Company of Heroes 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért te csak videózzál, mert öröm nézni õket, ahogy annó a COH1-eseket is az volt. Csak azok eltûntek. :(

Hector Troy
Én nagyon sokat játszottam a COH 1-gyel, magyarokkal is, fõleg 2 v. 2-t. Még veled/ellened is voltam párszor csapatban Fifus. Cac, Zsoci, Wayne, Okmányiroda, Bagoly, stb. Jó kis meccsek voltak. <#nyes>
A COH2 már a megjelenés óta a fiókomban áll, (sajnos?) már nincs idõm annyit játszani mint régen. Bár a multi miatt vettem meg elsõsorban, de a kommenteket olvasva a kampány is üt...
Biztos több magyar játékos lesz idõvel, ha majd kicsit lemegy a játék ára, a mai átlagkeresethez képest elég drága, fõleg ha azt számolom, hogy kell mellé új vas is.

every_body_tells_a_story

Az a gond, hogy eddig soha nem jött ki még ennyire, mennyire mást tart a orosz és mennyire mást az orosz határon túli világ történelme a dicsõ szovjet vörös hadseregrõl. A COH2 hadjárat hiretelen a semmibõl az oroszok arcába löttyintette a valóságot, és nem tudnak mit kezdeni vele. Meg vannak zavarodva, és bizonygatják, hogy a világgal van baj és nem velük.

Az nem számít, az a gond, hogy az érdeklõdés kicsi. Pedig nálam az 56 videó csupa válogatott meccs, valaminek a kiemelésével, a cél nálam is az érdeklõdés fenntartása a játék iránt. Még sincs igazi magyar közösség.
DarkSector
Ez tény, nagyon összetett egy játék, nagy melo tippes videókkal elõállni.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Oké, végül is levettem azonnal, csak a tisztánlátás végett írtam és linkeltem. Mindig örülök, ha van új nézõm. Nyilván nem nekem kéne ilyenekkel foglalkozni- mert egy öreg átlag alatti játékos vagyok- de eddig nem vette át ezt a kellemes terhet senki. COH anyag elég kevés van az országban, fõleg rendszeres.
DarkSector
Én az értelmetlen HD-s videókkal arra gondoltam amik céltalan magamutogatások, értelmetlen reklám.
Nem akarok neveket sorolni, nem CoH2 videókra értem csak.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Az elsõ HD közvetítésem

A HD semmit se ér, ha nincs jó anyag. Ez két és fél éves felvétel.
DarkSector
Aki ismeri a sorozatot, nem kell metacritic-et olvasnia, hogy eldöntse milyen a játék.

robotnyk
az aki kizárólag a metacritic user score alapján formál véleményt bármirõl, az meg is érdemli.
hat igen... hiba a rendszerben, csak annak szabadna ertekelnie aki mar megvette es annak is csak egyszer

ezert lenne jo a steamnek inditania egy sajat ertekelo rendszert, ott baromi egyszeruen lehetne kovetni az ilyet

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Persze, egyértelmû, aki akarta, már megvette valsz. ott is. TE beleolvasol, hogy miért a sok 0 pont, de sokan meg nem, egyszerûen csak a magas pontszámú játékokat lesik meg, mert az tûnik ugye jónak csak...
csak egy metacritic kommentbe kell beleolvasni h eldontsem miert gondoljak 0 pontnak, mikozben a jateksajto meg 80 feletti pontokat adott

amugy meg mindezek ellenere en azert eleg sok oroszt lattam mar multiban .. szoval aki akarta az mar ugyis megvette :)

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

Szerencsére nem oroszország a legnagyobb legális szoftver/játék vásárló piac, hogy finoman fejezzem ki magam:P, tehát igen, ettõl még jól megy a gamenek, de az nem tesz jót azért akkor sem, hogy orosz tömegek tolják neki a 0 pontot metacriticen...
a.carkey
Annyira azért nem mehet rosszul, mert itthon keményen tartja az árát, sõt, talán drágább is lett a megjelenés óta. :)

A medve nem játék.

a.carkey
Az a baj az oroszokkal, hogy elfelejtik mennyi mindent tiltottak be 1988 elõtt! Bond filmek, Rambók, Vaskereszt filmek, vagyis minden, amiben õket máshogy tüntették fel, mint ahogy azt náluk hivatalosan "elbeszélték". A saját kiváló íróikat is számûzték. Nézzétek meg pl. a Jégmezõk lovagját! Mi lenne, ha a dánok ezt felróják nekik. Vagy az észtek-lettek-litvánok a bevonulást? Tuti nem kapnának pontot az Eurovízión csak a Fehéroroszoktól ... :D

Ahogy mondani szokták, a történelmet a gyõztesek írják. Most egy picit más írta, de attól még lehet igaz. Mûfelháborodásnak érzem az egészet.

