917
-
#117 Nekem sem jött be egy ideig. -
#116 Amúgy ha egyszer vennéd a fáradtságot, és tényleg utánanéznél az evolúciónak, akkor megértenéd, hogy miket írtam neked. :) Az elején azt hittem, érted, de mivel egyikre sem válaszoltál, szép lassan rájöttem, hogy nem, szimplán csak trollkodsz. -
Nailyenugysincs #115 ez a kérdés mindenkinek szól. csak nekem szarakodik az este folyamán az sg vagy más is észrevette? -
Nailyenugysincs #114 egyre azért kíváncsi lennék. magyarázd már el nekem h a ma ismert világ emberestül papucsállatkástul hogy alakult ki. mert szerinted az evolúció hülyeség és szerinted nem isten teremtette a világot mert csodálkoztál amikor ezt feltételeztem.
és nem egy taigetosz szerű dologra gondolnék hanem a genetikai hibás embereket ivartalanítani vagy vmi. így ha tudnak akk alkothatnak bármit de a hibás gént nem viszik tovább. -
Tau Tang Wou #113 Ha te is nehezen elképzelhetőnek látod a DNS alapú programozás vakszerencse általi feltalálódását, akkor miért gondolod, hogy evolúció kellet a fajok létrejöttéhez?
Mikor látod, hogy mennyi minden dolgozik a mutáció ellen. Mintha szándékos lenne.
-
Tau Tang Wou #112 "Tau Tang Wong világhírű evolúcióbiológus nem érti, hogy wraithLord egyszerű hegyi tahó mit bubog biológiából, és ezért semminek nevezi?"
Erre játszottál.
Örüljél.
Köszönd meg, hogy feldobtam neked a labdát.
Semmi újat nem mondtál nekem. -
#111 That's all folks! THE END
(én befejeztem. :D) -
#110 Direkt így írom, mert ezek teljesen alap kifejezések, amit minden evolúció ekszpert jól ismer, tehát te is... Vagy mégsem? Sőt, egy részét középiskolában biológia órán is tanítják.
Tau Tang Wong világhírű evolúcióbiológus nem érti, hogy wraithLord egyszerű hegyi tahó mit bubog biológiából, és ezért semminek nevezi? -
Tau Tang Wou #109
A tudós az elefántcsonttoronyban.
Idegen szavak hegyei mögé rejtve a semmit.
Ha nem tudod elmondani hétköznapi nyelven, azzal csak azt bizonyítod, hogy nem is akarod, hogy az emberek megértsék a mondanivalódat. Elég, ha azt hiszik, biztos igazad van és ne merjenek kérdezni a hiúságuk miatt, félve a tudatlanságuk lelepleződésétől. -
#108 Te pedig valami trollkodóalgoritmus vagy? Mert még egyetlen hozzászólásomra sem sem válaszoltál.
Illetve de. Hogy te sem érted, hogy minek "vitatkozunk" arról, amit te hoztál fel. :D -
cylontoaster #107 Nem igazán látom mi köze van a programnyelv feltalálásának az evolúcióhoz.
Jött Isten/UFO/vakszerencse/tudományosmagyarázat/akármi és megalkotta az első egysejtű élőlényt. Ez elkezdett szaporodni, és ott volt a programnyelv.
Az evolúció meg csak itt jön a képbe, nem előtte.
A kettőnek semmi köze egymáshoz, így ez megint egy okos ellenérv volt.
Természetesen amit írtam azt is jól megcáfoltad :)
És még mindig várom a másik két kérdésre a választ.
-
Tau Tang Wou #106 Ha informatikus vagy, akkor biztos nem esik nehezedre beütni a Google-be, hogy "DNS". Aztán lehet magad is ráismersz, hogy itt egy programnyelvről van szó, amihez tartozik olvasó és író mechanizmus, adattárolás, valamint a rendszer végrehajtja a DNS-ben tárolt utasításokat.
