191
  • MacropusRufus
    "He?? Miért szerinted az apple cuccokat min keresztül dugod rá a gépre? Láttál te már iphonet vagy ipadet? Azokon MÁGIKUS csatlakozó van szerinted vagy mifene?"
    hát ja. A tel.közp. szerlőnk nagy apple fan. És van neki iPhone. Én meg megkérdeztem (játszva a naívat :) ), hogy ez az a teló amin nincs usb?
    Erre nekem támadt, hogy az nem is kell (pont mint te egyébként), de késöbb megjegyezte, hogy azért vett egy usb dokkolót... Tehát úgy tűnik láttam azt amiről írok

"Akkora baromságokat hordtál össze, hogy rossz volt nézni."
    hát nézni nem is kellett volna. Sokkal inkább olvasni. Akkor talán megértettél volna, bár egy hívőnwek magyarázni, hogy Isten nincs felesleges...
  • gforce9
    Ezt én is így tapasztalom, hogy igény lenne rá, mert a készülékekről szeretnének adatot levenni illetve fel, AKár tösszáz megákat is. Egyszerűen, gyorsan. Ez gyakori kérdés. Mindenesetre ha ilyen problémát kell megoldani 2 eset lehetséges. Vagy tudja a a készülék a normál háttértár üzemmódot, ez esetben beállítom és onnantól kezdve ott tud feltölteni adatot gépről vagy vissza, ahol épp akar, csak be kell dugni bármilyen gépbe, megszokott egyszerű módszerrel. A másik eset, hogy a készülék ilyet nem tud. Hát az cumi, akkor le kell vadászni hozzá a célszoftvert ami többnyire valami f*s átláthatatlan csillivilli vacak. De ezzel persze még nem oldódott meg, hogy bármilyen gépre rádugja és működni is fog.
  • MacropusRufus
    miért is? Az Apple csak a 3. legnagyobb pc gyártó.
    Az op. rendszerek terén messze le van maradva a riválisa (jelen esetben az MS) mögött. Az okos telók piacán tavaly 15%-os csökkenést élt át
    (15%-os csökkenés)
    és lehetne még sorolni.
    Aztán itt van az a hír is, hogy most ott jár az Apple a biztonság terén ahhol az MS cuccok jártak 10 éve! Lásd #108-as hsz.
    Az bevétele tény, hogy magas, de csak az irreálisan drága cuccai miatt. Nem azért mert olyan népszerű.
  • MacropusRufus
    az Apple fanoknak érdemes elolvasni ezt:
    Apple 10 év hátrányban...

• cateran
    "hogy mennyit használja az USB-t rajta; a válasz az volt, hogy még SOHA NEM HASZNÁLTA! Akkor tényleg sarkalatos, hogy legyen."
    Hiheto....Termeszetesen csakis wifivel es/vagy bluetoothtal masolt pcrol telora, telorol pcre vagy meg soha....aham....
  • narumon
    Akkor nézd meg, hogy miből fogy kurvasok androidnál. Nem a csúcs telefonokból. Pont azért hoztam fel példának mert ezeket veszi meg az átlagember és utána van egy "jó" véleménye róla. Sg fanok számtalanszor felhozták előnynek az android nyiltságát meg minden de egy átlagember mint a példa is mutatja semmit nem tud kezdeni vele inkább átkozza.

Azt, hogy érted, hogy bedugja a telefont és frissít? Hiába dugja be nem történik semmi. Mit csinál rosszul?
  • [HUN]FaTaL
    A rootolás is két kattintás. Egyébként meg PC-Telefon közti kapcsolatról volt szó, nem sd kártyára áthelyezésről. Semmilyen netet nem kell túrni hozzá, bedugod a telefont és frissít.

Mondom: Ne egy 20 ezer forintos, 2 éves készüléket hozzál példának mert röhejes. Minden legalább 2.2-es androiddal rendelkező telefonon ott az áthelyezés a beállításokban.