A medve nem játék.

Jó, én értem, de megsérteni egy országot, pláne Oroszországot, azért nem szerencsés... Aki a kampányt story-t írta, lehet nem alszik nyugodtan mostanában, igen kényes nemzet az orosz, és elég jó specznazosaik vannak, meg akad néha kávéba való urán is:P.

Hamar elnézést kell kérni, és ennyi, tényleg az sem jó ám a játéknak, hogy RUS emberek özönlik el a metescoret és adják a 0-s pontszámokat tömegével, most valami 15% on áll a játék miattuk... Aki ugye ez alapján dönti el, hogy milyen játékot vegyen meg, az 15% os játékot nem fog meg sem nézni, és ez rontja a bizniszt is...
Élet és sors (1959), Vaszilij Grosszman, egy szovjet haditudosito munkaja ... szovjetunioban betiltottak a Wall Street Journal pedig a 20. szazad egyik legjobb konyvei koze sorolta

szoval a Relic ezt a konyvet olvasta es a kampany is erre hasonlit :)

Igen, sajnos ennek az orosz összefogásnak köszönhetõ az is, hogy a metacritic értékelések miatt nagyon rossz százalékon áll az amúgy kiváló játék, orosz emberek tömegei, olyanok is, akik soha nem is játszottak nemhogy a COH2 vel, de még az 1 el sem, tömegesen adnak 0 pontot a játékra...

Meggyõzõdésem, hogy hiba volt megsérteni az amúgy büszke orosz népet, egy ilyen kampánnyal, de azért ez picit túlzott reakció a részükrõl, én azt gondolom. Õk tudják, szívük joga nem árulni, és lefikázni.

Egy bocsánat kérés azért Relic/SEGA részérõl jól jönne, esetleg valami kampány módosítás, azonban magyarként, nekem pl. tetszett a kampány, és az is tény, hogy bár ki van sarkítva sok helyen az orosz kegyetlenkedés a saját emberekkel/ellenfelekkel is, azért a történelmi tények nagyjából a fejlesztõknek adnak igazat, legalábbis ahogy NÁLUNK tanítják, Relic leginkább ott baszta el, hogy nem olvasott SZOVJET történelemkönyveket, abban sok minden másképp van ám, mint a mienkben, haha:P
s1lkforrent
Nó komment sorozat következõ részébõl:
http://gamekapocs.hu/hir/35979/company_of_heroes_2_tiltakoznak_az_oroszok
Gamekapocs: Company of Heroes 2 - tiltakoznak az oroszok

A Company of Heroes 2 orosz forgalmazója<1C-Softclub, a legnagyobb orosz/FÁK szoftverforgalmazó, számos világháborús stratégia kiadója/fejlesztõje> bejelentette, hogy nem árulja tovább a játékot, mert a helyi a játékosok arra panaszkodnak, hogy az rossz fényben tünteti fel és pontatlanul ábrázolja a Szovjetuniót.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

AntiqueA, azért lehet Mg-t használni mert van doktrinális 120mm es tényleg jó képességû mortarja a Rus oldalnak, csak mozgatni kell az mg-t, nem szabad házban felejteni. Jó sebzése, és nagy lõtávja van a rus 120mm es mortarnak, viszont igen lassan lõ, ezt ki lehet használni, valamint azt is, hogy doktrinát kell választani miatta, és drága is, 360mp, szemben a német vagy a RUS alap mortarral. NEM OP unit. Igen, le is rohanhatod infekkel, Gren is megteszi, de PG a legjobb erre, esetleg Scout car igen jó rá, le is sniperezheted, egyszerûbb szerintem kimozogni.

SU85 kicsit OP a lõtáv és a hátrálási sebessége miatt, könnyû vele "snipe-olni az enemy tankokat", de bõven a kezelhetõ kategória amúgy, ahogy videókban is mondtam, mutattam is, meg lehet azt ölni egy P4 el is, ha jól megflankolod. A helyes counter rá viszont vagy a PG schreckel, esetleg AT gun, ezek sebzik a SU85 öt szépen, viszont az nem nagyon bántja õket, ami még jó lehet, WM doktrina legvége szuper heavy Tank Destroyer, az Elephant.

Ha precíz a SU, írtad nagy baj van. Ez tény. De ha meg a WM precíz, akkor a SU oldalon van nagy baj. A helyzet az, amelyik oldal precízebb, egyértelmûen az nyer... A tankokat meg már nem is hozok, mert minek, az totálisan rossz hozzáállás, SU 85 kap sebzést pl. AT gun tól, megindulsz Schreckel, és máris jó az, ha van P4, vagy akár csak Ostwind, mert a maga feladatát jól végzi mind.