Biztos a vakszerencse talál fel egy programnyelvet. :) -
#105 Nem akarlak elkeseríteni, de egy csomó olyan mechanizmust is ismerünk, ami az élőlények környezettel szembeni rugalmasságát hivatottak biztosítani (evolúció). Pl. az ivaros szaporodás egy ilyen dolog. Ugyanis ivaros szaporodáskor rekombináció játszódhat le, ami teljesen új génkészletet hoz létre (amellett, hogy az anyai és apai allélek új kombinációja új genotípust, és ezáltal új fenotípust eredményez.) Az evolúcióhoz nem feltétlenül kell mutáció, elég a populációra jellemző gene pool egyes elemeinek eltérő kifejeződése is. Vagy ott vannak az ugráló genetikai elemek (millió féle), amik deléciókat és addíciókat okoznak a DNS-szálon, és a javító mechanizmusok nem vezsik észre, mert nem replikációkor történik, illetve gyakorlatilag nincs hiba a DNS szekvenciában, maximum más értelme van. Ott vannak a baktérium plazmidjai, a temperált és a lítikus fágok transzdukciós képessége.
Minden hiba a DNS-ben csak akkor hiba, ha az éppen aktuális környezettel nem összeegyeztethető változást okoz. -
cylontoaster #104 Informatikus vagyok, így a DNS felépítésére nem tudok érdemben reagálni. Alighanem megteszik majd mások.
Azért a 2)-re egy kicsit: ha csak azért van tripla, hogy ne legyen annyira sérülékeny, az akkor sem egy erős ellenérv. Ha túl sűrű a mutáció, akkor az rém kellemetlen következményekkel járhat.
3)Miért gátolná? Éppen az ivaros szaporodás az, ami az egészet erősíti. Így sokkal kevésbé kell a véletlen mutáció. Két hasonlóból lesz egy harmadik, szintén hasonló. A harmadik egyik előzővel sem egyezik meg-> kaptunk egy újat. És ehhez nem kellett mutáció.
4-6) Meggyőződésed, hogy a különböző az meghibásodott. Ha mindenki egyforma, de egyvalaki másmilyen, az éppúgy lehet jobb vagy rosszabb a többieknél.
Ezek a folyamatok a rosszul sikerült mutációkat (legalábbis egy részét) eltörlik, a jókat szerencsés esetben nem. És ha ezek a folyamatok pusztítják a "normális" egyedeket, akkor a jólsikerültek elterjedését is segítik. Ha egy gnú "mutáns" és gyorsabban fut, mint a többiek, akkor az oroszlán nem őt eszi meg. Az ő utódai(ha átadódott) szintén gyorsabbak lesznek, és őket sem eszik meg. Egy idő után elfogynak a lassú "normális" gnúk. Nekem inkább ez tűnik logikusnak..
7)A párkeresés is egyfajta versengés, mint ahogy az oroszlánnal való versenyfutás is.Az sem véletlen, hogy általában a nagyobb, erősebb, vagy a gyorsabb, ügyesebb egyedek párosodhatnak. Az egész lényege pont az, hogy a sikeresebb génállomány öröklődjön tovább, míg a sikertelenebb kihalásra van ítélve. Ettől lesz fejlődés.
Ez eddig egy volt, a feltett 3 kérdésem közül. A másik kettő fölött (ismét) elsiklottál. -
#103 A tengernyi ökörséghez amiket írtál nekem csak 1 kérdésem lenne, te milyen véletlenekről beszélsz? :D -
GoCa #102 Én azt nem értem, hogy miért olyan biztosak benne hogy milyen a csillagnak az összetétele. Sőt miért olyan biztosak benne, hogy milyen a mi Napunknak az összetétele?
Miközben még a Marsról is hetente változnak az információk (pedig oda már eljutottunk-és akkor arról már nem is írok mennyire nem ismerjük azt a bolygót sem, amelyiken élünk...)
Mi a túrónak ez a sok spekuláció??
Ez annyira áltudomány!!!!!!!! -
#101 "Látod, a természetbe be van építve egy csomó génállományt védő mechanizmus.
Erre jön az ember az orvostudományával és kiiktatja ezeket."
