1619
Company of Heroes 2

• Fifo
    A COH1 és a COH2 közt azért vannak számottevő különbségek: doktrinák helyett folyamatosan változó és pénzért vehető commandereket kaptunk. A játékmenet is változott, alapvetően nem igényel haláli mikrózást, mint az első és gyorsan lehet techelni, hamar van tank.

Viszont továbbra sem a kezdők játéka, ha multiplayerre vágysz: mivel kevesebben játsszák, mint anno, több a jobb player. Haverral persze el lehet vele szórakozni. Most úgy tűnik, valóban a CDGalaxisban a legolcsóbb. Ott alapcsomagot kapsz, pár commanderrel.
  • denevérember
    Sajnos a link nem működik amit írtál :( .
  • s1lkforrent
    Nem szeretek afganisztáni kulcsosokat linkelni de a Hookups 15 dolláros ajánlata messze a legolcsóbb amit láttam és még viszonylag megbízható. Benne van a Case Blue DLC is, illetve szintén a retail preorderhez tartozó 4 parancsnok és két skin is.
  • denevérember
    Sziasztok! Valaki tudna nekem válaszolni néhány kérdésre? Mindössze arról lenne szó,hogy mi vagy mik a számottevő különbségek a COH1 és a COH2 között. Amíg nyílt béta volt addig játszottam a 2-vel és nagyon megtetszett. Sajnos egyiket se ismerem eléggé,plusz elég kezdő vagyok. A cd galaxis oldalán láttam hogy 6990 ft most a játék és nagyon gondolkozom rajta hogy megvásároljam e. Aki úgy érzi szívesen "kioktatna" az válaszolhat privátban is.

Előre is köszi,üdv D.
  • Kurfürst
    A gond az a SU 85 modellezéssel hogy tényleg kurva lassan fordul ellenben gyorsabban tolat mint ahogy a Panther előre megy :D
  • bgabor
    Mit vártál, nincs tornya, ezért páncélvadász. Mögé kell állítani egy ZIS löveget vagy egy másik páncélvadászt, és akkor ez nem történik meg.
  • antiqueA
    A német páncélosok az életben is klasszisokkal jobbak voltak. Ez van, így kell megoldani :)
  • Gascan #1092
    mostansag ugy tunik, hogy a panther olyan gyors hogy ha van eleg helye rogton kifordul a latoszogbol, aztan kozelebb jon es itt vege a tertenetnek
  • antiqueA
    Tolatással kell trükközni.
  • Gascan #1090
    azert eleg idegesito h az su85 olyan k*rva lassan fordul hogy minden nemet tank 3x korbetancolja es kivegzi
  • antiqueA
    Egyet értek. Plusz azért sebez a páncélosokra az a puffogtatós puska is. Sok kicsi sokra megy.
  • Nagyi77
    GRI szerintem a végjátékban is hasznos tud lenni. Amikor az ellen behozza a párducokat vagy a tigrist jó szolgálatot tesz a Button Vehicle, miközben a SU-85 szépen sebzik őket.
  • CptKivlov
    Gascan,

Köszi szépen! Kipróbálom.
    "penal batallion flamethrowerrel felszerelve, 1-2 consript squad ha lehet a gepfegyverrel upgradelve, meg megy egy engi szinten flammel"

Érdekes egyébként h az utóbbi 2-3 ilyen 2v2 csatánkban kb ugyanez a spamming panzershreck taktika ment német oldalon.
  • Gascan #1086
    eddig kb. 80 orat jatszottam de Zis-t meg az eletben nem epitettem .. inkabb tankra koltok

a mortar valoban jo, ha neha szukseget latom akkor inkabb doktrinabol hivom be

GRI az elejen hasznos amig konnyu pancelosok vannak, de infantry ellen hasznosabb a penal flammel
  • antiqueA
    360-ért PB helyett hasznosabbnak találtam a GRI-t. Marad a sniper, ami miatt leraknám T1-et, de csak amiatt nekem nem éri meg. Maxin sztem nagyon kell, ahogy Mortar is és ágyú is. Emiatt spórolok a benzinnel és kihagyom T1-et. T2 után nagyon durva cucc a kis T70-es, viszont csak amiatt nekem nem éri meg lerakni a T3-mat. T34 nem jön be. Úgyhogy T2 -> T4
  • Gascan #1084
    en altalaban tech 1 aztan 4et epitek ... sniperrel inditok egy M3-ban, azzal idegesitem az ellent amig kivitelezem az ordogi tervem :)
  • antiqueA
    Sztem a legfontosabb a Maxim. Én bármelyik oldalon játszok, mindig a pályán tartok 2 HMG squadot.
  • Gascan #1082
    mostanaban ez eleg meno, hogy Panzer 4 helyett ezeket hozzak ki.. azt tudni kell, hogy a panzerschrek 120 muni, ami nem epp olcso .. foleg ha tobb is van belole akkor ez arra vezet hogy mas upgradeket elnapolt az ellenfel

mondjuk en ilyennek kifejezetten orulok mert ezt eleg konnyu counterelni orosz oldalrol

penal batallion flamethrowerrel felszerelve, 1-2 consript squad ha lehet a gepfegyverrel upgradelve, meg megy egy engi szinten flammel

hasznos ha tudod harckozben oket mozgatni korbe korbe hogy ne tudja az ellenfel eldonteni kit lojon :)

• CptKivlov
    Sziasztok,

Múltkor mentünk egy 2v2 a cimborámmal, orosz oldalon. Az első harmad rendben volt, foglaltunk, T34 stb. Viszont megjelent 3-4 osztag panzershreck-es, akikkel igazából sokmindent nem tudtunk kezdeni. Artillery elöl kifutottak, folyamatos mozgásba voltak. Az elején meg jól felturbóztuk őket csillaggal is uhogy ilyen terminátorokként rohangáltak a pályán.
    Mit ajánlotok? milyen ellenszere van ennek? (sniper, flamethrower, stb).

