1619
Company of Heroes 2

• gezu1025
    Hmm, ez nem a legerősebb tényállás. Pedig tényleg meg akartam venni, mindig is ezt terveztem és ezt nem sok cím mondhatja el magáról a mai világban a magyar péntárca mellett.

Amúgy a parancsnokokat tartalmazza valami pack? DCE? Ami szintén féláron van most, (mondjuk amennyibe kerül jelenleg, annyiba kéne kerülnie teljes áron^^)
  • s1lkforrent
    Nem realisztikus, csak összetettebb, több lehetőséget ad. Több az elérhető egység, nagyobb a pályaválaszték, több a lehetséges taktika. Cserébe tizedannyiból készül mint a CoH, ami csúnyán meglátszik a production value részén, Faces of War óta a MoWAS jelentett valami előrelépést, illetve a MoWAS 2 fog, de nyilván nem annyit amennyit a CoH2 árából kihozhatnának.
    Csak szegény CoH2 meg épp a "nagyközönségnek tetszés" alapján van visszafogva, tervezték anno hogy a fizikának is nagyobb szerep jut, hogy betesznek egy igazi line of sight modellt, egyéb fejlesztéseket, aztán valahogy minden újítási szándék eltűnt, ami maradt az töketlen(a jelenlegi LoS rettenet, a havazás is balul sült el, nem is erőltetik)maradtak a CoH alapok DoWII szerűvé alakítva, és végén a Sega belerondított a DLC spam taktikájával.
  • s1lkforrent
    Nem _kell_ venned parancsnokokat, de.. ajánlott.
    Szegény Relic akkor se tudna egy multi módot kiegyensúlyozni, ha az egész bagázs élete múlna rajta. Akadnak képességek, egységek amik kiemelkednek, bizonyos korlátozott esetekben pedig legtöbb dolgot ütik. És hogy ezekhez a flavor of the month elkúrásokhoz te is biztosan hozzájuss, kell az összes parancsnok.
    Arról nem is beszélve, hogy egy-egy parancsnok saját képesség/egység fájával bizonyos játékstílusokat képvisel, nem biztos hogy neked pont az alap parancsnokok fognak bejönni. A többiért viszont fizetsz busásan.

Gascan: Én a Company of Heroes 2 1.8-as User Score-ja után nem keménykednék ilyen hangosan. Nyilván az el van tolva az oroszok miatt, de épp ennyire lehet megbízni általában a fizetett politikai hirdetés kategóriájú cikkekben, és a jó ég tudja mi alapján súlyozó Metacriticben. Destructoid 10/10-et adott a CoH 2-re Te erre az oldalnyi benyalásra alapozva kiadnál 50 dollárt egy játékra?
    A Quarter To Three meg 1/5-öt amelyik markáns kritikákat fogalmaz meg, de a Metacritic kutyának sem számítja.
    Ha normális cikket akarsz olvasni a MoWAS első részéről, akkor ajánlom a Rock Paper Shotgun Wot I Think-jét.
  • gezu1025
    Igen a MOW sokkal realisztikusabb és bizonyos dolgai rendkívül élvezetesek. És az pont a tankok viselkedése. Ugyanakkor az eddig megjelent részek számomra átláthatatlanok, feleslegesen bonyolultak és zavaróak voltak. (ezek mind UI gondok) Ezen felül, pedig az egészet egy kihagyott ziccernek éreztem mindig: adott egy rendkivűl jó rendszer, hatalmas csatákat lehetne vívni erre ad 1 osztagot, hogy hurrá. -.-' Édes istenem. -.-
  • Gascan #1175
    az a helyzet, hogy tul sok idom nincs hogy egy uj jatekot tanuljak ... CoH sem annyira rossz, hogy mennyi benne a realizmus addig nem igazan erdekes amig az ellenfelre is ugyan azok a szabalyok vonatkoznak

annyira azert a CoHban sem rossz a helyzet sztem
  • robotnyk
    "Tankokat nem csak elpusztítani lehet, hanem pl. lelövöd a lánctalpat, vagy egyéb nem végzetes sérülést is szenvedhetenk, amik utána javíthatóak a saját embereid által. Így lehet akár több ellenséges tankot is a saját oldaladra állítani."

