogadható szinten, értve a lényeget tud játszani. Ez persze önző érdek részemről, azért csinálom, hogy tudjak velük - ellenük jókat játszani, tehát azért van vele szándékom, nem vagyok én sem önzetlen "teréz anya" :P

Nagyon jó ez a játék, csak az a véleményem, kezdő játékosoknak, segítség nélkül, nehezen emészthető, mert igen bonyolult, sokrétű és mély harcrendszere van. Viszonylag régi Coh1 játékos vagyok, nem én vagyok a legjobb az országban, de mondjuk álszerénység nélkül, azért akik ismernek tudják, a jobbak közt vagyok, de ami igazán a lényeg, hogy nagyon érdekelt már az első rész is, eléggé beleástam magam abba a játékba is, tehát azért van bőven amit el tudok mondani, főleg kezdőknek.

Igazából azt nem tudom, mert új vagyok én is ebben az egész oktatósdi sorozatban, hogy mennyire mehetek bele a játék mélységébe, ez mennyire rémíti el a leendő célközönséget, ha mondjuk számszerű adatokat kapnak arcba, átlagos sebzés per másodpercre bontva unitokra haha:D Egyelőre azt gondolom, elég ha csak nagyságrendileg mondom el, X unit kb. 2x erősebb közelről mint Y:D

Köszönöm egyébként, minden pozitív visszajelzés jól esik.
  • DarkSector
    Király vagy, végre egy normális magyar stream, ami nem a HD magamutogatásért készült!
  • HunZsoci
    http://www.twitch.tv/zsoci/c/2701807

Ez egy elég korrekt játék, ahol a német oldallal játszom, képben lévő Rus player ellen, szépen tartotta magát... Igyekszem használható dolgokat mondani-mutatni a videóban, amit érdemes megtanulni annak aki még nem jártas a COH2 ben. Ez egy oktató Stream sorozatnak indult, az a tervem vele, hogy több, jobb HUN player legyen, akik úgy tudnak játszani, hogy terveznek előre, és értik azt, hogy mi miért történik, hogy működik a játék rendszere, nem pedig csak tologatják egyik unitot a másik elé, aztán reklamálnak hogy szar a játék, meg szar a balance...

Ebben a Stream elemző videó sorozatban, van már most is 1v1 és 2v2 játék elemzés videó is, mind német, mind orosz oldalról, igyekszem majd egyre bonyolultabb dolgokat is elmagyarázni, de szépen, az alapoktól felépítve.

Ha egy embernek is tudok segíteni ezekkel ahhoz, hogy jobb - eredményesebb játékos legyen, vagy akár csak kicsit is több örömét lelje a játékban, az már nekem elég!

GL HF, hajrá Magyarok!
  • HunZsoci
    Hát ha 4 osztagot egyben mozgatott, és füst ellenére sem figyelt fel egy ilyen csordájára rászálló vörös jelző füstre, akkor megérdemli, jól tetted hogy leszőnyegbombáztad. Egy ilyen után, hogy - 4 squad, meg csak kilépni lehet, vagy szenvedni még pár percet, és végignézni, ahogy szétverik a bázisod.
  • Fifo
    Tömegben mozgatott egységek, legalább 3 egység.
  • Gascan #889
    mi az a blob??
  • Kurfürst
    Persze, nekem egyszer szerencsém volt beleszórni egy orosz infantry blobba.. kb. 4 teljes infantry ott maradt. Az orosz utána kilépett :)
  • HunZsoci
    A legjobb persze elkerülni a blobozás használatát, és akkor nem fognak nyakon szórni Fragmentation bombbal, sem más blob punisherrel... A helyzet egyébként is az, hogy a fragmentation bomb szépen jól látható füsttel jelez hogy jönni fog az áldás, majd látod-hallod a repülőt, tehát azért van idő legtöbbször kitérni előle, ha nem hibázik a játékos nagyot, egy retreat azért megmentheti a blobját a totális pusztulástól...
  • Kurfürst
    Nem tudom, aki szerint a (alább említett módon könnyen és olcsón counterelhető) strafin run OP, az még szerintem sosem kapott fragmentation bombot infantry blobba... :) :)
  • Fifo
    Az elsőben is le lehetett.
  • Gascan #884
    mi.. le lehet loni a repcsit? :D koszi a tippet :)
  • HunZsoci
    Strafing Run - képesség egy db olcsó T3 ból hozható és egyébként is nagyon hasznos unittal, az M5 el quad fejlesztés után a beérkező Strafing run-t próbáló Stukát úgy lelövöd, ahogy Öcsi bácsi mondta volt:"mint a büdösszart!"