Az a "génállományt védő mechanizmus" sajnos a természetes szelekció, és részben igazad van, azzal hogy az orvostudománynak köszönhetően nem csak alig pár % éli meg egyáltalán a felnőttkort és szaporodást, együtt tudunk élni olyan (genetikai eredetű) betegségekkel, amik párszáz (sőt, gyakorlatilag pár napot is lehetne mondani, mindig találnak újabb megoldásokat), nincs mi kiszelektálja ezeket, ezért van egyre több ilyen eredetű probléma.
De te mégis milyen emgoldást látsz erre, hagyni kéne meghalni mindenkit, akinek bármi betegsége van, az orvostudomány fejlődését hibáztatod ezért? Egyébként valóban, ha jól emlékszem talán a spártaiak fedezték fel, hogy jobban járnak, ha megölik azokat a férfiakat, akikből nem tudnak erős, tökéletes katonát csinálni. Végülis az evolúció szempontjából tényleg ezek lennének a megfelelő opciók, valamiért a csúnya materialisták, evolúcionisták inkább az orvostudományban bíznak, hogy képesek leszünk MI belenyúlni a genetikába, őssejteket tudjunk előállítani (lásd Debreceni egyetem őssejt kutatásai), stb..
"Ugye itt megint ott a hiba, hogy bár nem írtam ilyet egy szóval sem, abból indulsz ki, hogy szerintem a Világot Isten teremtette."
Mert pontosan azokat a hülyeségeket lököd, amikkel a kreacionisták etetik a népet, fölösleges ez az "én gondolkodok, a materialisták meg csak hisznek" duma. Gondolkodsz, csak nem a megfelelő információkkal. -
Tau Tang Wou #100 Mik gátolják a DNS mutációt?
Nektek magyarázzam?
1. DNS tripla kódolás. (holott a dupla is elég lenne, csak ott sokkal könnyebben becsúszik a hiba)
2. DNS hibajavító mechanizmus.
3. Ivaros szaporodás (DNS kombináció)
4. Vírusok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
5. Baktériumok (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
6. Gombák (kinyírják a gyengéket (meghibásodottakat))
7. Párválasztás
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Mutáns legyen a talpán, aki mindegyiken átmegy. :) -
gombabácsi #99 én ugyan nem írtam semmi negatívat se a tudományról, se a tudományos gondolkodásról
de ha nem tudsz egyszerű szöveget értelmezni akkor nincs értelme beszélgetni -
cylontoaster #98 Sokadszorra utalgatsz, de eddig semmi konkrétum nem volt.
Mik gátolják az evolúciót, és milyen síkokon támadják?
És már kérdezték: ha evolúció nincs, szerinted hogy jött létre az élővilág?
-
cylontoaster #97 Az emberiség génállományának mindenképp jót tenne, ha ilyenfajta szelektálást csinálnánk.
Viszont a morális és erkölcsi vonzata valószínűleg többet ártana, mint amit a génálománnyal nyerünk.
Azzal meg biztosan többet veszítünk, ha "kiselejtezünk" olyan embereket, akik más területeken kiemelkedőt alkottak volna.
És ha már evolúciós vita van úgyis: a fajnak is az az érdeke, hogy sokszínű génálomány legyen. -
Tau Tang Wou #96 Ha egy csomó dolog gátolja az evolúciót (DNS mutációt), akkor hogyan működhetne?
Továbbá, ha valami ellen több síkon is harcba szállnak, akkor kicsi a valószínűsége annak, hogy az a véletlen műve. Én mindenesetre látom a szándékot és az akaratot, na meg az intelligenciát is mögötte.
-
karesz6 #95 "Ezzel nem tennénk mást csak szabadjára engednénk a természet génállományt védő mechanizmusait."
Ha ezeket a mechanizmusokat elfogadod akkor az evolúciót miért nem? Ez gyakorlatilag az evolúció. Vagy csak a nevében nem hiszel? -
Tau Tang Wou #94 Kösz, hogy ennyi fikázással beéred.