Nézzél meg egy normális telefont, ne egy 20 ezer forintos alja készüléket hasonlíts egy 250 ezreshez. Ja vagy máskülönben nem lehetne fikázni mi?:)
  • wraithLord
    Az USB-ről jövő áram bőven elég a telefonnak, nem érdekes, hogy le van-e merülve vagy nincs.
  • narumon
    Jah csak netet kell túrni ahhoz hogy fel tudd rakni.
    Ilyenkor totális előny a központosított Apple rendszer ahol feldugod a telefont és meg van a frissítés - bárki meg tudja csinálni mindenféle képzettség nélkül. Androidnál nem találtam ilyet, és ez a gond.
    Az meg egyenesen furcsa, hogy a három klikk jailbreakre ki vagy akadva, de az installálgatós, rootolos dolog az tök rendben van.
  • [HUN]FaTaL
    Cloudon mozgass gigabájtokat. Majd ha 100 megabites feltöltés lesz mindenhol akkor alternatíva lesz, addig meg amíg az ország felén 3G sincs, felhozni a cloudot igen nevetséges.

Persze az Apple tulajok, mindig megmagyarázzák, hogy milyen jó is, ha valami hiányzik, mert tulajdonképpen nincs is szükség rá. Aztán a következő készülékbe beleteszik meg tapsikolnak, hogy na végre. :D
  • [HUN]FaTaL
    Ezt a demagóg baromságot remélem nem gondoltad komolyan :D
  • [HUN]FaTaL
    2.2 óta lehet SDre tenni szoftvert... És van a Bladere 2.2, problem solved. És van szoftver rootolt telóra 2.2 előttire is.

És ne a(z egyik) legolcsóbb kínai készülékkel példálózz már, ami nem mellesleg 2 éves.
  • culas25hc
    Te tényleg csak viccből tárolsz adatokat... Nekem van 50 Gb-os box tárhelyem, de gyakorlatban a közelébe sem ér egy pendrive-nak (vagy egy azzal egyenértékű telefonnal, amit minden PC felismer mint háttértároló) Bár mivel a telefon lemerülhet,egy napnál hosszabb adattárolásra még mindig csak a pendrive a jó.

Pl egy prezentációt kell tartani egy ismeretlen PC-ről, akkor valószínű majd rábízom magam a véletlenre, hogy van -e net rajta vagy nincs. Vagy pl fénymásolóban ha nincs önkiszolgáló nyomtatás, akkor mondjam, hogy "nincs pendrive-om, de majd bemászok én is a pult mögé" ???? Jaaaa és ha te 3G-s mobilnettel hallgatsz zenét akkor ritka nagy újgazdag pöcs lehetsz, mert az kb olyan mint ha 100 Ft-os okkal etetnéd a galambokat a Blahán :S
  • wraithLord
    Én is használok cloudot, de csak asztali gépen és notebookon, telón nem, mert az még hülyetelefon, és elég korlátozottak a lehetőségek.
    Amúgy munkahelyen örülök, hogy egyáltalán a floppyról leszálltak már, és megbarátkoztak a pendrive-val, hol tartanak még a cloudtól... Az is gondot okoz nekik, hogy én a telómat használom pendrivenak, nem vettem külön flash adathordozót, és hogy "arra hogyan rakom rá, csak rá kell dugni?..." :D
  • narumon
    Nekem pl van vagy 4-5 pendriveom, 3 usb vinyóm. Ennek ellenére nem akartam még soha egyiket sem a telefonomba vagy a tabletembe dugni.
    És továbbra sem derült ki, hogy másik szerint ez miért sarkalatos pont, de most megkérdeztem havert akinek Galaxyja van, hogy mennyit használja az USB-t rajta; a válasz az volt, hogy még SOHA NEM HASZNÁLTA! Akkor tényleg sarkalatos, hogy legyen.
  • G_ArchAngel #96
    Miert hasznalnek Wacomot a pusztaban? Azt azert irtam, mert megszamoltam mennyi USB-s eszkozom van itthon. A CF reader de azt meg nem kotnem tablet/okostelefonra. Igaz a Wacom-ot sem, de kenyelmesebb ide-oda rakosgatni madzag huzogatasa nelkul.