Az a unit egyébként olcsó, mellékesen Quad fejlesztés után jól sebez, és jól supressel is, messzire(mobil MG ként funkcionál) és ami nagyon fontos, tudsz a közelében gyalogságot reinforce-olni. Semmi OP nincs a strafing run ban sem...
  • Fifo
    :) De mindenképpen kéne egy sokkal bővebb indoklás az OP felől.
  • HunZsoci
    Ne vicceljetek már, nem OP a szovjet oldal sem, valamint a németek sem azok. A Balance jó, nézzétek az új videó sorozatom, hátha sikerül megérteni, mi miért történik a játékban, és jobb játékossá válni, akkor láthatjátok majd, hogy a balance jó.

Aki nem hiszi, hogy ne lenne jó a balance, és azt érzi hogy OP a RUS oldal, az vegyen fel Steamen, HFSzsoci néven játszom, keressen meg, leszek szívesen bárki ellen 1v1 ben a gyenge német oldallal, ez nem vagánykodás, tényleg csak szeretnék segíteni tisztán látni mindenkinek, a cél több jó, jobb magyar játékos a COH2 ben, részemről, akikkel aztán lehet együtt játszani.

Ha valakit tényleg érdekel a játék, nem csak flamet akar dobálni, nézzétek meg a Twitch csatornám, hátha segít tisztábban látni:
    http://www.twitch.tv/zsoci/profile
  • KingPunisher
    Kérlek ezt a szép mondatot fejtsd ki bővebben. Miért OP a dicsőséges hősies Vörös hadsereg ?
    Egyébként annak kellene lennie valóban, de sajnos nem az.
    For THE MotherLand !!
  • Fifo
    Mitől OP?
  • Gascan #878
    mi a helyzet? nekem a nemetek strafing runjai tunnek tul erosnek :)
  • antiqueA
    Az egész RU egy overpowered szarfos.
  • V43 1105
    Igen.
  • Gascan #875
    akkor a nemeteknel a hasonlo kaliberu tankok is csak doktrinaval vannak?
  • antiqueA
    Hogy máshogy, ha nem doktrínával? :)
  • Gascan #873
    su85el szepen ki lehet szedni a tankokat..

arra viszont meg nem jottem ra h lattam hogy masoknak van KH vagy KS1 tankjuk .. meg IS2 .. ilyenekhez hogy lehet hozzaferni? :)
  • Gascan #872
    eddig t34et nem volt valami kifizetodo behozni.. su85 a nyero

2 consript, molotov, meg egy consript, antitank granat.. gren, mortart, consript .. aztan johet a su85 ... jatek kozepe fele meg egy su85 aztan katyusa ha beallnak mortarozni a nemetek
  • antiqueA
    Mondjuk én alapjaiban nagyon idegenkedek a support nélküli taktikákban. A jól kezelt és elhelyezett MG-k egy mortarral támogatva vagy akár anélkül is aranyat érnek. Én soha nem támaszkodok csak grenre, pg-re, consc és társaira.
  • antiqueA
    Hát, akkor én más taktikára gondoltam.
  • Fifo
    És ezeket mind a 3-4 PG ellen? Srekkel még a SU-85-öt is megehetik, a többit meg biztosan.
  • antiqueA
    Mikor még oroszokkal játszottam szerettem, ha erre ment az ellen, mert nagyon kiszámítható volt. Elején meglátja az ember a 3-4 pio-t és már t udja mi lesz. Fejleszted is az AT gránátot, hozod a Zis-t, a Guarsokat és techelsz SU85-re. Onnantól nyert ügy.
  • Fifo
    ON
    Kinek mi a véleménye T2-T3 stratégiáról németeknél? Nekem elég könnyen játszhatónak tűnik a sok PG utáni Ostwind, esetleg P4.
    ON
  • Gascan #866
    angolul vagy esetleg magyarul elerheto ez valahol?
  • s1lkforrent
    Meglepő mód itt épp nem mutatják Horthyt németekkel kokettáló bábnak. Egyébként a nyilvánvaló fókuszon kívül nem tűnik olyan borzalmasnak a Walking with the Enemy így elsőre.

Viszont találtam egy "igazi" háborús filmet a finneknél:
  • Hecker007
    Rossz topik :D
  • antiqueA
    Agyamra megy ez a szar blizzard. Gyűlölöm! Miért nem lehet kikapcsolni őket? Sc2-ben a ladder pályáknál, pl 10-ből max 3-mat ki tudsz venni, amin nagyon nem szeretsz játszani.

Ti hogy vagytok vele?
  • a.carkey
    De térjünk vissza a szokásos klisékhez!

• Gascan #861
    koszi a linket.. hat eleg keves dolgot javitottak ki ... nem ertem miert nem tesznek egy kapcsolot hogy a merkozesek rogziteset ki lehessen kapcsolni
  • antiqueA
    Itt: Changelog

Értelem szerűen az utolsó hsz.