már nem azért, de ez a CoH 2-ben is van, igaz a nem végzetes sérülés az csak %-os lehetőség, nem attól függ hogy honnan lövöd ki.
  • robotnyk
    mert a fanatikusok beindulnak a normális embereket hidegen hagyó realizmusra. de egyébként rétegjáték. valakinek CoH után MoW-t ajánlani olyan mint Battlefield 3-4 után valakinek ARMA-t ajánlani.
  • ratgab
    Mert jobb. Fogy a golyó és a lövedékek (járművekben is), a benzin, számít a páncélzat és a szög, ahonnan lövöd a tankot. Célzott lövéseket is leadhatsz a direkt fire rendszerrel, sőt akár egyetlen katonát vagy tankot is irányíthatsz. Kifejezetten célzott lövéseket adhatsz le.

Ha kifogyó a golyó neked kell keresni, vagy utánpótlás teherautót hívni.

Tankokat nem csak elpusztítani lehet, hanem pl. lelövöd a lánctalpat, vagy egyéb nem végzetes sérülést is szenvedhetenk, amik utána javíthatóak a saját embereid által. Így lehet akár több ellenséges tankot is a saját oldaladra állítani.

Összességében valósabb élmény a MOW, mint a COH-ok bármelyike, leszámítva a tankjavítás gyorsaságát.

A MOW sokkal jobb élményt nyújt a 2. Vh szerelmeseinek, mint egy COH. COH egyjátékos mód a MOW-okhoz képest egy lebutított casual játékosoknak való valami.

Többjátékos módról nem mondok véleményt, mert egyikben sem próbáltam.

Ui.: Egyrészt a 65-70 pont még nem a lowbudget kategóira. Másrészt pontok alapján ítélni a mai világban nem a legjobb ötlet. Tudod (le)fizetett újságírók, szubjektív vélemények. Nem fogsz belőle tényeket megtudni. Amit biztosan leírtak amúgy, hogy a MOW sorozat nem kezdőknek való, mert bizony nehéz még normál szinten is (tényleg az).
  • antiqueA
    Nekem ez a MoW túl van bonyolítva. És az irányítása is merőben más, mint amit az ember megszokott pl sc és coh óta.
  • gezu1025
    Te jó isten, nézegetm mi mennyiért van steamen Coh2 kapcsán. Mára oda jutott, a játék ipar, hogy tökéletes főbe lőhetem magam az alapjátékkal ha nem veszek hozzá ~50DLC-t és mégegyszer ennyi commandert. (Mennyit számít ez a sok szar átlagos képességű multi emberkének?)
  • Gascan #1169
    miert mondjatok h a Men of War jobb? kritikusok alapjan egy low budget jatek 65-70 ponttal
  • Fifo
    Csak New Steam van, majd meglátod.
  • gezu1025
    Amúgy mi pontosan ez a COH1 new steam verison?

Mit érdemes feltelepíteni? Coh/Coh new steam/OS/TOV?
  • gezu1025
    Megvan steamen a coh1 meg a kiegek. Humble Bundle volt ~1 euroért. :DD
    Lehet fel is rakom. Rég nem toltam.

Egyébként nem is tudtam, hogy ~hónapon belül új Man of War!
  • s1lkforrent
    Mint ahogy minden szeméthalomnak is megvannak a kis kakasai, akik holtukiglan védik.

gezu1025: Ha szeretted a CoH Online-t, akkor kézenfekvő hogy a Company of Heroes New Steam Version-el folytasd, ami nagyjából ugyanaz, és vannak kiváló modok hozzá. Eastern Front modot az első rész fanatikusai simán jobbnak tartják a második résznél. CoH-ot már bárhonnan max egy ezresért be lehet szerezni, ha máshonnan nem, hát Steamtrades.com-ról.

Ha _nagyon_ bevállalósnak érzed magad, akkor 10 eurót az alapjáték megérhet, többet viszont ne költs, mert ha nem tetszik, akkor az is pénzkidobás, ha megtetszik, akkor meg még sokkal többe fog kerülni a DCE upgrade, a VaS mini pack, és a további esetleges DLC-k.

