1619
Company of Heroes 2
-
Gascan #1019 mi az a RNG? - 27 eves vagyok, de basszus k*rva sokszor nem vagom mar mirol vakeralnak a forumokon, nerfeles meg hasonlok ... oregszem vagy mitol van ez? :) -
Fifo #1018 Na, a lassabb csaták nem az RNG-nek kedveznek, hanem a lassúkezűeknek. -
Fifo #1017 A sakkban random? Ne már. Szerencsétlen huszár mindig ugyanarra a mezőkre léphet és mindig ugyanakkora "erővel". Véletlen kizárva.
A játékmenet nem lett egyszerűbb, ilyet nem mondtam. Megpróbálták kevésbé kattintóháborúvá tenni. Erre szolgál pár dolog, mint a hóvihar és a pontfoglalás többek közt. És a lassabb csaták alkalmat adnak az RNG-nek, hogy dolgozhasson. Ettől függetlenül egy PG be fog darálni bármilyen fedezékben álló Conscriptet. -
#1016 Egyébként meg a sakkon kívül minden sportban van random factor, de talán még abban is. -
#1015 Nem tudom mennyire ismered az 1. részt, de a régi sniper harcon (50-50%)kívül nem hinném, hogy lett volna olyan nagy random factor benne, ami ahhoz vezetett volna hogy ne a jobb játékos nyerjen. Azt meg orvosolták peccsel. -
#1014 Fejlettebb? Milyen tekintetben? A coh1 alapbòl nem lehetett volna komoly esport játék a sok random factor miatt. -
antiqueA #1013 Egyszerre mutatja (jobb felül, ahogy a videóban is látod Gascannál), hogy mit építenek, fejlesztenek a játékosok, mennyi az incomejuk, mennyit költöttek, mennyit vesztettek, milyen egységei vannak, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Annyira minimális dolog, de annyira sokat dob a replaynéző konfortodon, hogy kihagyhatatlan. És mégis... -
Gascan #1012 a legjobb amit en ismerek, minden van ami kell plusz meg egyszeru hasznalni is
sc2 en egy jo peldanak gondolom, hogy kene mukodnie egy multi strategianak
itt egy pelda
-
#1011 nem ismerem az sc2-őt, annak milyen van amúgy? -
antiqueA #1010 Ne is csodálkozzanak, hogy itt tartanak, ha még egy nyomorult invert mouse-t vagy/és keybindinget nem képesek belerakni, holott ez visszatérő téma hivatalos fórumon is. A replay néző rendszer meg úgy kuka, ahogy van. Amikor persze jó indulattal megemlítettem a hivatalos fórumon, hogy esetleg lemásolhatnák az sc2-ét, akkor a fanok jól elküldtek a francba, hogy menjek noobsc2-zni, ez itt coh2 fórum. Aztán vmi dev lezárta a topicot, hogy dolgoznak rajta, nem érdemes nyitva hagyni a topicot. Dolgoznak, mi?! Hát persze. Ez, ami most van, hogy a két frakció közt váltogatni kell, hogy megnézzem melyiknek mennyi nyersanyaga, income-ja van, mit épít, egy viccc. Ja, 3 c-vel. -
Gascan #1009 kockaztatni kellett volna egy picit, mondjuk kihagyni a single reszt ugy ahogy van es csak multira koncentralni, de akkor ott komolyan venni a dolgokat, ladderekkel, e-sport lehetoseggel .. aztan akinek kell a kampany az DLC formajaban megvehette volna kesobb
jelen pillanatban az az erzesem, hogy meg a Segatol sem kapnak eleg tamogatast, olyan mintha nagyon kevesen tamogatnak mar a jatekot es valami mason dolgoznanak... Sega meg sztem most le van foglalva az uj Total Warral
jelen pillanatban ugy gondolom, hogy eleg hamar le fog csengeni ez a jatek -
Gascan #1008 ilyen valaszra vartam, koszi
egyet ertek veled, hogy durranas tekinteteben mindenkepp alulmulta magat a jatek
de en ezt annak is betudom, hogy a keleti front az nem olyan felkapott tema mint a normandiai partraszallas.. szoval inkabb lephettek volna egy korszakot es mondjuk az iraki haborut vagy valamilyen fiktiv haboruba kellett volna kezdeniuk -
bgabor #1007 Egyetértek, butább az egész mint az első rész volt, és sok helyen átgondolatlan dolgokba is botlani. (pl stug és Pz4 ugyanazon épületből stb)
Ráadásul a szövetségesek tagadhatatlanul sokkal coolabb ellenlábas frakciói voltak a germánoknak, mint a nyomorult, ágrólszakadt szovjetek. -
#1006 Nekem még sajnos nem volt játszani a coh 2-vel, de hamarosan lesz, bár már rengeteg vidin túl vagyok, és (így "játszatlanul") a következő a véleményem:
-nem jön be ez a rajzfilm grafika, főleg az egységeknél. az első rész is a realitásokra törekedett, nagyon szépen ki voltak dolgozva a járművek, katonák. Számomra ez visszalépés.