Köszi
  • s1lkforrent
    Ha a tényleges méreteket venné figyelembe a motor. Valójában egy eldugott elvont adat, amit most megváltoztattak a játékegyensúly állítgatása közben. Ha nincs benne a javítás listájában, talán sosem tudjuk meg hogy ilyen létezik.

• Gascan #1079
    azert a target sizenak addotnak kene lennie... a stugnal 14-rol 20ra.. eleg meredek
  • s1lkforrent
    CoH2 fórum: "Accuracy is not the only stat that determines if a shot hits. To calculate the real chance to hit a target, you multiply accuracy by target size.

Infantry has a target size of 1, so when shooting infantry, accuracy is equal to the chance to hit (accuracy*1=accuracy). for tanks it varies. If an AT gun is shooting at infantry, it only has a 3 to 5.5% chance to hit depending on range (excluding hits from scatter). if a shot misses, scatter is calculated, and could still result in a hit, depending on where the shot lands.

When shooting a vehicle at max range with target size 20, AT guns now have a 60% chance to hit (.03*20=.6). before the patch, they only had a 50% chance (.025*20=.5)"

Pedig milyen egyszerűen nagyszerű lenne, ha tényleg csak a pontosság kerülne számolásra, majd a lövedék szépen ki lenne számolva ahogy végigszáguld a játéktérben, aztán amilyen modellben megakad, ott megakad. Mint egyes más játékok csinálják, khm, khm.
  • Gascan #1077
    en is erre gondolok, de nem ertem ezzel hogy lehet jatszani .. egy targy akkora amekkora .. ugy ertem mindennek aranyaiban egy kicsinyitett masanak kene lennie
  • ratgab
    Laikusként mondom, de szerintem a találati valószínűséget takarhatja. Kisebb célpontot ugyebár nehezebb eltalálni, de javítsatok ki ha mellétrafáltam volna.
  • Gascan #1075
    az uj pecssben ilyenek vannak ... tudja valaki mi az a target size?

nem tudom h tenyleg azt jelenti-e amire gondolok... hogy mekkoranak nezze az ellenfelet a gep :)

http://community.companyofheroes.com/forums/company-of-heroes-2-discussion/topics/CoH-2-Changelog?page=3

222 Scout Car

• Target size from 20 to 18

StuG III

• Target size from 14 to 20

M3A1 Scout Car

• Target size from 20 to 18
  • V43 1105
    Húzzál már innen a reklámvideóddal te gyík.. nem az első topik ..
  • Devilstudio2013
  • antiqueA
    Jah, jut eszembe: a másik rémálom a tolatás, ami az U. Hát elmennek a francba!
  • antiqueA
    Haha! Mit találtam! ImperialDane egy akosi (magyar játékos) meccset castol :)
    link-click
  • Gascan #1070
    egyet ertek veled.. vannak furcsa bill kiosztasok, mint a tactical map :)

• antiqueA
    Pl alapból ugye minden jóízlésű gamernek wasd-on van a keze. Innen könnyen el lehetne érni minden hasznos gombot, ha máshogy nem, hát úgy, hogy elötte bindelsz, mert az alap beállítás - tömören - egy szar. Pl a legfontosabb: Tactical Map. Keypad Ins??!!!! Hogy gondolták? Csak hogy a legfontosabbat említsem. Továbbá szórakoztatnám magam azzal is, hogy a pedáljaimra (kuplung és gáz) tudjam forgatni a kamerát balra-jobbra. Ez a leg kevésbé fontos, de én örülnék neki. Így megemlítettem a számomra leg- és legkevésbé fontosat, de mégis hasznosat. Hogy ez egyeseknek felesleges vagy sem, engem nem érdekel. Nem egy kivitelezhetetlen atomeffectre vágyom, csak egy egyszerű key binding lehetőségre, ami minden egyes játékban megtalálható (sc2-ben is). Csak ebben nem. És invert mouse?? Nagyon bonyolult kódolást igényelhet.....
  • Gascan #1068
    mit szeretnel atallitani a bill kiosztason?
  • antiqueA
    Naja. Nincs sok értelme a szintezésnek, hacsak nem a bulletinek miatt. Egyébként azt sem értem, hogy miért nincs külön szintje a két nemzetnek? Mondjuk felesleges is, hiszen úgysem a szintemnek megfelelően kapom az ellenfeleket.

És egy bónusz értetlenség: miért nincs még mindig key binding és invert mouse?!
  • Fifo
    Akkor tényleg kevesen játszanak, az ember azt hinné, most jobban megy a 2v2 és feletti játék (mondjuk a lag kibírhatatlan ranked esetén). Én 1v1-nél tapasztalom, hogy nehezen kapok ellent, és teljesen random, hogy HolyHammert, vagy egy olyat, aki tegnap vette meg.
  • antiqueA
    1v1
  • Gascan #1064
    en 3v3 vagy elkeseredesben 2v2 :)
  • Fifo
    Úgy értem sok v sok, vagy 1v1?
  • antiqueA
    Én most vegyest. Kedv függő. Németekkel kicsit többet kell várni.
  • Fifo
    Mit játszatok?
  • Gascan #1060
    nekem is, ugy tunik :)