Egyébként meg vegyél Men of War Assault Squad 2-t, mert az jobb

• Kurfürst
    Vedd meg nyugodtan, mostanában sajnos az a divat hogy egy csomó 10 éves telesírja a forumokat és sikoltozik hogy ő refoundot kér...
  • gezu1025
    És ilyen kupont hol kéne találnom?
  • geristar
    Szia!
    Látogass el erre a honlapra, ott szinte mindent megtalálsz a játékról. Nyugodtan kérdezz is, ott mindenre válaszolnak.
    http://www.company-of-heroes.hu/

Szerintem mindenképpen érdemes beszerezned, nagyon jó játék. Most 17Euro a steamen, de van 40%-os kupon is, így összesen csak 10Euro-ba kerül!
  • gezu1025
    Sziasztok!

Most, hogy akciós steamen a játék, gondolkozom a beszerzésén. De már 4-5 komment átfutása elég volt, hogy elbizontalanodjak. ( ami nem baj )

Masszívan játszható multi RTS-t keresek. Szvsz mindegy, hogy mit. Utoljára a COHO volt amivel toltam rengeteget, az nagyon bejött. Ráadásul ingyen volt.. Ami még nagyon ott volt, és számomra az etalon az a w40k sorozat WA/DC/SS (nem a 2. rész az kuka)

Érdemes megvenni a játékot? Nem hiszem, hogy valaha is vennék hozzá DLC-t... Nekem csak egy olcsó, jó, balanszos lehetőségdús RTS kellene, amihez nincs köze a Blizzardnak. Olyan sokat kérek?

Ami még szóva jöhet az a Wargame: Airland Battle (ez is akciós, ~22 euro, de DLC hozzá, csak free van^^)

Szerinetetek?

Köszi a helpet amugy.
  • s1lkforrent
    Ez konkrétan még CoH mércével is gyerekes.

MightyKopiati: Mindent meg lehet ideologizálni, a Matrix Games hívői is nagyon szépen megmagyarázzák, hogy miért kerül egy háborús játék 80 dollárba, csak kérdezd meg őket.

Én magam nem tudom a CoH 2-t jó szívvel senkinek ajánlani, majd ha nem szarják hozzá az egyensúlyi szempontból problémás parancsnokokat(és az elkészülteket is egyben olcsón kapni), majd ha lesz hozzá rendes mod támogatás, és egy-két elkészült jobbféle mod, majd ha multi is megfelelően helyre billen.. esetleg.
    No meg milyen áron, ugye. Mint fifo mondta, 10€ kuponnal az alapjáték. Ehhez kell Case Blue 8€->4€ vagy DCE upgrade 28€->14€, és Victory at Stalingrad 8€, ami per pillanat alsó hangon 22€, azaz a játék árának duplája _kedvezményesen_
    És még hol a vége? Nem lesz még tucat ToW csomag, szirszar parancsnok?
  • AndrewT
    azért ez így elég komolytalan, nem? :S
  • Gascan #1158
    jopofa :)
  • MightyKopiati
    Ha valaki szidná a német csipát:)

• MightyKopiati
    Szerintem most nem kell majd 6 évet várni a folytatásra...
    Creative Assembly is 2 évente "kisz*rik" egy új teljes játékot, ez lesz a Relic sorsa is, páratlan évente meg kieg....
  • MightyKopiati
    Hát 1 hónapja nagy nascar volt a p4-ekkel, manapság már jobb helyzet, de at gránát sokat segít rajta, meg su-85 magában nem jó semmire sajnos... a stug meg tiszta terror lett a túloldalon, ha olyan lenne a su-85 öröm lenne nézni:) stug már gyorsabban tolat, mint a t-70 megy előre...

• DarkSector
    Nekem van 1 kuponom ha kell.
    ha valaki megvásárolja a játékot, megint ad hozzá egy kupont! :D

akit érdekel éés játszana is a játékkal jelezze privátba.
  • Fifo
    A játék dec 3.ig 17,5 Euro, ami a 40%-os kuponnal 10 euro-ig csökkenthető.