-nem tetszik, hogy csak két frakció van. Én még bízok valami kiegben ahol lesz még kettő.
-szerintem az egységek hangja sem lett olyan jó, mint az 1-ben.
-a játékmenet valóban egyszerűbb lett, a csaták lassabbak (ezt Zsoci v. Fifo mondta)
szóval szerintem ami jó volt az egyben, azt meg kellett volna tartani, nem butítani (pl. capping).
Egyébként nem sokára lesz új gépem és nagyon várom hogy kipróbálhassam személyesen is, mert csak emiatt cserélem le a konfigom. -
#1005 Mint említették az SC2 népjáték, Koreában pedig kvázi nemzeti sport, nem lehet nagyon más stratégiához mérni.
De egyébként sem lehet nagyon mérni bármit bármihez, alig vannak konkrét eladási adatok, dobozos eladásokat(amelyekről még csak akad némi adat) tök felesleges PC piacon nézni, mikor pl a Paradox kiadó már nem is csinál dobozos játékot, de a digitális eladásokból gyönyörűen megélnek, Steam nem ad ki adatot, a fejlesztők meg néha kikotyognak valamit, de azt se lehet mindig hova tenni.
Annyit rebesgetnek, hogy a Wargame European Escalation(2012 februári megjelenés) és Wargame AirLand Battle(2013 májusi megjelenés) együtt 500000 példányban fogyott eddig, és a MoW Assault Squad-ból(2011 februári megjelenés) is eladtak félmilliót, ezekhez képest biztos jobban teljesít majd. Kérdés az, hogy maga a kiadó milyen eladásokat várt, mert a ráfordítás sem csak akkora, mint egy Theatre of War játéknál.
Érzésem szerint nem lett a CoH2 akkora durranás mint lehetett volna, és várták tőle. Nincs telespamolva minden fórum, hogy mekkora istenkirály cucc ez, és nem azt veszi az ember észre, hogy minden stratégia kedvelő ismerős ezzel játszik, már pedig 2006 környékén ez volt a helyzet az első résszel. A CoH-al majdnem együtt megjelenő Faces of War-al pl a kutya nem játszott(nyugaton mérsékelt bukta is lett Ubisoft alatt), mert akkor midnenki a CoH-ért volt oda.
Most az a helyzet, hogy aki várta is a folytatást, és meg is vették, már azok is kérdezték hogy milyen lesz a Men of War Assault Squad 2, mert ráuntak a CoH2-re. Mások pedig egy-két hét kitérő után visszatértek az AirLand Battle-hez, mert "nem volt ami lekösse" őket. -
bgabor #1004 COH1 sokkal fejlettebb RTS volt az SC2-nél, csak egyszerűen az SC2 volt a népjáték, továbbá az első részére épült ki az e-sport mint műfaj, így a folytatás garantáltan a helyére léphetett, hatalmas előnnyel indulva.
COH1 szerintem a mai napig az etalon a műfajban. -
#1003 Jó de a sc2 a stratégiai játékok csúcsa, nem? Meg úgy tudom hogy valamiért az coh 1-sem futott be, bár rengeteg újítást alkalmazott. Ilyen-olyan politikai okok miatt... -
Gascan #1002 starcraft 2-re gondoltam.. -
Gascan #1001 hat starcraft pl. anno elso nap 1 millio darabott adott el, elso honapban 3millio
ertelemszeruen igy van ertelme tovabb tamogatni a termeket, esetleg folytatast adni -
Gascan #1000 erre szerettem volna en is valaszt kapni, viszont odaig meg nem jutottam hogy raleljek :)
a gond az hogy az elso reszhez hasonlitani, ami 2007ben jelent meg nem adna tul relevans infot mivel a piac meg korant sem volt olyan kifejlett akkor mint most
szoval ha tudsz mondani egy hasonlo kaliberu jatekot ami mostanaban fog megjelenni vagy mar meg is jelent azzal osszenezhetjuk -
Fifo #999 A COH 1 olyan miliőbe csöppent, ami hozzá képest gyenge volt, persze ,hogy ütött. A második részen viszont nem változtathattak annyit, hogy üssön, a léc nagyon magas volt. A grafikától sokkal többet vártam, de bizonyára vannak technikai korlátok, még nagyobb lett volna a gépigény mondjuk egy BF4 szintű grafikával ilyen szintű fizika mellett. (Bár fizika ott is van.) -
#998 és az jónak számít? -
Gascan #997 1 het alatt + az elorendelesek -
Gascan #996 beleneztem a 3Q 2013 negyedeves jelentesukbe, ott azt irjak, hogy 380 ezer darabot adtak el ...