Milyen néven játszol a COH2 ben? Felvennélek téged is friendsbe, és játszhatunk is 1v1 eket...

Na, csak elmondom miért is mondtam op-nak a ru oldalt. Eddig nem volt kedvem :P

Szóval tömören 2 dolog miatt: Az egyik a heavy mortar az istentelen nagy range miatt. Egyszerûen így képtelenség érdemben MG42-zni, Pak-ozni. Bármilyen infantry csatába keveredek a HM dolgozik keményen. Tudom, fussam le. Nem olyan könnyû az, ebben sztem egyet értünk. Vagy hozzak armort. Hát az is eléggé kockázatos. Ha jól védi az orosz, nagy hátrányba kerülök. A másik dolog pedig a SU85. Kell magyaráznom az opságát? Sztem nem. És nagyjából mást se látok, mint ezeket. Alapjában erre mennek az orosz játékosok. A töltelék egységek persze variálhatók. De ezzel a kettõvel iszonyat károkat tudnak okozni. Nyilván verhetõek, de ha tényleg precíz a ru, akkor nagy baj van. Tankokat már nem is hozok, mert minek, SU85 mindent intéz, de ha mégse, akkor jön még egy.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Már Coh1 alatt is volt sorozata a youtube-on, ahol játékok replay-eit nézte vissza, és kommentárt fûzött hozzájuk, talán nem ennyire az oktatás, szituációk magyarázása, megértetése volt a cél, mint inkább szórakoztatni, de kezdõ játékosoknak azért azokban is volt használható információ bõven. Ja, és HD ben is csinált videót, szóval lehet ezzel bár nem volt szándékodban, de kicsit betaláltál Fifusnál:P
DarkSector
Bocs de nem értem mire gondolsz.
Te is oktatsz videókban?

Hm, ez igen. Pedig istenuccse próbáltam beletolni kellõ szakmaiságot, de alapvetõen szórakoztatásra készült a COH HD közvetítések, és nem csupán az enyémre.
És mostantól még a streamem is HD-ben fog menni, de öreg vagyok, megtehetem, a fiatalok meg csak játszanak.
Tényleg a cél az, hogy több jó magyar játékos legyen, aki érti, és elfogadható szinten, értve a lényeget tud játszani. Ez persze önzõ érdek részemrõl, azért csinálom, hogy tudjak velük - ellenük jókat játszani, tehát azért van vele szándékom, nem vagyok én sem önzetlen "teréz anya" :P

Nagyon jó ez a játék, csak az a véleményem, kezdõ játékosoknak, segítség nélkül, nehezen emészthetõ, mert igen bonyolult, sokrétû és mély harcrendszere van. Viszonylag régi Coh1 játékos vagyok, nem én vagyok a legjobb az országban, de mondjuk álszerénység nélkül, azért akik ismernek tudják, a jobbak közt vagyok, de ami igazán a lényeg, hogy nagyon érdekelt már az elsõ rész is, eléggé beleástam magam abba a játékba is, tehát azért van bõven amit el tudok mondani, fõleg kezdõknek.

Igazából azt nem tudom, mert új vagyok én is ebben az egész oktatósdi sorozatban, hogy mennyire mehetek bele a játék mélységébe, ez mennyire rémíti el a leendõ célközönséget, ha mondjuk számszerû adatokat kapnak arcba, átlagos sebzés per másodpercre bontva unitokra haha:D Egyelõre azt gondolom, elég ha csak nagyságrendileg mondom el, X unit kb. 2x erõsebb közelrõl mint Y:D

Köszönöm egyébként, minden pozitív visszajelzés jól esik.
DarkSector
Király vagy, végre egy normális magyar stream, ami nem a HD magamutogatásért készült! <#eljen>

http://www.twitch.tv/zsoci/c/2701807

Ez egy elég korrekt játék, ahol a német oldallal játszom, képben lévõ Rus player ellen, szépen tartotta magát... Igyekszem használható dolgokat mondani-mutatni a videóban, amit érdemes megtanulni annak aki még nem jártas a COH2 ben. Ez egy oktató Stream sorozatnak indult, az a tervem vele, hogy több, jobb HUN player legyen, akik úgy tudnak játszani, hogy terveznek elõre, és értik azt, hogy mi miért történik, hogy mûködik a játék rendszere, nem pedig csak tologatják egyik unitot a másik elé, aztán reklamálnak hogy szar a játék, meg szar a balance...

Ebben a Stream elemzõ videó sorozatban, van már most is 1v1 és 2v2 játék elemzés videó is, mind német, mind orosz oldalról, igyekszem majd egyre bonyolultabb dolgokat is elmagyarázni, de szépen, az alapoktól felépítve.