Sajnalom, nyiradi halasto mellett van net.
  • G_ArchAngel #95
    120 USD?

A Cloud szolgaltatok (Google, Apple, Amazon, SugarSync, stb) osszehasolitasa a MegaUploaddal egy kicsit eros ugy gondolom.
    Idovel majd masok is atlatjak, hogy a vilag erre tart, de mindig vannak, akik lemaradnak es ragaszkodnak a kis konzervativ megoldasaikhoz.
    Ez nem baj, masok vagyunk, szerencsere van megoldas mindkettonk szamara.
  • lordsithlord
    Apple stratégiája valóban elég érdekes.

Nem olvastam teljesen vissza, így elnézést, hamár volt azoról szó, amiket leírok.

Szóval, mik is a stratégiai hibák az Apple-hél?
    1. iPad-nál mániájuk, hogy nem kell beépíteni (sőt, eredetileg szerintük egyáltalán nem kell) USB és kártyaolvasó. Ezt már elég sokan cáfolták, ezért csináltak egy "segédmegoldást": lehet kapni kábeles csatlakozót, azaz egy olyan eszközt, ami szépen kilóg a gépből és azon keresztül lehet USB-s eszközt vagy másik csatival kártyát csatlakoztatni a gépbe. Kappásból megjegyezném, hogy ez az eszköz nem kapható bárhol, itthon pl. még rendelésre se kérhető a márkaképviseleteknél. Megjegyezném, erről annyira nem is szólnak, hogy a legtöbben nem is tudnak róla, nekem is nemrég hívták fel itt a fórumon a figyelmemet rá. Utánanéztem, egy ilyen szett 120 dollárba kerül, ergo ha valaki USB-t vagy kártyát akar csatlakoztatni az agyon dicsért iPad-jához, ki kell fizetnie egy akkora összeget, amennyiért másik típust is vehetne talán, ami ugyan gyengébb sok tekintetben, de ott van benne a beépített USB és kártyaolvasó, ráadásul az még használható is, nemúgy, mint ez a nyakatekert megoldás.

2. Saját bevallásuk szerint ők nem az olcsó kategóriát célozzák meg, mert arra már van jópár, jelentősen olcsóbb típus. Valóban, ez így is van. Az áraik meg is magyarázhatóak bizonyos szinten, hiszen hardveresen messze vezetnek minden más piaci résztvevő előtt. Ezt nem is tagadom. Amit viszont nem értek: hol van abban a logika, hogy egy olyan készülékre, ami a minőségi, drágább kategóriát célozza meg, arra a gyártó nem mer alapon több garit adni, mint 1 évet? Szintén itt hívták fel a figyelmemet, hogy BIZONYOS ORSZÁGOKBAN lehet hozzá garibővítést venni, de ez ugye nem ugyanaz, mintha a gyártó magától vállalná be a 2-3 év garit és ilymódon kockáztatna, hiszen minél nagyobb a gariidó, annál nagyobb az esély, hogy a készüléket javítani is kell.