Jó éccakát. -
Tau Tang Wou #93 Szerinted be lehetne vezetni az emberiség beleegyezésével újra a taigetosz intézményét?
Mondjuk, tilos a vírusos, bakteriális, rákos eredetű betegségek kezelése. Törött kezet be lehet gipszelni, meg vágott sebet összevarrni. :)
Ezzel nem tennénk mást csak szabadjára engednénk a természet génállományt védő mechanizmusait.
De hát az ember nem csak racionális gondolkodásra képes, sőt. Egyes esetekben épp, hogy képtelen racionálisan gondolkodni.
Hogy egy kicsit filozofálgassunk is. :)
Szóval az ember más, mint az összes többi élőlény a Földön. -
karesz6 #92 Bocsi. Ehhez már késő van nem szálok bele egy jól láthatóan parttalan vitába különösen hogy se a képességem sem a szándékom nincs meg hozzá hogy egy netes fórumon keresztül megváltoztassam a világnézeted. Láthatóan vallásos alapon viszonyulsz abszolult trivialitásokhoz ezen segíteni nem tudok és ettől még tervezhetsz akár rakétát is főállásban. Annyit azonban neked is be kell látnod hogy ha egy témában még csak nyomokban sincs jártasságod nem érdemes szembemenni a fősodorral még egy (szórakoztató)ismeretterjesztő lap fórumain sem mert folyamatosan ilyen reakciókat fogsz kapni. A tudomány sem mentes a dogmáktól és a hibáktól szúrj ki egyet azok közül és támadd azt ne pedig alapvető trivialitásokat. Az élet keletkezéséről (akár teremtéséről) vitatkozhatunk de az evolóció már réges rég nem hit kérdése. -
cylontoaster #91 "Soha nem lesz az egysejtűből ember."
A születés előtti egyedfejlődésről mit tanultál? ;) -
Tau Tang Wou #90 Ugye itt megint ott a hiba, hogy bár nem írtam ilyet egy szóval sem, abból indulsz ki, hogy szerintem a Világot Isten teremtette. -
Nailyenugysincs #89 lehet h kegyetlen amit mondok de az ilyen embereknek tényleg nem szabadna hagyni h gyerekeik legyenek. éljenek mert az agyukkal még nagyon sok hasznot hozhatnak az emberiségnek de nem szabad h hozzájuk hasonló testileg roncs utódaik legyenek. vannak és lesznek még olyan tudósok akik testileg is rendben vannak. -
Nailyenugysincs #88 jó de magától meg is halt volna nagyon fiatalon. -
Tau Tang Wou #87 És meg sem köszönöd, hogy felsőbbrendűnek érezheted magadat velem szemben? -
Nailyenugysincs #86 én is de a tudományhoz hozzátartozik a logika és az ésszerűség. és sokkal ésszerűbb az h egy általam leírt faj hozta létre az életet mint egy rejtélyes személy amiről semmit sem tudunk. vagy eleve itt alakult ki az élet más bolygókkal párhuzamosan vagy mi vagyunk az elsők és nekünk kell benépesíteni az univerzumot. -
karesz6 #85 "Tudom ez az evolúcióhívek kedvenc kérdése."
" én a tudományos eredményekre alapozok"
Gratulálok. :) -
Tau Tang Wou #84 Látod, a természetbe be van építve egy csomó génállományt védő mechanizmus.
Erre jön az ember az orvostudományával és kiiktatja ezeket.
Az eredmény jól látható. Az emberi genom pusztulóban, mert túl sok mutáció marad forgalomban. -
karesz6 #83 Egyet kell értsek bár a példa rossz. Hawking pont arra példa hogy az evolúció még akkor is működik ha technológiával megkíséreljük elnyomni. Hawking hiába egy emberi roncs ameddig képesek rá életben tartják és a legmodernebb legjobb legdrágább leg leg leget kapja mindenből ha máshonnan nem a gonosz multicégektől egyszerűen túl sokat ér az esze. Jó példa arra hogy az evolúció törvényei még akkor is működnek ha a folyamatot vállalatok irányítják.:) -
Tau Tang Wou #82 "és most jössz azzal h ha ez igaz is akk az az idegen faj honnan jött ha nem isten teremtette?"