A koncepció az, hogy az alapjáték olcsó legyen, mivel venniük kell commandereket havonta, ha sokáig akarnak a népek élvezeteseket játszani, örökké alkalmazkodni, ha szerencséjük van kihúzhatják ezzel is a 6 évet.
  • Gascan #1152
    nekem egy commander 1 euronal nem er tobbett .. TOW-os missziokbol se toltam vegig mindent, talan csak oroszokkal parat ..

van a P4nek ilyen inkabb Need for Speedbe valo turboja, nem nagyon jatszom nemetekkel ugyh nem tudom mit kapcsol be de olyan k*rva gyors lesz mintha nitrozna .. eleg viccesen fest

ez ellen nagyon SU85el vagy barmi massal se tudok mit kezdeni :)

• MightyKopiati
    A kis kieg csomaggal vettem (pár fostos küldi is jár mellé), így 3500ft volt kb, a játékot 6900ért vettem, ajándék dlc-vel, szóval még "pénzemnél" vagyok, amit egy új játékért is kiadnék ezért az "-jel.

Pay to have fun:)

3500ft az kevesebb mint 3 mozijegy ára, és hadd ne mondjam, hogy a mai filmes felhozatalban mennyi maradandót látok ennyiért:D ebben meg már több mint 100 órám van. Haverral jól szórakozunk legalább:)

Igazából hiába pay to win, ha nem tudnám használni a hajamra kenhetném:)
  • V43 1105
    Pay to win ..
  • Gascan #1149
    4 euro nem draga kicsit egy commanderert tekintve h az egesz jatek megvasarolhato 20ert? :)
  • MightyKopiati
    Az.

1v1 annyira felcseszett, meg 2v2-ben a fostos ace tigerrel fordítottak (egylövésezi néha az ágyúkat, su-85 max 3 lövés...) aztán megvettem én is. Kutyaharapást szőrivel:)
  • Gascan #1147
    ez penzert veheto commander?
  • MightyKopiati
    Végre áttörtem a bűvös Top1000-et szovjet 2v2-ben, hála az OP commandernek:P 1v1-et sikerült egyenlőre feladnom, már túl frusztráló lett új commanderekkel

Egyébként ez a szovjet industry elég kemény hard counter a Tiger Ace-nek, (2v2-ben) nem a sok benzin miatt, hanem az ostheer általában kihoz 4-5 pakkot, meg feleslegesen felvetteli egy-két egységét (szóval elég kontraproduktív játékot enged meg magának)

Mondjuk nagy pályán (Rails&Metal - nem szeretnék több régi pályát látni, mert eléggé kezd a lóláb kilógni mapdesign szempontból)
    ha az ostheer párosnál van opel blitz teherautó meg elefánt, nah, akkor szovjet industryval is szívhatom a fogam:)

• Gascan #1145
    nekem? nincs... altalaban 2v2 vagy 3v3-at jatszok.... annyira azert nem tartom jonak magam
  • Fifo
    Nyerő szériád van? Az MM miatt van, majd ha feljebb rak, hirtelen találkozni fogsz "rendes" játékosokkal, akik jól használják, ami amúgy OP.
  • Gascan #1143
    nekem ugy tunik, h egyre kiegyensulyozotabb kezd lenni a jatek ... kezd helyreallni

nem ertem miert mondja valaki h ledegradaltak a jatekot ...
  • bgabor
    Szerintem sikerült a szánalmas szintre ledagradálni minden idők legjobb RTS sorozatát. Mind a COH2 minősége, mind ez a "fillérbaszó" politika szánalmas lett.
  • MightyKopiati
    Még 2-3 ToW lesz, az achevmentes ablakban kb. annyi hely van a listán. szóval még 3*2 új commanderXD
  • s1lkforrent
    Teljesen Steamworksbe ágyazott a játék, így gyakorlatilag csak két változat szerezhető be belőle. A lemezre nyomtatott változat, meg a legfrissebb, amit a Steam utána autoupdatel. Külön nincs kint a javítás sehol.

gascan: Úgy néz ki rövid távon ToW darabokkal, skinekkel, és új parancsnokokkal akarja megfialtatni a Sega a CoH 2-t. Ezek a fillérbaszások már bejöttek a Total War játékoknál, így bepróbálkoznak itt is.
    Cserébe van térképszerkesztő, és _talán_ lesz rendes mod support. Talán, ha épp nem ellenkezik a Sega fillérbaszós ügyködésével.