3. dolog, ami nem ttszik az Apple-ben: a sumákságuk. Kapásból tudok 2 esetet is mondani, amikor nem igazán ildomosan jártak el. Az első a "robbanó ipod-ok" esete: már a hiba jelentkezése elött közel 2 évvel is tudtak arról, hogy a készülékekben használt Li-ion cellák gyakran nem stabilak, mégse tettek semmit, hanem kiadták a készülékek első szériáját velük. Mikor sorban kezdtek robbanni, akkor meg kártérítést ajánlottak a károsultaknak, persze teljes csendben óhajtották elintézni a dolgot, titoktartásra kötelezve a kárvallottakat. Nos, az egyik nem ette meg a babot, kitálalt, nemsokkal rá robbant a hír, ogy valóban, nem csak rágalmazás a dolog, rtöbb készülék is felrobbant. Az Apple látványos vizsgálatot kezdett, majd hirtelen nagy csend. Egészen tavalyig, mikoris a már 5-6 éves készülékek egy újabb adagja robbant, ekkor már gyorsan jófejnek mutatkoztak és visszarendeltek minden első szériás készüléket és kicserélték őket. Persze a dolog arra szolgált, hogy így ők lettek a jófiúk, ezáltal jelentősen kevesebbet buktak, mintha ismét hatalmas botrány lett volna és vesztettek volna a részvényeik értékéből.
    A második, hasonló eset: külső meghajtóiknál kisült, hogy az egyik széria hibás, a készülékek tápja megsüti magát tervezési hibából adódóan. A hibát kijavították a következő szériában, kiadtak egy listát, hogy mely szériaszámű készülékeket cserélik emiatt. Nos, idén januárban egy, a listán szereplő készüléknél mit ad isten kijött a szériahiba. A tulaj rákeresett a neten, meg is találta a visszahívást. Bevitte a szervizbe, ahol azonban a következő választ kapta: igaz ugyan, hogy az ő készüléke a visszarendelt szériába tartozik, de mivel csak januárban durrant el a táp és nem decemberben, ezért már nem kötelesek cserélni, visszarendelés ide vagy oda. Ez állítólag a hivatalos Apple állásfoglalás. A dologhoz hozzátartozik, hogy a visszarendelést tavaly szeptember táján adták ki...

Ez mind olyan, amiért én azt mondom, hogy talán az Apple-nek is el kellene gondolkodnia a vevőstratégiáján, mielőtt másokat leminősít.

Láttam, valaki felhozta, hogy felesleges az USB, merthogy a számítási felhő sokkal jobb, abba felteszi az anyagát aztán azt bárhonnan elérheti. Nos, ajánlom figyelmébe az illetőnek a MegaUpload esetét, ami pont ilyen számítási felhő alapú tárolórendszer volt, míg a jogvédők úgy nem döntöttek, hogy akkor most lekapcsoltatják. Én részemről valahogy jobban megbízok egy régi, ódivatú pendriveban vagy egy memóriakártyában, mint egy olyan szolgáltatásban, ami fenntartja magának a jogot, hogy bejelentés esetén töröljön, emellett ha valakinek szúrja a szemét, simán lekapcsoltathatják.
  • cateran
    "Nyamvadt halasto mellett, a pusztaban is van 3G net."
    Ja, vagy nincs...(Anglia, 2012, New Forest..nehol meg a sima 2g terero is 0-ra fut...)
    Azt a Wacom tablet wirelesst hogy hasznalod a halasto mellett a pusztaban? Rossz idoben, eros felhosodeskor amikor a 3g lecsokken -2-re mit csinalsz? Matyizol szep csendesen? Buszon, vonaton, ami arnyekol, mint allat mit csinalsz?
    1 8 GB USB pendrive vagy teszem azt microSD card meg kevesebb, mint £5 es eleg 1x megvenni.... Szoval ez a felhos beboffentes nagyon szar volt...
  • gforce9
    Ok, 3Gs nettel mozgass 2 készülék között többszáz MB-os állományokat Gyorsan hatékonyan. Biztosan fog menni... Amúgy köszi hogy neandervölgyinek tartasz, akkor engedtesség meg, hogy én téged idióta newages-hype fan-nak tartsalak, aki még valós problémát az életében meg nem oldott. A további kellemes ősemberezést!
  • G_ArchAngel #91
    Ezert kell olyanokat hasznalni, mint pl Sugarsync.
    Lejatsza, tarolja a zeneidet a felhoben. 2012-ben pendrive, USB... pfff... petroleum nem kell?
    Ki az az idiota neandervolgyi, aki USB-t meg kartyakat dugdos akarmilyen eszkozbe?
    Nyamvadt halasto mellett, a pusztaban is van 3G net.

Otthon bevagom a szinkronizalt mappakba, amit akarok, aztan okostelon, tablan, laptopon, haverom gepen vagy netkavezoban megnezem a doksikat, hallgatom sajat zeneimet.
    Persze inkabb Spotify Pro account es akkor meg fizikailag sem kell tarolnom semmit, mert az egesz vilagon, minden eszkozon hozzaferek egy kifogyhatatlan zenetarhoz. Havi 10GBP es ha nagyon kell, akkor 3333 dalt letolthetek a hardverre.