Ez nem talált.
(Tudom ez az evolúcióhívek kedvenc kérdése.)
A filozófálgatást se tartom értelmetlen dolognak, de, ha egy mód van rá én a tudományos eredményekre alapozok.
-
Nailyenugysincs #81 az ember evolúciójával viszont az a gond h vége van. mert ahol tudják nem hagyják meghalni a beteg vagy gyenge embereket és azok tovább élnek örökítve a gyengébb gént. erre egy sokak által ismert példa stephen hawking. tudom h a ma élő egyik legnagyobb tudós és leborulok a munkássága előtt de testileg mint látjuk semmit nem ér. és van felesége meg gyereke. a gyerek nem örökölte a betegséget de továbbadhatja és a következő generációkban lehet olyan gyerek aki ugyanígy beteg lehet. ez lenne az evolúció lényege h az erősebb éli túl és az ember ezt teszi tönkre. persze tudom h erkölcsileg helytelen hagyni h meghaljanak a társaink de a faj genetikája szempontjából az a jó ha csak az erősek élik túl. -
karesz6 #80 Azt hittem evolúció tagadók már csak a filmekben vannak.XDD
Ez ma már rég nem vita tárgya és egy olyan téma amit a halandó laikus is képes megérteni.
Kicsit kisarkítva: Mutációk sorozata. Ha hátrányos meghalsz mert lassan tudsz csak futni és elcsócsál a farkas ha előnyös akkor mondjuk olyan lesz a kezed mint Micheal Phelps é és fel tudsz gyorsan mászni a fára a farkas elől. Előbbi esetben az új gént tovább örökíted utóbbi esetben nem és az új gén mint hiba eltűnik.
.... Végigolvastam amit írtam és majdnem kitöröltem mondván nem akarok senkit megsérteni azzal hogy hülyének nézem... Most komolyan szükséges ilyeneket leírni? -
Nailyenugysincs #79 nem rád értettem hanem ahogy írtam az istenhívőkre. mint ahogy te mondtad az evolúciópártiakra h vakon hisznek a tudósokban. a különbség az h a tudósok folyamatosan kutatják a világot az egyház meg 2000 éves tanokat hirdet. max azokat változtatta meg amiket a tudomány annyira egyértelműen bebizonyított h kár lenne tagadni mint pl h a föld lapos vagy a világ közepe. de azt mivel bizonyítják h létezik az általuk leírt mindenható isten? nem mondom h nincs vmi felső hatalom de ezt nem úgy képzelem el h van egy öreg fickó aki a kezdet kezdetétől létezik és a semmiből teremtette az anyagot ami az univerzumot alkotja. olyan viszont simán elképzelhető h egy korábban kialakult faj szórta szét az életet az erre alkalmas világokon. de ettől nem lesznek istenek max az ember hiszi azt de attól még csak közönséges lények mint bármelyikünk. és most jössz azzal h ha ez igaz is akk az az idegen faj honnan jött ha nem isten teremtette? fogalmam sincs. de attól h vmit nem tudok még nem kell egy rejtélyes mindenható lénynek létrehoznia azt hanem fel kell fedezni a dolgokat. -
Imi3est #78 "És azt mivel, hogy minél eltérőbb két faj egymástól, annál különbözőbb a génállománya?"
Erre még nem válaszoltál, csak feltettél egy újabb kérdést.
"közeli rokonoknak hitt fajok a genetikai vizsgálatok alapján nem lehetnek rokonok? "
Sajnos itt a kérdésedben is van tévedés: az ilyen közelinek hitt rokonok is rokonok, csak nem olyan közelről mint gondolták. Pl azért mert a környezet hatására hasonló felépítés előnyös, de pl más földrészen fejlődtek ki.
"A lelet vagy egyértelműen ember, vagy inkább majom."
És akkor a neandervölgyi az mi? :neandervölgyi
És a homo erectus?
homo erectus