na most a jatek jun 25-en jelent meg a negyedevnek meg jun 30-al lett vege, szoval ez a 380 ezer 1 het alatt ment el -
Gascan #995 amugy ti mit gondoltok igy osszesegeben a jatekrol a Coh1-hez viszonyitva?
nekem ugy tunik, hogy a jatek fogadtatasa alulmaradt az elso resszel szemben .. itt most nem kifejezetten a kampanyra gondolok
nem tudom, hogy bevetel/nyereseg tekinteteben hozta-e az elvarasokat -
Fifo #994 Persze. A játékban is igen későn jön, mert marha drága, hiába jók ketten. -
Gascan #993 ha jol ertem a kulonbseg a t34 meg a t34/85 kozott az hogy az elobbin 76mm-es agyu van az utobbin meg amit csak kesobb gyartottak (43-44 korul) azon meg 85mm? -
Gascan #992 utana olvastam ennek a ladder dolognak en is, annyit tudtam meg hogy dolgoznak rajta de hogy nem fog hasonlitani a coh1-re, inkabb olyan lesz mint a Total War Shogun-ban, bar az nem tudom milyen -
HunZsoci #991 Igen, láttam már persze a laddert, amióta megvan, követem, mi hogy merre. Van is két magyar játékos, az első oldalon, oroszként XHolyHammerx jelenleg azt hiszem 13. legjobb orosz, akosi pedig a németekkel(Ostheer) van első lapon, top 25 ben szintén valahol. Jön még fel mint a talajvíz, egy régi nagyon jó Coh1 magyar player, PredatorHun88 is, az az érzésem, Ő nem rég kezdte, de nemsokára ott lesz szintén az elején Ő is... -
antiqueA #990 Nem értem egyébként, miért nem lehetett külön venni az orosz és a német xp-zést, úgy mint ahogy az első részben volt. -
Gascan #989 a laddert neztetek mar?
http://www.coh2.org/ladders -
antiqueA #988 Az lesz az :) -
Gascan #987 ostheer? -
antiqueA #986 Nézek shoutcastet és ott németet OH-nak jelöli az ember. Ez minek a rövidítése?
-
HunZsoci #985 Ezeket a faházakat viszont 2x telibe veri egy RUS 120mm es mortar, sokszor össze is dőlnek, ha benne van egy full sértetlen osztag, azonnal elpusztul az is, ha nem veszik ki időben, mielőtt összedől a ház, tehát nem olyan rossz ám az a mortar a házat előszeretettel használó enemy ellen.
Másik igen, mindenféle tűz, molotov, incendiary round a mortar HT ből, egyéb kézigránátok, flamer pio/engie, flamer HT. Sniper is átlagosan minden 2 lövésével kiszed valakit belőle, az is jó lehet. Dióhéjban ennyi...
-
Gascan #984 flame? -
geristar #983 Mi a legjobb ellenszer arra, ha az ellenfél előszeretettel mászkálgat be a házakba? Mortart túl lassúnak érzem. -
HunZsoci #982 Ne játsz 3v3, 4v4 et, ha rám hallgatsz, 1v1, 2v2 az ahol ahogy minden stratégiai játékot, úgy ezt is ki lehet balanceolni, nagyjából. A 3v3, 4v4 módok mindenhol iszonyat érdekességeket tudnak szülni, ami nem mindig szórakoztató:P.
Amúgy a Tiger, IS-2, pont nem érik meg az árukat, egy doktrinális 5CP-s méregdrága tank, simán kikap helyesen használt 2 db fele annyiba kerülő nem doktrinális tank huntertől, mint RUS oldalon a SU-85, WM oldalon a Panther. Tehát a Tigerre a megoldás a létszámfölényben lévő max lőtávról használt SU-85, minden Tigerre ha van nektek 2db legalább, sima win nektek. A kellő mennyiségű SU 85 öt csak elefant vagy Pak tudja megfogni a túloldalról, de arra - azokra meg hozhattok ti is ZIS-t, vagy Pak ra snipert, mortart, katyusát etc. Nincs a játékban legyőzhetetlen unit. -
Gascan #981 az is gond, hogyha valasztok egy commandert akkor pl. a tigert mar eleg korulmenyes elintezni, nem is beszelve arrol ha tobb is van ha tobben jatszanak -
Gascan #980 hat nem tudom, a late gameplay azert mar tobbszori alkalomra is nekem ugy tunik, hogy a nemeteknek hajaz