Meg a Wacom tablet is wireless, hihetetlen ez az USB-re valo hivatkozas 2012-ben:D
  • culas25hc
    Nem az a lényeg, hogy elfut vagy sem... hanem, hogy ha billentyűzet nélkül akar valaki nekiállni dolgozni velük, akkor egy örökkévalóság mire bármit is megcsinál
  • sanyicks
    csak éppen ez nem munka, hülye kis rajzokkal pénzt sem nagyon lehet keresni. ez marad művészetnek. Aki grafikai munkára gondol, az általában pénzkeresésre gondol, mint fotosoppolás, 3d grafika, stb.
  • gforce9
    Az MS paintben is vannak ilyen guinessek. Keress rá youtube-on: "ms paint draw" Ettől még az MS paint nem lesz hatékony grafikus eszköz. Ez egy nagyon gyenge érv volt.
  • kvp
    "Mondjuk erre ott van példának ZTE Blade android amit nemtom hányas rendszerrel adnak de nem tud szoftvert másolni SD kártyára is kvázi használhatatlan. Tehát vásárlás után upgradel kéne kezdeni, de nincs róla egyetlen szó hogy hogyan is kéne ezt megtenni. Nincs egy szoftver amivel meg lehet oldani."

Annak ellenere, hogy az egyik legrosszabb minosegu android-os telefonrol van szo, elso keresesre talaltam ra 4 modot. Ebbol 2 ingyenes marketinges megoldas, amivel meg a frissitest is meg lehet uszni. A masik ketto pedig a szabvany frissites modja. A lenyeg, hogy mukodo internet kapcsolat kell az automatikus frissitesek mukodesehez, tehat net elofizetes vagy wifi nelkul szivas ilyen telefont venni. (mondjuk iphone-t is)

"Ha egyszer vennék tábla gépet, csak olyat vennék mint az Intel Letexo. Arra meg nyilván valóan kombinált oprendszer kell, úgyhogy ilyen szempontból szükség van win8-ra, főleg ha több hasonló gép kerül piacra. Amúgy mivel én legtöbbet Excel-t és Autocad-et használok gépemen, ezért számomra egy ipad hiperszuper táblagép egyenértékű egy digitális fényképkerettel :P"

Android alatt mindket szoftver elfut (wine-nal) es nem a jovoben, hanem most es nem csak tablet-eken, hanem akar telefonokon is (bar azokon nem erdemes). A win8-as tablet rendszerekben egyebkent varhatoan nem lesz desktop mod, tehat a win32-es/win64-es programok nem futnak majd rajtuk. (csak ipad szeru mukodest terveznek)
  • Tinman #86
    A művészetben nem a pontosság, hanem a tehetség számít.

• Tinman #85
    Egy db. értelmes mondatot nem olvastam még tőled, csak a másik leugatása megy lehetőleg jó magas lóról. Gratulálok, büszkék vagyunk rád.