Ha egy embernek is tudok segíteni ezekkel ahhoz, hogy jobb - eredményesebb játékos legyen, vagy akár csak kicsit is több örömét lelje a játékban, az már nekem elég!

GL HF, hajrá Magyarok!
Hát ha 4 osztagot egyben mozgatott, és füst ellenére sem figyelt fel egy ilyen csordájára rászálló vörös jelzõ füstre, akkor megérdemli, jól tetted hogy leszõnyegbombáztad. Egy ilyen után, hogy - 4 squad, meg csak kilépni lehet, vagy szenvedni még pár percet, és végignézni, ahogy szétverik a bázisod.
Tömegben mozgatott egységek, legalább 3 egység.
mi az a blob??

Persze, nekem egyszer szerencsém volt beleszórni egy orosz infantry blobba.. kb. 4 teljes infantry ott maradt. Az orosz utána kilépett :)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

A legjobb persze elkerülni a blobozás használatát, és akkor nem fognak nyakon szórni Fragmentation bombbal, sem más blob punisherrel... A helyzet egyébként is az, hogy a fragmentation bomb szépen jól látható füsttel jelez hogy jönni fog az áldás, majd látod-hallod a repülõt, tehát azért van idõ legtöbbször kitérni elõle, ha nem hibázik a játékos nagyot, egy retreat azért megmentheti a blobját a totális pusztulástól...
Nem tudom, aki szerint a (alább említett módon könnyen és olcsón counterelhetõ) strafin run OP, az még szerintem sosem kapott fragmentation bombot infantry blobba... :) :)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Az elsõben is le lehetett.
mi.. le lehet loni a repcsit? :D koszi a tippet :)

Strafing Run - képesség egy db olcsó T3 ból hozható és egyébként is nagyon hasznos unittal, az M5 el quad fejlesztés után a beérkezõ Strafing run-t próbáló Stukát úgy lelövöd, ahogy Öcsi bácsi mondta volt:"mint a büdösszart!"

Az a unit egyébként olcsó, mellékesen Quad fejlesztés után jól sebez, és jól supressel is, messzire(mobil MG ként funkcionál) és ami nagyon fontos, tudsz a közelében gyalogságot reinforce-olni. Semmi OP nincs a strafing run ban sem...
:) De mindenképpen kéne egy sokkal bõvebb indoklás az OP felõl.
Ne vicceljetek már, nem OP a szovjet oldal sem, valamint a németek sem azok. A Balance jó, nézzétek az új videó sorozatom, hátha sikerül megérteni, mi miért történik a játékban, és jobb játékossá válni, akkor láthatjátok majd, hogy a balance jó.

Aki nem hiszi, hogy ne lenne jó a balance, és azt érzi hogy OP a RUS oldal, az vegyen fel Steamen, HFSzsoci néven játszom, keressen meg, leszek szívesen bárki ellen 1v1 ben a gyenge német oldallal, ez nem vagánykodás, tényleg csak szeretnék segíteni tisztán látni mindenkinek, a cél több jó, jobb magyar játékos a COH2 ben, részemrõl, akikkel aztán lehet együtt játszani.

Ha valakit tényleg érdekel a játék, nem csak flamet akar dobálni, nézzétek meg a Twitch csatornám, hátha segít tisztábban látni:
http://www.twitch.tv/zsoci/profile
Kérlek ezt a szép mondatot fejtsd ki bõvebben. Miért OP a dicsõséges hõsies Vörös hadsereg ?
Egyébként annak kellene lennie valóban, de sajnos nem az.
For THE MotherLand !!

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Mitõl OP?
mi a helyzet? nekem a nemetek strafing runjai tunnek tul erosnek :)

Az egész RU egy overpowered szarfos.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

V43 1105
Igen.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

akkor a nemeteknel a hasonlo kaliberu tankok is csak doktrinaval vannak?

Hogy máshogy, ha nem doktrínával? :)

su85el szepen ki lehet szedni a tankokat..

arra viszont meg nem jottem ra h lattam hogy masoknak van KH vagy KS1 tankjuk .. meg IS2 .. ilyenekhez hogy lehet hozzaferni? :)

eddig t34et nem volt valami kifizetodo behozni.. su85 a nyero

2 consript, molotov, meg egy consript, antitank granat.. gren, mortart, consript .. aztan johet a su85 ... jatek kozepe fele meg egy su85 aztan katyusa ha beallnak mortarozni a nemetek

Mondjuk én alapjaiban nagyon idegenkedek a support nélküli taktikákban. A jól kezelt és elhelyezett MG-k egy mortarral támogatva vagy akár anélkül is aranyat érnek. Én soha nem támaszkodok csak grenre, pg-re, consc és társaira.

Hát, akkor én más taktikára gondoltam.