Üdv: Troll-team INC
  • culas25hc
    Ha egyszer vennék tábla gépet, csak olyat vennék mint az Intel Letexo. Arra meg nyilván valóan kombinált oprendszer kell, úgyhogy ilyen szempontból szükség van win8-ra, főleg ha több hasonló gép kerül piacra.
    Amúgy mivel én legtöbbet Excel-t és Autocad-et használok gépemen, ezért számomra egy ipad hiperszuper táblagép egyenértékű egy digitális fényképkerettel :P
  • wraithLord
    Ez igaz, de pl. pendrive-val nem lehet zenét hallgatni. És léteznek olyan eszközök, amihez nem kell a gyártó saját - általában idióta - programja, hogy felmásolj rá fájlokat, és használni tudd azokat az adott eszközzel. Pl. én a telefonomra mass storage módban wintézővel felmásolok rá zenét, és máris tudom hallgatni, vagy felmásolok rá dokumentumot, és máris el tudom olvasni. Nem kell ehhez külön program meg a t*kömtudjami - maximum olyanoknak, akik még életükben nem láttak ilyesmit.
  • narumon
    Nem teljesen. És nem kell tudni. Édesapám tudja kezelni pl a saját szoftverét (valami árkalkulációs baromság), meg excel és word. Mindkettőt oda menti ami az alapbeállítás (azaz a dokumentumok mappában). Egyszer valamit elbarmolt és telefonon próbáltam neki instrukciókat adni. Hát nem ment. És ő még azok közé tartozik akik sokkal jobban kezelik a számítógépet mint egyébként a korosztálya.
    Jah nem mellesleg az iphonejával tökéletesen elboldogul.
  • narumon
    Mondjuk erre ott van példának ZTE Blade android amit nemtom hányas rendszerrel adnak de nem tud szoftvert másolni SD kártyára is kvázi használhatatlan. Tehát vásárlás után upgradel kéne kezdeni, de nincs róla egyetlen szó hogy hogyan is kéne ezt megtenni. Nincs egy szoftver amivel meg lehet oldani. Szóval ez a telefon azóta is így van, mert nem egy számítógép gurunál van, tehát a másik oldalon is van bőven gond.
  • FoodLFG
  • fade2black
    mondjuk érdekes pont az applenek van egy rendszere mobilra és táblára.

Én személy szerint örülök az egy ökoszisztémának, megvannak annak is az előnyei.
  • [HUN]FaTaL
    Aki nem tudja mi az a fájl meg könyvtárszerkezet, az hogyan dolgozik számítógéppel? El sem tud akkor menteni egy dokumentumot se, vagy később nem tudja megnyitni? Ne viccelj már.

Ez olyan mintha autót kéne vezetnem és nem tudom mi a pedál vagy a váltó.
  • [HUN]FaTaL
    Jailbreak után lehet. Na de nehogymár vásárlás után rögtön fel kelljen törni egy telefont egy ilyen alapfunkcióhoz, vicc.
  • narumon
    Mert egy átlagembernél (nem sg átlagnál) aki nem tudja mi az a fájl, nem ismeri a könyvtár struktúrát, azoknál az itunes egy lényegesen jobban használható szoftver. Egyszerű és kézre áll.
    Egyébként én vágom a számtechet de én is szeretem az itunest, imádom, hogy a telefonos és tabletes programjaim egy helyen vannak, elérhetőek, kereshetőek pikkpakk. Nekem a zenéim NAS-on vannak külön rendezve, de ismerek elég sok olyan embert akinek a komplett zene struktúrája itunesra van felépítve eleve. Azt használják lejátszónak, keresőnek, abban rendezgetnek stb. Csak megszokás kérdése.
  • narumon
    Erre azt tudom mondani ami itt már százszor elhangzott legalább. Ha ilyen funkció kell akkor nem neked találták ki. Szerencsére elég nagy a piac tudsz olyat választani ami tudja ezt a funkciót. Akinek viszont a büdös életben nincs ilyenre szüksége az meg dönthet úgy, hogy megfelel neki ez az eszköz. Én pl még soha nem akartam telefont pendriveként használni, gyanítom ezután sem akarom - sőt én értelmét sem látom, de elfogadom, hogy valakinek ez számít - ő ne vegyen ilyen telefont és mindenki happy.
  • VRSDM
    létezik ingyenes software " flash storage " módon való háttértár használatra. még csak jailbreak-elni sem kell hozzá.

ettől független én sem értem hogy képesek még mindig egy itunes butaságú programmal életben maradni.
  • G_ArchAngel #73
    Ne zavard ossze szegenyt:)
  • G_ArchAngel #72
    "Az a helyzet, hogy az epülnél csak ratyik dolgoznak + szarnak a vásárlók fejére."

A tobbi ceg meg masolja, fut az Apple-divat utan, igy a szar, ami az Apple user fejerol lecsordogal, a te tatott szadba esik bele, majd boldogon lenyeled. Ha kitorolned a szemedbol, akkor talan ez most nem lenne ujdonsag.